Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στον Βόλο εαν δεν κάνω λάθος θα είναι την περιόδο του καλοκαιριού μετά μπορεί να το δούμε και πάλι πρός της Δυτικές;.:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η σημέρινή αναχώρηση του πλοίου απο το λιμάνι του Βόλου......

Καλα ταξιδια να έχει το βαποράκι μιας και είναι το πρώτο του δρομολόγιο μετα την ατυχια που είχε περυσι ....

post-3494-12832700076_thumb.jpg

post-3494-128327000748_thumb.jpg

post-3494-128327000755_thumb.jpg

post-3494-128327000752_thumb.jpg

post-3494-128327000758_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο είναι όμορφο εξωτερικά. Και σχετικά γρήγορο, κάνει τις αποστάσεις περίπου στον ίδιο χρόνο με το Express Skiathos.

Έχει δύο ωραία σαλόνια στην πλώρη και καθαρές τουαλέτες.

Κατά τα λοιπά είναι σε άθλια κατάσταση, οπτικά τουλάχιστον. Επίσης η διαρρύθμιση των χώρων είναι ατυχής - το κυρίως σαλόνι του είναι ένα επίπεδο κάτω από το πρώτο προσβάσιμο στους επιβάτες ανοικτό κατάστρωμα.

Άθλιος είναι και ο εξαερισμός του, στους κλειστούς χώρους του κυρίως σαλονιού (όπου υπάρχουν άπειρα καθίσματα αεροπορικού τύπου), υπήρχε μια διάχυτη δυσφορία στην αναπνοή. Ανοικτό κατάστρωμα και ξερό ψωμί....

Το χειρότερο όλων όμως είναι το γκαράζ του. Ο δεξιός καταπέλτης είναι λίγο πιο στενός απ' ότι θα έπρεπε (εύκολο να ακουμπήσεις τον καθρέπτη στο προστατευτικό κιγκλίδωμα), ενώ η εμμονή των πληρωμάτων να σταθμεύει τα αυτοκίνητα με τις ελάχιστες δυνατές αποστάσεις μεταξύ τους κάνει τουλάχιστον ενδιαφέρουσα την προσπάθεια για έξοδο από το πάνω γκαράζ στο οποίο οδηγεί ο καταπέλτης αυτός.

Το κάτω γκαράζ όμως είναι ακόμη χειρότερο, τουλάχιστον αν έχεις παρκάρει κοντά στην πλώρη. Ευρύχωρο, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, ζεις μια προσομοίωση του Auschwitz, δεδομένου ότι πλείστα ζώα ανάβουν τις μηχανές τους πριν καλά-καλά το πλοίο δέσει.

Εχει μια κλίση το πλοιο ή ειναι ιδέα μου?

Κι εμένα έτσι μου φάνηκε, από τη θέση του επιβάτη. Κλίση προς τα αριστερά.

Δεν ξέρω αν οφείλεται στη φόρτωση.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο κακό για την ώρα είναι ότι μαζεύει καθυστέρηση αρκετή. Το μισάωρο το έχει στο τσεπάκι, ιδίως στην αναχώρηση από Σκιάθο για Βόλο. Στο πρώτο του δρομολόγιο την Παρασκευή, ενώ είχε ώρα άφιξης στην Σκιάθο 15:30 ήρθε γύρω στις 16:20 (Μ έφαγε ο ήλιος για να βγάλω φωτο). Παρόμοιες καθυστερήσεις και τις επόμενες μέρες. Στην Σκιάθο δένει στην ράμπα που έπεφτε το ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ. Στο πρώτο του δρομολόγιο χρησιμοποίησε μόνο τον μεσαίο καταπέλτη, ενώ μετά άρχισε να χρησιμοποιεί και τον δεύτερο μικρότερο για τα οχήματα. Βέβαια η ράμπα είναι στενή, ίσα ίσα που χωράνε και οι 2 καταπέλτες και χρειάζονται χειρουργικές κινήσεις για να στρώσουν και οι δύο.

Μπράβο στον καπτα Στέλιο και στο πλήρωμά του!!

Υ.Γ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν θα είναι μέσα στα ωράριά του ότνα πιάσει δουλειά από Άγιο. Γιατί οι 20λεπτες παραμονές δε θα αρκούν για μανούβρα και φορτοεκφόρτωση.

Link to comment
Share on other sites

η καθυστερηση οφειλετε καθαρα στην προσεγγιση στη Σκοπελο

ειναι ηρωας ο καπτα στελιος...

