Jump to content
Shipfriends

Μάχη στις θάλασσες του Επίτιμου


Τι θα γινει στα Χανια;;  

1 member has voted

  1. 1. Τι θα γινει στα Χανια;;

    • Το Horizon θα σαρωσει κα θα πετυχει εκει που απετυχαν BS καιΑριαδνη
    • Νυχτα θα φτασει η Blue Star και νυχτα θα φυγει. ΑΝΕΚ και τα μυαλα στα καγκελα
    • Η ΑΝΕΚ θα αμυνθει διπλωνοντας τον Ελυρο με καποιο απο τα καλα της (fossen/αριαδνη)
    • στο τελος ολοι θα ειναι μια οικογενεια.
    • δε μας ενδιαφερει κυριοι . το κεφαλονια να ταξιδευει και ας κατεβασουν και το διαγορα κατω :D

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Με την νεα καθοδο της Blue Star στα χανια, θα εχουμε να ασχολουμαστε ολη τη σαιζον και να αυξησουμε τα ποστ μας:D:D

Τι θα γινει; θα παει τοσο καλα το Horizon που θα ερθει να το διπλωσει το superfast XI? θα ξαναδουμε το εργο του 2007, με το Champion στα χανια και καποιο περισσευουμενο πρωην superfast να ναυλωνεται απο την ΑΝΕΚ για την αδριατικη; νυχτα θα παει και νυχτα θα φυγει;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω την Αττικα σοβαρο κ οχι επιπολεο ομοιλο,πιστευω θα καταφερει να επιβιωσει εκει!Και στο κατω κατω δεν ειναι κακο να υπαρχει αλλη μια επιλογη στην γραμμη για τους Χανιωτες!

Link to comment
Share on other sites

Tο Διαγορα να τον αφησουν προς το παρον εκει που ειναι ......να παμε εμεις εκει που ειναι να παμε και επειτα οπου θελουν ας τον πανε:D

Link to comment
Share on other sites

Εψήφισα την επιλογή Νυχτα θα φτασει η Blue Star και νυχτα θα φυγει. ΑΝΕΚ και τα μυαλα στα καγκελα , με την προυπόθεση το σημείο στίξης να μπει στο σωστό σημείο.

Δεν είναι καιρος για μάχες, ειδικά σε πολέμους που έχουν αποδειχτεί προ πολλού χαμένοι. Κρεβάτι σε καμπίνα της ΑΝΕΚ και Άγιος ο Θεός. (Τα καλά του ανταγωνισμού για τον επιβάτη φυσικά τα αναγνωρίζουμε και τα θέλουμε.)

Link to comment
Share on other sites

Εψήφισα την επιλογή Νύχτα θα φτάσει η Blue Star και νύχτα θα φύγει. ΑΝΕΚ και τα μυαλά στα κάγκελα .

Η ΑΝΕΚ έχει αποδείξει ότι όποιος έχει επιχειρήσει να εισέρθει στα λημέρια της (Χάνια), δεν έχει καταφέρει να σταθεί στη γραμμή. Να θυμηθούμε τη πρώτη προσπάθεια από τη ΜΙΝΟΑΝ στη δεκαετία του 90. Μετά ήρθε η Blue Star Ferries με το Blue Star 1/2 που ήταν καινούργια πλοία, γρήγορα, διαφορετικά ωράρια από την ΑΝΕΚ αλλά τελικά δεν άντεξαν παραπάνω από 2 χρόνια στη γραμμή, παρά τα υποδεέστερα πλοία του ανταγωνισμού (Λισσος-Λατώ). Μετά επιχείρησε η HSW με ταχύπλοο που δεν πολύ ασχολήθηκε η ΑΝΕΚ, μιας και ήταν ουσιαστικά το καλοκαίρι και έπαιρνε το «κερασάκι» από τη πίτα της γραμμής. Έπειτα η HSW έβαλε για ένα δίμηνο το Νήσος Χίος μέχρι να κατεβάσει το βαρύ πυροβολικό της, δηλαδή το Αριάδνη. Η HSW τότε έκανε εκπτώσεις τρομερές στους επιβάτες και αναγκαστικά λιγάκι αργότερα αναγκάστηκε να ακολουθητέε η ANEK τις τιμές αλλά και τα ωράρια της κατεβάζοντας και αυτή το βαρύ πυροβολικό της δηλαδη το Olympic Champion (είχε και βλάβη το Λατώ όποτε αντί να έχει δυο πλοία στη γραμμή, έφερε τη ναυαρχίδα της).

