Jump to content
Shipfriends

Corsica Express Three (IMO 9135963)


Recommended Posts

Γνωστοί μου που ταξίδεψαν μαζί του πολύ πρόσφατα (Σάμο - ΠΕΙΡΑΙΑ)

μου είπαν ότι αναγγέλεται και από μεγαφώνων η διέλευση από το Δίσβατο!

Εθεάθη πάντως και από άλλους πάνω από 4-5 φορές με βοριά και

μπουνάτσα! :)

στο απευθείας δρομολόγιο για Εύδηλο μέσω δύσβατου είναι η κοντινότερη απόσταση οπότε γι αυτό προτιμείται όταν βέβαια ο καιρός το επιτρέπει.Όταν οι βοριάδες είναι ενισχυμένοι πάει κάτω από την Τήνο.

Όντως ποτέ δεν πήγαινε άλλο πλοίο της γραμμής μέσω δύσβατου κι ο λόγος είναι ότι το κέρδος είναι ελάχιστα μίλια (γύρω στα 3-4 αν θυμάμαι καλά) οπότε τα συμβατικά για να περάσουν από εκεί θα πρέπει η βάρδια λόγω της στενότητος του περάσματος ,της συχνής διέλευσης εμπορικών πλοίων και ψαράδικων να ξυπνήσει τον καπετάνιο για μια διαδικασία λίγων λεπ[τών οπότε δεν αξίζει.

Στο ΚΟΡΣΙΚΑ όμως που ο πλοίαρχος είναι μόνιμα στην γέφυρα έχει την δυνατότητα να περάσει από εκεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η διέλευση απο το δύσβατο είναι πατέντα Διαμαντή Παπαγεωργίου αλλά και Χάρη Τσουκαλά όταν κατέβαζε τον Κεντέρη απο Χίο.Μάλιστα στα 3 μοναδικά μέχρι σήμερα και εύχομαι όχι τελευταία δρομολόγια, του Κεντέρη στη θέση του Αίολος Εξπρές που είχε χαλάσει το 2002,2003 & 2004 ο καπτάν Χάρης καλή του ώρα,έκανε για εξοικονόμηση χρόνου και πετρελαίων Πειραιά-Αγιο-Βαθύ-Πειραιά σε 11 ώρες,περνώντας απο το δύσβατο,μάλιστα την πρώτη φορά με 9 bf.Το ψήλωμα αρχίζει μετά την Τήνο μέχρι και την παράλαξη της Μυκόνου με ΒΑ πορεία 090.Το πλοίο πιστέψτε με κάνει πλαγιοδρομία σαν ιστιοπλοικό και κερδίζει περισσότερα απο 6 μίλια,αλλά σημασία έχει ότι ψαρεύει τα ρεύματα και βγάζει απο 33-37 μίλια με μεγάλο κέρδος τα πετρέλαια.Αυτό το έχω δεί προσωπικά 3 φορές με τα ίδια μου τα μάτια στη γέφυρα.Τώρα για τη σημαία τί να πώ;Και στον Πειραιά και στη Σάμο ανεβοκατεβαίνει η σημαία.Στο ταξίδι κατεβαίνει.Θα αλλάξουμε τους νόμους;

Οσο για το ικαριώτικο image, του χρόνου θα φέρει την ελληνική,οπότε θα ανέβει ακόμα περισσότερο.Το πλάνο μέχρι σήμερα λέει ότι εάν μετά τις 31/10 το στηρίξουν οι κάτοικοι των 3 νησιών,θα μείνει.Και αυτή η σκέψη ενισχύεται καθότι αποχώρησε το ΜΑΡΙΝΑ και επαναδρομολογείται το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ.

Με ΠΗΓΑΣΟ-ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ & ΜΙΛΕΝΑ τουλάχιστο μέχρι 31 Οκτωβρίου,το ταχύπλοο θα δουλέψει.Θα σταματήσει για 2 μήνες και θα το δούμε πάλι τα Χριστούγεννα.Μετά έχει ο...Σπανός.

Link to comment
Share on other sites

...Και στον Πειραιά και στη Σάμο ανεβοκατεβαίνει η σημαία.Στο ταξίδι κατεβαίνει.Θα αλλάξουμε τους νόμους...

Eκτός αν επρόκειτο για σατανική σύμπτωση, όσες φορές το είδα στο Καρλόβασι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου (καθώς και την μοναδική φορά που το φωτογράφισα εκεί), σημαία στον πρυμναίο ιστό δεν υπήρχε. Κια νομίζω ότι είναι και ανώφειλη ενέργεια αν γίνεται επί σκοπώ: Έφόσον επιτρέπεται από τον Νόμο να εκτελεί εσωτερικούς πλόες πλοίο με σημαία άλλου Κράτους, τι νόημα έχει να την κρύβουν? Το image αλλιώς οικοδομείται και όχι με υπεσταλμένες σημαίες

Link to comment
Share on other sites

Πάντως την Παρασκευή 31/8/05 κατά τις 16:40 που επιβιβάστηκα σημαία δεν είδα! Από το Εύδηλο στις 2/09/05 στις 18:30 που έφυγα επίσης.Μπορεί και να ήταν τυχαίο. Αν κάποιος ShipFriend έχει κάποια πρόσφατη φωτογραφία θα μας διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν μπορώ να σας διαφωτίσω :).