μακαρι να σκαψουν το λιμανι συντομα..

αν δειτε που δενει ο ανθρωπος το πλοιο , πως το βγαζει με την οπισθεν..... και τι διαδικασια γινεται θα δειτε τον λογο που μαζευει αυτη την καθυστερηση

εδω καποιες φορες αναγκαζεται να το μετακινει με τα προπελακια για να βγουν τα μεγαλα φορτηγα... ελεος δηλαδη κριμα ...

αληθεια τα δρομολογια ποτε θα τα βγαλουν στο Openseas .? γιατι τοση καθυστερηση?

Link to comment
Share on other sites

...αν δειτε που δενει ο ανθρωπος το πλοιο , πως το βγαζει με την οπισθεν..... ?

Για να λες με την ...όπισθεν (κοινώς "με ανάποδα"), να υποθέσω πως δένει στο ίδιο σημείο που έδενε και το ΝΤΑΛΙΑΝΑ το περσινό καλοκαίρι ??? Δηλαδή κάθετα στην μπούκα του λιμανιού ???

Link to comment
Share on other sites

ακριβως εκει.. ναι βγαινει αναποδα.. διπλα απο τα βραχια, αν σας δειξω φωτογραφιες για το ποσο οριακα ειανι εκει τα πραγματα θα καταλαβετε γιατι ειναι ηρωας ο καπετανιος.. και για πιο λογο καθυστερει το πλοιο

μαλλον για δειτε αυτο.. μολις το ετοιμασα και πειτε μου εσεις... την αποψη σας... για το αν εχω δικαιο που γκρινιαζω η οχι..

http://www.skopelos.travel/pegasus

δειτε πως προσεγγιζει και πως αναχωρει.. και προσεξτε ποσο εκτεθειμενος ειναι ο κοσμος στο λιμανι... και ολα αυτα γιατi δεν εχουν φροντισει καποιοι να τελειωσουν το λιμανι και να σκαψουν λιγα μετρα....ωστε το πλοιο να μπαινει στο μεσα προβλητα

δειτε εντωμεταξυ πως ο τυπος με το ιστοπλοικο εμποδιζει και παρενοχλει το Πηγασος... την ωρα που το πλοιο κανει περιστροφη

εγω προσωπικα.. λυπαμαι για τις εικονες αυτες...

τις θεωρω τριτοκοσμικες. και πραγματικα περιμενω την γνωμη σας

Link to comment
Share on other sites

To πλοιο υποφερει στο λιμανακι.. Να μην πω οτι δε χωραει με τιποτα :rolleyes:

Αμα το ξαναπαρουν στο χερι πριν το καλοκαιρι παλι ποιος θα τους φταιει μετα...

Link to comment
Share on other sites

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι της Σκοπέλου, μόλις χθες είχε κάνει ένα σχετικό ποστ ο Π100 στο thread "Λιμάνια Σκοπέλου".

Επίσης στο ίδιο thread είχα αναφερθεί το περασμένο καλοκαίρι στην προσωπική εμπειρία που είχα ζήσει με την άφιξη - πρόσδεση - αναχώρηση του Νταλιάνα (ακριβώς η ίδια κατάσταση με τον μεγαλύτερο μάλιστα σε μήκος Πήγασο). Υπάρχουν μάλιστα και παραπομπές στο ίδιο ποστ σε κάποιες φωτό του λιμανιού της Σκοπέλου.

Εννοείται λοιπόν πως συμφωνώ με την επικινδυνότητα της όλης κατάστασης, πολύ περισσότερο βέβαια για την θέση πρόσδεσης, την μεγάλη στενότητα του χώρου αποεπιβίβασης τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα οχήματα, και λιγότερο βέβαια για την "μανούβρα" του πλοίου μιας και στην ουσία δεν υπάρχει κάποια μανούβρα παρά μόνο "προσανάποδα".

Εκεί που δεν θα συμφωνήσω είναι στο ότι η όποια καθυστέρηση στους χρόνους του δρομολογίου οφείλεται σε αυτήν την αντιξοότητα του λιμανιού της Σκοπέλου. Όταν υπολογίζονται οι χρόνοι των δρομολογίων οφείλεται να συνυπολογίζεται και ο χρόνος που απαιτείται για την πρόσδεση στα λιμάνια της γραμμής. Η HSW δεν είναι καμμία εταιρεία που πήγε πρώτη φορά στην Σκόπελο. Χρόνια δραστηριοποιείται εκεί με το Εξπρές Σκιάθος και σίγουρα ήξερε τι θα αντιμετωπίσει στο συγκεκριμμένο λιμάνι με τον 125μετρο Πήγασο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καπετάνιε εισαι ηρωας, και προσφερεις λειτουργημα...

