Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εγώ τεχνικός δεν είμαι και η μόνη μου σχέση με ελκτικές και λοιπές δυνατότητες των πλοίων είναι όταν κάθομαι και χαζεύω τα ρεμέτζα στα λιμάνια. Αλλά αυτό που είδα χθές το βράδυ στο καινούργιο λιμάνι της Μυκόνου ήταν εντυπωσιακό: Το Costa Victoria (απαισίου σχεδιασμού και μπαουλοειδούς όγκου), πλαγιοδετημένο και με το Μαρίνα κολημμένο στα 5 μέτρα, έκανε μία απίθανη πιρουέττα με stern και bow thruster και έφυγε κατά τις Δήλες σε 3 λεπτά απ΄τη στιγμή που πήρε το τελευταίο κάβο πάνω. Έπαθα πολιτισμικό shock επειδή πίστευα ότι μόνο Διαμαντήδες, Βελαλόπουλοι, Τζώρτζηδες και Σία μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα. Μήπως τα καράβια έχουν γίνει ολίγον playmobil :confused: ?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

πολυ traffic στο μάικονος την προηγουμενη εβδομαδα.

ξεκιναω απο το καλυτερο. την πεμπτη 17/8 το superferry II εκανε αριστερη στροφη μεσα στο λιμανι για το μεγαλο μωλο. ετσι για να μην ξεχνιομαστε. ολη την προηγουμενη εβδομαδα τα βραδυα στη θεση 2 εδενε η θαλαμηγος smile. την πεμπτη λογω καιρου εμεινε μεσα ετσι ειχαμε αλλαγες στις θεσεις προσδεσης. κακες γλωσσες ειπαν οτι η αριστερη στροφη εγινε και λογω της παρουσιας του περικλη στο νησι:(

απο κρουαζιεροπλοια ειχε αρκετο πραγμα και χαρηκε το ματι μας.

14/8 sea diamond, ocean monarch & perla

16/8 ειχαμε galaxy, costa marina & msc armonia.

17/8 costa victoria grand voyager & ocean odyssey.

18/8 το πρωι το serenade.

monarch armonia & voyager την εκαναν αρκετα μετα τα μεσανυχτα και οι επιβατες εκαναν μάικονος by night.

αποριες τωρα:P

γιατι τα μεγαλα κρουαζιεροπλια που δενουν στη θεση 6 (οπως το armonia στη φωτο) φερνουν την πλωρη προς το ντοκο δινουν καβους απο δεξια και φουνταρουν πολλα κλειδια με την καδενα να καλει πρυμα αντι να πρυμνιοδετησουν κανονικα οπως τα ferries. με τον τροπο που δενουν οι επιβατες βγαινουν με tenders ενω με πρυμνιοδετηση ισως μπορουσαν να βγαινουν εξω κατ ευθειαν.

το costa victoria τωρα παρα τα πολλα προπελακια δυσκολευτηκε πολυ να δεσει στις 17/8 (εσπασε και καβος) και γενικα εκανε την ιδια μανουβρα που εκανε το δυσκινητο serenade την επομενη. μονο που το serenede εδεσε πολυ πιο συντομα. αυτα με τις ιδιες συνθηκες κυματισμου και αερα. το victoria ηταν σα να μην ειχε sternthrusters.

post-13-128326959164_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι έξω από το θέμα αλλά ο Περικλής μέχρι χθες ήταν στην Φολέγανδρο και χθες αναχώρησε για Σαντορίνη προς επιδιώρθωση προβλήματος του ταχύπλοου της θαλαμηγού του.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω Proud οτι η απαντηση στις αποριες σου ειναι συνθετη. Κατ' αρχην ο συγκεκριμενος τροπος προσδεσης ειναι συνηθης στη Μυκονο και η ιδεα ειναι οτι το πλοιο φουνταρει ετσι ωστε να δημιουργησει ασπιδα προς τον ισχυρο βορια ωστε να βγουν οι επιβατες με τα tenders χωρις αυτα να ανεβοκατεβαινουν απο το σουελ. Πλαγιοπρυμνοδετηση στο συγκεκριμενο σημειο δε νομιζω οτι μπορει να γινει για βαπορια αυτου του μηκους και εξαλλων μια και ο αερας τα παιρνει πανευκολα.

