Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πηρα τηλεφωνο κ ενημερωθηκα πως τα 52 ευρω αφορουν αποκλειστικα το ταξιδι,κ δεν παρεχεται ουτε ποτο ουτε γευμα:rolleyes:.Επισης μου ειπαν πως ειναι τελειως γεματο το πλοιο(δεν υπαρχει τιποτα απο εισητηριο)κ αν θελω να κλεισω για το επομενο Σαββατο που θα ξαναπαει...Ετσι λοιπον εξηγουνται κ τα 52..Αφου θα το γεμισουμε που θα το γεμισουμε,ας κανουμε κ μια γερη μπαζα:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

αν θυμαμαι καλα,περσι τον Σεμπτεβριο,Χιος - Πειραιας ειχε 26 ευρω η αριθμημενη

Χίος – Πειραιάς τέτοια εποχή πέρσι είχε 31 το αριθμημένο κάθισμα. Μπορεί να θυμάσαι την τιμή του φοιτητικού ή κάποιας άλλης έκπτωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Με την είσοδο του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στην γραμμή της Ικαρίας Σάμου είχαμε και την μικρή προσαύξηση όπως αναμενόταν λόγω νεότευκτου.

Ενδεικτικά το αριθμημένο κάθισμα σε οικονομικό κατηγορία για Εύδηλο κοστίζει 40 ευρώ και 48 ευρώ για Καρλόβασι/Βαθύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τις τελευταίες ημέρες η GA FERRIES προχώρησε σε σημαντική μείωση των τιμολογίων της στην γραμμή Ικαρίας Σάμου.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι για Σάμο το φορτηγό πληρώνει 30 ευρώ το μέτρο κι ο επιβάτης 25 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω George. Απλώς κάνει την έκπτωση που κάνει η ΑΝΕΚ, από τη κανονική ακέραια τιμή 30€, και όχι από τη τιμή προσφοράς 20€, που έκανε στην αρχή η HSW.

Το ίδιο ισχύει και για τα αλλά εκπτωτικά εισιτήρια (ΝΑΤ, στρατιωτικοί, πολύτεκνοι κλπ).

Εάν θυμάμαι το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα για την διαφορετική μέθοδο υπολογισμού της έκπτωση που έκανε η ANEK & HSW στη γραμμή των Χανίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Η ΑΝΕΚ με έκανε να ξεχάσω τα μαθηματικά που ξέρω!!! Πάω να κόψω δύο εισιτήρια με το CHAMPION για Χανιά. Ένα φοιτητικό κι ένα ολόκληρο. Η κοπέλα μου ζήτησε 41 ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά! Έλα μου ντε που το ολόκληρο έχει 21 ευρω και το φοιτητικό 20:eek:

Γιατί με το ΑΡΙΑΔΝΗ που κάνει ακριβώς την ίδια έκπτωση έχει 21 το ολόκληρο και 14 το φοιτητικό!

Κανείς δε βρέθηκε να με διορθώσει??? Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει, μέχρι 17 Φεβρουαρίου που έχουν ανοίξει τα πλάνα παραμένουν οι εκπτωτικές τιμές.

Η ΑΝΕΚ έχει αυξήσει ελαφρώς τις τιμές στη γραμμή των Χανίων. Από 21 Ευρώ που ήταν η οικονομική, όταν ήταν το Αριάδνη, τώρα έχει πάει 25 Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Αφου αλλαξαν λοιπον οι τιμες απο την NEL ας συγκρινουμε και της HSW.

Λοιπον πας με ΝΕΛ Χιο....26 αερ.καθισμα/44 κρεβ.σε τετρακλινη εσω/85 το ΙΧ σου

Πας με HSW στην Χιο...33 αερ.καθισμα/50 κρεβ.σε τετρακλινη εσω/102(?) το ΙΧ σου

Συγκρινοντας τις με αυτες 4 μηνων πριν,βλεπουμε πως το μονο που μειωθηκε ειναι 7 ευρω το κρεβατι στην HSW. Το ερωτηματικο στο αυτοκινητο το εβαλα επειδη το online συστημα δεν εδινε τιμη.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον πας με ΝΕΛ Χιο....26 αερ.καθισμα

Συγνώμη η τιμή για μη αεροπορικό καθίσμα πόσο έχει στη ΝΕΛ, γιατί από ότι θυμάμαι το Μυτιλήνη αλλά και το Θεόφιλος που έχω ταξιδέψει είχαν και κάποια σαλόνια οικονομικής θέσης.