Δε πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι τώρα με την επάνοδο της Blue Star Ferries, γιατί δε θα προσφέρει κάτι καλύτερο από τον ΑΝΕΚ. Μην ξεχνάμε ότι οι μεταφορικές θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να την εμπιστευτούν, μιας και μια φορά την έκανε από τη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα και εγώ την επιλογή "Νύχτα θα φτάσει η Blue Star και νύχτα θα φύγει. ΑΝΕΚ και τα μυαλά στα κάγκελα".

Αφενός λόγω του έντονου τοπικισμού που έχει η συγκεκριμένη γραμμή, αφετέρου η Blue Star έχει ήδη επιχειρήση μία φορα και έχει αποτύχει.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι η ΑΝΕΚ θα αμυνθει και στο τελος με μεγαλο κοστος θα επικρατησει. Βεβαια δε βλεπω επιλογη οτι θα αποχωρησουν οι μεν απο τα Χανια και οι δε απο τα Δωδεκανησα :confused:

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάλι προβλέπω την ΑΝΕΚ με τα OLYMPIC CHAMION/HELLENIC SPIRIT στα Χανιά και τα SOFOCLES V/LEFKA ORI στην Ανκώνα :P

Αν έμενε η ΑΡΙΑΔΝΗ, τότε ίσως να είχαμε και ΑΡΙΑΔΝΗ/ΕΛΥΡΟ μαζί, αλλά αφού προτιμούν να το νοικιάζουν δεν παίζει!

Πάντως η κόντρα ΑΝΕΚ/ΑΤΤΙΚΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από την ΜΙΝΟΑΝ/ΑΤΤΙΚΑ B)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Ψήφισα "στο τελος ολοι θα ειναι μια οικογενεια". Η εντύπωση μου είναι ότι η δρομολόγηση του Ορίζοντα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί στη διαδικασία μοιράσματος της πίττας. Στο τέλος όλοι θα μείνουν με το κατιτίς τους.

Για όσο όμως κρατήσει τυχεροί θα είναι οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών. Μετά βλέπουμε πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάλι προβλέπω την ΑΝΕΚ με τα OLYMPIC CHAMION/HELLENIC SPIRIT στα Χανιά και τα SOFOCLES V/LEFKA ORI στην Ανκώνα :P

Αν έμενε η ΑΡΙΑΔΝΗ, τότε ίσως να είχαμε και ΑΡΙΑΔΝΗ/ΕΛΥΡΟ μαζί, αλλά αφού προτιμούν να το νοικιάζουν δεν παίζει!

Πάντως η κόντρα ΑΝΕΚ/ΑΤΤΙΚΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από την ΜΙΝΟΑΝ/ΑΤΤΙΚΑ B)

δεν νομιζω οτι θα πιασει η επιχειρηση χανια αλλα θα προκαλεσει οικονομικη ζημια στην κρητικη εταιρεια..η αττικα κοιταει μακρια κ με ζημιες στην κρητικη εταιρεια μπορει να αγορασει με χαμηλοτερη τιμη στο μελλονB)

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως υπάρχει κάτω από το τραπέζι συμφωνία ΑΤΤΙΚΑ - ΜΙΝΟΑΝ τότε η κίνηση στα Χανιά έχει ένα ακόμα σκέλος. Αφού δεν φεύγει η ΑΝΕΚ από το Ηράκλειο να μείνουνε οι άλλες δύο, τότε την χτυπάνε όπου μπορούνε. Δωδεκάνησα, Χανιά και δεν ξέρω που αλλού στο μέλλον!

