Jump to content


Photo
- - - - -

Golden Star Ferries

Golden Star Ferries Golden Star Stefanou Superferry Superferry II Rafina Andros Ραφήνα

 • Please log in to reply
188 replies to this topic

#1 KAVODORITIS

KAVODORITIS
 • eMembers
 • 51 posts
 • LocationVOULIAGMENI & ANDROS

Posted 20 January 2011 - 11:18

Η νέα ακτοπλοική εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES CO. με επικεφαλή τον Ανδριώτη εφοπλιστή κ. Στεφάνου.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της BLUE STAR FERRIES, το SUPERFERRY II πρόκειται να παραδοθεί στην νέα εταιρεία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.Γνωρίζουμε πληροφορίες για την πιο πάνω εταιρεία.Ο κύριος Στεφάνου δραστηριοποιείται στο χώρο της ποντοπόρου?


Edited by proud_ionian, 30 May 2013 - 06:06 .
tag


#2 gpap2006

gpap2006
 • eMembers
 • 3,004 posts

Posted 20 January 2011 - 12:19

28 Μαρτίου παραδίδεται στη νέα εταιρία απ ότι έχω ακούσει. Λογικά θα του αλλάξουν σινιάλα και θα το ρίξουν άμεσα στη Ραφήνα που μέχρι τότε θα είναι με ένα βαπόρι.

#3 sunbird

sunbird
 • eMembers
 • 81 posts

Posted 20 January 2011 - 12:51

Μόνο σινιάλα θα αλαχτούν ? Το μπλέ αστέρι, θα γίνει κίτρινο ?
Το όνομα (superferry ii)τού πλοίου θα παραμείνει το ίδιο ,και το χρώμα του, μπλέ αλλά blue star?

#4 rafina-lines

rafina-lines
 • eMembers
 • 407 posts
 • LocationRafina

Posted 20 January 2011 - 14:13

28 Μαρτίου παραδίδεται στη νέα εταιρία απ ότι έχω ακούσει. Λογικά θα του αλλάξουν σινιάλα και θα το ρίξουν άμεσα στη Ραφήνα που μέχρι τότε θα είναι με ένα βαπόρι.Μόνο σινιάλα θα αλαχτούν ? Το μπλέ αστέρι, θα γίνει κίτρινο ?
Το όνομα (superferry ii)τού πλοίου θα παραμείνει το ίδιο ,και το χρώμα του, μπλέ αλλά blue star?


Απ' ότι έχω ακούσει από φήμες (μόνο φήμες, επαναλαμβάνω, όχι κάτι άλλο) μόλις ο Στεφάνου το παραλάβει θα το αποσύρει για περίπου 15 μέρες για να του κάνει ό,τι αλλαγές θέλει, και θα βγει για δρομολόγια στη Ραφήνα γύρω στα μέσα Απριλίου. Για τα σινιάλα δεν έχω μάθει ακόμη κάτι, αλλά ίσως μετονομαστεί σε ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ και βαφτεί άσπρο.

Όσον αφορά τα δρομολόγια, ο Στεφάνου θέλει να βάλει υπερ-πρωινό δρομολόγιο από Άνδρο για Ραφήνα στις 5 τα χαράματα με άφιξη Ραφήνα στις 7πμ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια υποτυπώδης μορφή πορθμείου όσο αυτό είναι δυνατό με το μοναδικό πλοίο της εταιρίας. Όπως πχ γίνεται σήμερα στην Αίγινα. Να υπάρχει δυνατότητα δηλ. σε κάποιον να μένει στην Άνδρο και να δουλεύει στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει διανυκτέρευση στο Γαύριο, αλλά επειδή εκεί το λιμάνι δεν προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια για διανυκτέρευση πλοίου, ο Στεφάνου έχει δηλώσει ότι θα το προσπαθήσει, χωρίς όμως να εγγυάται ότι έτσι θα γίνει. Πιθανότατα τις αποφάσεις της εταιρίας θα τις μάθουμε λίγο πριν την εφαρμογή τους... :(

