ΘΗΣΕΑΣ Posted March 30, 2024 Posted March 30, 2024 Δηλαδή, αυτή τη στιγμή, εκτός του Κέρκυρα Express, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πλοίο στη γραμμή που να κάνει κάτω από 1 ώρα και 40';
Takisg Posted March 30, 2024 Posted March 30, 2024 Μπορεί και το Αγία Θεοδώρα αλλά συνήθως πάει ποιο αργά!!!
Thes Posted April 1, 2024 Posted April 1, 2024 (edited) Λοιπόν συνοπτικά οι χρόνοι των γραμμών είναι από την εμπειρία μου ταξιδεύοντας με τα πλοία και όχι μέσω Μαρίν Τράφικ. Kerkyra express : σταθερά 1:20 Αγία Θεοδώρα:σταθερά 1:30 και σπάνια 1:35 ακόμα και με πολύ κίνηση το πλοίο καλύπτει χαλαρά τα κενά παντός καιρού Άγιος Σπυρίδων:1:35-1:45 από τα πιο ασταθή πλοία της γραμμής καθώς επηρεάζεται εύκολα από τον καιρό. Έχω ταξιδέψει σε χρόνο ρεκόρ 1:34!! Corfu spirit: Μετά την αναβάθμιση κάνει 1:40 ,παλιά έκανε 1:50-1:55, το έσωζε οι μανούβρες που δεν χρειάζονται Άνω χώρα : σταθερά 1:45 ,πολύ παλιά έκανε κάτω από 1:30 Ελένη: Μετα την αναβάθμιση κάνει 1:40-:145 πριν έκανε 1:55-2:05!!!!Το έχω ταξιδεύει να δένει 2:07 με κακό αλλά όχι και τρομερό καιρό Νάντη : 1:55-2:00 κλασικά Κέρκυρα παντόφλα :1:40 .Το πιο underrated πλοίο της γραμμής καθώς είναι παντόφλα.Το έχω ταξιδέψει να δένει 1:36!!!! Αίαντας: λολ Αλκίνοος: 1:55 πολύ αργή παντόφλα αν και από τις πιο μεγάλες σε μέγεθος στην δεν δικαιολογείται να κοντράρεται με το Νάντη Μενεκράτης:1:50-1:55 οριακά πιο γρήγορο από Αλκίνοος Αγία Ειρήνη: 1:55-2:00 το χειρότερο πλοίο της γραμμής έχω ακούσει ότι πήγαινε με 14 κόμβους προ κρίσης Ερμής (RIP): 1:15-1:30. Παρά πολύ ασταθές πλοίο με την πιο αργή μανούβρα στον πλανήτη ειδικά όταν έδενε πλάγια στην Κέρκυρα και πολλές καθυστερήσεις λόγω της προτίμησης αργούσε τις περισσότερες φορές. Γελάμε με τα κάτω από 1:10 που διαφήμιζαν. Χωρίς δίαυλο και κόσμο ίσως . Edited April 1, 2024 by Thes
polmyt Posted April 1, 2024 Posted April 1, 2024 Γενικοτερα οι χρονοι που λενε απο τις εταιρις ειναι φαναρι με φαναρι.Τις μανουβρες δεν τις υπολογιζουν
sarantatrio Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Η γραμμή φέτος έχει 13 δρομολόγια την ημέρα από την Kerkyra Lines και 9 από την Kerkyra Seaways. Αναφέρομαι σε απλή μετάβαση όχι κυκλικά. Η Lines, ως εκ τούτου,έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των φορτηγών,το οποίο είναι και λογικό από τη στιγμή που έχει και τα πλοία με τις μεγαλύτερες χωρητικότητες (Αγ. Θεοδώρα,Άνω Χώρα,Corfu Spirit). Δεν ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο, αλλά φέτος η Seaways έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω,και πρέπει άμεσα να ενισχύσει την γραμμή με δικά της πλοία. Είναι κρίμα να φτάσει και αυτή η γραμμή σε συνθήκες μονοπωλίου,όπως συμβαίνει την τελευταία πενταετία στη γραμμή της Ζακύνθου.
ΘΗΣΕΑΣ Posted July 2, 2024 Posted July 2, 2024 (edited) Ουσιαστικά, τα πλοία που δεν είναι παντόφλες στη γραμμή είναι τα Κέρκυρα Εξπρές, Αγία Θεοδώρα, το Κορφού Σπίριτ και ίσως και ο Άγιος Σπυρίδων; Edited July 2, 2024 by ΘΗΣΕΑΣ
sarantatrio Posted August 26, 2024 Posted August 26, 2024 Χαμός από κίνηση στο πορθμείο. Ως εκ τούτου, οι παντόφλες δεν αρκούν για την κίνηση του Αυγούστου γενικώς. Ειδικότερα όμως, έχουμε και την κλασσική τακτική "τα ιχ έχουν προτεραιότητα,αν μείνει χώρος θα βάλουμε και κάνα φορτηγό".
ΘΗΣΕΑΣ Posted August 26, 2024 Posted August 26, 2024 Θα βοηθούσε πολύ η ύπαρξη ενός ro-ro στη γραμμή.
Sotiris7 Posted September 23, 2024 Posted September 23, 2024 Μακάρι να ετοιμάσουν το Ionian Express για το καλοκαίρι του ΄25. Μαζί και με τα 2 αμφίπλωρα της Kerkyra Seaways θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση από άποψη χωρητικότητας και διάρκειας ταξιδιού.
Recommended Posts