Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

πλεον στα φινιστρινια του πλωριου σαλονιου (δεξια και αριστερα), απο τον καθρεφτη μεχρι τις βαρκες, υπαρχει μια μπλε ριγα. ξεκινησε στην αριστερη μπαντα το προηγουμενο σαββατο και ολοκληρωθηκε στο διημερο ρεπο. θα ελεγα οτι θα μπορουσε να ειναι καλυτερο. πχ να γινει κατο αντιστοιχο και πρυμα.

post-13-128326992679_thumb.jpg

βεβαια δεν σπαει ετσι το κυανολευκο σερι. θα προτιμουσα κατι σαν αυτο που εχω ξαναπει παλιοτερα

Edited by proud_ionian
add photo
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

απο δεξια και τα πρυμνια παραθυρα ειναι μπλε πλεον. αν καταλαβα καλα η ριγα θα παει γυρω γυρω (και στον καθρεφτη). θα ειναι πιο ωραια αν στο τελος εχει παντου το ιδιο πλατος (οσο στα πρυμνια παραθυρα).

suggestions:):

1. να κοβει λιγο πριν τις τσιμινιερες (ισα μιση οργια), για να μη φαινεται σα συνεχεια της τσιμινιερας.

2. να βαφτουν μπλε και τα παραθυρα της γεφυρας. κατι σαν και αυτο, αλλα σε μπλε. το ιδιο θα μπορουσε να γινει και στο επτανησος (καθρεφτης και γεφυρα).

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν ειναι εφικτο να εχει ολη η ριγα το ιδιο πλατος αφου τα πρυμνια παραθυρα ειναι πιο μεγαλα.Ειδα την ριγα στα παραθυρα μπροστα απο τις λεμβους και ειναι σχετικα πιο στενη σε σχεση με το πλατος των παραθυρων της πρυμης.

Σχετικα με τα suggestions,προτεινω και φτερα στις τσιμινιερες,duck tail και αλλαγη μηχανων να πιανει τα 30μιλια:P:D Το μπλε στα παραθυρα της γεφυρας μ αρεσει κ μενα παντως;)

Link to comment
Share on other sites

γινεται να εχει το ιδιο πλατος. θα ακολουθησει το υψος των πρυμνιων παραθυρων, αλλιως θα ειναι σα να το εβαψε μεθυσμενος, αλλου φαρδια αλλου στενη. (δεν ειναι δα και το πρωτο βαπορι που βαζει ριγα για να κρυψει παραθυρα διαφορετικων διαστασεων).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η ριγα πλεον ειναι σε δεξια και αριστερα. στα πρυμνια παραθυρα δειχνει ΟΚ, στα πλωρια πρεπει να φαρδυνει λιγο ωστε να εχει το ιδιο πλατος με πρυμα. μενει να δουμε αν θα περασει τελικα και απο τον καθρεφτη και πισω απο τις βαρκες. για μενα ετσι θα εδειχνε πιο καλα και οχι αλλου φαρδια, αλλου στενη και αλλου να κοβει

Edited by proud_ionian
στενη οχι στενει ανορθογραφε
Link to comment
Share on other sites

η μπλε ριγα πλεον και στον καθρεφτη, στα παραθυρα του πλωριου σαλονιου. αν ειδα καλα, φαρδυνε λιγο η ριγα και κατω απο την αριστερη βαρδιολα. επιμενω οτι το αποτελεσμα θα δειχνει καλυτερο αν περασει η ριγα και κατω απο τσι βαρκες

Link to comment
Share on other sites

μου αρεσει που ο τωρινος πλοιαρχος, οταν δενει στο 3 (και το επιτρεπει ο καιρος) δεν δινει λεντια, αλλα φουνταρει τη δεξια ενα κλειδι (προς τον ντοκο). φερνει λιγο δεξια το βαπορι με το προπελακι, φουνταρει και μετα ευθυγραμιζει.

ετσι μπρουμε να βλεπουμε το φουνταρισμα απο πολυ κοντα:o:)

τη χρωσταγα τη φωτο. αν εισαι και στο 3, εξω απο το λιμενικο τμημα βλεπεις ακομη καλυτερα.

post-13-128326995363_thumb.jpg

μετα την ολοκληρωση της ριγας στο κεφαλονια (να περασει και κατω απο τις βαρκες), [...]να μπει μπλε "μασκα" και στις γεφυρες των δυο πλοιων.