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι επιτέλους η Ραφήνα αποκτά και πάλι 4 πλοία για Ανδροτηνομυκονία! :D :D

#5 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,766 posts
 • Location#FU2016

Posted 20 January 2011 - 17:01

Η νέα ακτοπλοική εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES CO. με επικεφαλή τον Ανδριώτη εφοπλιστή κ. Στεφάνου[...]Γνωρίζουμε πληροφορίες για την πιο πάνω εταιρεία.Ο κύριος Στεφάνου δραστηριοποιείται στο χώρο της ποντοπόρου?


ασφαλως και γνωριζουμε, εδω και πολυ καιρο

Το βαπόρι έχει αγοραστεί απο τον Στεφάνου. Είχε προσπαθήσει πάλι να μπεί στην ακτοπλοία πρίν χρόνια με το ίδιο πλοίο, αλλά τότε το έδιναν ακριβά! Τώρα φαίνεται τα κατάφερε! ;) Ο κος Στεφάνου, είναι ήδη πλοιοκτήτης με Ποντοπόρα, είναι απο τα πιο ισχυρά ονόματα στις Φιλιππίνες, έχει δικό του πρακτορείο στις Φιλιππίνες όπου στέλνει πληρώματα-εκτός φυσικά απο τα πλοία του :)-και σε πολύ γνωστές εταιρείες (όπως σε εταιρεία με Ro/Ro στην Κόρινθο και σ'εταιρεία με πλοία ανεφοδιαμού B) ) και έχει προοπτικές (στο μέλλον) για την ακτοπλοία!!
Για να δούμε πως θα διεξαχθεί το παιχνίδι στην ακτοπλοία του 2011+!! ;)Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της BLUE STAR FERRIES, το SUPERFERRY II πρόκειται να παραδοθεί στην νέα εταιρεία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.Πώληση του Superferry II έναντι 4,65 εκατ. ευρώ

Σε συμφωνία με την ελληνική εταιρεία Golden Star Ferries Shipping CO για την πώληση του πλοίου Superferry II, ναυπήγησης 1974, έναντι συνολικού τιμήματος 4,65 εκατομμυρίων ευρώ, τοις μετρητοίς, προέβη η Attica Group. H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2011 με την παράδοση του πλοίου.

Από την πώληση αυτή το εκτιμώμενο λογιστικό κέρδος για την Attica θα ανέλθει σε 3,9 εκατ. ευρώ περίπου και θα περιληφθεί στα αποτελέσματα του 2010. Μετά την αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού το εναπομείναν ποσόν εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.


@rafina lines.

οι φημες ειναι αντικρουομενες. αλλοι υποστηριζουν οτι θα μεινει superferry (μαλλον χωρις το ΙΙ) και θα μεινει μπλε. το μπλε superferry το ξερει πολυς κοσμος. αυτο το "brand" αγορασαν. το ασπρο νησος ανδρος δεν θα το ξερει κανεις.

Democracy is so overrated


#6 Cruise Europa

Cruise Europa
 • eMembers
 • 1,352 posts

Posted 24 January 2011 - 16:26

Απο παρουσίαση που έγινε για το νέο απόκτημα του Capt. George Stefanou B) στις Φιλιππίνες, να αναφέρω ότι το πλοίο παρουσιάστηκε στο ίδιο χρώμα, με το ίδιο όνομα (χωρίς το ΙΙ), στην μπάντα έλεγε με χρυσά γράμματα το λογότυπο της νέας του εταιρείας (όπου να σημειώσουμε ότι το Golden Star ήταν πιο έντονο-τύπου Hellenic- ενώ το Ferries κανονικά) και τσιμινιέρα μπλέ με 2 χρυσά γράμματα "GS" που σημαίνει εκτός φυσικά απο Golden Star και George Stefanou ;)
Βέβαια ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο, ούτε ανακοινώσιμο, αλλά καλό θα ήταν να έχουμε μια ιδέα στο ό,τι μάλλον δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα!