Γιατί ούτε στην ανακοίνωση με την τιμολογιακή πολιτική της ΝΕΛ, το αναφέρει πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον τα σαλονια οικονομικης αντικατασταθηκαν απο το ''ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ) / Κρεβ./Κάθισμα'' =26 Ευρω,οπως λεει και το online συστημα της εταιριας.Πιο χαμηλη τιμη η αλλο τυπο θεσης δεν δινει.Η αντιστοιχη χαμηλοτερη τιμη με το Ν.ΧΙΟΣ ειναι 29 Ευρω (DECK).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε NHSOS XIOS αν πας στο on-line σύστημα της ΝΕΛ και ακολουθήσεις τις διαδικασίες μέχρι και το Βήμα 3 που είναι η τιμολόγηση (το έκανα για 8 και 10/2), τότε θα δεις ότι η τιμή για ''ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ) / Κρεβ./Κάθισμα'' όπως λέει είναι 23.5 ευρώ.Μάλλον η διαφορά οφείλεται πιθανόν ότι δεν είναι αριθμημένα τα συγκεκριμένα καθίσματα.

Φιλικά Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δε μου βγάζει κάτι τέτοιο και το δοκίμασα για αρκετές ημερομηνίες:

1. PIRAEUS-CHIOS 10-02-2008, 19:00 11-02-2008, 04:00 TAXIARXHS NEL LINES 1 0

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Ανάλυση-Τιμολόγηση Δρομολογίου

Δρομολόγιο Αναχώρησης (PIRAEUS - CHIOS)

Επιβάτες Είδος Θέσης Τιμολόγιση

Άρρεν Ενήλικος ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ) / Κρεβ./Κάθισμα. € 26.00

Υποσύνολο: € 26.00

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Δημητρη χτες που το εψαχνα δεν μου εβγαζε κατι τετοιο..Αλλα και τωρα εβαλα για 10/2 οπως ο Orestis,ομως το αναποδο(ΧΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ)μηπως και τσεκαρες αυτο,αλλα παλι 26 μου το βγαζει...Μηπως εβαλες φοιτητης η καποια αλλη εκπτωση...

Link to comment
Share on other sites

8 του μήνα ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ και επιστροφη με το ίδιο στις 10/2.Επίσης το ανάποδο δρομολόγιο με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ στις 8/2 ΧΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ και επιστροφή στις 10/2 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ.Και στα δύο μου βγάζει 23.5 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε NHSOS XIOS σήμερα και εμένα το ίδιο μου βγάζει, αλλά χθές που το κοίταξα είχε 23.5 ευρώ. Μάλιστα για ένα επιβάτη και ένα αυτοκίνητο >4.25μ που το κοίταξα με έβγαζε 23.5+85 στο πήγαινε και 23.5+85 για την επιστροφή.Σύνολο 217 ευρώ.Σήμερα βγάζει 26+85 και 26+63.8 στην επιστροφή.Σύνολο 200.80 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανοίξαμε δρομολόγια και τιμές απο χθές 12/3 στην ιστοσελίδα kallistiferries.gr και σας περιμένουμε

απο 14/3 Παρασκευή στις 19.30 απο τον Πειραιά.Προφανώς το 1ο δρομολόγιο θα είναι...δωρεάν,αφού στο σύστημα ......δεν κόβεις ακόμα εισητήριο.

