Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας μην προτρέχουμε να κάνουμε κρίσεις και επικρίσεις. Οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΑ κάτι παραπάνω από εμάς θα γνωρίζουν για να κάνουν την αλλαγή αυτή. Το μόνο βέβαιο είναι πως το κόκκινο έχει ανέβει πολύ το τελευταίο τρίμηνο από πλευράς κίνησης.

Το bold είναι το μόνο σίγουρο!

Κατά τα άλλα, εγώ απλώς κρίνω ως επιβάτης, και σίγουρα το να φεύγεις καθημερινές 09:00 από Πειραιά δε βρίσκω να έχει και πολλή λογική. Αν τελειώνω δουλειά την Παρασκευή δε θα περιμένω να φύγω Σάββατο, απλώς θα φύγω με το βραδυνό της Παρασκευής!

Στο σκέλος Ηράκλειο -> Πειραιάς το όποιο δέλεαρ της επιπλέον παραμονής στην Κρήτη χάνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στο α' τρίμηνο του 2010 οι Μινωικές πέτυχαν τα παρακάτω μερίδια αγοράς (σε παρένθεση ο αντίστοιχος αριθμός της κάθε κατηγορίας σε απόλυτα νούμερα):

56,2% επιβάτες (168.000),

50.1% Ι.Χ. αυτοκίνητα (19.000),

42,5% φορτηγά αυτοκίνητα (15.000)

ενώ στην εταιρεία αναλογεί το 36,3% του συνόλου των ταξιδιών.

Link to comment
Share on other sites

Από τις 02/07/2010 έως τις 29/08/2010 το Superfast XII αλλάζει τις ώρες αναχώρηση του αλλα θα εχει καθημερινα δρομολογια

Από Πειραιά θα αναχωρεί στις 09:00* και θα φτάνει στο Ηράκλειο στις 15:30 (6,5 ωρες)

Από Ηράκλειο θα αναχωρεί στις 21:30 και θα φτάνει στο Πειραιά στις 05:30 (8 ώρες)

Τελικά αποφάσισαν ένα παράξενο (για τα δεδομένα της Superfast) δρομολόγιο. Δευτέρα με Πέμπτη τα ωράρια θα παραμείνουν όπως έχουν εδώ και ένα χρόνο και Παρασκευή με Κυριακή θα γίνονται τα πρωινά που αναφέρει ο Π100 πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή κίνηση!

Τις καθημερινές δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να φεύγεις 9 το πρωι, αφου αν έχεις άδεια τότε πολύ απλά φεύγεις την προηγούμενη το βράδυ.

Αντίθετα, αν αφήσεις την αναχώρηση για Σάββατο, τότε για να μη φας το πρωινό σου στην Αθήνα καλύτερα να ταξιδέψεις νωρίς και να είσαι απόγευμα Κρήτη

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτή ήταν η λύση, θα την έκαναν εδώ και 30 χρόνια τα πλοία της γραμμής. Ένας πειραματισμός είναι με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Για να δούμε που θα βγάλει καθώς ένα χρόνο μετά τη δρομολόγηση του πλοίου, τα μερίδια της εταιρείας παραμένουν στάσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Τα άλλα πλοία της γραμμής πρακτικά αυτό ακριβώς κάνουν το καλοκαίρι, προσφέροντας και ημερήσια δρομολόγια το καλοκαίρι. Το SF XII όντας μόνο του στη γραμμή προσπαθεί να συνδυάσει το καλύτερο δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που γίνονται τα πρωινά δρομολόγια το καλοκαίρι (τα οποία είναι επιπλέον των βραδινών), είναι επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετηθεί η υπερβάλλουσα ζήτηση (που κάποτε υπήρχε…) και όχι επειδή αυτές είναι οι καλύτερες ώρες για το επιβατικό κοινό. Για αυτό άλλωστε και στα πρωινά ισχύουν παραδοσιακά οι μεγαλύτερες εκπτώσεις & προσφορές.

Δεν είπα πως είναι άστοχη κίνηση, απλά δεν είναι κάτι που από μόνο του θα αλλάξει τις ισορροπίες στη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι Μινωικές Γραμμές σταμάτησαν τα ημερήσια δρομολόγια, που έκαναν όλο το χειμώνα και την άνοιξη κάθε Παρασκευή και Κυριακή, πλέον έχουν μόνο βραδινές αναχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

ΟΙ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΕΞΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ). ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 70-80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι η χαμένη της γραμμής φέτος ήταν η minoan, αφού σε αντίθεση με το πρώτο εξάμηνο που δεν υπήρχαν σοβαρές ανακατατάξεις στα μερίδια, το καλοκαιρινό δίμηνο η επιθετική πολιτική της superfast απέδωσε σημαντικότατα κυρίως εις βάρος της Minoan. Τα νούμερα όμως που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς ο συνολικός τζίρος της γραμμής υπολογίζεται στα 70-100 εκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενδιαφέρον θέμα προέκυψε σε έλεγχο φορτηγού που μετέφερε τοξικά υλικά με το πλοίο της γραμμής. Αλήθεια οι πυρκαγιές του παρελθόντως από ανάλογα φορτία δεν έβαλαν μυαλό στους μεταφορείς? Να εκφράσω και τη σχετική απορία, τα ελέγχει κανείς τα φορτηγά όσον αφορά το τι μεταφέρουν?