#7 Earl Granville

Earl Granville
 • eMembers
 • 5,765 posts

Posted 16 February 2011 - 17:14

Eδώ το siteτης νέας εταιρείας με τα χρώματα και τα σινιάλα της ενώ έχει και μια πανοραμική φωτογραφική παρουσίαση από τους χώρους του Superferry II.

#8 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,766 posts
 • Location#FU2016

Posted 16 February 2011 - 17:25

με το μπαρδον, αλλα πριν παρουν το ferry, ειχαν φροντιστηρια λατινικων;:rolleyes: δειτε στο screenshot ποσα λατινικα εχει το site

Attached Files


Democracy is so overrated


#9 ΝΗΡΕΑΣ

ΝΗΡΕΑΣ
 • eMembers
 • 8,503 posts

Posted 16 February 2011 - 19:49

Φρεσκάροντας τα Λατινικά μου :rolleyes: , έπεσε το μάτι μου στην πανοραμική φωτό της καμπίνας λουξ. Και το ερώτημα μου είναι εάν αυτή είναι καμπίνα που πωλείται ή είναι η λεγόμενη του πλοιοκτήτη? Ρωτάω, γιατί τόσα χρόνια ήξερα ότι όλες οι δίκλινες του SFII είναι με κουκέτα.

#10 Artevelde

Artevelde
 • eMembers
 • 664 posts

Posted 18 February 2011 - 01:15

Ανοίγει κανονικά παιδιά η σελίδα της εταιρείας; Γιατί όσες φορές έχω προσπαθήσει μου βγάζει error :unsure:

tumblr_o3h6uxRnNJ1vnnnnio1_75sq.jpg


#11 speedrunner

speedrunner
 • eMembers
 • 648 posts
 • LocationFolegandros

Posted 18 February 2011 - 05:22

Ανοίγει κανονικά παιδιά η σελίδα της εταιρείας; Γιατί όσες φορές έχω προσπαθήσει μου βγάζει error :unsure:


Εμένα ανοίγει κανονικά!!!

#12 Superfast VI

Superfast VI
 • eMembers
 • 803 posts

Posted 18 February 2011 - 12:41

Exoun malista anartithei kai ta dromologia. Me mia proti matia (an einai afta ta telika) epiveveonei osous legame oti tha ine mia apo ta idia kai xoris polles ekpliksis (opos px poli proino apo Andro klp). Ego exo dyo paratiriseis: 1) san ores sto pigaine den vgainoun me tipota. Me dekakleptes paramones sta limania den ginetai doulia. Eidika afto to dekalepto sto Gavrio 09.45-09.55 opou tha peftoun idia ora Theologos, Pinelopi kai pithanos kai Ithaki einai katapliktiko. 2)Me anaxorisi apo Rafina 07.50 dinoiun afiksi Tino 11.25?? vre bas kai agorasane to Ithaki telika :D ?
MIKE INDIA CHARLIE HOTEL ALPHA ECHO LIMA

#13 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,766 posts
 • Location#FU2016

Posted 19 February 2011 - 18:40

Αυτό που ακούγεται στη πιάτσα είναι ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον για να το αγοράσει η Golden Star Ferries.


μουσειο θα ανοιξουν ο στεφανου με τον τζωρτζη; :o

superferry (II) του 74 και πηνελοπη (α) του 72 μιλαμε για πλοια που τελειωνουν σε λιγο καιρο την τεταρτη δεκαετια της ζωης τους.