Link to comment
Share on other sites

Τις (και ολίγον προφητικές) γενικότερες απόψεις μου τις έχω εκφράσει εγκαίρως εδώ και εδώ

Όσον αφορά την συγκεκριμένη δρομολόγηση του HORIZON, δεν μπορώ να πω ότι φέρνει τα πάνω κάτω…μάλλον σαν λύση ανάγκης δείχνει αυτή την στιγμή για την ΑΤΤΙΚΑ. Όμως είναι ένα αξιόλογο και σχετικά οικονομικό πλοίο, το οποίο παρέχοντας τις γνωστές υπηρεσίες της εταιρείας…μπορεί να σταθεί και να βγάζει τουλάχιστον τα έξοδά του. Και βεβαίως αυτά τα έξοδα…αντιστοιχούν σε αντίστοιχη μείωση κερδών της ΑΝΕΚ, καθώς τα έξοδά της θα παραμένουν τουλάχιστον τα ίδια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι διαψεύδει εμπράκτως -προς το παρόν- τα περί αποχώρησης της ΑΤΤΙΚΑ από την Κρήτη και επαναβεβαιώνει το «ήρθαμε για να μείνουμε». Τίποτε συγκλονιστικό, αλλά σίγουρα είναι μια καλή εξέλιξη για την γραμμή.

Και βεβαίως κατόπιν ωρίμου σκέψεως:rolleyes:…ψήφισα ότι «στο τέλος όλοι θα είναι μια οικογένεια». Οι ζημιές τους, τα δάνειά τους, τα δάνεια των δανειστών τους, η γενικότερη κατάσταση στην Δανειμαρκία...και κυρίως η επερχόμενη χειρότερη σαιζόν των τελευταίων ετών…δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για πόλεμο μέχρις εσχάτων. Κανένας τους δεν είναι τόσο ισχυρός, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα συντρίψει τον αντίπαλο. Και κατά την γνώμη μου, όσο οι μάχες γίνονται σφοδρότερες…τόσο πιο κοντά είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μεν ψήφισα εις μνήμην Σήφη Βαρδινογιάννη (πατρός του Ιωάννου) ότι νύχτα θα φύγει η Blue Star και ότι θα θριαμβεύσουν Λισσός-Λατώ και επίγονοι, αλλά με δεδομένη την εξέλιξη Aegean-Olympic Air και με φόντο την άριστη οικονομική κατάσταση ;) της κατασυκοφαντουμένης, μη δανειοδοτουμένης και αδικουμένης Νότιας Δανείας, σαν να τους βλέπω όλους Ένα.

Link to comment
Share on other sites

Θα ερωτευτει δηλαδη ο Βγενοπουλος το Βαρδινογιαννη οπως ερωτευτηκε και το Βασιλακη οπως δηλωσε προσφαρα στο Χατζηνικολαου σε συνεντευξη στην τηλεοραση?

Και καλα αυτοι. Η επιτροπη ανταγωνισμου θα το επιτρεψει? Εδω δεν επιτρεπει μια απλη κοινοπραξια στην Αδριατικη... :rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

με την προυπόθεση το σημείο στίξης να μπει στο σωστό σημείο.
μπηκε. ξεφυγε απο βιασυνη:o
Βεβαια δε βλεπω επιλογη οτι θα αποχωρησουν οι μεν απο τα Χανια και οι δε απο τα Δωδεκανησα :confused:
η επιλογη ολοι θα ειναι μια οικογενεια, περιλαμβανει και τις αμοιβαιες αποχωρησεις και καθε ειδους ανακωχες.

πιστευω οτι, για τους λογους που ειπαν ΝΗΡΕΑΣ και georgios express παραπανω, αργα ή γρηγορα θα υπαρξει καποιου ειδους... μορατοριουμ. ειτε ειναι συγχωνευσεις, ειτε καποιο συμφωνο (μεταφορικα το λεω) διανομης γραμμων και μη επιθεσης.

