Jump to content
Shipfriends

Επιβατηγο Οχηματαγωγο Πλοιο 2009


Το καραβι της χρονιας για το 2009  

1 member has voted

  1. 1. Το καραβι της χρονιας για το 2009

    • Cruise Europa
    • Eurocargo Napoli
      0
    • Ropax 1/2
      0
    • Seatrade
    • Speedrunner III
    • Speedrunner IV
    • Superfast II
    • Superfast XII
    • Φαίδρα
    • Άλλο

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Περσυ επιχειρησαμε να σπασουμε τη δημοσκοπηση (αλλη για ferries, αλλη για κρουαζιεροπλοιο) και λεγαμε φετος να προχωρησει και αλλο ο διαχωρισμος). δυστυχως ομως, δεν ερχονται πια τοσα πολλα.

κλασσικα ολα τα πλοια (καθε τυπου) που πρωτοδρομολογηθηκαν φετος σε γραμμες που περιλαμβανουν ελληνικο λιμανι. δεν μπαινει hellenic wind & princess t (το πρωτο του χρονου το δευτερο οποτε ταξιδεψει). μπαινουν ολα οσα ηρθαν φετος και το SFXII που αλλαξε γραμμη και φερνει νεα δεδομενα στη γραμμη που πηγε. δεν μπαινει το αριαδνη, που ειναι μακραν πρωτο σαν ομορφοτερο συχρονο ferry, ουτε το πρωην πασιφαη, που τα αδερφακια του πανε καλα στην ιδια ψηφοφορια. ελπιζουμε το 2011, να βαλουμε (αν ζουμε:eek: και αν υπαρχει το καταστημα;)) το Blue Star Syros

first past the post η ψηφοφορια. 1 ψηφος.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα το seatrade γιατί ήρθε με λιγα χρήματα, μπορει να αποφέρει πολλά στην εταιρεία του η οποία έχει ενα αξιοζηλευτο booking στην γραμμή, φέρνει άλλο αέρα απο τον παρελθόν και προσωπικά το βρίσκω πολύ συμπαθητικό βαποράκι.

Εχει και τις ίδιες καμέβες με το ΟΛΥΜΠΙΑ , οπότε ενα μεγάλο συν ακόμη:D

Link to comment
Share on other sites

η ψηφος μου στο Cruise Europa. και γιατι ειδαμε τη γεννα του και γιατι ο ερχομος του θα φερει πολλες αλλαγες, αλλα το βασικοτερο γιατι μου αρεσει πολυ. ειναι ωραιο, ειναι εντυπωσιακο, ειναι επιβλητικο, ειναι μαϊτζεβελο

Link to comment
Share on other sites

Ψηφιζω Cruise Europa γιατι αναμενεται οτι θα φέρει τις πιο μεγάλες αλλαγες σε σχεση με ολα τα υπολοιπα στα νερα μας...

Κατι που θα μπορουσε να κανει το ΣΦΧΙΙ αλλα έχει μάλλον ψιλοαποτυχει

Link to comment
Share on other sites

Μεταξυ Φαιδρα και Σουπερφαστ ΙΙ ημουν. Τελικα την εριξα στη Φαιδρα γιατι ανηκει σε μια μονοπροσωπη εταιρια που κανει αργα και σταθερα βηματα. Εχει φτιαχτει εξ ολοκληρου στην Ελλαδα και ταξιδευει στα ελληνικα νερα. Ενταξει δεν ειναι πρασινο ειναι κοκκινο αλλα κανεις δεν μπορει να τα εχει ολα. Το Σουπερφαστ ΙΙ εχασε στις λεπτομεριες παντως.