Democracy is so overrated


#14 Guestcpt theologos p_*

Guestcpt theologos p_*
 • Guests

Posted 20 February 2011 - 19:42

kalispera file mou tha diafonisw ma ton oro mousio gia ayta ta dyo ploia syperferry ii kai penelepe a ayta ta ploia bori na ine 38 me 40 etwn alla ine poly kala skaria pou adexoun ston kero kai sto xrono apo ti fenete apo ti mia po penelope a kanei kati manouvres pou oute ploio 3 etwn den tis kanei to super ferry vevea me (IKANES) ploiarxies to tonizw to "IKANES" kenei manouvres pou ediposiazoun p.x merxi kai ton ploiarxo to ithaki pou in ena ypersigxrono ploio pou den exei na zilepsei tpt apo ayta ta 2 kai kata tin gnomi mou epidi paliotera ekana sto super ferry ii kai gnorizw kapies idieterotites pou exei san skari ine poly kalo gia tin ekpedeysi new ploiarxwn stin eliniki naytilia gt apo ti vlepw genikos tous mathenoun se poly ypersigxrona karaviame bros pisw thruster kai amma tous pesi kanena apo ta 2 tha ine panikovlitoi kai kokalo brosta sta xiristiria. ;)

#15 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,766 posts
 • Location#FU2016

Posted 20 February 2011 - 20:03

σχολιασα απλα το γεγονος, οτι μια νεα εταιρεια μπαινει σε μια γραμμη απο τις πιο ανταγωνιστικες και απο τις πιο... πολυπληθεις σε διακινηση επιβατων και σερβιρει ξαναζεσταμενο φαγητο.

ναι ξερω, ζουμε σε μια χρεωκοπημενη χωρα, οπου ειναι δυσκολο να γινουν νεες επενδυσεις, ναι οκ και το superferryII και το πηνελοπη εχουν εξυπηρετησει τη γραμμη αψογα 20 χρονια, ναι ειναι ιδανικα για τα λιμανια (και αλλα ειναι), ναι τα αγαπουν οι επιβατες, αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να κλεισουν 50τια στη γραμμη.

κατανοω οτι λογω συνθηκων, καποιοι ανθρωποι βγηκαν μπροστα, για να μεινουν στη γραμμη δυο πλοια, που υπο αλλες συνθηκες ισως εφευγαν καποια στιγμη και αντικαθισταντο μονο το καλοκαιρι, αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι και ιδανικη εξελιξη.

Democracy is so overrated


#16 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,937 posts

Posted 24 February 2011 - 16:42

Ήδη το γραφείο της Golden Star Ferries ήδη έχει αρχίσει να στελεχώνεται (βέβαια ακόμα υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσλειτουργίες στην έναρξη, αλλά θα στρώσουν με τις ήμερες) και γίνονται οι επιλογές στα άτομα που θα στελεχώσουν το πλοίο (πολλές προσωπικές επιλογές του αρχιπλοίαρχου της).

Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#17 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,937 posts

Posted 01 March 2011 - 11:05

Η Golden Star Ferries σας καλοσορίζει στο Superferry II.

Μία επιθυμίας μας τα τελευταία χρόνια για μόνιμη διασύνδεση των νησιών μας απο την Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο έγινε πραγματικότητα με την αγορά του SuperFerry II απο τις 04/03/2011 το πλοίο μας θα σας μεταφέρει με ασφάλεια, ταχύτητα και συνέπεια στον προορισμό σας καθ' όλη την διάρκεια του έτους με τα χρώματα της Golden Star Ferries.

Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες .

Με την αγάπη σας για το πλοίο θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας με γνόμωνα την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η άμεση επαφή μεταξύ εσάς και της εταιρείας είναι αναγκαία για να εξελιχθούμε και να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες σας.


Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#18 Nick the Greek

Nick the Greek

  Φαιδρός Εγκάθετος

 • Supermoderators
 • 5,719 posts
 • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 01 March 2011 - 23:40

Πάντως για να πώ την αμαρτία μου, εμένα αυτό το Golden Star σαν ονομασία μου θυμίζει όχι ναυτιλιακή εταιρεία αλλά κινέζικο εστιατόριο :D :D.

