Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι σε σωστή κατεύθυνση, διότι θα δώσουν ένα καράβι με αρκετη χρήση, και θα κρατήσουν αυτό με την λιγοτερη(Πάρος).

Edited by polmyt
quote
  • Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Παιδιά πως προέκυψε αυτό;

Γράφτηκε πουθενά κάτι για το Νάξος ή μπερδέψαμε τον καπνό με κάτι άλλο στο στρίψιμο του τσιγάρου;

Posted

Δεν έχω ακούσει κάτι αλλά δεν νομίζω πως βγάζει λογική εξαρχής το να πουλήσουν ένα από τα πιο κερδοφόρα τους πλοία έτσι απλά χωρίς να έχουν κάποιο άλλο έτοιμο να μπει στη γραμμή του.

Posted (edited)

Παντως στην ακτοπλοϊα εχουμε δει πολλες φορες ανταλλαγές πλοίων, πχ το Ερωτόκριτος με το Superferry, πχ το Πανορμίτης (Speedcat 1) με το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας κλπ κλπ.

Ο Στεφάνου χρειάζεται κάτι μικρότερο από αυτό που πήρε, πιο γρήγορο από τους 19 κόμβους και ευέλικτο. Η μπλου σταρ κάτι νεότερο (για να χτυπάει άγονες) και μεγαλύτερο γιατί το καλοκαίρι το Νάξος είναι μικρό. 

Απλά λέω, χωρίς να ξέρω κατι. 🤣

Μην ξεχνάτε ότι η μπλου σταρ είχε δείξει ενδιαφέρον (ετσι γράφατε εδώ τουλάχιστον πολλοί) για το Taburiente που πήρε (?) ο Στεφάνου. 

Ομως να χαρειτε μια σκεψη κανω που τη βγαζω απο το μυαλο μου, ουτε ξερω κατι ουτε ειδα κατι. Μην το κανετε σημαία.... 

Edited by giorgos_249
Posted

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καμία λογική να πουλήσει το Ναξος καθώς είναι πολυεργαλείο, δουλεύει 12 μήνες το χρόνο, παει παντού και τα βγάζει τα λεφτά του επι 10. Είναι και άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μικρές Κυκλαδες, ωστόσο έχει μια βάση η σκεψη σου φιλε @giorgos_249. Εδραιώνεις τη θέση σου με μεγαλύτερο πλοίο που ειδικά το καλοκαίρι το χρειάζεσαι και νεότερο που σου εξασφαλίζει σίγουρα την άγονη. Και σε νεότευκτα να προχωρήσει η Blue δεν νομίζω ότι θα τα πήγαινε σε άγονη κατευθείαν αλλά σε γραμμή φιλέτο.

Posted
4 hours ago, proud_ionian said:

Παιδιά πως προέκυψε αυτό;

Γράφτηκε πουθενά κάτι για το Νάξος ή μπερδέψαμε τον καπνό με κάτι άλλο στο στρίψιμο του τσιγάρου;

Έκλαψα με το τσιγάρο.

Από κει και πέρα η γραφή (η και ναι και όχι ) του @Panagia Ekatontapiliani αφήνει την φαντασία του καθενός μας οργιάσει. 

Βασικά δεν την αφήνει, την προτρέπει...

Posted
23 hours ago, koukos said:

Τελευταία είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα πλοία για αλλαγή στρατόπεδου όπως Μύκονος Σάμος Ρόδος Άρτεμις HS4 HHS Διαγόρας κλπ...ποιος ξέρει..

Κάτι παίζει από φθινόπωρο κι έπειτα. Σιγά σιγά. Θα στρίβετε ένα 🚬 και θα χαζεύετε αλλαγές. Να προτιμήσετε το καλό καπνό, όχι το καλαματιανό 😵:P

Posted

Πλέον από ενα απλό εξάρτημα μέχρι αλλαγή καυσίμου και επιθεώρηση μπορεί να έλαβε χώρα . Όλων των μυαλό μας πήγε στους Αφους . Να δουμε το Volcan να λέει GR PIR στο AIS και τα συζητάμε όλα για ποιον θα έρθει που συζητάτε για τράμπες 😂 Γενικά από το Μάιο έχουμε ακούσει για τα Ρόδος και Σαμος , παλιότερα για το Horizon (πριν το θλιβερό συμβάν ) και τελικά αλλά εντελώς έγιναν λόγω απορρόφησης της ΑΝΕΚ και του συμβάντος  . 
Παντως το φτέρνισμα που έχει ρίξει  απο προχθες ο @Panagia Ekatontapiliani δεν πρέπει να υπάρχει . Γειτσες αγορινα μου

Posted
33 minutes ago, Lord said:

Σαντορίνη-Ιος κόστος εισιτηρίου 58.50€ (ουαου) για να μην λέμε μόνο για την Seajet. Έχουμε γεμίσει αρπαχτικά 

Θα βάλω το καίκι με 5 ευρώ!!!

Posted

Άστο δεν κανεις, αδιάβαστος είσαι και θα βαράς μυγες με την ψαροτρατα σου, 6,50€ Σολωμος, 19€ Blue Star και 40€ Fast Ferries για τους γρήγορους. 

