Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

20 hours ago, proud_ionian said:

Σε ένα "παράθυρο" ηλιοφάνειας, μιας συννεφιασμένης μέρα

Πάμε να δούμε εκείνη την μέρα, που ξεκίνησε με βαριά συννεφιά και κατέληξε με ήλιο:

Blue Star Myconos, Blue Galaxy, World Champion Jet, Κνωσσός Παλάς, Άνεμος, Νήσος Σάμος, Aero 3 & Hellenic Highspeed, Blue Star 2, Speedrunner Jet, Aigaion Pelagos, Captain Michalis X, Blue Star Chios, Νήσος Ρόδος, Norwegian Gem, Hellas Liberty, Highspeed 4, Απόλλων Ελλάς & Αντιγόνη.

Πανδαισία, για εμάς που ερχόμαστε από την αβάπορη Πάτρα ;) 

ΥΓ: Μίση ώρα έψαχνα σε φόρουμ και gallery για τα Blue Star Chios & Blue Sta Myconos. Τα έψαχνα ως νήσος:P

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μέρα Αυγούστου θύμιζε σήμερα το πρωί το λιμάνι όπου βρέθηκα για παραλαβή δέματος από το Ν. Σάμος, λόγω της σχεδόν ταυτόχρονης άφιξης των Ελ  Βενιζέλος/Ν. Σάμος και μπλου σταρ 2. Περίπου μισή ώρα από την Ε2 μέχρι τον σταθμό του ηλεκτρικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που τις τελευταιες 3 μερες τα πλοια της αττικα για ηρακλειο δενουν εξω απο το ΥΕΝ, η απλα καθε μερα πανε εκει μηπως και μπει το κρητη 2 και μετα αλλαζουν παλι?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Δε θυμαμαι αν το εχουμε πει,αλλα απο τοτε που πηγαν τα πλοια της Χιου Μυτιληνης στο  dock3 το Blue star Chios εχει ερθει στην Ηετιωνα με τη πλωρη προς τα μεσα,αλλαγη στην αλλαγη δλδ

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα να το γραψω το μεσημερι κ ειχα βγαλει κ φωτο 😂 το  Samos σημερα ηρθε 8παρα μετα τον αποπλου του Blue star 1 κ εδεσε στη Ηετιωνα στη θεση του με φουνταρισμενη τη δεξια λογω του βορια  γιατι στο dock3 ειχε δεσει ο Βενιζελος για τη σκαντζα με το Kissamos

PSX_20240207_195838.thumb.jpg.17e66c3a9224ced81fa120835aac6401.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα είναι που το'δαμε και στο βίντεο του Κίσσαμος πως ξανάδεσε  στην Ηετιώνια και απόρησα πως και το ξαναμπατάρανε πάλι στην θέση του... 

Μόνιμο είναι αυτό ή αύριο-μεθαύριο θα έχουμε μετακομίσεις πάλι..? 

Link to comment
Share on other sites

Αλλάξαν θέση πρόσδεσης τα πλοία της γραμμής Ηρακλείου και Χανίων της Attica Group. Έτσι το πλοίο των Χανίων φεύγει από τις δεξαμενές Βασιλειάδη και το πλοίο του Ηρακλείου από τον Άγιο Διονύσιο.

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες μέρες, κατά τις εργασίες εκβάθυνσης στη θέση των Ηρακλειώτικων της Attica, ειχε βρεθεί βυθισμένη μία Porsche. 

Απο την ιατροδικαστική έρευνα, προέκυψε ότι είχε μέσα και υπολείματα του τελευταίου επιβάτη.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι το λιμενικο δε κανει σωστα τη δουλεια του γι αυτο!ακομα κ καμερες που εχουν βαλει στις κολωνες νομιζεις πως τις παραλακουθει καποιος live;

 Σκεψου σε δουλεια που μπηκαν τωρα να πρεπει να δουνε στο δισκο ποιο βραδυ εγινε που επεσε το αμαξι στη θαλασσα

Κ εαν κ σωστοι στις διαδικασιες να κανουν κ ΕΔΕ για το ποιοι ηταν βαρδια εκεινο το βραδυ κ αμολαγαν χαρταετο

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ειπες για κάμερα,είδα πριν καιρό ειχαν βαλει  κάμερα και στον κόκκινο και τελευταια εβαλαν και κατι ηλιακά.

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε και ένα panamax του Βενιαμέικου ακριβώς έξω από τα φανάρια του Πειραιά, πρόκειται για το Elena Ve (IMO 9453066) που προχωράει μάλλον πρός το Πέραμα αφού αν παρατηρήσει κανείς τα ρέλια και τη λαμαρίνα της πλωριάς μάσκας, έχουν φάει κάποιον τράκο. Νεότευκτο της Golden Union το 2010 στο Jiangsu Rongsheng(1051), στο Rugao της Κίνας με μηχανή MAN B&W. Σημαία Λιβερίας, κλάση Rina.