#19 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,937 posts

Posted 02 March 2011 - 16:48

Η νέα ακτοπλοική εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES CO. με επικεφαλή τον Ανδριώτη εφοπλιστή κ. Στεφάνου. Γνωρίζουμε πληροφορίες για την πιο πάνω εταιρεία.Ο κύριος Στεφάνου δραστηριοποιείται στο χώρο της ποντοπόρου?


Πρώτα από όλα στην εταιρεία το κουμάντο έχουν τα δυο αδέλφια Στεφάνου. Ο κ Γιώργος Στεφάνου και ο κ Δημήτριος Στεφάνου.

Εκτός από την εταιρεία με φορτηγά (μήπως γνωρίζει το όνομα κανεις?) έχουν και την εταιρεία Bright Navigation Inc που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Golden Star Ferries και ασχολείται με πληρώματα.

Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#20 ΣΕΙΡΙΟΣ

ΣΕΙΡΙΟΣ
 • eMembers
 • 6,719 posts

Posted 02 March 2011 - 20:34

Πάντως για να πώ την αμαρτία μου, εμένα αυτό το Golden Star σαν ονομασία μου θυμίζει όχι ναυτιλιακή εταιρεία αλλά κινέζικο εστιατόριο :D

Εμένα πάλι Nick, μου θυμίζει μάρκα αθλητικών παπουτσιών, ξέρεις αυτά με τα λαμπάκια στις σόλες !!! :D

Σοβαρά όμως τώρα. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι της νέας εταιρείας αποφάσισαν το πλοίο τους να θυμίζει έντονα το καθεστώς της προηγούμενης ιδιοκτησίας του, ή αν θέλετε να μην είναι και τόσο "ευδιάκριτη" η αλλαγή ιδιοκτησίας (ίδιο όνομα, ίδια χρώματα, παρόμοια logos και ...αστέρια, κλπ. κλπ.), πολύ σοφά επέλεξαν την επωνυμία GOLDEN STAR FERRIES. Εν πρώτοις το "STAR FERRIES" παραμένει στα πλαινά του πλοίου, το αστέρι ξαναγίνεται κίτρινο (ή έστω χρυσό) όπως ήταν δηλαδή μόλις πριν δύο-τρία χρόνια στο πλοίο ;) , και ταυτοχρόνως το φουγάρο ξαναβάφεται μπλε, όπως ήταν ομοίως πριν δύο-τρία χρόνια και κατά το μεγαλύτερο βεβαίως διάστημα της παρουσίας του πλοίου στη χώρα μας. Στο "σοφό" βέβαια αυτής της απόφασης ας συνυπολογίσουμε και αυτό που είχε σημειώσει πριν λίγο καιρό ο φίλος Cruise Europa.

και τσιμινιέρα μπλέ με 2 χρυσά γράμματα "GS" που σημαίνει εκτός φυσικά απο Golden Star και George Stefanou.

Όλα έρχονται λοιπόν και δένουν αρμονικά. Προσωπικά πάντως θα προτιμούσα μία κάποια διαφοροποίηση στην νέα εικόνα του πλοίου, από τα χρώματα του μέχρι και το βλακωδέστατο όνομα του (είχα πάντα μία αλλεργία σε ότι φέρει τον όρο "SUPER", μου θυμίζει την ...Super-μαντολίνη του Βουτσά). Γενικά, μου φαίνεται λίγο "κάπως" το όλον πράγμα, και μου δίνει την αίσθηση πως κάποιους προσπαθεί ίσως να "ξεγελάσει". Όλα αυτά βέβαια τα λέω με την ιδιότητα του απλού καραβολάτρη, διότι αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του, είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι ακριβώς τα ίδια θα έκανα..... :D

Also tagged with one or more of these keywords: Golden Star Ferries, Golden Star, Stefanou, Superferry, Superferry II, Rafina, Andros, Ραφήνα

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users