Το παρακάτω δημοσίευμα από την εφημερίδα Ναυτεμπορική:

Παρέμβαση ΕΥΕΠ για φορτηγά με τοξικά στο Ηράκλειο

Φορτηγό όχημα που μετέφερε παράνομα τοξικά με το πλοίο της γραμμής εντοπίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αμεση ήταν η επέμβαση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία κάλεσε κατεπειγόντως τις εμπλεκόμενες εταιρείες να παράσχουν παραστατικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την προέλευση, τον προορισμό, τις ιδιότητες, το χαρακτηρισμό και τις χρήσεις του φορτίου, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις άδειες: επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων, λειτουργίας, κυκλοφορίας και την τήρηση των προβλεπόμενων από τους κανονισμούς ADR, IMDG, ADNR, για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Σε συνεργασία με τις συναρμόδιες κεντρικές, περιφερειακές και νομαρχιακές υπηρεσίες, η ΕΥΕΠ θα προβεί σε έλεγχο σχετικά με την εφαρμογή της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, για την τήρηση τυχόν εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, καθώς και για την εφαρμογή των σχετικών κανονισμών για τη διακίνηση και τις επιτρεπόμενες χρήσεις της συγκεκριμένης ουσίας. Ακολούθως και εφόσον βεβαιωθούν παραβάσεις, θα προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων και θα διαβιβάσει το φάκελο στην οικεία Εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Το φορτηγό εντοπίστηκε στις 22 Οκτωβρίου 2010, σε έλεγχο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου Κρήτης. Το όχημα μετέφερε παράνομα περίπου 21 τόνους διχλωροπροπενίου, ουσία η οποία χαρακτηρίζεται εύφλεκτη, επιβλαβής για την υγεία και τοξική για το περιβάλλον και χρησιμοποιείται για την παρασκευή φυτοφαρμάκων με εντομοκτόνο δράση. Σύμφωνα με τις πρώτες καταγγελίες, το φορτίο φέρεται να μεταφέρθηκε με φορτηγό όχημα που δεν ήταν κατάλληλα πιστοποιημένο (κατά ADR), και με το επιβατηγό πλοίο της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δελτιο Τυπου

Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΝΕ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», θα πραγματοποιήσει ημερήσιο δρομολόγιο και θα αναχωρήσει σήμερα 30/11/2010 και ώρα 11:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ και το δρομολόγιο του θα πραγματοποιηθεί ως εξής: 30/11/2010 άφιξη Ηράκλειο: 20:300 – Αναχώρηση από Ηράκλειο: 23:00 01/12/2010 άφιξη Πειραιά ώρα 08:00.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες παροχές που κάνει η Superfast Ferries στη γραμμή των Ηρακλείου

Μεταφορά Επιβατών με ΚΤΕΛ

Εξυπηρέτηση των επιβατών με καθημερινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, για Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 2810-245020, 2810-245019, 2810-246530.

Παραμονή στο πλοίο

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παραμείνετε στο πλοίο μετά την αφίξη στον Πειραιά και μέχρι τις 09:00. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την εισοδό σας στο γκαράζ.

H υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για το διάστημα 01/07/2011-28/08/2011, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Το KNOSSOS θα πάει Λιβύη οπότε η γραμμή μένει με ένα βαπόρι λιγότερο. Θα βρει ευκαιρία και το κόκκινο να ανασάνει. Μήπως η εταιρία επαναφέρει και το δρομολόγιο του Σαββάτου που αυτόν τον καιρό δεν εκτελείται λόγω μειωμένης κίνησης?

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν νομιζω..το πηγες πολυ μακρια.Ενα ταξιδι τσακ μπαμ θα κανει το ΚΝΩΣΟΣ δεν θα κατσει κατω και μια βδομαδα για να αλλαξουν πλανα ολες οι εταιρειες.. :P Ισως ριξει κανα 6ωρο το ΦΑΙΣΤΟΣ για να καλυψει οσο μπορει το κενο των επομενων 2 ημερων.

