Jump to content
Shipfriends

christos

eMembers
 • Posts

  320
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by christos

 1. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον George και θα προσθέσω πως οι πιο μικροί χώροι τα κάνουν και πιο ζεστά από τα ιταλικά , οι χώροι των οποίων θυμίζουν κέντρα εκδηλώσεων... Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα νορβηγικά που έχουμε στην Ελλάδα.
 2. Έχουν προσθέσει στο πλοίο άλλες δύο λέμβους , δίπλα σε αυτές που είχε προς την πλευρά της τσιμινιέρας.Ποιος ο λόγος;
 3. Ισχύει ,το άκουσα σήμερα το πρί στην ΝΕΤ. Οι εφημερίδες της Μακεδονίας έχουν την πληροφορία ,σήμερα,στην πρώτη σελίδα.
 4. Νέο κρουαζερόπλοιο για την εταιρία με ελληνική σημαία και με το όνομα Ivory θα κάνει κρουαζιέρες στο Αιγαίο( 3ήμερες μάλλον). 690 επιβάτες σε 254 καμπίνες.Ποιο είναι;
 5. To Superfast V σήμερα ήρθε στην Πάτρα με 2 ώρες καθυστέρηση. 5.30 το απόγευμα έδεσε , αντί για 3.30.
 6. Άργησε το hellenic spirit να φτάσει στην Πάτρα σήμερα περίπου 50 λεπτά.
 7. Στην προηγούμενη δημοπρασία τα Πάτμος , Ρόδος από 0,65 εκατ. ευρώ δεν άρχιζαν;
 8. ''...Η εταιρία εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου στη γραμμή αυτή μελλοντικά να δρομολογήσει Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο....'' www.portnet.gr Άρα αν πάει καλά η γραμμή σε κανένα χρονο θα δούμε και το Λατω στην Αίγυπτο;;
 9. Κατ'αρχήν δεν νομίζω πως το ποσό που χρειάζεται είναι 500 χιλ. ευρώ , για την επισκευή. Είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό κατά τη γνώμη μου. 300 , 350 ναι , αλλά όχι και 500.....Δεύτερον 200.000 ευρώ θα ήταν τα κέρδη ΧΩΡΙΣ τα καύσιμα και διάφορες πληρωμές , όχι δηλαδή τα καθαρά. Τα υπόλοιπα 200 χιλιάρικα νομίζω πως αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Το κέρδος από αυτήν την ιστορία ,πιστεύω ,θα είναι 200-250 χιλιάδες...
 10. Προσωπικά , θα ήθελα πολύ πλοία του 1972 , 75 ή και 80 να βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται τα δυο αυτά πλοία( και εσωτερικά και εξωτερικά).
 11. Πλέον τα 3 πλοία της Βαλτικής περνούνε και από το Παλντισκι. Άρα το δρομολόγιό τους είναι Ρόστοκ-Παλντισκι-Χανκο και το αντίστροφο. Στο site της superfast ,στην κεντρική σελίδα , δίπλα από το Superfast έχουν γράψει με μικρότερα γράμματα ''operated by Tallink''.
 12. ''...Ενθαρρυντικό γεγονός αποτελεί η πρόσφατη διαφήμιση στον τύπο, από μεγάλη Ελληνική εταιρία διοργάνωσης κρουαζιέρων (Luis Hellenic Cruises), της Ηγουμενίτσας ως έναν από τους προορισμούς στους οποίους θα αποπλεύσουν πλοία της σε διαδρομή στην Ανατολική Μεσόγειο....'' Από: www.portnet.gr Πολύ καλό αυτό και για την Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία γενικότερα.
 13. Δεν νομίζω και τη 10(έχω φωτογραφία στο κινητό , αλλά δεν φαίνεται καλά). Μάλλον για βάψιμο το έχουν έτσι , γιατί όπως μου φάνηκε είχαν βγάλει το χρώμα σε μερικά σημεία στην αριστερή μπάντα.
