Jump to content
Shipfriends

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Με την είσοδο των μεγάλων ro ro της CLdN στη γραμμή Liverpool - Dublin το Seatruck Precision έχει μεταφερθεί στη γραμμή Zeebrugge - Cork (Ringaskiddy), αγαπημένη γραμμή του ro ro Catherine τα τελευταία χρόνια. Οι αναχωρήσεις του είναι δύο εβδομαδιαίως από κάθε λιμάνι ως εξής: Τρίτη: Zeebrugge (21:00) - Cork (07:30 Πέμπτη) Πέμπτη: Cork (13:00) - Zeebrugge (22:00 Παρασκευή) Σάββατο: Zeebrugge (04:00) - Cork (15:00 Κυριακή) Κυριακή: Cork (22:00) - Zeebrugge (14:00 Τρίτη)
  3. Η εταιρεία πρέπει να έχει ναυλώσει το ro ro Kraftca της Transfennica
  4. Το οποίο σημαίνει ότι δε θα ξεκινήσει άμεσα ;
  5. Το έμβολο ήταν στρόφαλος τελικά ; Γιατί δύσκολα σπάει έμβολο χωρίς να κάνει ζημιά πιο κάτω . Ελπίζω να μην ειναι Φυσικά αυτή η εξέλιξη
  6. 13 Ιουνίου ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του Super Jet 2 και έκτοτε παραμένει στην Πάρο
  7. @Champion Jet_2 Φίλε αν το ναυπηγιο που είναι το νούμερο ένα που ξέρει τις επιδόσεις ή οι κατασκευάστριες εταιρείες των μηχανών δεν ξέρουν και ξέρουμε εμείς εδώ μέσα τότε τι να πω. Δεν επιμένω για να μη το πλατιασουμε αλλά δε νομίζω να γράφει ο καθένας ότι θέλει σε επίσημα site που αναφέρονται όλα τα χαρακτηριστικά του πλοίου με επίσημα στοιχεία! Αλλωστε το ποσο συντηρεί η χελενικ το 4 είμαι σε θέση να το γνωρίζω πολύ καλά αλλά από εκεί και πέρα ας κρατήσει ο καθένας ότι θέλει και όλα κομπλέ! το τζάμπο πέρυσι σερνότανε οπότε προφανώς και φέτος πάει στα κόκκινα γιατί έχουν αλλάξει χίλια δυο πράγματα μέσα. Δεν είναι τίποτα απ όσα αναφέρω αυθαίρετο. Ολοι μπορεί να έχουμε τις πληροφορίες μας
  8. 5 Ιουνίου ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης στο Γιβραλτάρ και αναχώρησε για το Motril όπου και παραμένει δεμένο
  9. Τα στοιχεία που παραθέτεις από τη σελίδα της Austal και όχι μόνο, δεν ισχύουν @HIGHSPEED 6. Ας πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά δύο brochures του ναυπηγείου δεν αντικατοπτρίζουν τη πραγματικότητα και την αλήθεια. Για να καταλάβεις λίγο τη θέση μου και αυτό που θέλω να σου εξηγήσω εδώ και καιρό, θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στα συγκεκριμένα ναυπηγεία και στην προκειμένη τα Data Sheets της Austal, δίνουν το Highspeed 5 στο 90% στα 39 μίλια ενώ το Highspeed 4 στο 90% στα 40.5 μίλια, πράγμα που δεν στέκει σε καμία περίπτωση και παρακαλώ άφησε με αυτό να το γνωρίζω προσωπικά, από πρώτο χέρι, χωρίς να με αμφισβητήσεις. Η Austal, η Incat και οποιοδήποτε άλλο ναυπηγείο μπορεί να γράψει στα Data Sheets ότι ακριβώς θέλει, το οποίο όμως εν τέλει δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και τις πραγματικές επιδόσεις του κάθε πλοίου. Έτσι λοιπόν για να επανέλθουμε στο θέμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Champions League Jet 1 είναι γρηγορότερο του Highspeed 4. Το να κάνουμε αναφορές, και ιδιαίτερα βγάζοντας συμπεράσματα ότι το ένα πάει κομμένο και το άλλο στα κόκκινα για να τεστάρουν μηχανές, από τα DataSheets των ναυπηγείων, είναι άτοπο και δεν έχει καμία ουσία. Καλό είναι πιστεύουμε ότι θέλουμε, αλλά αν κάποιος γνωρίζει δύο τρία πράγματα και πληροφορίες παραπάνω,από την πραγματική ζωή και όχι από τα DataSheets, καλό είναι να τον ακούμε και να κάνουμε ένα βήμα πίσω όσο και αν δεν μας αρέσει κάποιες φορές.
