Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ουσιαστικα μιλαμε για τα περσινα δρομολογια.Το μονο που δεν θυμαμαι ειναι αν περυσι εδινε αφιξη στη Μυτιληνη 21.30 ή 22.00 οπως δινει φετος

Link to comment
Share on other sites

εδω επιασε το Λισσος 3 χρονια ;)

Αν και τα εχουμε ξαναπει,δεν πειραζει να σπαταλησω 2 γραμμες για το αγαπημενο μου ΛΙΣΣΟΣ :P 'Επιασε' λοιπον αυτα τα χρονια γιατι η ΑΝΕΚ σχεδιασε τα δρομολογια του ωστε να ειναι μονο τις μερες που ταξιδευε(Ν.ΧΙΟΣ κ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ηταν τις υπολοιπες μερες μαζι).Με το που μπηκε το EUROPEAN πανω του εφυγε νυχτα :D

Link to comment
Share on other sites

ας συνεχισουμε εδω που ειναι και το θεμα της γραμμης.. το μεγαλο bs βαζει 120++ φορτηγα. τοση δεν ειναι η κινηση της γραμμης ουτε μονο του να ειναι... με σωστη λοιπον τιμολογιακη πολιτικη επαναλαμβανω ας μου πει καποιος πως θα βγαλει μονο τα πετρελαια του δε συζηταω καν για τα συνολικα του εξοδα...

Link to comment
Share on other sites

πιστευω πως με 40φορτηγα στο ανεβασμα κ αλλα τοσα στο κατεβασμα κ 400ατομα επιβατες κ τους μισους σε καμπινα εχει μελλον!το θεμα ειναι να παρει κα τα φορτηγα του ΠΕΛΑΓΙΤΗ γιατι αν ειναι αληθεια τα νουμερα του που ακουω ττην εχει σαρωσει την γραμμη

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια πλέον και τι όχι. Το μόνο που γνωρίζω, ή έχω παρατηρήσει αν προτιμάτε, είναι η καθίζηση στην κίνηση της γραμμής. Αυτό είναι που δημιουργεί τα όποια προβλήματα στο Νήσος Χίος και όχι κάτι άλλο. Λιγότερα φορτηγά, λιγότεροι (δραματικά) επιβάτες, μηδαμινά ΙΧΕ.

Και έναν κουβά πετρέλαιο να καίει ένα πλοίο όταν πάει και έρχεται άδειο θα ζοριστεί. Μέχρι να ανακάμψει η κίνηση (και η οικονομία μαζί) αμφιβάλλω αν χωρά και άλλον. Εδώ με το ζόρι θα επιβιώσουν τα υπάρχοντα πλοία. Εκτός αν το καλοκαίρι ρεφάρουν. Χλωμό όμως.

Link to comment
Share on other sites

Oi κινήσεις της γραμμής είναι ψιλοκαλές για τα υπάρχοντα πλοία!!!Αν υπολογίσουμε οτι η ΝΕΛ.... έδιωξε τις μεταφορικές έχουμε:

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ: Π-Χ-Μ 45-50 φορτηγά Μ-Χ-Π 45-50 !!!

ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ:100-110 στο Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη και 80-90 στο Μ-Χ-Π!!!

ΜΥΤΙΛΗΝΗ(ΕUROPEAN EXP από αύριο 05/04):Π-Χ-Μ 35-40/ Μ-Χ-Π 30-35!!!

Αν έρθει και άλλο πλοίο κάτι μου λέει ότι θα γίνουν 2+1=1 ;) ;) !!!!! :ph34r: :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Με βαση αυτα δεν βλεπω πως η ΝΕΛ θα εχει δευτερο συμβατικο στην γραμμη,το καλοκαιρι,περα του EUROPEAN :blink: Εχει παρει και εγκριση απο το ΣΑΣ για την δρομολογηση του ΚΕΝΤΕΡΗ οποτε δεν νομιζω καν να εχουμε καποια ναυλωση εκπληξη για την βασικη της γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση που παρά τη λήξη της απεργίας δεν έγινε δρομολόγιο από το European χθες βράδυ στις 23.00 που ξεκίνησαν να φεύγουν οι άλλοι. Προλάβαινε άνετα να κάνει ένα εξπρες για Χίο Μυτιλήνη Πειραιά και να κάνει το αποψινό από Πειραιά στις 23.59.. Αλλά μάλλον είναι τόσο πεσμένη η κίνηση στη συγκεκριμένη γραμμή που ούτε αυτό δεν χρειάστηκε μεγαλοβδομαδα (και μετά από διήμερη απεργία).