πιστευω οτι θα "εδειχναν" ακομη καλυτερα αν κατω απο τις βαρδιολες εμπαινε το κοκκινο boomerang και μεσα σε αυτο (στο λευκο των βαποριων) ενα μπλε τετραγωνο με λευκο Σ.

το κοκκινο boomerang (θυμιζω οπως εχει στην τεντα, στο κιοσκι στην πατρα), θα μπορουσε να μπει πρυμα απο τις βαρδιολες και το ονομα. να ξεκινα απο την ριγα και να καταληγει στο μπλε μπροστα απο το S.

post-13-128326995371_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

proud αν εισαι παντως αντικειμενικος:D θα το παραδεχτεις οτι δεν εγινε μελετημενη δουλεια με την μπλε ριγα.Ειδα φωτο και σε μεγαλη αναλυση και παρατηρησα διαφορετικο παχος απο πλωρα προς τα πρυμα και γενικα σχεδιαση με το 'ματι' και οχι με καποιο σχεδιοB) Τεσπα,ας την βαψουν κ κατω απο τις βαρκες κ να βαλουν την μασκα του Ζορο στην γεφυρα μηπως και δειξει καλυτερο:o

Link to comment
Share on other sites

ειμαι αντικειμενικος;) η ριγα πασχει αριστερα κατω απο τη βαρδιολα. πρεπει να παει κατω απο τις βαρκες και πρεπει να γινει και μια... ευθυγραμμιση/ζυγοσταθμιση. επισης θελει κατι στις τσιμινιερες για να κοβει η ριγα λιγο και να μη φαινεται να βγαινει η τσιμινιερα απο τη ριγα.

τα πλαινα decks, το ρεμετζα πλωρα/πρυμα και οι καταπελτες θελουν το μακιγιαζ τους και οι κουπαστες το baby oil τους.

αστραφτουμε μεσα παντως και απο χρονους ειμαστε μια χαρα. το σαββατο λυσαμε απο πατρα στις 12.35 και 16.25 ημασταν οξω στο βαθυ. κυριακη ελυσε 16.01 απο πισαετο και 16.26 ειχε δεσει σαμη και απο σαμη 17.00 και 19.45 ημασταν δεμενοι στο 3

δωρακι σε ολους:) φωτο στο βαθυ το περασμενο σαββατο.

post-13-128326996202_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ναι ξερω, χε.....τε:P. η καρτ ποσταλ αυτη ειναι δημιουργια του Διονυση Λιβανη (μπορει να τη βρει κανεις σε πολλα σημεια στο Βαθυ). ειναι τραβηγμενη απο τα Καθαρα, το πρωτο καλοκαιρι του πλοιου στη γραμμη.

ετσι για να αρχισουμε σιγα σιγα το εορταστικο προγραμμα για τα 15 χρονια στη γραμμη :D:D

post-13-128326996582_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

πολλοι φιλοι ανησυχησατε με το φεστιβαλ de botafoc:D. για να μην ανησυχειτε, ενηνερωνω οτι το μπλε της πλωρης (απο τον καθρεφτη και μπρος) αλλα και καποια αλλα σημεια (πχ δεξια τσιμινιερα) που ηθελαν το κατιτις τους, ειναι φρεσκοβαμμενα.

Link to comment
Share on other sites

1_proud_kefalonia__vathy_100410.jpg

μα καλα τι νομισατε; ηταν το gallery 3 μηνες κλειστο και δεν θα ειχα φωτο απο την απολυτη ελληνιδα σταρ:D να βαλω;

εχουμε αναχωρηση για την ετησια, επιστροφη, βαψιμο μπλε γραμμης, ετοιμη γραμμη και βεβαια φουνταρισμα.

ο πρωθυπουργος μας ειπε οτι ξερει τον δρομο για την ιθακη... ειναι 35 χρονων και κανει δυο δρομολογια τη μερα:P

1_proud_kefalonia__patra_050410_c_neta.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

κουφετο ειναι εξωτερικα η βασιλισσα του ιονιου. βαμμενη ολη λες και μολις βγηκε απο ετησια. ουτε τρεξιματα στα οκια ουτε τπτ.