  10. Φήμες μιλάνε ότι το βρήκε κάποιο κακό το βαπορακι....Για να δούμε...
  11. Today
  12. Να ρωτήσω πληροφοριακά μόνο (και φυσικά αυτο θα το κρίνουν άλλοι/η εταιρεία) αλλά επειδή έχει ακουστεί στην επερχόμενη ανακίνηση για κλείσιμο του μπαλκονιού μπροστά και επέκταση του σαλονιού, πιο πολύ νόημα δεν θα είχε μια επέκταση προς τα πίσω ? (βλέποντας και την πρυμναία όψη όπου η σκάλα επιβατών έχει δεσμεύσει χώρο) παρά το "κλείσιμο" του μπροστινού χώρου ? Ευχαριστώ
  13. Σε γενικότερο πλαίσιο πάντως πιστεύω κι εγώ ότι το Ηhighspeed 4 είναι από τα καλύτερα ταχύπλοα που κυκλοφορούν στο αιγαίο και ίσως το πιο ολοκληρωμένο γιατί ναυπηγήθηκε για τις ανάγκες των ελληνικών λιμανιών . Καλοταξιδο , με εξαιρετική χωρητικότητα επιβατών κι οχημάτων , με καταπελτακια επιβατών για ανεξάρτητη φορτοεκφόρτωση επιβατών κι οχημάτων , με δύο άγκυρες για τα ανεμοδαρμένα λιμάνια του Αιγαίου , … στην δική μου συνείδηση κατατάσσεται μέσα στην πρώτη τριάδα ταχύπλοων . Τώρα αν πηγαίνει δύο μίλια παραπάνω ή δύο μίλια λιγότερο από κάποιο άλλο , μικρή σημασία έχει τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα . Ή Seajets το πάει στα όρια όχι για να τραταριστούν οι μηχανές αλλά για να έχει μια ταχύτητα όσο το δυνατόν κοντινότερη στο WCJ και επειδή έχει κι ένα δίδυμο αδελφό που κάθεται και μπορεί να πάρει από εκεί ανά πάσα στιγμή ότι ανταλλακτικό θελήσει . Προφανώς η Hellenic Seaways δεν μπορεί να ακολουθήσει την ίδια λογική γιατί δεν έχει δίδυμο αδελφό ταχύπλοο πλοίο να κάθεται ούτε κάποιο άλλο αμοιβο.
  14. @Champion Jet_2 Στα χαρτιά φίλε είναι πιο γρήγορο το 4 Η seajets αυτή τη στιγμή το πάει κόφτες για να τεσταριστουν οι μηχανές! Οταν είναι φορτωμένο το champions leuage jet μέχρι 37 κ κάτι πάει το πολύ! Εγώ παραθέτω από κάτω τα επίσημα στοιχεία της Austal που δείχνει ότι στο 90% το 4 βγάζει 40,5 κόμβους ενώ το champions league jet 37,4. Δε νομίζω ότι η εταιρία κάνει λάθος και φαίνεται αναλυτικά η διαφορά υπέρ του 4 στην ταχύτητα highspeed 4 : https://www.austal.com/sites/default/files/data-sheet/DS_HighSpeed4_0.pdf champions league jet : https://www.austal.com/sites/default/files/data-sheet/Auto Express 88_294 %26 295 web.pdf
  15. Το ΚΤΕΛ αναρτά δρομολόγια για κάθε εταιρεία ξεχωριστά, ανάλογα την ώρα αναχώρησης. Όταν θα ανακοινώσει του Ιουλίου, θα το δούμε αν περιλαμβάνει αναχώρηση λεωφορείου και για το ΖΕΦΥΡΟΣ.
