Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απο αυριο και μεχρι τις 21/8 το ΝΗΣΟΣ μπαινει στα καλοκαιρινα καθημερινα δρομολογια απο Πειραια και απο νησια(δηλαδη αναχωρηση 12.30 και Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Λογω της βλαβης του καταπελτη το EUROPEAN θα αναχωρησει 23.00 απο Πειραια

31/7/2011

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

Σας ενημερώνουμε, ότι σήμερα Κυριακή 31/07/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στον καταπέλτη κατά τον απόπλου του (δρομολόγιο Σαββάτου 30/07/2011 από Πειραιά προς Χίο-Μυτιλήνη).

Κλιμάκιο από το Λιμεναρχείο Χίου επιθεώρησε το πλοίο και αφού διαπιστώθηκε η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος απέπλευσε από το λιμένα Χίου για το λιμένα Μυτιλήνης στις 06.40 (αντί στις 04.00).

Βάση των παραπάνω, τροποποιούνται τα δρομολόγια του πλοίου ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/07: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 09:30 αν 10:30) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 20:30 αν 23:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/08: ΧΙΟΣ (αφ 07:30 αν 08:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 11:00)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Απο χτες το ΧΙΟΣ περασε στα χειμερινα δρομολογια οπου Παρασκευη και Σαββατο αναχωρει 17.30 απο Πειραια προς νησια(περσι αν θυμαμαι καλα,οι Παρασκευες ειχαν αναχωρηση 16.30-τα επι Στριντζη δρομολογια).Το 'ευχαριστο' ειναι οτι τα δρομολογια του πλοιου εχουν προχωρησει στο online booking μεχρι 31/10 ενω περσι τετοια εποχη τα προχωρουσαν ανα 15μερες(λες και δεν ηξεραν τι θα κανουν με την γραμμη).Πιθανον να 'μυριζονται' οτι πλησιαζει η ωρα που θα μεινουν μονοι τους :P(κανονι η ΝΕΛΑΡΑ)στο δρομολογιο,καθως περιμενα οτι φετος το πλοιο δεν θα τα καταφερνε να συνεχισει μετα το καλοκαιρι(οσο καλα κι αν τα πηγε απο κινηση το προηγουμενο διαστημα)λογω της κρισης και της περιορισμενης κινησης.Για να δουμε τι μας επιφυλασσει η συνεχεια :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μειώσεις τιμών από τη ΝΕΛ στη γραμμή, καθώς το Νήσος Χίος φαίνεται να ισχυροποιεί σημαντικά την παρουσία του. Για τις επιστροφές του καλοκαιριού, παραμένουν τα ‘καπέλα’.

Μετά τις μειώσεις τιμών, η ΝΕΛ αυξάνει κατά 50% (!!!???) τις προμήθειες προς τα πρακτορεία, προκειμένου να προωθήσουν τα πλοία της.

post-1916-0-06797500-1316418101_thumb.jp

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Καλά, πόλεμος είναι, ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας.

Το θέμα είναι γιατί μέχρι 31/10 η προμήθεια και όχι πχ για όλο το χειμώνα. Τι θα γίνει τον Οκτώβρη (και στο κάτω κάτω τι κίνηση περιμένουμε σε 1 μήνα) και θα πρέπει να ταξιδεύουν όλοι με ΝΕΛ;

Link to comment
Share on other sites

Ανουσια θα ελεγα η συγκεκριμενη κινηση καθως τον Οκτωβρη ταξιδευουν οι τακτικοι επιβατες της γραμμης,οι οποιοι δεν χρειαζονται τα πρακτορεια να τους υποδειξουν με ποια εταιρια η ποιο πλοιο θα πανε.Να ταν μεσα στο καλοκαιρι,που ο τουριστας θελει ship to piraeus/mytilene,να πω ναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
3/10 σταματαει ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ απο την αγονη και στην θεση του μπαινει το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Το Μυτιλήνη θα πάει στη θέση του Ταξιάρχη και το European Express θα κάνει δρομολόγια όπως το Μυτιλήνη την άνοιξη (4 δρομολόγια) στη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης.

Την ανοιξη το ΜΥΤΙΛΗΝΗ ειχε ξεπατωθει στα δρομολογια μονο του,φανταζομαι τωρα το EUROPEAN απλα θα κρατησει τις μερες και ωραρια του λογω της περιορισμενης κινησης.

Link to comment
Share on other sites

Τα έχει ήδη βγάλει η ΝΕΛ τα δρομολόγια του European στην ιστοσελίδα της. Κυριακή - Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά. Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο από νησιά για πίσω. Και το μέγα ερώτημα είναι γιατί δεν βγαίνει η ναυαρχίδα από τα Αμπελάκια να ξελασπώσει μόνο γίνεται αυτό το ανακάτεμα.

Και μ'αυτά και τα άλλα για όλο τον Οκτώβρη δεν θα υπάρχει αναχώρηση πλοίου από Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη κάθε Τρίτη.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Αν ριξουμε μια ματια στα προσφατα δεδομενα της γραμμης,τα ΙΧ εχουν μειωθει 10% και τα φορτηγα 15% - φανταζομαι και στους επιβατες θα υπαρχει αρκετη μειωση,ειδικα τωρα που η χωρα δεν ξερει τι θα της ξημερωσει :ph34r:

Αρα λοιπον,μια χαρα φτανει το EUROPEAN και το ΧΙΟΣ μαζι κι ας μην υπαρχουν αναχωρησεις την Τριτη η την Παρασκευη - δεν χαλασε κι ο κοσμος.(ειδικα για τις εταιριες).