(να λειπω πιο συχνα:D)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
εμας μας αρεσει ομως
ειπαμε εκτιμουμε το superferry, αλλα η αγαπη μας ειναι αλλη:D
με το αφιερωμα στη μιλενα τελειωνω το φεστιβαλ GA Ferries
και αρχιζουμε το αλλο φεστιβαλ:D
ετσι για να αρχισουμε σιγα σιγα το εορταστικο προγραμμα για τα 15 χρονια στη γραμμη

αφου θυμισω οτι 07/07 εχει γενεθλια στη γραμμη (φημες οτι ο Nick the Greek με τον NHSOS XIOS, θα ειναι στον καταπελτη και θα κερνανε: Κεφαλονιτικο μαντολατο, θιακο σιμιγδαλενιο χαλβα, ρομπολα, κοτοπουλο τσερεπα και ροβανι, ελεγχονται ως ανακριβεις:D), θα συνεχισω το εορταστικο προγραμμα, με 3 φωτο απο τα παλια. καλοκαιρι 98, οι απογευματινες προσεγγισεις γινοσανται στο βαθυ και το καμαρι του ιονιου περνα σφαιρατο εξω απο το φιλιατρο. επισης καλοκαιρι 2005 (στα δεκαχρονα) anchor aweigh και πρωινη αναχωρηση απο βαθυ.

ενταξει καλο το αιγαιο, αλλα το ιονιο ειναι παντα καλυτερο:P

Link to comment
Share on other sites

επισης θελει κατι στις τσιμινιερες για να κοβει η ριγα λιγο και να μη φαινεται να βγαινει η τσιμινιερα απο τη ριγα.
οι προσευχες εισακουσθηκαν:D. ενω αρχικα η ριγα "ακουμπουσε" την τσιμινιερα, πλεον κοβει λιγο πριν και ενα λευκο "δοντι" τις χωριζει.

λαμπει εξωτερικα (και στα decks απο οτι ειδαμε;)), αλλα οι κουπαστες διψανε για baby oil:p.

για οσους γουσταρουν αγανταρισματα, δωρο αλλο ενα παλιοτερο.

1_proud_kefalonia___vathy_131007.jpg

Link to comment
Share on other sites

συνεχιζω το διαρκες:P αφιερωμα, στο

σκαρι.

μεγαλο σαββατο του 2000 και μολις εχει φορεσει το ταγιερ blue ferries. μπαινει απο νοτια με φοντο poseidon και med linkακια και παει για το 9. δυο χρονια μετα, εχει ακομη blue ferries/strintzis lines. το 2003, γινεται blue ferries. το 2004 ειναι blue star ferries (blue star kefalonia:D). το 15αυγουστο, μαζευει τους εκδρομεις του τριημερου και τον σεπτεμβριο, μολις εχει επιστρεψει απο το γνωστο ατυχημα.

εκεινες τις μερες ανακοινωνεται και η πωληση του στην strintzis ferries. απο 3/11 ανηκει στα νεα αφεντικα. δενει πατρα για μια μερα, σβηνει τα σινιαλα της blue star, μενει χωρις σινιαλα και επιστρεφει απο την ετησια με σινιαλα strintzis ferries. την ανοιξη του 2005, κανει παρεα στο blue star 1.

δυο δωρακια: μια αναχωρηση μεσα απο την καφετερια και ενα (ακομη) αγανταρισμα στο βαθυ.

1_proudinho_kefalonia__vathy_131007_aganta.jpg

ξερω σας κουρασα, αλλα εχω καταναλωσει πολυ european express αυτες τις μερες και χρειαζεται λιγη αποτοξινωση;).

Link to comment
Share on other sites

Οι φωτο με το BS1 και με τα σινιαλα της BS ολα τα λεφτα!

Δεν λεω καλο το βαπορι αλλα το χουμε βαρεθει τοοοοοοσα χρονια στο νησι μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δεκαπεντε χρονια στη γραμμη κλεινει σημερα ο Zωζω Σαπουντζακη του Ιονιου.

μην ανησυχειτε, δε θα σας κουρασω:P. τα πολλα ιστορικα, τα ειπαμε στα 10χρονα . Χειροτερη στιγμη της 15 ετιας, ηταν σιγουρα η προσαραξη στο βαθυ το 2004, ενω τις αβαριες των τελευταιων χρονων, τις βλεπετε εδω και εδω. Τωρα για τις καλες στιγμες, μιλαμε συνεχεια:D, δεν θα επανελθω.

