Jump to content
Shipfriends

CptFourtounas

eMembers
  • Posts

    114
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ένα πολύ όμορφο γεγονός έλαβε χώρα πριν λίγο, στο Blue Star Paros, κατά την είσοδό του στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο επιβράδυνε την ταχύτητά του και παράλληλα με μακριούς συριγμούς, άναψε και μία φωτοβολίδα, εορτάζοντας την πρώτη του άφιξη στο μεγάλο λιμάνι για το 2024. Καλή Χρονιά!
  2. Ρυμουλκούμενο άφησε, πριν από λίγο, τη Σύρα. Καλά να ‘ναι το βαποράκι. Μάλλον, δε του ταιριάζανε τα ενδοκυκλαδικά.
  3. Ποιος είναι αυτόν τον καιρό στο Blue Star Paros;
  4. Το πλοίο πλαγιοδέτησε στο "Νησάκι" μετά τη λήξη του σημερινού δρομολογίου. Υ.Γ. Μια διόρθωση στην παραπάνω ανάρτησή μου: Δεν είχα διαβάσει ορθά την απόφαση. Η αντικατάσταση αφορούσε μόνο την 9η Αυγούστου.
  5. Βάσεις της προσφάτως αναρτηθείσας απόφασης, φαίνεται ότι τη θέση του «Sporades Star» αναλαμβάνει το «SuperRunner Jet II», εξ ολοκλήρου.
  6. Το πλοίο είναι το Blue Star Naxos. Μπορεί κανείς να το διακρίνει από την πύλη που αναχωρεί.
  7. Φαίνεται να έχει αλλάξει ρότα το πλοίο. Αυτη τη στιγμή, ανάμεσα στο στενό Κέρκυρας-Αλβανίας, κατευθυνόμενο (πάλι) προς Κέρκυρα, όντας εν πλω προς για εδώ και 2 πάρα κάτι ώρες.
  8. O cpt Γιάννης Αποστολάκης στο Santorini Palace.
  9. Στη Σαντορινή σήμερα το πλοίο. Αναχώρησε από τον Πειραιά λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και έφτασε λίγο πριν τις 10 στον Αθηνιό.
  10. Ατυχές, αν και ολιγόλεπτο, συμβάν για το πλοίο. Σήμερα, 14/07/2022, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου από το λιμένα Θήρας προς το λιμένα Ηρακλείου, απορροφήθηκε κάποιο αντικείμενο σε έναν από τους τέσσερις υδροπροωθητήρες, το οποίο προκάλεσε δυνατό τρίξιμο στους εσωτερικούς χώρους και άμεση ελάττωση της ταχύτητάς του. Για περίπου 5 λεπτά, το πλοίο, μέσω χειρισμών, προσπαθούσε να «ξεμπλέξει» το αντικείμενο από το waterjet, κάτι που ωφέλησε, μιας που έπειτα από λίγο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του.
  11. Λόγια του αέρα, πάνω σε μία περίοδο καλοκαιριού που, προς το παρών, δεν έχει ξεκινήσει. Λίγο υπομονή ακόμα και τα τελικά αποτελέσματα τον Αύγουστο.
  12. Το Blue Star 2, στην πρωινή του άφιξη, έβγαζε κοντά στα 15 λεπτά επιβάτες και τα υπόλοιπα ήταν φορτία που μπαινοβγαίνανε με τράκτορες. Το μεσημέρι, πάλι, οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν, λιγοστοί. Πρέπει να φόρτωσε καμιά 10αριά φορτηγά. Στην αναχώρησή του για Πειραιά, ήταν δύο τράκτορες που έπρεπε να βάλουν 6 φορτία μέσα. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στο κομμάτι φόρτωσης-εκφόρτωσης φορτίων που έπρεπε να μεταβούν στη Μύκονο και την Αθήνα, αντιστοίχως, λόγω του μικρού ποσοστού των οδηγών που τα έβαζαν και έβγαζαν από το βαπόρι.
  13. Βάσει του Υπουργείου, η 2η γραμμή των ενδοκυκλαδικών, έχει κατοχυρωθεί από τον Κοραή. Αλλά, από ό,τι βλέπω, έχει πάρει και τη γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης. Ισχύει η ανακοίνωση σχετικά με τα ενδοκυκλαδικά; Ο ΑΔΑ του αρχείου είναι: 6ΠΣΡ4653ΠΩ-1ΡΙ.
×
×
  • Create New...