Jump to content
Shipfriends

Eλ. Βενιζέλος (ΙΜΟ 7907673)


Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και αν τελικά το πλοίο παραμείνει στα Χανιά (μακάρι) καλό θα ήταν μαζί με τις αλλαγές που προαναφέρθηκαν να αλλάξουν επιτέλους αυτές τις ξύλινες πόρτες(που θυμίζουν 80's)με σιδερένιες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια απορία σχετικά με το πλοίο, παρότι το καλοκαίρι ταξίδευε συχνά με 19,5-20 κόμβους από αρχες Σεμπτεβριου παίζει συνεχως μεταξύ 17,5-18. Ξέρουμε αν αυτό σχετίζεται με κάποια καλοκαιρινή βλάβη η από τότε που τελείωσαν τα ημερήσια η εταιρία αρκείται στο να βγαίνει το δρομολόγιο σε 9 ώρες και πάει πιο αργα για λογούς οικονομίας;;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά από τότε που τελείωσαν τα ημερήσια άλλαξε και η ώρα αναχώρησης από Πειραιά σε 21:00 από 22:00 και αυξήθηκε η διάρκεια ταξιδιού σε 9 ώρες. Οπότε στο κατέβα δε χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα. Τώρα για το σκέλος από Χανιά για Πειραιά που η διάρκεια παραμένει στις 8μιση ώρες είναι άλλο θέμα. Υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει πιο γρήγορα από τη στιγμή που πλέον είναι δεδομένο πως πρέπει να περιμένει κάθε φορά έξω από το λιμάνι, είτε να δέσει το παλάτι από Ηράκλειο που μπαίνει πρώτο είτε κάποια πρωινή αναχώρηση, πολλές φορές και τα 2 μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο βίντεο πραγματικά. Αν και 02 προς 03 Αυγούστου τραβηγμένο το βίντεο, πραγματικά δεν φαίνεται να υπαρχει η έστω να νοιώθεις τη συνηθισμένη αυγουστιατικη κοσμοπλημμυρα. Κάθε άλλο, φαινονται ιδανικες συνθήκες ταξιδιού σε ένα πλοίο "γήπεδο". Η ανακοίνωση δε "η αναχώρηση θα καθυστερήσει λόγω αυξημένης κίνησης φορτηγών κ επιβατών" μου ακουστηκε σχεδόν τρολια όσον αφορά τους επιβάτες. Ωραία καμπίνα είχε btw ο φιλος! 

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα που καθόταν τόσο καιρό ο χοντρούλης. Φαίνεται πως έχουν πέσει χρήματα στο εσωτερικό του. Πιστεύω πως μπορεί να προσφέρει ανεξαρτήτως Μινωικών ή όχι. 

Link to comment
Share on other sites

Την άνοιξη του '20 είχε ναυλωθεί κάπου (δεν θυμάμαι που) και το πλήρωμά του κόλλησε Covid (τότε στις πολύ αρχές, που δεν είχαμε και τα κατάλληλα μέσα αντιμετώπισης) κι εκτοτε παροπλίστηκε. Νομίζω ότι καθ' όλη την διάρκεια του Covid απλά δεν ταξίδεψε και μόνο τώρα που έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανήλθε στην ενεργό δράση. Φαντάζομαι ότι όλο αυτότο διάστημα η εκμετάλλευσή του ήταν απλά ασύμφορη για πολλούς λόγους.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, JTEDimandix said:

Την άνοιξη του '20 είχε ναυλωθεί κάπου (δεν θυμάμαι που) και το πλήρωμά του κόλλησε Covid (τότε στις πολύ αρχές, που δεν είχαμε και τα κατάλληλα μέσα αντιμετώπισης)

12 σελίδες και 3,5 χρόνια πριν, είχε δαπανηθεί πολύς χρόνος επι του πληκτρολογίου για το ζήτημα αυτό. Σημειωτέον ότι το πλήρωμα ήταν αθώο, οι επιβάτες ήταν η αιτία της έναρξης των περιστατικών. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδη το ειχαμε συζητησει παλαιοτερα για τις καμπινες του πλοιου,στα deck 5,6 και 10 ειναι ολες σφραγισμενες(στα 2 πρωτα εχουν μπει αλυσιδες στα κλιμακοστασια και δεν μπορεις να κατεβεις).Χρησιμοποιουνται μονο οι καμπινες του deck 7 και οι μισες του deck 8(απο το μεσον του πλοιου και πρυμα).

Link to comment
Share on other sites

Λογικό. Στην ουσία, οι καμπίνες του 5&6 είναι οι καμπίνες που "βλέπουν" στο άνω γκαράζ. Με λίγα λόγια θυσιάζουν χώρο του γκαράζ για το τίποτα. Ούτε αμάξια μπαίνουν σε αυτά τα τ.μ αλλά ούτε και επιβάτες. Κρίμα..διαφυγόντα κέρδη είναι αυτά για το πλοίο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To πλοιο δεν εκτελεσε το αποψινο του δρομολογιο.Στους επιβατες ανακοινωθηκε οτι οφειλεται σε αποφαση του Κ.Λ. Χανιων λογω απαγορευτικου.Την ιδια ωρα το Ελυρος ταξιδευει κανονικα απο την αντιθετη κατευθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Όταν σπάσει το απαγορευτικό θα φύγει τίποτα από Πειραιά για Χανιά ή θα περιμένουν το Έλυρος να έρθει Πειραιά για να φυγει στο καπάκι για κάτω? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...