Ηρθε ασχημοπαπο την ανοιξη του 1995 και μεσα σε τρεις μηνες μεταμορφωθηκε. ας το ξαναθυμηθουμε με τα χρωματα της strintzis lines την πρωτη του χρονια στην Ελλαδα, να αναχωρει απο το Βαθυ, να αναχωρει απο την πατρα και να δενει στη σαμη. μετα απο τοσες αλλαγες σινιαλων, φετος εβαλε και ριγα. οσοι εχετε μεγαλυτερη διψα για μαθηση:D, στη γκαλερυ θα δειτε εσωτερικες, decks, μανουβρες και πολλα πλουσια δωρα.

1_proud_kefalonia_manoeuvring_patra_june_2003.jpg

τι να πει κανεις σε μια μεγαλη κυρια; καλα στερνα και ο διαδοχος (οταν ερθει), να ειναι καλυτερος και να μεινει ακομη περισσοτερο.

ΥΓ: μην ξεχασετε, αποψε στο Βαθυ εχει... δεξιωση, οπου το service, θα το αναλαβουν διασημοι shipfriends

proud_ionian said:
(φημες οτι ο Nick the Greek με τον NHSOS XIOS, θα ειναι στον καταπελτη και θα κερνανε: Κεφαλονιτικο μαντολατο, θιακο σιμιγδαλενιο χαλβα, ρομπολα, κοτοπουλο τσερεπα και ροβανι, ελεγχονται ως ανακριβεις)
Edited by proud_ionian
λινκ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Για να δούμε τι έχει να προσφέρει το Μπρίντιζι όσον αφορά την Βασίλισσα του Ιονίου, και φυσικά δεν αναφέρομαι στην ταπεινή Ζωζώκα:P.
ταπεινη, αλλα κυριαρχη και διαχρονικη my dear:D

να πω (για τον Nick the Greek και το NHSOS XIOS που αγωνιουν), οτι οι κουπαστες ειναι σε αψογη κατασταση:). το βαπορι πεντακαθαρο, τα decks βαμμενα, με παραφωνια κατι σκασιματα στο... sun deck πρυμα δεξια και κατι σκισμενα καθισματα στο πλωριο σαλονι

1_proud_kefalonia__pisaetos_180710_a.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αποκορύφωμα του φετινού καλοκαιριού ήταν το ταξίδι με την καραβάρα :) και απορώ πώς ξέχασα να το αναφέρω τόσο καιρό. Το πλοίο απο και προς πάτρα ήταν αρκετά γεμάτο σε όρια προτοκόλου. Λόγω των έργων σε ολόκληρη την πάτρα, αυτοκίνητα κατεύθαναν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε απο πάτρα και φτάσαμε στην κεφαλονιά στην ώρα μας. Στο γυρισμό πρέπει να είχε κανα 6αράκι και το σπρευ κάλυπτε ολόκληρη την αποβάθρα της Σάμης. Φτάσαμε με 15' καθυστέρηση στην Πάτρα, αλλά στο ταξίδεμα ήταν άψογο, δεν κούνησε καθόλου. Μέσα καθαρό και πιστεύω οτι το πλωριο σαλόνι του είναι οτι καλύτερο έχει. Ελπίζω να το βλέπουμε για αρκετά χρόνια ακόμα στην πάτρα...

Link to comment
Share on other sites

το βαψιματακι στο μπλε απο τον καθρεφτη και μπρος το θελει λιγουλακι (οκια, visor κλπ). κατι οι καδενες κατι η θαλασσα ειναι λιγο καπως.

και βεβαια οπως καθε φθινοπωρο, με το ζορι καβαντζαρουμε τα 19

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το κεφαλονια εμεινε πατρα το μεσημερι

σε μια σπανια εμφανιση, δεμενο στο 7-8. δυτικος νοτιοδυτικος καιριος (τον ειχε απο αριστερα) και ηταν δεμενο με 8 καβους (4 πλωρα και 4 πρυμα).

gallery_1817_99_294048.jpg

ΥΓ1: οτι θελει το μακιγιαζ του το εχω ξαναπει :)

ΥΓ2: η φωτο ειναι απο κινητο

Edited by proud_ionian
μεγαλη φωτο για να ζηλευετε
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...