Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

συμφωνα με ιδιωτικο αθηναϊκο ραδιφωνικο σταθμο, με δωδεκαωρη καθυστερηση απεπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ Μυτιληνη απο το λιμανι της Θεσσαλονικης (σημερα 11.30 αντι χτες 23.30) λογω βλαβης του... βαρουλκου (της μπομπας κοινως) της αριστερης αγκυρας.
νωριτερα κατα τη διαδικασια φορτωσης ειχε τραυματιστει... ο παρκαδορος :eek: (ελεος!!!) του πλοιου στην προσπαθεια του να βοηθησει ενα φορτηγο να... παρκαρει στο γκαραζ.
οι επιβατες διαμαρτυρηθηκαν εντονα γιατι δεν ειχαν ενημερωθει επισημως


σχετικη καταχωρηση υπαρχει και εδω www.aegeantimes.gr

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Πτριν 10 λεπτά το άκουσα και εγώ στο ραδιόφωνο και περιμένω να το ακούσω και στην TV μήπως και δω εικόνα.Πάντως δεν ενημερώθηκαν οι επιβάτες στην αρχή γιατί οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν πως θα κρατήσει τόσο πολύ η επισκευή.Ο παρκαδόρος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Νομίζω 11 το πρωί έφυγε, όχι 11.30

Link to comment
Share on other sites

μεταφερεται εδω και η δημοσιευση του χρηστη stratos που υποβληθηκε στο υπομνημα βλαβες

c3po

12 ώρες έμεινε δεμένο με 400 επιβάτες το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γιατι δεν μπορούσε λόγω κάποιου χαλασμένου εξαρτήματος να ανασύρει την άγκυρα.

Ετσι και μέχρι να λυθεί το πρόβλημα το πλοιο τελικά αναχώρησε στις 11.30 το πρωί για Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Πειραιά δεν πήγε γιατί ταξιδεύω σήμερα για Πειραιά μαζί του.Το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς της Κυριακής έγινε από το ΘΕΟΦΙΛΟ.To πολύ το Μυτιλήνη να κατέβηκε ως Χίο για τους Σαλονικιούς και να γύρισε Μυτιλήνη τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στον προβλήτα του λιμένα Μυτιλήνης προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοπλαγιοδέτησης, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. ΧΙΟΥ 362.

Το πλοίο που εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο, Μυτιλήνη, προσέκρουσε με το αριστερό πρυμναίο τμήμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρά εσωκοιλώματα και μικρό σχίσιμο τριών εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή. Τελικά προσέδεσε στον λιμένα Μυτιλήνης, όπου επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Μετά από αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 18.00 για Χίο -Πειραιά.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

To ΜΥΤΙΛΗΝΗ εφυγε απο την Χιο κανονικα και εξω απο τον Τσεσμε επεσε στα 9μιλια.Απ οτι φαινεται τωρα σαν να γυριζει πισω η μηπως ψαχνει καποιον στην θαλασσα.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Καποια νεα περιμενοντας την επισημη ανακοινωση απο το υπουργειο.

Αντιμέτωποι με πεντάωρη και πλέον ταλαιπωρία βρίσκονται οι 274 επιβάτες του πλοίου Μυτιλήνη, καθώς το πλοίο προερχόμενο από Λέσβο και Χίο και με προορισμό τον Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά μήκος των ακτών του νησιού μας στο ύψος της Μονής του Αγίου Κων/νου και περίπου στις 11:30 το βράδυ (28/6) κατέπλευσε το λιμάνι της Χίου.

Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έτσι το πλοίο κάνοντας χρήση μόνο των βοηθητικών μηχανών αφού η κύρια βγήκε εκτός λειτουργίας, επέστρεψε στο λιμάνι της Χίου.

Μέχρι και αυτή την ώρα πάνω στο πλοίο βρίσκονται επιθεωρητές προκειμένου να εντοπίσουν τη βλάβη και να προβούν στον σχετικό έλεγχο αξιοπλοΐας.

http://www.kounoupi.gr

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με δηλωσεις του λιμεναρχη Χιου σε τοπικο ραδιοφωνο,η βλαβη ηταν(ειναι μαλλον ακομα)στη δεξια μηχανη και το πλοιο αναχωρησε πριν λιγο για Πειραια οπου εκει θα γινει η επιθεωρηση απο τον νηογνωμονα για την βλαβη.Μιλησε για πλακ αουτ στο πλοιο(με 277 επιβατες) αναμεσα σε Χιο και Τσεσμε και κληση του λιμεναρχειου για να επιστρεψει στο λιμανι.