 14. Pantokrator , Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα :Χθες ταξίδεψα με το πλοίο , αλλά οι εντυπώσεις μου ήταν μέτριες.Αρχικά οι τουαλέτες που ήταν πίσω από το λογιστήριο ήταν κλειστές. Έιχαν ανοίξει δύο καμπίνες στο προτελευταίο κατάστρωμα , και τις τουαλέτες τους ,χρησιμοποιούν πλέον οι επιβάτες. 4 καμπίνες είχε για τους επιβάτες αλλά τις έχουν ξηλώσει όλες και τις έχουν ανοιχτές. Σε εκείνο(έξω από τις πρώην καμπίνες και τουαλέτες) το σημείο οι μοκέτες δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Τώρα στα σαλόνια , το πρώτο όπως μπαίνεις δεν είναι και το πιο καλόγουστο και ωραία διακοσμημένο. Το δεύτερο είναι σαφώς καλύτερο αλλά με πολύ απλοικά τραπέζια που χαλάνε την εικόνα. Οι μοκέτες στα σαλόνια έχουν αντικατασταθεί από ξύλινο πατωμα-πολύ καλή κίνηση. Το Ekaterini , Ano Xora και Platitera (είναι πολύ όμορφο εσωτερικά) για εμένα είναι τα καλύτερα της γραμμής.Μέχρι πριν 3-4 χρόνια είχα πολύ κaλή εντύπωση για το Pantokrator κυρίως γιατί είναι πανέμορφο εξωτερικά.
 15. Δεν ήταν στη θέση του. Ήταν στην άκρη του λιμανιού , από την αντίθετη πλευρά που δένει συνήθως. Δεν ξέρω πόσες θέσεις έπιανε..
 16. Χθες το Polaris πλαγιοδετημένο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας και το Athens στο παλιό λιμάνι.
 17. Πραγματικά ,νομίζω πως η πρύμνη θα μοιάζει πολύ αυτή του Καστάλια της ΕΛΜΕΣ.
 18. Στο πλοίο αυτό πέρυσι έγινε μια έκθεση εν πλω (τουριστικά προιόντα κτλ.). Πήγε στα περισσότερα νησιά του Ιονίου με τελευταίο σταθμό την Κέρκυρα. Ή Φεβρουάριο ή Μάρτιο , δεν θυμάμαι. Πάντως η έκθεση αυτή γινόταν συνήθως στο Άπτερα , το οποίο μάλιστα μια χρονιά είχε πιάσει και Ηγουμενίτσα. Γνωρίζετε φέτος σε ποιο πλοίο έγινε;
 19. Τελικά δεν ξαναέγραψαν τα σινιάλα , ταξιδεύει χωρίς αυτα (έχασε ομορφιά ) Δεν σήμαινε τίποτα τελικά.
 20. Το πλοίο της ''Αγία Θεοδώρα'' έχει πλέον μια υπερκατασκευή στην πρύμνη , πίσω από τις τσιμινιέρες. Δεν ξέρω αν είναι καμπίνες για το πλήρωμα ή +καθίσματα. Ακόμα ,το Αγιος Σπυρίδων του χρόνου φεύγει λόγω 35ετίας. Το 2004 ο πρόεδρος της εταιρίας είχε δηλώσει πως το πλοίο θα αντικατασταθεί από νεότευκτο (!!). Για νεότευκτο δεν πιστεύω , αλλά λέτε μετά το καλοκαίρι να έχουμε καμία κίνηση αγοράς;
 21. Την Τρίτη 11 του μήνα το Άνω χώρα ΙΙ ήταν στο παλιό λιμάνι Ηγουμενίτσας και φαινόταν ότι είχε βαφτεί στη δεξιά μπάντα γιατί είχαν μισοσβηστεί οι μπλε γραμμές που έχει εκεί. Την Τετάρτη που πέρασε το πολύ ομορφότερο πλέον Πασιφάη έφυγε για Πάτρα 12.10 αντί για 12.30.Πιο συγκεκριμένα 12.08 είχε σηκώσει καταπέλτες.
 22. Εγώ είχα διαβάσει πως το Μάιο θα είναι στην Ελλάδα.Οπότε με βάση τον τερματισμό των δρομολογίων του, 15-20 θα ξεκινήσει , το πολύ.Τέλη Μαίου θα είναι εδώ.Νομίζω πως θα προλάβει τον Αύγουστο. Και κάτι ακόμα , το πλοίο είναι του 89.
 23. Ή attica roro ή anek cargo. Με πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου το πρώτο. Tα roro της attica 16,5 και 17 κόμβους ταχύτητα έχουν.Άρα από θέμα ταχύτητας δεν θα ήταν απίθανο να πάνε εκεί.
 24. Γνωρίζετε μήπως πόσο αγοράστηκε το ionian king και πόσο κόστησε η μετασκευή του;Δεν μπορώ να βρω πουθενά στοιχεία. Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...