Αυτη ειναι ομως η μιση αληθεια. Η αλλη μιση ειναι οτι εφ' οσον ενα πλοιο δεν πιανει θεση στον ντοκο, δεν πληρωνει και τελη προσδεσης:D

Link to comment
Share on other sites

Η θαλαμιγός Smile παραμένει στο νησί και στη συγκεκριμένη θέση εδώ και περίπου 1 μήνα. :P Και γενικός εντυπωσιάζει πολλούς:D

Η Παναγια θαλασσινή πλέον μόνο στο Νέο Λιμάνι και όχι στο παλιό όπως στις αρχές Ιουλίου.

Επίσης το Άκουα στο νέο λιμάνι ακόμα και όταν διανυκτερεύει για να μπορεί να μετατρέπετε το παλιό λιμάνι σε πάρκινγκ τα βράδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οντως το Σάββατο, ήμουν πάνω στο ιθάκη, μπήκαμε πρώτοι μέσα και ήρθε δίπλα μας και έδεσε το Σούπερφερρυ ΙΙ. Η Πηνελόπη ήταν ήδη αραγμένη μέσα.

Την Κυριακή στην θέση της Πηνελόπης με πλώρη προς τα έξω, ήταν το Σούπερφερρυ ΙΙ. Οπότε το ιθάκι έκοβε βόλτες έξω μέχρι τις 13.15, που έφυγε η Πηνελόπη και μετά μπήκε και άραξε και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

Το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 ήρθε σήμερα στην ΜΥΚΟΝΟ για τον μεγάλο μόλο δεν μπόρεσε να πιάσει λόγω αέρα και πήγε τελικά στο έξω λιμάνι όπου αποεπιβίβασε κόσμο και οχήματα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το ΠΕΡΛΑ ήρθε Μύκονο κατά τις 17:10 και έδεσε στην Νο6 προβλήτα (πλαγιοδέτηση στο πράσινο φανάρι) του έξω λιμανιού.

Όσο για το ατύχημα του ORIENT QUEEN είναι προφανές ότι έγινε λόγω των δυνατών ανέμων. Το πλοίο ήρθε 12:10 (πλέοντας παράλληλα με την ΠΟΠΑΡΑ) κι ενώ φάνηκε να δένει κανονικά ξαφνικά έδωσε πρόσω κι έφυγε. Επέστρεψε άλλη μία φορά χωρίς αποτέλεσμα για να δέσει τελικά με την τρίτη φορά και μετά από πολλή προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στην 7 του έξω λιμανιού της Μυκόνου ήταν το Σάββατο το ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ (πρώιν GIGA I και ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Κ). Φορτηγά με εμπορεύματα αποβιβάστηκαν από αυτό και νωρίς νωρίς της Κυριακής είχε φύγει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο μοτορσπιπακια το ΣΚ στη Μυκονο ειχαμε τα Super Georgia, Ιωαννης Κ, Μιχαλης και Θησεας. Το Cristal στην προσεγγιση που ειπαμε και αλλου, αλλα και το Samsun. Κατι αλλο αξιοσημειωτο ηταν το γεγονος οτι μεσα σε λιγες ωρες απο την Κυριακη το απογευμα μεχρι τα μεσανυχτα, εχουμε 4 προσεγγισεις της GA Ferries στη Μυκονο. Πιο συγκεκριμενα πρωτα ερχεται το Μαρινα απο Ικαρια και Σαμο προς Συρο, Πειραια γυρω στις 1640, αμεσως μετα το Δημητρουλα απο Θεσσαλονικη προς Ηρακλειο(με διαφορες ενδιαμεσες προσεγγισεις), στις 2300 περιπου το Ροδανθη απο Πειραια καικαθ' οδον προς τα Δωδεκανησα και τελος το Ανθη Μαρινα τα μεσανυχτα προς Συρο και Πειραια. Ειναι πολλα τα βαπορια(και τα λεφτα), καπτα-Μακη...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

