Jump to content
Shipfriends

Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023


Recommended Posts

30 minutes ago, polmyt said:

 

Αναρρωτιεμαι δε αν ειναι τοσο σιγουροι οτι δεν θα γινει τιποτα ή ειναι σε πανικο γιατι για να υπαρχει η συνομιλια προφανως εγινε και στη γεφυρα που υπαρχει το VDR και οχι καπου αλλου οπου δεν θα καταγραφοταν τιποτα.

Η ολη αισθηση που μου αφηνει ο πλοιαρχος ειναι οτι δεν εχει καταλαβει οτι ο Υπαρχος τον εσπρωξε κ επεσε στη θαλασσα!

Σε τετοιες στιγμες που η αδρεναλινη κ οι χτυποι ειναι ψηλα ποιος θυμαται οτι καταγραφετει το Vdr; με αυτο το σκεπτικο δε θα μιλαει κανεις πια μεσα στη γεφυρα

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ρε @margaritis24 τι λες;

1 hour ago, proud_ionian said:
Quote
  • Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές (σ.σ. τον απωθήσατε). Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

 

Μια χαρά είχε καταλάβει και τους έδινε οδηγίες συγκάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα,έχουμε μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Και καλά ο ύπαρχος,ο πλοίαρχος έπρεπε να ενεργήσει όπως ορίζουν οι κανονισμοί και να μην επιτρέψει να γίνουν όλα αυτά τα λάθη.

Έχω δει μια συνέντευξη πολλές φορές του πλοιάρχου που πριν 10 χρόνια ήταν ύπαρχος σε άλλο καράβι.

Κρίμα,φαινόταν καλό παιδί και σωστός αξιωματικός.

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τις αγιογραφίες.

Όπως είναι αναμενόμενο, το σήριαλ των διαρροών συνεχίζεται. Το Protothema αναφέρει, ότι σε άλλο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το vdr, ο πλοίαρχος ακούγεται να συνομιλεί με τρίτο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρει τα γεγονότα και δεσμεύεται να έχουν τακτοποιηθεί όλα πριν επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά.

Φαντάζομαι ότι ήδη θα γίνονται ενέργειες για άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών του πλοιάρχου.

Όσο αποκαλύπτονται τα γεγονότα, τόσο περισσότερο θυμίζουν αντιδράσεις μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το τηλεφώνημα ήταν στο γραφείο και όχι σε μέντιουμ. Μήπως η παραίτηση Πασχάλη συνδέεται μ'αυτό..? Από το "πάτε καλά ρε..πάτε καλά?" της αρχής, στο "προσπαθώ να μην σας απολύσουν" έχουν παιχτεί πολλά επεισόδια που δεν τα έχουμε πάρει πρέφα. Το αστείο ήταν που αρκετοί κι εδώ μέσα έλεγαν πόσο καλό παιδί ήταν ο πλοίαρχος και πως πέφτουν από τα σύννεφα. "Αμά'ναι έτσι οι καλοί, τυφλά να'χουν οι φονιάδες" λένε στο νησί μου. Δυστυχώς, τη νέα γενιά ναυτικών την διακατέχει μία αρχή.., αυτή του χρήματος. Οι παλιοί ήταν αλλιώς. Οι καινούργιοι μόνο computers, gadgets, και λεφτά. Όχι όλοι, ευτυχώς, έχω γνωρίσει και τίμια παιδιά, αλλά αρκετοί είναι για άλλες δουλειές και όχι αυτή του Ναυτικού. Το άρθρο παραπάνω είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει στη ναυτιλία σήμερα. Εκφυλισμός και καιροσκοπία. 

Link to comment
Share on other sites

εδώ κυκλοφορούν φωτογραφίες από τις σελίδες της δικογραφίας και μάλιστα τις πρώτες μέρες είχαν πάνω φόρα-παρτίδα και προσωπικά στοιχεία διαφόρων. τι σου κάνει εντύπωση ; αφού υπάρχουν πολλοί στις κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες έχουν κάποια προνομιακή σχέση με διάφορους δημοσιογράφους και γίνονται οι "ανώνυμες πηγές" τους 

Link to comment
Share on other sites

Βαριές κουβέντες σύντροφε. Εγκληματίες η συνεργαζόμενη μαφία του συγκεκριμένου πλοίου, αλλά επ' ουδενί δεν αποτελεί κανόνα. By the way, πλοίαρχος και ύπαρχος δεν ανήκουν στη γενιά των νέων ναυτικών, αμφότεροι πενηντάρηδες.

Τελικά να που οι κάμερες και τα κινητά βγήκαν σε καλό. Όταν ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν "λάθος", "κακιά στιγμή", "λάθος εκτίμηση" και πολλά άλλα, σκέψου τι θα γινόταν αν δεν είχε καταγραφεί οπτικά η δολοφονία και ηχητικά τα λεχθέντα.