" η καρδια μου το ξερει ..."

και η καρδια μας ομως κοντα σου

να σε παντα καλα να μας ταξιδευεις ...

και ευχομαι τα λιμανια μας καποια στιγμη και γρηγορα να γινουν λιμανια ...

γιατι καταλαβαινουμε ολοι μας ποσο μεγαλο βαρος και δυσκολο ειναι αυτο που κανεις στη Σκοπελο.

σε ευχαριστω και να σαι παντα καλοταξιδος

φιλικα

γιαννης Σκοπελος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Το Εξπρές Πήγασος αύριο τελειώνει τα δρομολόγια από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τις Σποράδες για φέτος. Το πλοίο δε θα κατέβει αμέσως στο Πειραιά, αλλά θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από το Βόλο. Για πιο μετά ίσως να το δούμε να επιστρέφει σε μια παλιά γνώριμη γραμμή???

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς ίχνος από κρεβάτι να πάει στη γραμμή του Νήσος Ρόδος το αποκλείω. Για αντικαταστάτης του Νήσος Μύκονος μάλλον το Νήσος Χίος θα πάει όπως πέρυσι, όποτε πάει και αυτή η γραμμή. Σε ποια άλλη γραμμή έχει ταξιδέψει παλιότερα?? Αλλά μπορεί να μην πάει και πουθενά και απλα να κάνει παρέα σε αλλά πλοία στην επισκευαστική βάση.

Link to comment
Share on other sites

Ρε χρυσόστομε αν το ξέρεις πες το το ρημάδι! Αλλιώς άστο να πάει... :angry:

Θα μας βάλεις τώρα να αραδιάζουμε όσες γραμμές έχει ταξιδέψει ο ΠΗΓΑΣΟΣ μέχρι να επιβεβαιωθεί αυτό που άκουσες ΑΝ ταξιδέψει;

Και Δυτικές έχει κάνει και Ικαροσαμία έχει κάνει και Παροναξία ένα φεγγάρι έκανε και τις άγονες του ΘΕΟΦΙΛΟΥ έχει κάνει και Κύθηρα έχει κάνει και όταν ήρθε Ελλάδα επί Βεντούρη έκανε Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Μπάρι και Μπάρι - Δυρράχιο. Είναι κάποια από αυτές; Ναι ή ου; Και αν ναι ποια;

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας απόψε μια βόλτα στην παράλια του Βόλου έπεσα στην άφιξη του. Και έβγαλα μερικές φωτογραφίες. Παρατήρησα ότι γυρίζει στην είσοδο του λιμανιού κοντά στο πράσινο, Καπετάνιος είναι κάτι παραπάνω θα ξέρει :). Εδω φούντο η δεξιά (πολύ μου αρέσουν αυτές η φωτογραφίες). Και πλησιάζοντας τον ντοκο εκεί που έδενε και η Αλκυόνη η όποια πάει στην θέση του Σκιάθος.

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Πήγασος τελείωσε τις υποχρεώσεις του στις Σποράδες για φέτος (εκτός απρόοπτου). Έτσι το πλοίο κατεβαίνει από το Βόλο με σύνθεση φορτηγού πλοίου (15 άτομα πλήρωμα) αλλά όχι για το Πειραιά. Θα κατευθυνθεί σε νοτιότερο λιμάνι, δηλαδή στο λιμάνι της Σούδας για να παροπλιστεί μέχρι την επόμενη σεζόν!!! Μάλλον λόγω φθηνότερων λιμανιατικων

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, για τις χειμερινές ακινησίες των Ν.ΧΙΟΣ, Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ, Ν.ΡΟΔΟΣ και ΕΞ.ΣΚΙΑΘΟΣ η εταιρία προορίζει το Σαντορινάκι, οπότε μοιραία η ΠΗΓΑΣΑΡΑ μένει άνεργη :( . Δεν μπορώ να πω πως ως καραβολάτρης χαίρομαι να βλέπω ένα τέτοιο πλοίο να δουλεύει μόνο 3-4 μήνες ανα έτος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...