Link to comment
Share on other sites

Ψήφησα το CRUISE EUROPA γιατί είναι το πλοίο που μας απασχόλησε πιο πολύ από όλα. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το μέλλον και πόσο θα το έχουμε κοντά μας, αλλά σίγουρα φέτος μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα το Speedrunner IV γιατι αν και ταχυπλοο ειναι αρκετα ομορφο και γενικα η ''σειρα'' αυτη ξεχωριζει απο τα αλλα ..γρηγορα.Δεν ψηφισα συμβατικο γιατι λιγο πολυ και τις προηγουμενες χρονιες βλεπαμε ''παρομοια'' πλοια με αυτα τις λιστας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι εντυπωσιακο,δεν ειναι υπερπολυτελες και δεν ανηκει σε μεγαλη εταιρεια

Δεν ειναι ομως και κουτι αλλα ενα ομορφο ελληνικο βαπορι που κανει μια χαρα για τη δουλεια που το χρειαζεται η εταιρεια του

ΦΑΙΔΡΑ λοιπον απο μενα

Link to comment
Share on other sites

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το CRUISE EUROPA θα πάρει τον τίτλο ...περίπατο. Ίσως όχι άδικα, και εξαιτίας του ντόρου που έγινε με την (αλλά και προ αυτής) έλευση του, αλλά και γιατί οι αντίπαλοι του (αν εξαιρέσεις το SUPERFAST XII) υπολείπονται κατάτι... Είναι ακριβώς όπως στα καλλιστεία. Μπορεί να βγεί μία χρονιά Σταρ Ελλάς κάποια μετρίας ομορφιάς ελλείψει καλύτερης, και μία άλλη χρονιά κάποια καλλονή να βγεί δεύτερη λόγω υπάρξεως κάποιας ομορφότερης. Για φανταστείτε ας πούμε να βρίσκονταν στην ίδια ψηφοφορία το CRUISE μαζί με την ΑΡΙΑΔΝΗ... Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να επικρατήσει το CRUISE ??? ;)

Τεσπά B). SUPERFAST XII από μένα. Γιατί ήταν και είναι ένα αξιολογότατο πανέμορφο πλοίο, συνεπέστατο στα καθημερινά διπλά δρομολόγια του (το ξεπατώσανε !!!), και διότι εντέλει μου αρέσει (πολύ) περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα προτεινόμενα.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φαίδρα κύριοι. Τίποτα δεν είναι, μισής ώρας ταξίδι κάνει όλο κι' όλο, αλλά σκεφθείτε τι θα μπορούσε να γεννήσει το Πέραμα, η Ελευσίνα και ο Σκαραμαγκάς, αν η Ελλάδα δεν ήταν όμηρος αθλίων ηγετών και αντάξιών τους πολιτών. Στα σύν η Εταιρεία του, που σταθμίζει σοβαρά τα βήματά της και προτιμά να της χρωστούν αντί να χρωστάει.

Link to comment
Share on other sites

Ας δικαιολογήσω την απάντηση γιατί δε ψήφισα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη λίστα.

Πρώτα από όλα Eurocargo Napoli & Ropax 1 & 2 δε θα μπορούσε να ήταν η πρώτη επιλογή μου ένα πλοίο τύπου Ro-Ro ως καλύτερο πλοίο της χρονιάς.

Το Superfast XII δε πρόκειται για ένα πλοίο τώρα ήρθε στην Ελλάδα, απλώς άλλαξε γραμμή τη φετινή χρόνια.

Το Superfast II όπως και πέρυσι το Superfast I μπορεί να είναι καλό για τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά η προτεραιότητα του είναι στο φορτίο και όχι στους επιβάτες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Seatrade.

Τα Speedrunner III/ Speedrunner IV είναι δυο αξιόλογα πλοία αλλά όχι στο ξενοδοχειακό τους υστερούν αρκετά από αλλά ταχύπλοα.

Όποτε έμειναν το Cruise Europa και το Φαίδρα.

Η λογική θα έλεγε να ψήφιζα το Cruise Europa αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα ξένο πλοίο!! Το παρήγγειλε ο κ Grimaldi αλλά στη διαδρομή δεν του έβγαινε κάτι και το ναύλωσε σε μια εταιρεία του ομίλου του (ΜΙΝΟΑΝ). Επίσης ότι είναι με ξένη σημαία και αρκετούς ξένους για πλήρωμα συντελέσαν να μην το ψηφίσω.

Έτσι η ψήφος πήγε στο Φαίδρα σε ένα καινούργιο πλοίο, που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και αξίζει να επαινεθεί η προσπάθεια της μικρης εταιρείας (NOVA FERRIES) που με μικρά αλλά προσεγμένα βήματα προχωραει στην ανάπτυξη της.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...