Για την επιλεκτική διαρροή των καταγραφέντων από τις κάμερες ασφαλείας και το VDR γιατί σας κάνει εντύπωση; Σε κάθε δίκη - ανάκριση που ενδιαφέρει το ευρύτερο κοινό δεν έχουμε τα ίδια φαινόμενα;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προφανως καποιος που εχει προσβαση στη δικογραφια τα διαρρεει.Δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε κατι τετοιο

44 minutes ago, Strofalos said:

Το αστείο ήταν που αρκετοί κι εδώ μέσα έλεγαν πόσο καλό παιδί ήταν ο πλοίαρχος και πως πέφτουν από τα σύννεφα.

Ολοι ειναι καλοι μεχρι να κατσει η στραβη.Αν οι συγκεκριμενοι δεν ειχαν δωσει ποτε δικαιωματα ,λογικο ειναι να λενε καποιοι οτι ειναι καλοι,αφου αυτο δινανε προς τα εξω

Νομιζω ομως οτι ειανι λαθος να τσουβαλιαζουμε ολους τους νεους ναυτικους επειδη βρεθηκαν καποιοι και καναε ενα εγκλημα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, proud_ionian said:

 

. (φαντάζομαι μέχρι να στραγγίξει ο Θεσσαλικός Κάμπος, θα έχουμε και άλλες διαρροές υλικού της δικογραφίας:rolleyes:).

 

Προφανείς οι λόγοι.

Δεν αλλάζει την ουσία όμως.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

To Πρώτο Θέμα βάζει στο κάδρα των ευθυνών και τον ΟΛΠ πλέον: 

 

Quote

Όμως ευθύνες φέρεται να έχει και ο Οργανισμός, όσες του αναλογούν αφού δεν υπήρχε κανείς όμως από την ασφάλεια του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, παρά το γεγονός πως τα δρομολόγια Πειραιάς – Κρήτη καλύπτονται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, τον λεγόμενο ISPS. Ο κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι περιοχές επιβίβασης και αποβίβασης πρέπει να είναι κλειστές περιμετρικά με φράκτη και να φυλάσσονται. Το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας από όπου εκτελούνται δρομολόγια για την Ιταλία. και στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα για τα δρομολόγια με την Ιταλία.

από εδω: https://www.protothema.gr/greece/article/1412300/blue-horizon-mustirio-me-to-prosopo-pou-milise-o-ploiarhos-kai-zitise-ola-na-ehoun-taktopoiithei-prin-epistrepsei/

 

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τον βάζει . Υποτίθεται ότι στα πλοία της Κρήτης εφαρμόζεται ο ISPS ο οποίος θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στα λιμάνια . Πριν λίγα χρόνια που είχε έρθει η EMSA για έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ΟΛΠ , ξαφνικά έβαζαν ένα κοτετσοσυρμα στις θέσεις που αναχωρούν τα Κρητικά , το οποίο με την αναχώρηση των επιθεωρητών έγινε βορά γι αυτούς που ασχολούνται με την λαθροθηρία του σκραπ. 

Link to comment
Share on other sites

Σημασία δεν έχει ποιόν η ποιούς βάζουν στο κάδρο τα μμε... σημασία έχει ποιούς καλούν οι δικαστικές αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί μόνο στο πλήρωμα, ούτε στον ΟΛΠ, ούτε στο λιμενικό, ούτε στην εταιρεία... μέχρι στιγμής πάντα...

Link to comment
Share on other sites

είναι αλυσίδα παραλείψεων ευθυνών και λαθών  όλο αυτό το τραγικό περιστατικό . Δεν φταίει μόνο ο λιμενικός ούτε μόνο ο υπαρχος που είναι ο βασικός αρνητικός πρωταγωνιστής της ιστορίας . είναι μια αλυσίδα που έχει πολλούς κρίκους με αρχή και τέλος .Ένας κρίκος απο αυτούς είναι και η λιμενική εγκατάσταση που δεν εφαρμόζει ISPS, διότι αν εφαρμοζόταν σωστά δεν θα είχε την δυνατότητα ο δύστυχος να μπαινοβγαίνει επανειλημμένα στο πλοίο ούτε να στέκεται παραδίπλα ούτε θα είχε ερεθίσματα για να βγει όπως πχ να του φέρουν καφέ .

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μιλάμε για δολοφονία όμως, ο φυσικός αυτουργός και οι άμεσοι συνεργοί είναι αυτοί που διώκονται.

Ούτε λάθος, ούτε τραγικό περιστατικό ούτε κακιά στιγμή.