Link to comment
Share on other sites

Το σημερινο του ΧΙΟΣ ηταν γεματο,το ιδιο νομιζω και το αποψινο του EUROPEAN.Αυριο παλι σχεδον τα ιδια απο Μυτιληνη και Πειραια οποτε αφου εχουν καλυψει τα δρομολογια τους δεν χρειαζονταν να γινει καποιο εκτακτο(ουτε πιστευω υπηρχε τοσος κοσμος για να γινει επιπλεον δρομολογιο).

Link to comment
Share on other sites

Και την Δευτερα πια θα επιστρεψουν οσοι ηρθαν

Λόγω της προναγγελθείσας απεργίας της Μ. Τρίτης και Μ. Τετάρτης, μεγάλο κύμα πολιτών επέλεξε να ταξιδέψει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη περίοδο, αφού σύμφωνα με το Λιμενάρχη, Γ. Σκανδάλη, την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο με το «Νήσος Χίος» έφθασαν στη Χίο 2.200 επιβάτες. Αύξηση των αφίξεων αναμένεται και αύριο Μ. Παρασκευή.

Κανονικά, μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, θα εκτελεστούν σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για Χίο. Το «Νήσος Χίος» αναμένεται στο νησί μας στις 6.30 μ.μ. ενώ το «European» τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στις 3.30 π.μ., μεταφέροντας και τα δύο περίπου 1.500 επιβάτες.

http://www.alithia.gr/

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξαιρετική η κίνηση του Nήσος Χίος σήμερα το πρωί από Χίο για Πειραιά, 103 ιχ, 23 δίκυκλα, 6 φγ, καμιά χιλιάδα κόσμο και 1 ποδήλατο :P

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Ε ψιλολογικο ειναι.Τετοιες μερες επιστρεφουν και οι τελευταιοι εκδρομεις του Πασχα.Αντε τελος Ιουλιου με το καλο παλι τετοια νουμερα

Link to comment
Share on other sites

ΔΕ θα σχολιάσω κάτι γιατί θα το διαγράψουν κάποιοι που έχουν τη ''δύναμη'' ;) !!!!Υπομονή στα πληρώματα και στους επιβάτες και ελπίζω να είναι το τελευταίο επεισόδιο με πλοίο της ΝΕΛ(αν και το κόβω λιγουλάκι δύσκολο!!!! :ph34r:;) )

Link to comment
Share on other sites

Αν εχω πληροφορηθει σωστα,στο σημερινο δρομολογιο του ΝΗΣΟΣ για τα νησια εμειναν αρκετοι επιβατες εξω καθως ειχαν εξαντληθει ολα τα εισητηρια :blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ετσι που παει η κινηση στην γραμμη να παει κανα πλοιο να δουλεψει στην ΙκαροΣαμια που φετος το καλοκαιρι θα βουλιαξει απο κοσμο :D:rolleyes: Τα υπολοιπα που λεει το αρθρο τα ξερουμε ηδη.

Μείωση άνω του 30% καταγράφουν οι προκρατήσεις στα πλοία της ακτοπλοΐας για το φετινό καλοκαίρι, στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Οι ακτοοπλόοι ελπίζουν ότι η μείωση της επιβατικής κίνησης για την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου θα περιοριστεί τελικά στο 20%.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το πρώτο τρίμηνο του έτους η επιβατική κίνηση στο βόρειο Αιγαίο κατέγραψε πτώση 25%, οι μεταφορές Ι.Χ. αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 50% και οι μεταφορές φορτηγών κατά 11%.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούνται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να διαμορφώσουν την πολιτική τους για το φετινό καλοκαίρι, με βασικό στόχο να περιορίσουν όσο είναι δυνατό τις ζημίες τους.

Έτσι, τα επιπλέον πλοία και τα έκτακτα δρομολόγια τα οποία γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος απλά δε θα υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...