Link to comment
Share on other sites

Η Minoan Lines γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της άμεσης αναχώρησης του H/S/F KNOSSOS PALACE από το λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, με προορισμό λιμάνι της Λιβύης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων υπηκόων της Κίνας, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο, τροποποιούνται ως ακολούθως:

• Ηράκλειο – Πειραιάς : Αναχώρηση 24:00

• Πειραιάς – Ηράκλειο : Αναχώρηση 16:00

Η διοίκηση της Minoan Lines ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της Minoan Lines, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) ή στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μεταφορική κίνηση & Μερίδια αγοράς

Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τα ετήσια αποτελέσματα των Μινωικών Γραμμών, η κίνηση στη γραμμή παρέμεινε στα περσινά επίπεδα:

1.619.000 επιβάτες (+0,5%)

243.000 οχήματα (-0,6%)

140.000 (-1,8%)

Οι Μινωικές εκτέλεσαν το 38,6% των ταξιδιών στη γραμμή και η μεταφορική τους κίνηση ήταν::

889.000 επιβάτες (-12,8% vs 2009 / 54,9% μερίδιο αγοράς)

112.000 οχήματα (-24,3% vs 2009 / 46,0% μερίδιο αγοράς)

56.000 φορτηγά (-6,7% vs 2009 / 39,9% μερίδιο αγοράς)

Δυστυχώς το θέμα σχετικά με τη Μάχη του Χάνδακα (που έχουμε ανεβάσει όλα τα αντίστοιχα στοιχεία της κίνησης και των μεριδίων), έχει κλειδώσει, οπότε αν θέλετε συγκριτικά στοιχεία, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ημερήσια δρομολόγια από τη MINOAN LINES στη γραμμή του Ηρακλείου για τη περίοδο του Πάσχα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που θα διακινηθεί κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα 2011, η MINOAN LINES έχει προγραμματίσει ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα, σε πολύ οικονομικές και συμφέρουσες τιμές. Συγκεκριμένα:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΕ 6 ½ ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ!

H/S/F KNOSSOS PALACE, H/S/F FESTOS PALACE, H/S/F EUROPA PALACE

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ημερομηνία Αναχώρηση Αναχώρηση

από Πειραιά από Ηράκλειο

20/04/2011 11:00 11:00

21/04/2011 11:00 11:00

22/04/2011 11:00 11:00

25/04/2011 14:00 14:00

26/04/2011 11:00 11:00

29/04/2011 14:00 11:00

30/04/2011 11:00 11:00

Επίσης, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης την περίοδο των εορτών του Πάσχα, η MINOAN LINES προγραμμάτισε επιπλέον ΕΚΤΑΚΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο ως ακολούθως:

Β. ΕΚΤΑΚΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

12/04/2011

Αναχώρηση από Ηράκλειο: 11:00 Άφιξη στον Πειραιά: 19:00

Αναχώρηση από Πειραιά: 09:00 Άφιξη στο Ηράκλειο: 18:30

16/04/2011

Αναχώρηση από Ηράκλειο: 11:00 Άφιξη στον Πειραιά: 19:00

Αναχώρηση από Πειραιά: 11:00 Άφιξη στο Ηράκλειο: 17:30

Σημείωση: Τα παραπάνω έκτακτα δρομολόγια (εκτός από το δρομολόγιο στις 16/04/2011 από Πειραιά προς Ηράκλειο) θα προσεγγίσουν και το λιμάνι των Χανιών.

Υπενθυμίζεται επίσης στο επιβατικό κοινό ότι τα πλοία της MINOAN LINES εκτελούν καθημερινά προγραμματισμένα ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανεκτέλεστο Δρομολόγιο Μ. Σάββατο 23/04/2011

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σημερινη αφιξη του Σουπερφαστ 12 απο Ηρακλειο με 320 επιβατες 48 ΙΧ 88 ΦΓ και 13 ΔΚ

Σαββατο 16/4 αφιξη Σουπερφαστ 12 απο ηρακλειο με 423 επ. 53 ιχ 65 ΦΓ

Κυριακη 17/4 -//- -//- με 455 επ. 50 ΙΧ 53 ΦΓ

Δευτερα 18/4 -//- -//- με 298 επ. 36 ΙΧ 98 ΦΓ

Νομιζω τα νουμερα ειναι μια χαρα για την συγκεκριμενη εποχη,φαινεται οτι το 12αρι εχει αποκτησει το δικο του κοινο και στα φορτηγα εχει ενα σημαντικο μεσο αριθμο.Μηπως τα γκαραζ των ΚΡΗΤΗ I/II δεν ειναι πια γεματα? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν είναι γεμάτο όσο πριν, όπως και στη Minoan. Αλλά το θέμα τα φορτηγά αυτά που παίρνει η Superfast με τι τιμή τα παίρνει?? Γιατί εάν ισχύει η τιμή που άκουσα χθες γύρω στα 25Ευρω/μετρο, τότε και γεμάτο να φεύγει μέσα θα μπαίνει!!! (Χθες εάν άκουσα καλά πήρε 102 ΦΓ)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...