Jump to content
Shipfriends

kostis

eMembers
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Uncategorized

 • Location
  Athens
 • Occupation
  Student

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συμφωνώ με τον @pilot. Θα μπορούσε ενδεχομένος να το χρησιμοποιήσει σε κάποια άλλη γραμμή, έστω να βγάζει τα έξοδα του, και αν και εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον τα πράγματα για την γραμμή που αποκτήθηκε βελτιωθούν να δρομολογηθεί εκεί. Αν επιλέξει να το στείλει απέναντι και θελήσει πάλι να χτυπήσει τη γραμμή αυτή, θα χρειαστεί να αγοράσει άλλο και να το ετοιμάσει, ενώ τώρα θα το έχει έτοιμο.
 2. Λόγω της απεργείας. Δες εδώ: https://www.naftemporiki.gr/story/1734024/apergei-i-penen-mplokaroun-tin-eisodo-se-epibatigo-ploio-meli-tis
 3. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Απλά να σημειώσουμε πως εκείνη η (άσχημη) πορτοκαλί κατασκευή στα δεξιά ειναι το "μαγικό χαλί" το οποίο μπορεί να αλλάζει ύψος, μέχρι τη στάθμη της θάλασσας και να γίνεται πλατφόρμα για επιβίβαση στις λάτζες. Ίσως να έχει αυτό το χρώμα για να το ξεχωρίζουν εύκολα οι καπετάνιοι αυτών.
 4. Να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις @proud_ionian πως ένας ακόμη λόγος είναι και η μη εκτέλεση προγραμματισμένης συντήρησης, πουθενά και σε τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο επισκευές αφού πρώτα έχει καταστραφεί κάτι. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και η αρτιότερη υποδομή κάποια στιγμή θα καταρεύσει / χαλάσει. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει εργασίες συντήρησης πέρα απο αναβαθμίσεις / επεκτάσεις / επισκευές κτλ.
 5. Δύσκολη ψήφος. Ψηφίζω Εξπρές Σκοπελίτη γιατί συνεχίζει να ταξιδεύει και πραγματικά να δίνει ζωή στη γραμμή του. Ρομίλντα όμορφη, κούκλα, αγαπημένη αλλά η λογική λέει Σκοπελίτης.
 6. Φίλε @Nereus συμφωνούμε σε όλα νομίζω, εκτός στο αν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις για την ανάπτυξη νέων σχεδίων. Ίσως να κάνω λάθος και να μην υπάρχει. Υπάρχουν όμως Έλληνες που δουλεύουν σε εταιρείες που ανααπτύσουν και κατασκευάζουν τέτοια σχέδια και ενδεχομένως να ενδιαφερόντουσαν να επιστρέψουν, αλλά να γυρίσουν για 4-5-6 ή όσα χρόνια τέλος πάντων κρατήσει η κατασκευή και μετά να πρέπει να ψάνχουν για δουλειά πάλι, ε δεν νομίζω. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει πρώτα από όλα και μετά, σιγά-σιγά, όλα γίνονται. Στο θέμα των σταθερών παραγγελειών νομίζω πως χρειάζεται. Βλέποντας και το παράδειγμα των ολλανδών, που έχουν ένα στόλο ~65 πολοίων (πολύ μικρότερου του ελληνικού) όλα χτισμένα σπό τη δική τους εταιρεία. Έχουν σε γενικές γραμμές μια σταθερή ροή παραγγελειών. Αντικαθιστούν τα πλοία τους στα 20-30 χρόνια και έχουν ένα καλό προγραμματισμό, αυτό βέβαι προυποθέτει μια υγιή οικονομία. Τώρα για παράδειγμα έχουν ζητήσει την ανάπτυξη μίας νέας κλάσης φρεγατών που θα αντικαταστήσει τις φρεγάτες κλάσης Μ (2 της Ολλανδίας + 2 του Βελγίου) καθώς επίσης τρέχει και ο διαγωνισμός των υποβρυχίων που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα. Παράλληλα εξασφαλίζουν εξαγωγές σε διάφορες χώρες (όπως Γερμανία, Μαρόκο, Μεξικό και Ινδονησία) και εδώ και αρκετά χρόνια είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση. Γενικότερα τα πολεμικά πλοίο κινούνται σε ένα σταθερό πλαίσιο και αλλάζουν λίγα πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε χώρας.