απο εκει και περα, προσωπικα δε με ενδιαφερει τι θα γινει στα χανια, οπως δε με ενδιαφερει και τι βαπορι θα πηγαινει στη μυτιληνη. 2 οποιαδηποτε πλοια που θα λενε ανεκ και θα εχουν 800 κρεββατια σε καμπινες ειναι υπεραρκετα για τα χανια, ενω για τη μυτιληνη (και οχι για τη χιο) και ενα ρορο που θα εχει κλεισμενο το ανω γκαραζ και στρωμενο με μοκετα, ωστε να χωρανε 6000 υπνοσακοι ειναι ιδιανικο. ας φευγουν απο πειραια στις 7 το απογευμα και ας ειναι χανια στις 6 το πρωι. αρκει να λεει ανεκ.

γι'αυτο ψηφισα την τελευταια επιλογηB)

Link to comment
Share on other sites

ηττα θα μεγαλωνει:D Μιλαμε για φοβερη μαχη...απ το πρωτο λεπτο 10-0:rolleyes: υπερ της ΑΝΕΚ.

Σιγουρα η κινηση της ΑΤΤΙΚΑ ειναι κινηση πιεσης για την ΑΝΕΚ αλλα καλο θα ειναι να την επανεξετασουν με βαση την φιλοσοφια της γραμμης:ΛΙΣΣΟΣ και ΛΑΤΩ εφαγαν BLUE STAR 1:eek:B)Οταν η ΑΝΕΚ εβαλε την ΑΡΙΑΔΝΗ(αφου ειχε αγοραστει η HSW)στα Χανια υπηρχαν διαμαρτυριες απο τους επιβατες οτι δεν εχει πολλα κρεβατιαB) Με απλα λογια...οι Χανιωτες δεν παιζονται...αστε τους εκει να πηγαινοερχονται με το ΛΑΤΩ μεχρι την δευτερα παρουσια αφου εχουν αφοσιωση και πιστη στην εταιρια που τους σεβεται και τους στηριζει παντα(στην Ancona το CHAMPION μολις ανεκτησε ξανα η ΑΝΕΚ το μονοπωλειο-ο ΕΛΥΡΟΣ στο Ηρακλειο για να στηριξει την γραμμη)...

Σιγουρα πολυ πιθανη εξελιξη ειναι να γινουν ολοι μαζι μια οικογενεια,αυτο ομως δεν αλλαζει την συντριπτικη ηττα του HORIZON εστω και στα χαρτια ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε ξερεις τι γινεται ομως; Μπορει οι Χανιωτες οπως λες να εχουν τυφλη υποταγη στην ΑΝΕΚ αλλα ποσο ακομα θα αντεξουν με το Λατω-Λισσος; Χωρια τους τουριστες-φοιτητες οι οποιοι θα υποκυψουν στο brand name. Για τους μη χανιωτες - ασχετους επι του θεματος η ΑΝΕΚ ειναι η παλια εταιρια λαικης βασης που εχει οτι καραβια περισσευαν. Απο την αλλη η Αττικα ειναι η ισχυροτατη με τα υπερσυγχρονα βαπορια και ας ειναι ισαξια με τα της ΑΝΕΚ. Και ας το δουμε και αλλιως. Και οι ιδιοι οι Χανιωτες δεν "τα χουν παρει" οταν βλεπουν τις ναυαρχιδες του στολου της ΑΝΕΚ που κατα τα αλλα εχει εδρα τα Χανια να ειναι σε αλλες γραμμες και στην εδρα να παιζουν τα παλαιοτερα; Ας μην καταδικασουμε ακομα το μπλε. Ο καιρος θα δειξει. Αλλωστε ο θεος ειναι μεγαλος;)

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ νύχτα θα φύγει και θα πάρει και το κόκκινο μάλλον απο "δίπλα" να πάνε να πιουν τον πόνο τους... Σπβαρά τώρα. Έχω τύχει ουκ ολίγες φορές να είμαι στο γνωστο "λιοντάρι" παρέα με χανιώτες οι οποίοι βλέπουν ακόμα και το Λισσός απέναντι(άσχετα με τη γραμμή που κάνει) και τους βγαίνουν τα μάτια λες και παρκολουθούν το DVD της Τζούλιας! Χώρια που μέχρι και σε συζήτηση για το Μύκονος (πολύ προτότυπη συζήτηση για μένα:D) πάλι βγήκε η ΑΝΕΚ στη μέση ως μαμά της HSW (Για την ακρίβεια η φράση ήταν "εεε μωρέ...ΑΝΕΚ είναι κι αυτό!")

