Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Προσωπικά και εγώ έχω το προαίσθημα ότι θα το χαρούμε μάλλον από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο...

  • Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
1 hour ago, giorgos_249 said:

Θα έρθει αρχές Μαρτίου, και ας υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσει δουλειές μέσα Μαρτίου. 

Χρειάζεται επιβίβαση οχημάτων (καταπέλτη/ες κλπ), χρειάζεται επιβίβαση επιβατών, χρειάζεται κλιμακοστάσιο στην πρύμνη, χρειάζεται αναδιαμόρφωση σχεδόν το μισό πλοίο εσωτερικά (που σήμερα είναι εκτεταμένα μαγαζιά, αναξιοποίητοι χώροι κλπ). 

Προσωπικά έχω μια αμφιβολία ότι προλαβαίνει να βγει πριν τον Ιούλιο, όπου και να πάει τελικώς......

Εάν τα σχέδια, οι μελέτες, οι προδιαγραφές της όλης μετασκευής που περιγράφεις, οι παραγγελίες υλικών και η επιλογή εργολάβων είχαν γίνει πριν την άφιξη του πλοίου στην Ελλάδα ώστε να έχουν προμηθευτεί εξοπλισμό και υλικά και να έχουν ξεκινήσει προκατασκευές , τότε ίσως θα προλάβαινε το καλοκαίρι. Τώρα το θεωρώ δύσκολο έως απίθανο.

Ζούμε σε μια εποχή που κανείς δεν έχει stock τίποτα, που τα logistics αργοπορούν με συνέπεια οι παραγγελίες από το εξωτερικό να έχουν ιδιαίτερη χρονοκαθυστέρηση. 

Posted
On 2/7/2023 at 2:44 PM, gpap2006 said:

Ξέρουμε αν είμαστε κοντά στη παράδοση? 

Έχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες ακόμα για την οριστική παραλαβή και να πάνε τα τελευταία άτομα του πληρώματος παραλαβής.

  • proud_ionian changed the title to SuperStar II (IMO 8317942)
Posted

Το II ήταν τόσα χρόνια συνδεδεμένο με το SUPERFERRY II. Μια καλή ιδέα θα ήταν να ονομαστεί SUPERSTAR το COLOR VIKING και SUPERSTAR II το πρώην SUPERFERRY II. Μπερδεψοδουλεια αλλά θα ήταν πιο καλό για όσους έχουμε αγαπήσει το SUPERFERRY II. 

Posted

Αν το δούμε από την άλλη όμως,σαν πιο σύγχρονο το color viking , του πάει να έχει το 2 στο όνομα του κάτι που δείχνει ότι είναι κάτι καινούργιο σε σχέση με τον Βέλγο 

Posted

Ο Βέλγος είναι πάντα καινούριος 😁

Το VIKING είναι πολύ promising από την άλλη όντως. Βέβαια εξωτερικά είναι κάπως κουτί, σε αντίθεση με τον Βέλγο κυκνο.

Για να δούμε ποιο θα πάει που το καλοκαίρι, νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον. 

Posted

Πιστεύεται ότι το πλοίο προλαβαίνει να ετοιμαστεί για φέτος;;; Εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο!!! 

Posted

Πειραιά - Σύρο - Πάρο - Νάξο - Σαντορίνη το βλέπω... και κάποιες ημέρες και προέκταση Ηράκλειο Κρήτης.

Posted

Δύσκολο το βλέπω,όταν έχεις το Bs Patmos να <<τρέχει>> με 25kn και αυτό με 17kn καταλαβαίνουμε την τύχη του,χωριά που η εταιρία θα έχει 2 πλοια για Παροναξία.

@speedrunner Εξαρτάται,κατα την άποψη μου αν θέλουν να κάνουν μετασκευές στην πρύμνη,δύσκολο το βλέπω εκτός αν για να προλάβουν την σεζόν δεν κανουν κάποια μετασκευή φέτος και τις αφήσουν για τον χειμώνα.

Η εταιρία για συμβατικά έχει 3επιπλεον γραμμές (Παροναξία,Δυτικές,Ραφηνα) όποτε θεωρώ κάπου θα το αξιοποιήσει.

Είτε αργά είτε γρήγορα.

Posted
22 hours ago, Strofalos said:

Καλά, με 17 μίλια δρόμο, η γραμμή αυτή του κάθεται κουτί..! 

 

10 minutes ago, cyclades_shipping said:

και αυτό με 17kn καταλαβαίνουμε την τύχη του

Ποιος ειπε οτι παει μονο με 17? Σε πορθμείο ταξίδευε, λογικό να μην το ανοίγανε..... 

Το πλοίο όμως 19-20 μπορεί να έχει υπηρεσιακή στην Ελλάδα, και μέγιστη 22....... 

Posted

Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα τους 19 κόμβους από όσο διαβάζω στο ”the ferrysite” άρα η υπηρεσιακή του είναι οι 17,5

Posted

Το destination του πλοίου έχει αλλάξει σε CEUTA οπότε φαντάζομαι ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ελλάδα.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...