Οποία χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το γεγονός πως δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα πλάνα, δηλώνει πως δεν είναι ακόμα σίγουρο πως θα γίνει το δρομολόγιο;

Υ.Γ. Μέχρι τώρα ξέραμε πως πληρώνεις επιπλέον ναύλο για να έχεις αριθμημένο κάθισμα, έξτρα χρέωση για τραπεζάκι, πρώτη φορά συναντάμε! :D

Link to comment
Share on other sites

...και δεν είδα και τιμή deck. Δεν θα υπάρχει? Και το πρόβλημα είναι (όπως λέει και ο Νeptune) μήπως ανοίξουν νέες λεωφόρους στην τιμολόγηση...και αντίο αγαπημένο μας οικονομικό -και μη αριθμημένο- κατάστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Πηγή Ναυτεμπορική

Αυξήσεις 8% -3,75% για το 2006 και 4,25% για το 2007- στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας- αποφάσισε το ΥΕΝ Οι νέες ανώτατες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων θα ισχύσουν από 1ης Μαΐου 2008.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η αύξηση αποφασίσθηκε με βάση το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ όπως σημειώνεται, η τελευταία αύξηση του ναυλολογίου είχε γίνει στις 27 Μαΐου 2005, κατά 6,8%. Η αύξηση του 8% αφορά τα έτη 2006 και 2007, με βάση το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των δύο αυτών χρόνων.

Εφεξής οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές θα αναπροσαρμόζονται την 1η Μαΐου κάθε χρόνου, με αρχή το 2009, σε ποσοστό αντίστοιχο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των μηνών Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και θα ανακοινώνονται μέχρι 10 Απριλίου.

Όπως διευκρινίζεται, οι εν λόγω αυξήσεις δεν αφορούν τις γραμμές εκείνες που είναι απελευθερωμένες και οι οποίες διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση τους κανόνες της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Απελευθέρωση ακτοπλοϊκών γραμμών

Εξάλλου, με άλλη απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκη, απελευθερώνονται ορισμένες ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιωτικών λιμένων ή μεταξύ ηπειρωτικών και νησιωτικών λιμένων, εφόσον υπάρχει μια τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Η σύνδεση εξυπηρετείται από πλοία που ανήκουν σε δύο τουλάχιστον εταιρείες και ο ετήσιος αριθμός διακινούμενων επιβατών (αποβιβασθέντες και επιβιβασθέντες) είναι άνω των 150.000 βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων.

β) Η σύνδεση εξυπηρετείται από ένα πλοίο και ο ετήσιος αριθμός διακινούμενων επιβατών είναι άνω των 300.000 με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι του ενός λιμένες προσέγγισης σε ένα νησί, η επιβατική κίνηση υπολογίζεται ενιαία ανά νησί.

Ενιαία υπολογίζεται και η κίνηση στους λιμένες του Αγίου Όρους στις συνδέσεις μεταξύ ηπειρωτικών και νησιωτικών λιμένων της ίδιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στις συνδέσεις μεταξύ ηπειρωτικών λιμένων της ίδιας Περιφέρειας με νησιωτικό λιμένα.

Δεν απελευθερώνονται όσες γραμμές δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, καθώς και τα δρομολόγια που εκτελούνται έναντι μισθώματος ή αποκλειστικής εξυπηρέτησης με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Όπως υπογραμμίζεται από το ΥΕΝ στη σχετική ανακοίνωση, η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζοντας πως ήδη έχουν αποσταλεί στη χώρα μας δύο αιτιολογημένες γνώμες, ενώ έχουν προηγηθεί τρεις φάσεις απελευθέρωσης στις 30 Μαΐου 2006, 30 Ιουνίου 2006 και 11 Αυγούστου 2006.

Link to comment
Share on other sites

Και στα Χανιά θα γίνουν αυξήσεις στα εισιτήρια τον Απρίλιο. Ενδεικτικά το κατάστρωμα από 25 Ευρω θα πάει στα 30

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αυτό δεν θεωρείται αύξηση. Τα 30 ευρώ είναι η τιμή που ισχύει από το Μάιο του 2006, το καλοκαίρι του 2007 δεν έγινε καμία αύξηση, το φθινόπωρο ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και τώρα επανέρχονται στις κανονικές τιμές. Εάν δεν γίνει κάποια αύξηση το καλοκαίρι, θα είναι η μοναδική απελευθερωμένη γραμμή με σταθερές τιμές για δύο χρόνια (και από τις λίγες βέβαια που εδώ και χρόνια δεν έχουν νέα πλοία).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...