Posted (edited)

Καλά για τους ξένους συμφωνώ.Για τους τουρίστες εδώ του νησιού που ζητούν εκδρομές και τα σκάνε,άστο.Ξέρω...

Edited by nomikos
Posted
13 minutes ago, Petros P said:

Δλδ Highspeed 4 και Thunder ?

Hellenic highspeed και thunder. Βεβαια το hell highspeed ειναι πιο αργό.

Ελπίζω το 4άρι να μεινει όπως έχει με καπως χαμηλότερες τιμές βέβαια

Posted

Εμένα πιο πιθανό μου φαίνεται ντουέτο hs4 & thunder στο Πειραιάς-Κυκλάδες-Κρήτη και το hellenic highspeed να μπει στο δρομολόγιο προς Αμοργό-Κουφονήσι που κάνει τώρα το 4

Posted (edited)

Η πρόθεση είναι για 2 ταχύπλοά στο Πειραιάς - Κυκλαδες - Ηράκλειο 

ένα στην Παροναξία με Κουφονησι και Αμοργο 

και ένα από Ραφηνα μέχρι Σαντορίνη.

Edited by cyclades_shipping
Posted
22 hours ago, cyclades_shipping said:

Η πρόθεση είναι για 2 ταχύπλοά στο Πειραιάς - Κυκλαδες - Ηράκλειο 

ένα στην Παροναξία με Κουφονησι και Αμοργο 

και ένα από Ραφηνα μέχρι Σαντορίνη.

Άρα τώρα που έκλεισε ο κύκλος όλων των εταιρειών με ταχύπλοα στις Κυκλάδες πλην Seajets (ASL, Minoan, Fast και η Golden πλην Superexpress) τώρα θ' ασχοληθεί η Attica με το συγκεκριμένο τομέα.

Στη γραμμή Πειραιάς - Κυκλάδες - Ηράκλειο λογικά θ' ακολουθήσει το μοντέλο Minoan/Fast, στη Ραφήνα Flyingcat όπως παλιά και το HS4 ως έχει. 

 

Posted

Αν πάντως το Hellenic Highspeed διπλώσει το Thunder του χρόνου θεωρώ χρειάζεται μια καλή επισκευή στις μηχανές του ώστε να πιανει παραπλήσιες ταχύτητες. Το αδερφακι του Speedrunner 2 φέτος μετά την μεγάλη επισκευή από τη Seajets πετουσε. Και τώρα έρχεται Πειραιά με 35,6 ταχύτητα αν μη τι άλλο εντυπωσιακη για την ηλικία του.

Posted (edited)

Στη γραμμή Πειραιάς - Κυκλαδες - Ηράκλειο αν κερδίσει τους ημερήσιους εκδρομείς της Σαντορίνης από Ηρακλειο που την πλειοψηφία τους για την ώρα την έχει η SJ, πιστευω πως μπορεί να φέρει πολύ καλά νούμερα στην εταιρία του..

Edited by cyclades_shipping
Posted

Την πλειοψηφια τους την εχουν τουριστικα γραφεια τα οποια συνεργαζονται με τη Seajets και ειναι σχεδον αδυνατον να κανουν συμφωνια με αλλη εταιρεια απο τον πρωτο χρονο.

Βεβαια εγω κραταω μικρο καλαθι για το αν θα μπει η Αττικα σε αυτη τη γραμμη αλλα εχουμε μηνες να το συζηταμε.

Posted (edited)

Η αττικά είναι πολύ κοντά με γελασακη, και σίγουρα δεν θα είναι δύσκολο να βρει πρακτορεία, έχει ήδη σχέσεις με κάποια μέσω Κρήτη και των εκδρομών που διοργανώνουν . Έτσι και αλλιώς η αττικά δεν είναι καινούργια έχει ξανακάνει την γραμμή αυτή με το 4 και το 7. Οπότε νομίζω ότι αν δεν μπει τελικά δεν θα είναι οι πράκτορες το θέμα.

Edited by proud_ionian
quote
Posted

Όταν η Hellenic κουβαλούσε τους εκδρομείς από τη Κρήτη με το FC4 κάποιοι άλλοι δε ξέρανε που πέφτει η Κρήτη!!

Μια χαρά θα δουλέψει η εταιρεία και σε πολύ γνωστά μονοπάτια.

 

Posted

Σε όλα τα παραπάνω θεωρώ πως το καλύτερο για την Άττικα θα είναι να ασχοληθεί με Highspeed 4 και Thunder στη γραμμή Πειραιά Μύκονο Πάρο Ιο Σαντορίνη Ηράκλειο και τούμπαλιν, με το Hellenic highspeed στη γραμμή Πειραιάς Πάρος Νάξος Κουφονήσι Αμοργός. 

Να μην μπλέξει εκ νέου με τη Ραφήνα, θεωρώ πως δε θα το κάνει, ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια δέσμευση στη συμφωνία για το Thunder.

Επίσης, το Hellenic highspeed θεωρώ πως είναι αρκετά κοντά στην ταχύτητα με αυτήν την οποία βγάζει τα δρομολόγια του το Highspeed 4.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...