Εννοώ ότι όσο και να τα παίρνουν κρανιοεγκεφαλικά με τα πλοία που αφήνει στην Κρήτη..η ΑΝΕΚ, είναι για τους περισσότερους σαν τη μικρή "αδελφή" τους...Άρα είναι λογικό να μην περιμένω να τα πάει και καλά ο Ορίζοντας εκεί κάτω...Από την άλλη σκέφτομαι πως τα ίδια λέγαμε και για την HSW όταν κατέβασε το Αριάδνη: "Να δούμε, είναι αλλιώς τα πράγματα τώρα, είναι μετασκευασμένο πλοίο, πιο οικονομικό από το BS..." κλπ κλπ...Που καταλήξαμε; Έφυγε και αυτό (άσχετα με το ότι επανήλθε αργότερα μετά..αλλά με τα σινιάλα της ΑΝΕΚ παρόλα αυτά)

Link to comment
Share on other sites

Υπέροχες λογικές...... μπράβο τους :)

Δώσε συγχαρητήρια στους πατριώτες μου όταν τους ξαναδείς........

Θα επαναλάβω πάντως ότι τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά. Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που στην Κρήτη υπάρχουν δύο καράβια άλλης εταιρίας, τα περιθώρια της ΑΝΕΚ δεν είναι πολλά ενώ η αίσθηση μου είναι ότι το SF XII σταδιακά ανεβάζει τα μερίδια του. Αν και ήταν Κυριακή χτες είδα κάμποσα φορτηγά να μπαίνουν και να βγαίνουν, ενώ είχε και κάμποσες εκδρομές μέσα.

Προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει σε κάθε λιμάνι επιλογή μεσημεριανής και βραδυνής αναχώρησης, έστω κι αν συνολικά τα πλοία είναι λιγότερα, και να πάνε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα παμπάλαια πλοία για απόσυρση.

Edited by vastravoud
Link to comment
Share on other sites

Μεχρι τωρα δεν εχω μιλησει..διαβαζω ολα αυτα που λετε και με καποια συμφωνω και καποια οχι.

Εγω ψηφισα στο τελος θα ειναι ολοι μια οικογενεια, γιατι ετσι θα γινει..αλλα θα μιλησω καλυτερα με νουμερα οπως μιλαω παντα :P απο τις 23/4 και υστερα που θα ξεκινησει δρομολογια.

Το μονο που θα καταφερει ειναι να ζορισει την ΑΝΕΚ ωστε να την καθησει στο τραπεζι για καποιες διαπραγματευσεις οπως γινεται και στο Ηρακλειο με τις Μινοικες.

Απο οτι εμαθα θα εχει διπλο δρομολογιο ετσι??θα φευγει απο πειραια στις 14.00 και αφιξη Χανια 22.00 και 23.00 αναχωρηση απο χανια και αφιξη πειραια στις 06.00.

Link to comment
Share on other sites

Αν φτανει 22.00 και αναχωρει 23.00 ποτε θα ξεφορτωνει-φορτωνει;

Δεν ξερω..υποθετω θα προλαβαινει.Ετσι και αλλιως δεν ξερω αν οι ωρες ειναι αυτες.Οπως ειδες το ειπα ερωτηματικα.

Εδω το ΣΦ προλαβαινει και καθυστερηση να εχει,ο οριζοντας δεν θα προλαβαινει?:P

Link to comment
Share on other sites

Αν φτανει 22.00 και αναχωρει 23.00 ποτε θα ξεφορτωνει-φορτωνει;

Πιστευεις οτι θα εχει τοση κινηση που θα θελει παραπανω?και το Sf φτανει 21:45 και εχει αναχωρηση στις 23:00 ειναι διαστημα 1 ωρα και 15 λεπτα!!!

Και αν οτνως καταφερει να εχει τοση κινηση φερνει κ το SFXI και κανει 5 ωρες ταξιδι

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...