Στις παρακάτω φώτο το Corsica στις 13 Αυγούστου στον Πειραιά.

Στην πρώτη φώτο ολόκληρο το πλοίο, και στην δεύτερη, τμήμα από την ίδια φώτο σε μεγέθυνση, όπου μπορείτε να δείτε στον ιστό πάνω από το φουγάρο την Ελληνική σημαία, και στη πρύμη να ...φανταστείτε :confused: την ιταλική (?) μιας και λόγω ανεμίσματος δεν είναι τόσο ευδιάκριτη.

post-929-128326968061_thumb.jpg

post-929-128326968064_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στον Εύδηλο που το έχω δει πολλές φορές πότε έχει την σημαία και πότε όχι.Δεν νομίζω να ισχύει κάτι σκόπιμο απλά μπορεί άθελα να ξεχάστηκε κάποιες φορές λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Στα ταχύπλοα η σημαία στον πρυμνιό ιστό συνηθίζεται να κατεβαίνει κατα την διαρκεια του πλου ωστε να μην γίνεται συνέχεια κουρέλι λόγω της ταχύτητας και του ανέμου οπότε στα λιμάνια είναι λογικό να ξεχαστεί κάποιες φορές.

Και μια φώτο του πλοίου στον Εύδηλο ημέρες επιστροφής του λαού στα τέλη Αυγούστου.

post-20-128326968066_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις. Ευχαριστούμε ΣΕΙΡΙΕ. Τελικά φαίνεται ότι αδίκως υποψιάστηκα την εταιρεία για σκοπιμότητα στην μη έπαρσης της σημαίας. Νομιζω πάντως ακόμη και η μη σκόπιμη παράλειψη αποτελεί σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Link to comment
Share on other sites

Για να τους αθωωσουμε πανηγυρικα:) ακομα μια φωτο-αλλοθι στο λιμανι του Πειραια στις 21/8.Τελικα πρεπει να ειναι αυτο που ειπαμε και παραπανω,στο εν πλω κατεβαινει,μονο στο λιμανια (ισως τα τερματικα) την ''σηκωνει''.

post-76-128326968071_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αυτό γίνετε και σε όλα τα HighSpeed , δηλαδή εν πλώ την βγάζουν αλλά σε ΟΛΑ τα λιμάνια μπαίνει(μάλιστα το 3ημερο των φωτιών η σημαία στο HS2 κοιμάτιζε μεσιστια). Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι γίνετε σκόπιμα:)

Link to comment
Share on other sites

στο απευθείας δρομολόγιο για Εύδηλο μέσω δύσβατου είναι η κοντινότερη απόσταση οπότε γι αυτό προτιμείται όταν βέβαια ο καιρός το επιτρέπει.Όταν οι βοριάδες είναι ενισχυμένοι πάει κάτω από την Τήνο......

Σωστός ο Earl, σήμερα με ελαφρά νοτιαδούρα πέρασε από το Δίσβατο

η ώρα 12.05 το μεσημέρι προς Πειραιά.

Η φωτογραφία τραβιγμένη από το χωριουδάκι Κουμελάς της Τήνου

(στο στενό).

post-1038-128326968082_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Στα ταχύπλοα η σημαία στον πρυμνιό ιστό συνηθίζεται να κατεβαίνει κατα την διαρκεια του πλου ωστε να μην γίνεται συνέχεια κουρέλι λόγω της ταχύτητας και του ανέμου...

Έτσι είναι. Ακόμα και στα αερόστρωμνα του ΠΝ έχει προβλεφθεί ζωγραφισμένη ελληνική σημαία πάνω στα καλύματα των στροβιλοκινητήρων ώστε να μην σηκώνουν πάνινη εν πλώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Απο οτι μου ειπε ο πρακτορας του χθες βραδυ θα συνεχισει τα δρομολογια του τουλαχιστον μεχρι 15 Νοεμβρη............ μεχρι να ξεκινισει λεει το Βερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επανέρχεται απο σήμερα 13/11/ στις(16.30) στα δρομολόγιά του μέχρι 2 Δεκεμβρίου.Μετά θα σταματήσει για 135 μέρες,εκτός απο το διάλλειμα των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους,που θα κάνει ορισμένα δρομολόγια,εάν τα κάνει και αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δε θα κάνει το δρομολόγιο της 20/11.Λόγω καιρού;επειδή δίνει 8άρια;ή επειδή δεν το έχει ανοίξει στο σύστημα;Με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα δύσκολα θα κρατηθεί μέχρι στις 2/12.