 7. @Strofalos Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπατε, αλίμονο. Προσπαθούσα να δώσω μια πιο γενική εικόνα του θέματος, καθώς και ότι άνθρωποι ικανοί και με τις απαραίτητες γνώσεις υπάρχουν. Δυστηχώς στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα πράγματα που καθορίζουν τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα. Δεν είναι καθαρά οικονομοτεχνικά τα κριτήρια. Και όσο παραμένουν έτσι τα πράγματα δεν θα αλλάξει κάτι. Θα χτιστούν, όοοοταν χτιστούν οι νέες φρεγάτες μετά το ναυπηγείο θα βαρέσει διάλυση και θα ψάχνουμε τα επόμενα 20 χρόνια ποιός θα αναλλάβει τα χρέη και την εξυγίανση του, μέχρι να έρθει το Π.Ν. και να ζητήσει την αντικατάσταση των φρεγατών κλάσης Ύδρα. Στο ίδιο έργο θεατές. Δεν αλλάζει κάτι και είναι γενικότερο αυτό το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και γι'αυτό δεν θα μας πάρουν ποτέ στα σοβαρά και δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα ούτε σημαντικά κομμάτια των εταιρειών ούτε μεγάλα κεφάλαια όσο και να τους παρακαλάμε. Δυστυχώς!
 8. Οι άνθρωποι που θα χρειαστεί για να σχεδιάσουν ένα πλοίο υπάρχουν, στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι θέλει πολύ χρήμα και χρόνο (χρόνο έχουμε) η ανάπτυξη καινούργιων σχεδίων και εν συνεχεία θα πρέπει να έχεις τις εξαγωγές ως στόχο. Δεν συμφέρει οικονομικά να αναπτύξεις ένα νέο σχέδιο για 3-4 πλοία που θα παραγγείλει το Π.Ν. Πρέπει να υπάρχει ροή πλοίων (παραγγελειών). Το Π.Ν. σε τέτοιο ενδεχόμενο θα έπρεπε να έχει σταθερές παραγγελείες πλοίων και να αντικαθιστά τα υπάρχονται μετά από ~20 χρόνια. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες που ναυπηγούν πολεμικά πλοία αυτό κάνουν. Επίσης στην ελληνική πραγματικότητα (εκτός των άλλων) οι κθυστερήσεις ήταν και ένας τρόπος να κρατάς απασχολημένους τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο και ειδικά στη περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι άλλο στη σειρά να χτιστεί. Το να καθυστερήσεις (ελεγχόμενα) την παράδωση / κατασκευή ενός πλοίου, υπό αυτές τις συνθήκες, για 2-3 μήνες δεν είναι κάτι κακό και οι ναυπηγήσεις πολεμικών πλοίων είναι και ένα μοχλός από τις κυβερνήσεις να διεγείρουν την οικονομική δραστηριότητα. Το ιδανικό βέβαια είναι να υπάρχει μια υγιής οικονομία και ένας προγραμματισμός κατασκευής και παραδόσεων πλοίων που δεν χρειάζεται να αλλάζει για κανένα λόγο.
 9. Ροδάνθη και από μένα. Πιο λιτή και ωραία (στο μάτι τουλάχιστον) μετασκευή. Δυστηχώς με το Μυτιλήνη δεν έτυχε να ταξιδέψω ποτέ ώστε να έχω γνώμη και για τους εσωτερικούς χώρους.
 10. Έχει ρωτήσει για κόστος κατασκευής για αλουμινένιο καταμαράν σε ευρωπαϊκά ναυπηγία για να εκμεταλευτεί και τα ανάλογα κονδύλια.
 11. Καλημέρα! Η πληροφορία που διακινείται μεταξύ των ναυπηγίων (ή πιο σωστά, αυτή που έμαθα εγώ) είναι για 2 πλοία ~145μ. Επίσης και κάτι νεότερο, η εταιρεία σκοπεύει ή τουλάχιστον θα ήθελε να εκμεταλλευτεί το Ευρωπαικό κονδύλιο που αναφέρθηκε προηγουμένως και για την κατασκευή 2 αλουμινένιων καταμαράν, ~70μ. Επαναλαμβάνω, οι πληροφορίες δεν προέρχονται από την εταιρεία οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τους στόχους αυτών των συζητήσεων γιατί περί τέτοιων πρόκειται. Ίσως απλά να πρόκειται για έρευνα αγοράς, με απλά λόγια, και τίποτα παραπάνω.
 12. What is a passenger? Holland American Line statement onboard SS Rotterdam
 13. Αν και δεν είχα την τύχη να ταξιδέψω κάποιο από αυτά θα ψηφίσω με βάση άλλα κριτήρια. 1. Κεφαλονιά 2. Επτάνησος και 3. Superferry II
 14. Χρόνια μας πολλά και από εμένα! Εγώ λοιπόν μπήκα στην οικογένεια μετά τον πρώτο χρόνο και παρότι δεν είμαι πολύ ενεργός στο να γράφω, διαβάζω (σχεδόν) καθημερινά, τα πάντα όλα! Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν όλους που κρατάτε αυτό το σάιτ ζωντανό 16 χρόνια τώρα και γεμάτο ενδιαφέρουσες ιστορίες! Στα επόμενα 16!
×
×
 • Create New...