ΚΡΗΤΗ Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Γεια σε ολους , αυτη ειναι η πρωτη φορα που γραφω κατι εδω στο φορουμ και θα ηθελα να προσφερω μερικες εξαιρετικα σπανιες φοτο του πλοιου απο τον καιρο που δουλευε μεταξη βολου και συριας Και μια εν πλω (Θα στειλω και για το αδελφακι του το saturnus στο topic του παλι φοτπ απο το δρομολογιο της συριας)
Ariadne Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 Καλώς ήρθες! Πολύ όμορφες φωτογραφίες από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο και γραμμή της ακτοπλοϊας μας
ΚΡΗΤΗ Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 (edited) Ευχαριστω , καλως σας βρικα , επισης εχω ξεχασει να αναφερω πως οταν ταξιδευε απο βολο για συρια χρεισημοποιουσε την ραμπα με τον καταπελτη για το πανω γκαραζ ενω το αδελφακι του δεν χρεισημοποιουσε τον καταπελτη γιατι δεν ειχε ( για το πανω γκαραζ) δλδ για να ανεβει ενα φορτηγο στο πανω γκαραζ ανεβενε απο εναν ανελκηστηρα που ειχε Και μερικες ακομα φοτο απο την ιδια γραμμη Πηγη φοτο: Faktaomfartyg , blure jean michel , manfremd landers και truck net UK Edited January 15, 2022 by polmyt πηγη φωτο
Panagia Ekatontapiliani Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 Μια φωτογραφία του Ive στη παραλία του Αλιάγα πίσω στο 2004.
polmyt Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 Πανεμορφη η φωτογραφια του πλοιου, εν πλω απο τον @marittimo Λογικα πρεπει να ειναι λιγο πριν φτασει Ηγουμενιτσα
polmyt Posted May 29, 2024 Posted May 29, 2024 Ο @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ μοιραζεται μαζι μας δυο εξαιρετικες φωτογραφιες του πλοιου με μπλε φορεσια απο την εποχη που λεγοταν EUROPA και τη διαχειρηση ειχε η Ελληνικη Ακτοπλοϊα
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 29, 2024 Posted May 29, 2024 (edited) H εταιρεία ήταν συνεργασία της Ε.Α. κ της Κυπριακής Τραπέζης Αναπτύξεως. Edited May 29, 2024 by Nick the Greek Quote
proud_ionian Posted May 29, 2024 Posted May 29, 2024 Η διαχειριστρια. Οι πλοιοκτήτες ανήκαν στο ευρύτερο πράσινο φάσμα. On 7/25/2005 at 3:11 AM, proud_ionian said: Το μεγαλυτερο σκανδαλο της ΕΑ (περαν απο την ιδια την υπαρξη της) ηταν η ιδρυση των ελληνοκυπριακων μεσογειακων γραμμων (HCML). Η εταιρεια αυτη ναυλωσε τα πρωην ATLAS ΙΙΙ και ΙV απο δυο κυπριακες εταιρειες (corato και puma νομιζω λεγονταν) πριν αυτες τα αγορασουν!!!. Οι εταιρειες αυτες ειχαν ιδρυθει με κεφαλαιο μια λιρα κυπρου και με την προκαταβολη της ναυλωσης εδωσαν προκαταβολη το 1/5 της αξιας των πλοιων. Η ιστορια ηταν καραμπινατο σκανδαλο, αλλα στα δικαστηρια η διοικηση της ΕΤΒΑ απηλλαγη και μετα απο λιγα χρονια ο καθηγητης πρωην διοικητης εγινε βουλευτης σε νησι θυμα της ΕΑ. Τα πλοια αυτα μετονομασθηκαν EUROPA I & II και δρομολογηθηκαν στην αδριατικη (πατρα brindisi τεργεστη). Οταν εκλεισε η ΕΑ και οι HCML ναυλωθηκαν στο βεντουρη που εν τελει τα «αγορασε». Ποτε δε μαθαμε ποιοι ηταν πισω απο τις κυπριακες εταιριες.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 30, 2024 Posted May 30, 2024 Έχω αναφερθεί κ εγώ σχετικά από άλλο βήμα H εταιρεία είχε δουλέψει κ Βόλο- Συρία Βαπόρια δεν θυμάμα]ι Δούλεψε όμως ένα φεγγάρι το παλιό Ν ΧΙΟΣ το οποίο κάνοντας το ρορό ήταν το μόνο που ταξίδευε όταν έβραζε με 9άρι στο Αιγαίο Με 3,90 μ ύψος το γκαράζ ξεφούσκωναν τα λάστιχα γιά να μπούνε οι νταλίκες! Κάποτε είχαν ναυλώσει το ΡΑΦΑΕΛΛΟ κ από ό,τι είχα ακούσει από πληρώματα,είχαν κάνει μάγκα τον Κοσμά!!
ΚΡΗΤΗ Posted July 23, 2024 Posted July 23, 2024 Ως Tarek B έχουμε πληροφορίες? Σε ποιούς άνηκε , φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο? Το μόνο που ξέρω είναι ότι δούλεψε στην Γραμμή της Συρίας
pathfinder Posted July 23, 2024 Posted July 23, 2024 8 hours ago, ΚΡΗΤΗ said: Ως Tarek B έχουμε πληροφορίες? Σε ποιούς άνηκε , φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο? Το μόνο που ξέρω είναι ότι δούλεψε στην Γραμμή της Συρίας Αν δεν με προδίδει και πάλι το "έμενταλ", οικογένεια Bassatne οι πλοιοκτήτες με γραφεία εδώ. Είχαν και μια εταιρεία tankers -νομίζω Babanaft- με έδρα στην Β. Κων/νου απέναντι από το Στάδιο. Αν δεν κάνω λάθος Λιβανέζοι.
giorgosz Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 Συνεχίζει να δραστηριοποιείται από την Ελλάδα η οικογένεια. δεν ήξερα ότι είχαν δραστηριοποιηθεί και με roro.
Recommended Posts