Link to comment
Share on other sites

Το θυμάμαι αυτό το βαπόρι της Golden Union στο Νεωριον κάποτε για δεξαμενισμό.Να πούμε ότι η αποκατάσταση της αβαριας από το πρόσφατο αυτο συμβάν έγινε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στον Πειραιά ήρθαν εδώ και μερικές εβδομάδες τα δύο νέα πυροσβεστικά του ΠΣ. Μάλιστα έγιναν και εγκαίνια παρουσία του ΠΘ

Τα ονοματα τους

ΠΣ 18 «Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας» το οποίο ηδη έχει παει Καβάλα

ΠΣ 19 «Ανθυποπυραγός Μουζακίτης Αριστείδης» , το οποίο ειναι στον Πειραιά αλλα θα εγκατασταθεί στο Λαύριο οταν με το καλο δημιουργηθει ο Πυροσβεστικός Σταθμός εκεί. 

Εδώ η άφιξη του δεύτερου , ΠΣ 19 , σήμερα το πρωί μετά απο δοκιμαστικό

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι κροατικής ναυπήγησης κ πρέπει να χτίστηκαν γιά άλλο πελάτη στον οποίο δεν παραδόθηκαν
Κάπου είχα δει φωτογραφίες με ξένα ονόματα στην Κροατία κ αν δεν κάνω λάθος δόθηκαν ως αποζημίωση γιά το ναυπηγείο που φαλήρισε κ είχε παραγγελία γιά 8 περιπολικά του ΛΣ από το οποία παραδόθηκαν τα 3.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άφιξη του Andros από Σ-Τ-Μ, έβγαλε 11 νταλίκες 1 σιλοφόρο 8 φορτηγά καμιά 10αριά βανάκια. Από κόσμο και Ι.Χ. ελάχιστα πράγματα όπως είναι λογικό Σάββατο βράδυ. Εντύπωση μου έκανε πως σχεδόν όλες οι νταλίκες έπρεπε να βγούν με όπισθεν.

Edited by DIMOS95
Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Delos σήμερα είχε άφιξη 12:50 στον Πειραιά, ώρα κατά την οποία ήδη είχε κατεβάσει καταπέλτες. Στο κυρίως γκαράζ είχαμε πληρότητα γύρω στο 70% με την εσωτερική λωρίδα της δεξιάς πλευράς να είναι εμφανώς άδεια μέχρι μπροστά. Κατέβασε αρκετό κόσμο μεταξύ των οποίων αξιοσημείωτο αριθμό ξένων τουριστών αλλά προφανώς σχετικά μικρό συγκριτικά με τη χωρητικότητα του πλοίου.

Όσον αφορά τη φόρτωση είχαμε τρελό νταλικομάνι κυρίως για Σάμο, μάλιστα έβαλε και 4 καρότσες για Λήμνο (δεν ξέρω αν τις βάζει σταθερά ή αν είναι παρελκόμενο της δρομολόγησης του Hellenic Highspeed) οι οποίες φορτώθηκαν στο βάθος του γκαράζ. Υποθέτω στη Σάμο(;) θα ρυμουλκηθούν σε διαφορετική θέση στο γκαράζ. Σύμφωνα με το φωτεινό πίνακα στο σημερινό δρομολόγιο μετά τη Μύκονο θα πιάσει και Νάξο πριν τον Άγιο Κήρυκο (λόγω της αυριανής απεργίας;).

Link to comment
Share on other sites

Πρώτο δρομολόγιο για τη φετινή σεζόν εκτελεί σήμερα ο Άνεμος για Δυτικές Κυκλάδες (14:55), μάλιστα θα πιάσει σε όλα τα λιμάνια μέχρι τη Μήλο (Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Κίμωλος-Μήλος). Από κόσμο δεν είχαμε φοβερά πράγματα πάντως καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Λογικό αν λάβουμε υπόψη ότι είναι Τρίτη 16 Απριλίου, το πρωί είχε δρομολόγιο το Champion Jet 1 και πρόκειται ουσιαστικά για "νέο" δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες όσον αφορά ΕΓ/ΟΓ.

Από πληρότητα γκαράζ υπολογίζω γύρω στο 60-65%. Στην εξωτερική πλευρά αριστερά στο γκαράζ είχανε καταβάσει πατάρια τα οποία ήταν τίγκα στα ΙΧ ενώ στην εξωτερική πλευρά δεξιά στο γκαράζ όλη η λωρίδα ήταν άδεια μέχρι την πλώρη. Τα φορτηγά τοποθετήθηκαν εκατέρωθεν του μπουλμέ.

Μελανό σημείο θα έλεγα ότι ήταν η απουσία λεωφορείου του ΟΛΠ στη συγκεκριμένη ζώνη αναχώρησης με αποτέλεσμα αρκετοί να περπατάνε το μισό λιμάνι μέσα στο καταμεσήμερο. Στάνταρ υπήρχε λεωφορείο για το Blue Star Patmos που αναχωρούσε στις 15:00 από την Ε1 πάντως από την Ε2 δεν πέρασε σίγουρα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...