  16. Η αλήθεια είναι πως το Highspeed 4 είναι ένα από τα γρηγορότερα και καλύτερα ταχύπλοα που έχουμε στη χώρα μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο γρήγορο από το Champions League Jet 1. Είναι πιο μεγάλο και πιο βαρύ σαν πλοίο,γύρω στους 200 τόνους παραπάνω περίπου, με μηχανές εφάμιλης ιπποδύναμης όμως. Όσον αφορά τη συντήρηση που χρειάζεται, κατα κύριο λόγο δεν εξαρτάται από το αν το πηγαίνουν γρήγορα ή όχι, αλλά περισσότερο με δουλειές που "ανοίγουν" στο PMS (Planned Maintenance System) στα intervals που απαιτείται αλλά και ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας που συμπληρώνουν οι μηχανές.
  17. Το μυαλό σου βλέπω στα διθέσια κάμπριολε @Petros P Το βέλο Τσε πάντως είναι το καλύτερο για να πηγαίνει με τις πόρτες κοινώς Σβουριδια Λάστιχα να έχεις να καις Επίσης υπάρχει και το αμερικάνα 2600cc και πολλά κομμάτια από αλουμίνιο φτερά πόρτες καπό απίστευτο εργαλείο…..Βέβαιο θείος Μάριος θα ήταν καλά να βάλει τους προφυλακτήρες για να μη χτυπήσει κάνεις κατά τ’άλλα μπράβο
  18. Βέβαια τότε ήταν και 5 ετών όχι 25, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Οπως έχουμε δει βέβαια από την Seajets, σημασία δεν έχει η ηλικία αλλά η συντήρηση.
  19. Σωστά, έχει αναφερθεί εδώ πριν μερικές βδομάδες.
  20. Θεϊκό το VELOCE-JUNIOR Ωραίος ο ιταλός έδωσε ρέστα ο θείος Μάριος και ωραία δουλειά για την Alfa μιλάω….Επιστροφή στην ποιότητα τίποτε άλλο
  21. Παιδιά το πλοίο δεν έχει καμία σχέση στην ταχύτητα με το πως πηγαίνει! Ειναι πιο γρήγορο ας πούμε από το Champions League jet 1 ( το οποίο το πάνε και γύρω στο 90% ) για να βγάζει αυτές τις ταχύτητες και μόνο όταν είναι μισό φορτωμένο γιατί και αυτό 37+ πάει όταν είναι γεμάτο! Η ταχύτητα που πάει το 4 έχει να κάνει με τη συντήρηση που του κάνει η Hellenic και για να μην ζητάει πολλά πράγματα! Οταν κατέβαινε Κρήτη ( Χανιά )το 4 έπιανε 40 με πρωτόκολλο σε επιβάτες..
  22. Από ότι φαίνεται μάλλον το αγόρασε μια εταιρία ενονοματι mantoudi lines από Μαντούδι για Αγνώντας αλλονησο
  23. Αν είχε σταθερά αυτές τις ταχύτητες και είχαν ανοίξει πλάνα νωρίτερα το πλοίο θα πετούσε. Δυστυχώς το πλοίο πηγαινοέρχεται πραγματικά άδειο, και φίλος μέσα από το πλήρωμα μου το επιβεβαίωσε.
  24. Πριν 2 βδομαδες μετά τη Σαντορίνη πήγαινε με 38,7….προφανως αδειο!
  25. Σύμφωνα με το Marine Traffic το πλοίο ξεκίνησε εχθές το απόγευμα από την Κεραμωτή με προορισμό την Σαλαμίνα , Υπάρχει περίπτωση τώρα που κατεβαίνει το πλοίο να έρθει το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ;
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...