Πάμε με ...ορθοπεταλιές μέχρι να αρχίσει η κατηφόρα.

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω του δινω ποντους για την υπομονη και επιμονη. Πραγματικα φθασαμε στο Δεκεμβριο για να δεσει το πλοιο και ειναι δεδομενο οτι τουλαχιστον απο το φθινοπωρο και μετα(αν οχι και το καλοκαιρι) μπηκε μεσα. Ομως το μηνυμα που ηθελε να μεταδωσει νομιζω το εχει περασει, οτι δηλαδη ειναι εδω για να μεινει και μαλιστα καθ' ολη τη διαρκεια του χρονου. Ο καιρος και τα οικονομικα αποτελεσματα εις το διηνεκες θα δειξουν αν η εταιρεια του δικαιωθει.

Link to comment
Share on other sites

...Πραγματικα φθασαμε στο Δεκεμβριο για να δεσει το πλοιο και ειναι δεδομενο οτι τουλαχιστον απο το φθινοπωρο και μετα(αν οχι και το καλοκαιρι) μπηκε μεσα. ]

Αν σου πώ ότι το καλοκαίρι στα καθημερινά υπήρξαν 10άδες μέρες που το βαπόρι έφυγε απο τον Πειραιά με 535 άτομα(πρωτόκολο-χώρια ο πάνω όροφος)και στα ενδιάμεσα πήρε άλλα 124 άτομα,δεν θα με πιστέψεις.Αν στις 30/9 σου πώ ότι έκοψε για Πειραιά και για τα ενδιάμεσα λιμάνια 580 εισητήρια πάλι δεν θα με πιστέψεις.Αν σου πώ όμως ότι προχθές την Παρασκευή 23/11 απο Πειραιά έφυγε με 286 άτομα και 64 ΙΧ και την Κυριακή 25/11 έφερε στον Πειραιά 282 άτομα και 91 ΙΧ,θα με πιστέψεις;

Θα προσπαθήσω,δεν δεσμεύομαι, να έχω τα συγκεντρωτικά ανα μήνα γιατί μέρα-μέρα είναι δύσκολο, και τότε,ας <<μπήκε>> μέσα.

Το ταμείο θα γίνει μαζί με τις γιορτές,για να έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα,που σίγουρα δεν ήταν ζημιά,αλλά καραμπινάτα κέρδη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χθες το πλοίο έκανε ένα δοκιμαστικό (??) στο Σαρωνικό κόλπο και επέστρεψε στη γνώριμη θέση του στο λιμάνι κατά τις 17:00

PIRAEUS | 21/12/2007 16:00:00

EVDILOS | 21/12/2007 20:00:00

KARLOVASSI | 21/12/2007 20:55:00

EVDILOS | 21/12/2007 21:50:00

PIRAEUS | 22/12/2007 01:50:00

THE SAMOS SHIPFRIEND'S BRANCH WISH YOU MERRY CRΗISTMAS BEFORE ....ONE MONTH.

Για να ξεκινησει αυριο παλι τα δρομολογια του στην Ικαρια Σαμο

Link to comment
Share on other sites

Και η εταιρία προφανώς γι αυτό το λόγο στα δρομολόγιά της έχει νέα μειωμένα ωράρια με το Πειραιάς Εύδηλος να το δίνει σε 4:15 αντί για 4:30 που αναφερόταν στα θερινά δρομολόγια.

Προφανώς στην ακινησία θα έγιναν εργασίες,καθαρίσματα των τούρμπο με δεδομένο και το δοκιμαστικό που έκανε χτές όπως μας ανέφερε ο Π100

Link to comment
Share on other sites

Το CORSICA έχει βγεί ανανεωμένο από την ολιγοήμερη ακινησία του. Το πέτυχα σήμερα στο ταξίδι του για Εύδηλο-Καρλόβασι κοντά στο Δύσβατο να 35αρίζει κι όσο το είχα υπό επίβλεψη δεν έπεσε κάτω από τα 33,8.:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πλοίο θα ξεκινήσει πάλι λογικά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Εκτός από τα γνωστά λιμάνια που έπιανε πέρυσι Αγιο Κηρυκο, Ευδηλο, Φουρνοι, Καρλοβασι & Βαθύ.

Φέτος αναμένεται να προστεθεί η Μύκονος. Αυτό μια λογική προσέγγιση.

Αλλά το Καρκιναγρι και η Θυμαινα που πήρε το αυτί μου, είναι λιγάκι παρατρηβηγμενο

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι ανόητες προσεγγίσεις σε Καρκινάγρι και Θύμαινα μπορεί να χαϊδεύουν τα αυτιά ορισμένων αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει και πόσο θα αυξηθεί ο χρόνος ταξιδιού προς Βαθύ ειδικά άμα μπει και η Μύκονος μέσα; Έτσι για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...