Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Από τη προηγούμενη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή στο απογευματινό δρομολόγιο του Highspeed 3 προς τις Δυτικές Κυκλάδες προστίθεται η Σέριφος (μονo στο κατέβασμα) για το διάστημα 03/07/09 έως 06/09/09

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απο τα χτεσινα.........

Το Άγιος Γεώργιος εδώ και κάποιες ήμερες έχει γυρίσει στα χειμερινά δρομολόγια, δηλαδή Δευτέρα, Τέταρτη Παρασκευή μεσημέρι και το Σάββατο το πρωί από το Πειραιά. Ενώ από τη Μήλο έχει Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη πρωί και τη Παρασκευή τα μεσάνυχτα.

Αλλά το πιθανότερο είναι από τη 1 Νοέμβριου θα κάνει την άγονη των Δυτικών Κυκλάδων (Σίκινο-Φολέγανδρο-Ιο-Θηρα & Κίμωλο) που εκτελεί μέχρι στιγμής το Αδαμάντιος Κοραής

Link to comment
Share on other sites

Μιας και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ γυρισε, και δεν ξερουμε τον μελλον και με σεναρια πολλα να ακουγονται, η γνωμη μου ειναι οτι για τις Δυτικες Κυκλαδες ειναι οτι πρεπει.Δεν νομιζω να υστερει απο καποιο αλλο πλοιο της γραμμης, εσωτερικα ειχαν κανει ανανεσωση πριν 8 χρονια και ειναι του <<κουτιου>>.Στα συν ακομα να προσθεσω το μεγεθος του και την ταχυτητα του που ειναι 18-18,5 οτι πρεπει για την γραμμη.Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Γενικα ειναι πααααρα πολυ νωρις να πουμε οτιδηποτε για τη νεα σεζον. Ομως αν σκεφτεις οτι η HSW ηταν αυτη που πριν λιγα χρονια οικειοθελως απεσυρε τα συμβατικα της απο αυτην τη γραμμη, δεν το βλεπω και πολυ πιθανο. Θα μου πει κανεις βεβαια οτι τοτε ηταν Στριντζης και τωρα Βαρδινογιαννης το οποιο ειναι σωστο, αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγη πλευσης στη συγκεκριμενη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Τη δική μου άποψη για τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου στη γραμμή, την έχω διατυπώσει από πέρσι:

Πιστεύω πως για να επιβιώσει ένα συμβατικό πλοίο στις Δυτικές Κυκλάδες θα πρέπει να είναι τέτοιων προδιαγραφών που να εκτοπίσει πλήρως το Άγιος Γεώργιος. Αλλιώς θα καταστούν και τα δύο μη βιώσιμα.
Link to comment
Share on other sites

Το χειμώνα στην γραμμή με το ζόρι αντέχει ένα συμβατικό . Εάν μπει και δεύτερο θα πεινάσουν και οι δύο. και καθότι καμία εταιρία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα... (καλά δεν πέρνω και όρκο για το ..... ίδρυμα) θα φύγει νύχτα ένας απο τους δύο. Και εμένα μου αρέσει να έχει κάθε μέρα πλοίο για ένα προορισμό , αλλά με 100-150 επιβάτες στην καλύτερη το χειμώνα σε μία γραμμή ούτε ένα πλοίο βγαίνει , για μοίρασε τους σε 2 .... .

Εκτός εάν η γραμμή "ξεχυλώσει" και πάρει 3-4 νήσια ακόμα και τότεμπορεί δύσκολα να "χωρέσουν" δύο συμβατικά σε "απέναντι" δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Της Πέμπτης το δρομολόγιο δεν θα εκτελείτε πια;

Το δρομολόγιο της Πέμπτης του Αδαμάντιος Κοραής από Πειραιά θα συνεχίσει να εκτελείται, απλώς χθες για κάποιο «λόγο» το χθεσινό δρομολόγιο έμεινε ανεκτέλεστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Δυτικές κυκλάδες που κάνει ως ημερόπλοιο το αποκλείω διότι τα 2 βαπόρια τον χειμώνα + τον ΠΗΓΑΣΟ είναι υπερβολικά τον χειμώνα.

Θα συμφωνησω με τον Earl γιατι αν η γραμμη εχει κινηση σαν τη χτεσινη οχι μονο ο ΠΗΓΑΣΟΣ δεν ειναι για να μπει αλλα και τα δυο βαπορια που δουλευουν αυτη τη στιγμη παλι υπερβολη ειναι

Link to comment
Share on other sites

Να πανε να κανουνε μια συνεργασια μεταξυ τους (αν δε θελουν να κανουν κοινοπραξια) να εξυπηρετουν σωστοτερα τον κοσμο και να εχουν κι αυτοι καλα αποτελεσματα. Οταν ειναι μεσα στο χειμωνα δυο βαπορια και το ενα κυνηγαει το αλλο το εχουμε ξαναδει το εργο. Ματωνουν και οι δυο και ο ενας θα φυγει νυχτα.