Για την μη δρομολογηση του ΘΕΟΦΙΛΟΥ δυο μπορει να ειναι οι αιτιες:

1.Το πλοιο εχει καποιο προβλημα που δεν γνωριζουμε εμεις.

2.Η ΝΕΛ τα υπολογισε και συμφερει να τον κρατησει δεμενο παρα να το βαλει στα δρομολογια(μπορει να ειναι αρκετα μεγαλη η πτωση,στην κινηση της γραμμης).

edit συμφωνα με το ΕΜΠΡΟΣ υπαρχει πτωση 15% στην επιβατικη κινηση μετα τις 12/9.

Link to comment
Share on other sites

Την ανοιξη το ΜΥΤΙΛΗΝΗ ειχε ξεπατωθει στα δρομολογια μονο του,

Εάν θεωρείται ότι είναι ξεπάτωμα να κάνει ένα παραπάνω δρομολόγιο την εβδομάδα τότε το Μυτιλήνη και τώρα το European Express, μου φαίνεται υπερβολικό!!!! Γιατί στο σύνολο 168 ωρών την εβδομάδα, ταξιδεύει σχεδόν 104 ώρες και έχει 64 ώρες δεμένο στα λιμάνια (αφετηρίας και τελικό λιμάνι)!! Τότε τι να πουν σε αλλά βαπόρια??

ΥΓ1.Για να ειμαι δικαιος,πιστευω οτι και στην γραμμη της ΧιοΜυτιληνιας υπαρχει υπερβολη για την εποχη.Αν το Ν.ΧΙΟΣ πηγαινε κομμενο η εστω εβγαινε απο τα δρομολογια,θα το θεωρουσα φυσιολογικο με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα.

Μην το αποκλείεις να το δεις από τη νέα δρομολογιακή περίοδο!!! Δηλαδή περικοπή δρομολογίων και μείωση ταχύτητας!!

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένη την τόσο μεγάλη πτώση της κίνησης, δεν θα εκπλαγώ αν η ΝΕΛ αποφασίσει να μείνει με ένα μόνο βαπόρι στη γραμμή κορμού όλο το χειμερινό εξάμηνο (έως 31/3). Δηλαδή μόνο Εuropean, με ΤΑΞΙΑΡΧΗ στο Λαύριο και ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην άγονη.

Link to comment
Share on other sites

Τα έχει ήδη βγάλει η ΝΕΛ τα δρομολόγια του European στην ιστοσελίδα της. Κυριακή - Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά.

Αυτο που δεν ειχα παρει παρει πρεφα ειναι οτι το EUROPEAN θα εχει ημερισιο δρομολογιο απο Μυτιληνη για Χιο-Πειραια καθε Δευτερα στις 7 το πρωι.(και αναχωρηση απο το μεγαλο λιμανι στις 22.00).Απο αυριο ξεκιναμε λοιπον με τα δρομολογια της 'κρισης'.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο θα γίνει έκτακτο δρομολόγιο του RO MYKONOS με φορτηγά για Χίο Μυτιλήνη. Οι επιβάτες Τετάρτη μεσημέρι με Ν.ΧΙΟΣ ή απόγευμα με European αν είναι έτοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι το ΜΥΚΟΝΟΣ εφυγε και αυτη τη στιγμη ειναι κατω απο τη Χιο.Αν κρινω μαλιστα και απο την πορεια που εχει ακολουθησει και απο τις ταχυτητες του πρεπει να καλοπερνανε

Link to comment
Share on other sites

...μαζί με την επίσημη επιβεβαίωση της αντικατάστασης από τον Θεόφιλο.

[...]Ως το απόγευμα είχε αποφασισθεί στη θέση του «European Express» να μπει το «Θεόφιλος», όπως δήλωσε στο «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Αβραντίνης.

Το καλοκαιρι ειχε γινει τοση φασαρια,οτι η ΝΕΛ οφειλε να γυρισει τον ΘΕΟΦΙΛΟ στην αγονη και τωρα το υπουργειο θα τους εγκρινει την δρομολογηση του για Χιο-Μυτιληνη :huh: Κανονικα και η ΝΕΛ απο μονη της δεν το βρισκει λογικο να γυρισει τον ΤΕΟ στην αγονη και να επιστρεψει το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην βασικη της γραμμη?(δεν χρειαζεται νομιζω να εξηγησω τους λογους)

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλες πληρότητες πρέπει να έχει αυτές τις μέρες το Ν.ΧΙΟΣ στα δρομολόγια προς και από τα νησιά. Απόψε από Μυτιλήνη έφυγε με καθυστέριση 50 λεπτων. Δεν ξαναθυμάμαι τη γραμμή χωρίς τη ΝΕΛ για 4 μέρες (και ΑΝ μπει τελικά ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ)..

Link to comment
Share on other sites

Από 17/10 ζήτησε τελικά η ΝΕΛ τη δρομολόγηση του Θεόφιλος (ενώ αρχικά το είχε ζητήσει από αύριο), οπότε και λόγω της απεργίας, πάμε από Τετάρτη (στην καλύτερη).

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...