Το Ακουα έφυγε πριν 5 λεπτά απο Μύκονο για Σύρο .;)

Στην Μύκονο δεν στέκετε με τίποτα .:D

Στην Τήνο απόψε την γλυτωσε ο κ. Τάσος στο τσακ.:eek:

Link to comment
Share on other sites

Ολη τη νύχτα στη ράδα της Μυκόνου Θεολόγος και Ακουα ;)

Η δύναμη του αέρα είναι 9 καθαρά:eek:

Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να έρθει το Σούπερ Φέρυ σήμερα στην Τήνο και την Μύκονο:D

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να έρθει το Σούπερ Φέρυ σήμερα στην Τήνο και την Μύκονο:eek:

Μέχρι Άνδρο πήγε απ'οτι άκουσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Δελτίο Μύκονου 23-24-25/05/08

Μύρισε καλοκαίρι και ως shipfriends πετάχτηκα στο κοσμοπολίτικο νησί της Μύκονου για ένα Σαββατοκύριακο. Όποτε συνδύασα το τερπνών (μπάνιο, φαγητό & διασκέδαση)B) μετά του ωφέλιμου (καραβιών);)

Εκτός από τα πλοία της γραμμής δηλαδή Θεολόγος Π, Μαρίνα, Νήσος Μύκονος, Πηνελόπη Α, Aqua Jewel, Blue Star Ithaki, Corsica Express Three, Flying Cat 4, Highspeed 2, Highspeed 5, που διανυκτερεύει το Σάββατο στη Μύκονο (Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να ναυτολογούμαι στο Highspeed 5 κάθε Σάββατο και να ξεμπαρκάρω κάθε Κυριακή:D:)), Sea Jet 2, Superferry II,. Αλλά είχαμε μια απουσία αναμενόμενη του Flying Cat 3 που δεν είχε δρομολόγιο (ίσως λόγω της βλάβης που ανακοίνωσε την άλλη μέρα η εταιρεία??) και μια ανεπάντεχη του Super Jet (το περίμενα αλλά δεν ήρθε).

Είχαμε και ανέλπιστες συναντήσεις όπως τα τουριστικά Alexander, Naxos Star, τη παντόφλα Μελίνα ΙΙ (που μεταφέρει επικίνδυνα φορτία στα νησιά) και το Ro-Ro Ταξιάρχης. Αλλά και το πολεμικό Ναυτίλος – Α478, μου φαίνεται ότι έκανε κάποια άσκηση στις παραλίες και τα μπαράκια της Μύκονου.:P

Τη Παρασκευή είχαμε από κρουαζιερόπλοια τα Aqua Marine, Legend of The Seas, The Aegean Pearl (με τα νέα σινιάλα του), Ocean Countess.

Το Σάββατο δεν είχαμε καμία προσέγγιση από κρουαζιερόπλοιο προς μεγάλη απογοήτευση.

Ενώ τη Κυριακή είχαμε το Nautica, Seabourn Pride, The Calypso & το Wind Star.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

κοσμος και ντουνιας στο μάικονος την περασμενη εβδομαδα. την τεταρτη 16/7 το MSC Musica, περιμενε εξω απο την χωρα, μεχρι να διαλεξει αν θα παει στο Σεμελη, στο Caprice ή στο γκαλερακι (η πρυμη του σαν συνεχεια των σπιτιων ειναι). θα μου πειτε γιατι ηταν στη μικρη βενετια; μα γιατι στον τουρλο ηταν το costa romantica & το sapphire.

την ιδια στιγμη στο καλο λειβαδι περιμενε να αδειασει ξαπλωστρα το motorship Calypso.

την παρασκευη 18/7 το wind star ηταν φουνταρισμενο, ενω ankara & Grand Mistral ηταν δεμενα στον Τουρλο. μια βολτα με το Delos Express ηταν οτι πρεπει.

Link to comment
Share on other sites

Οι πελεκάνοι στα σοκάκια της Μυκόνου είδαν το Cristal να μη δένει και να φεύγει από το νησί τους λόγω αέρα....Επόμενη στάση, Πάτμος!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...