Παντως ο Αδαμαντιος Κοραης εβγαλε κι αλλο οπλο απο τη φαρετρα του. Μειωμενο εισητηριο για τους μονιμους κατοικους των νησιων το χειμωνα. Για να δουμε θα ανεβασει νουμερα με αυτη την κινηση?

Link to comment
Share on other sites

Τι πιο καλύτερα από το Αδαμάντιος Κοραής να λειτουργεί συμπληρωματικά στον Άγιο Γεώργιο, δηλαδή τις ήμερες που δεν είναι ο Άγιος Γεώργιος (Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή). Κάτι τέτοιο έκανε και το Ρομιλντα και είχε πολύ καλύτερα νούμερα (150 επιβάτες, 10-15 ΙΧ και 25-30 ΦΓ) από αυτά που μας ανέφερε ο Polmyt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Με τον ΚΟΡΑΗ δεμένο η Κύθνος έχει μείνει μόλις με 2 εβδομαδιαία δρομολόγιο από Πειραιά (ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ καθε δευτέρα κ Παρασκευή 14.55). Βέβαια υπάρχει και το ΜΑΚΕΔΩΝ από Λαύριο κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εάν δε φύγει το καλοκαίρι το Highspeed 3 για την Ισπανία μεριά, το καλοκαίρι η HSW το έχει προγραμματίσει να κάνει διπλό δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες. Δηλαδή το πρωί θα πηγαίνει Σέριφο Σίφνο Μήλο και το απόγευμα για Σίφνο Μήλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απο οτι βλέπω την Δευτέρα το 3 κάνει το τελευταίο δρομολόγιο αυτή την περίοδο ή δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα στο σύστημα ή έρχονται αλλαγές στην δρομολόγηση ταχυπλόου στις Δυτικές;.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχει γραφτεί και αλλού, το ΧΣ3 μας αφήνει πολύ σύντομα άρα αφήνει και τη γραμμή των Δυτικών. Τώρα η hsw μπορεί να στείλει είτε το γατάκι3 είτε να περιμένουμε κάποιο νέο ταχύπλοο και εκ νέου ανακατονομή...! Αλήθεια, το Εξ.Πήγασσος τι θα γίνει???

Link to comment
Share on other sites

Απόψε δένει ο ΑΓΙΟΣ για την ετήσιά του και αύριο έχει τελευταίο δρομολόγιο το highspeed 3. Έτσι, πλεόν η γραμμή μένει με τον ΚΟΡΑΗ και το πολύ καλό speedrunner 4. Για την Κύθνο υπάρχει καθημερινά πλέον πλοίο από Λαύριο και 4 φορές την εβδομάδα ο ΚΟΡΑΗΣ από Πειραιά. Ο ΚΟΡΑΗΣ κάθε Τρίτη και Σάββατο θα φτάνει μέχρι Σαντορίνη (άγονη Σικίνου Φολεγανδρου κλπ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ το δρομολόγιο του Άγιος Γεώργιος θα τροποποιηθεί ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο. την Δευτέρα 31/5/2010, το πλοίο μας Ε/Γ-Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του την Τρίτη 01/06/2010 ως ακολούθως:

Από Πειραιά 07.25 για Κύθνο (10.20-10.35)-Σέριφο (11.55-12.10)-Σίφνο (12.55-13.10)-Μήλο 14.30. Κατόπιν τούτου προγραμματισμένο δρομολόγιο επιστροφής την Τρίτη 01/06 από Μήλο αντί 11.00 θα πραγματοποιηθεί 15.00 για Σίφνο (16.20-16.35)-Σέριφο (17.15-17.30)-Κύθνο (18.50-19.05)-Πειραιά 22.05

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ VENTOURIS SEA LINES

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Από το Σάββατο 10-7 ως και το τέλος Αυγούστου το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής: 16:30 από Πειραιά για Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θήρα. Αναχώρηση από Θήρα στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.;)

Πως τροποποιήθηκε το δρομολόγιο του Αδαμάντιος Κοραής έκαστο Σαββατοκύριακου, αφού στο τελευταίο ΣΑΣ η απόφαση του ήταν αρνητική?? Αλλά βλέπω ότι ξανά ζητάει τροποποίηση και σε αυτό το ΣΑΣ, οπότε για ακόμα μια φορά βλέπουμε να έχουν εγκριθεί κάποιες αλλαγές πριν το ΣΑΣ και απλώς να αναμένουμε την τυπική επικύρωση από το ΣΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Η δρομολόγηση του Highspeed 6 θα ενισχύσει και τα 3 νησιά της γραμμής με πιο ευνοημένη τη Σέριφο, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο δεν είχε βραδινή επιστροφή με της ASL.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...