Δεν υπηρξε ενημερωση στους επιβατες(οπως σημειωσαν οι δημοσιογραφοι)για το τι εγινε,παρα μονο οτι επιστρεφουν πισω.Απ οτι φαινεται στο ais παντως το πλοιο συνεχιζει με 6μιλια B) το ταξιδι του για Πειραια.Καλο κουραγιο στους επιβατες.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε την ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ. Μας μιλάει και για ύπαρξη καπνού στους εσωτερικούς χώρους λόγω βλάβης στον κλιματισμό (που οδήγησε; )σε βλάβη στη δεξιά μηχανή. Πάντως τα τελευταία 7 χρόνια το πλοίο δεν είχε παρά μόνο μια επίσημη βλάβη, τον εργάτη της άγκυρας το 2005.

Χθες, στις 22.20, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από επιβάτη του Ε/Γ*Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χίου 362, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Χίο στις 22.00 με προορισμό τον Πειραιά, σχετικά με ακινητοποίηση αυτού 2ν.μ. νότια του λιμένα της Χίου ενώ επιπρόσθετα αναφέρθηκε η ύπαρξη καπνού στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου (μπλάκ άουτ).

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λ.Σ.*ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.» Ν.Χίου 259, το Ε/Γ*Ο/Γ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Χίου 256, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρο όχημα του «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Κατόπιν επικοινωνίας της Λιμενικής Αρχής με τον Πλοίαρχο, ο τελευταίος δήλωσε πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού (υπερθέρμανση) με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας των κυρίων μηχανών.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στη Χίο με μειωμένη ταχύτητα στις 23.35, με 274 επιβάτες ενώ ακολούθησε έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, το οποίο διαπίστωσε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (στα ασφαλιστικά του στροφαλοθαλάμου ανθρωποθυρίδων επιθεωρήσεως, υπήρχε διαρροή ελαίου λόγω απασφάλισής τους).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αρχικά απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα ενώ στις 06:45 το «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» απέπλευσε για το λιμάνι του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

παρατήρησε κανείς ότι το Μυτιλήνη παρουσιάσε τη πρώτη του μηχανική βλάβη (αν δεν κάνω λάθος) στα 20 χρόνια που ταξιδεύει,την ίδια μέρα που ο θεόφιλος φιλήθηκε με τις οινούσες πριν 3 χρόνια,η 28 ιουνίου μάλλον είναι σημαδιακή μέρα για την εταιρεία

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός πως το ΜΥΤΙΛΗΝΗ είναι πιο αξιόπιστο και από νεότευκτο και καλά θα κάνει η ΝΕΛ να μην το χαραμίσει σε άγονες. Να το προσέχει σαν τα μάτια της για τη βασική της γραμμή όπου εκτιμώ πως θα μπορέσει να σταθεί άνετα τουλάχιστον για 3 ακόμη χρόνια πρώτα ο Θεός..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 7 months later...

Δεμένο με σοβαρή βλάβη στο Καρλόβασι το βαπόρι.
 

Βλάβη υπήρξε στην ηλεκτρομηχανή του πλοίου Μυτιλήνη τρία ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Εύδηλου με αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση στο λιμάνι Καρλοβάσου το πρωί τη Πέμπτης με 109 επιβάτες.

Εκεί αποβιβάστηκαν όλοι και άμεσα έφτασε η επιθεώρηση που βρίσκεται ακόμη επιτόπου για να διαπιστώσουν αν μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά η πρέπει να ταξιδέψει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες κενό επιβατών.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στις δύο κύριες μηχανές, οπότε και θα χρειαστεί η ρυμούλκηση στο λιμάνι του Πειραιά

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Και εκεί που λέγαμε οτι δούλευε το πλοίο αξιοπρεπώς, χωρις προβλήματα, βγαίνει και αυτό εκτος δρομολογίων. Αρα αφου έχουν το European και κάθεται, εγω λέω οτι το πλοίο δεν βγάζει τα έξοδά του και προτιμάνε να αφήσουν τη γραμμή μεχρι τα τέλη του μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...