Αν από τη δικαστική έρευνα προκύψουν και άλλες παραλείψεις φαντάζομαι ότι θα διωχθούν οι υπεύθυνοι. Δεν ευθύνονται όμως όλοι το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Ο αρχικός θυμός για τους προφανείς υπαίτιους της ιστορίας θα πρέπει να δώσει την θέση του στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος απο όλους και στην πολυεπίπεδη διερεύνηση του απο τις αρχές , μήπως και το τραγικό γεγονός γίνει εφαλτήριο για την τήρηση της νομοθεσίας η οποία υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται .

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, proud_ionian said:

Επειδή μιλάμε για δολοφονία όμως, ο φυσικός αυτουργός και οι άμεσοι συνεργοί είναι αυτοί που διώκονται.

Ούτε λάθος, ούτε τραγικό περιστατικό ούτε κακιά στιγμή.

Αν από τη δικαστική έρευνα προκύψουν και άλλες παραλείψεις φαντάζομαι ότι θα διωχθούν οι υπεύθυνοι. Δεν ευθύνονται όμως όλοι το ίδιο.


Κανεις δεν είπε οτι ευθύνονται ολοι το ίδιο ούτε καν οι 4 του πληρώματος μεταξύ τους γι αυτο και οι ποινές θα είναι διαφορετικές όπως διαφορετικά είναι και τα κατηγορητήρια . Απο εκει και περα οι 4 του πληρώματος ειναι οι προφανείς και οι άμεσοι υπαίτιοι . Προσωπικά στο κάδρο των ευθυνών βάζω ακομη κι άλλους που έχουν έμμεση ευθυνη μεταξύ αυτών και τον ΟΛΠ . Προφανώς και ισότιμη ευθύνη με τον υπαρχο δεν εχει ούτε θα ήταν δίκαιο να επιβληθεί ποινή καθείρξεως ομως θα πρεπει επιτέλους κι ο Οργανισμός να συμμορφωθεί .  

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Ιδανική συνταγή για να μην λογοδοτήσει κανείς (αθώος ή ένοχος) είναι να διαχυθούν οι ευθύνες σε όσους περισσότερους γίνεται. Στο τέλος θα φταίει ο Χατζηπετρής. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα θα φανούν απο την προανακριτική διαδικασία . Αν είναι 4-5 αυτοί που ευθύνονται σε δίκη η 24 ο καθένας θα πάει με συγκεκριμένο κατηγορητήριο και απο εκεί και πέρα το τι θα προκύψει και οι ποινές που θα επιβληθούν είναι αρμοδιότητα του δικαστηρίου . 

Η διάθλαση των ευθυνών σίγουρα μπορεί να είναι πάτημα για υπερασπιστική επιχειρηματολογία των βασικών κατηγορουμένων  , όμως έτσι τα κακώς κείμενα που περιβάλλουν το γεγονός της ανθρωποκτονίας κρύβονται κάτω απο το χαλί . 
όπως πολύ σωστά λέμε για τον πλοίαρχο ότι ευθύνεται εκτός των άλλων ότι έφυγε με ανοιχτό καταπέλτη παρότι δεν είναι η πρωτογενής αιτία (πρωτογενής είναι το σπρώξιμο του υπαρχου) , έτσι υπάρχουν στο γεγονός ενδείξεις έμμεσης ευθύνης και γι άλλους.

Γι αυτό και το στάδιο της προανάκρισης είναι ιδιαιτέρως σημαντικό , θεωρείται η μισή δίκη και δεν μπορεί να γίνει  μόνο με τα προφανή και με διαδικασίες εξπρές . 
 

Επ ευκαιρίας όμως και βάση αυτών που βγαίνουν στη φόρα απο το VDR. Προφανώς υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης και με τον πλοίαρχο να παίζει ηγετικό ρόλο σε αυτό ακόμη και στο τι θα πουν είτε στο γραφείο είτε στο Λιμενικο …. Νομίζω όμως αναμενόμενο είναι  (όχι όμως και αποδεκτό ) απο ανθρώπους που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται του τι εχει γινει με πρωταγωνιστές τους ίδιους  .
Το χειρότερο για εμένα προσωπικά είναι το ίδιο το γεγονός που είναι σοκαριστικό και η κατόπιν εξύβριση του δολοφονηθέντος ανθρώπου . Αυτό δείχνει άνθρωπο χωρίς κοινά αισθήματα , κυνικό , αμετανόητα κακό και βλάκα .

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, proud_ionian said:

Το Protothema αναφέρει, ότι σε άλλο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το vdr, ο πλοίαρχος ακούγεται να συνομιλεί με τρίτο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρει τα γεγονότα και δεσμεύεται να έχουν τακτοποιηθεί όλα πριν επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά.

To Ποντίκι μας δίνει και τα αρχικά του προσώπου αυτού.

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, proud_ionian said:

απο το newmoney.

H McKinsey, θα αναλάβει τον εσωτερικό έλεγχο για το αν τηρούνται όλες οι διαδικασίες στη λειτουργία του στόλου, καθώς και τη σύνταξη των βελτιωτικών προτάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...