Jump to content
Shipfriends

Cat I (IMO 9106211)


cpt_hcp

Recommended Posts

Η δεξια πλευρα εχει βαφτει μπλε.Οποιος περασει αυριο μεθαυριο απο κει λογικα θα δει γραμμενο και το NEL LINES.

Μα καλα τοσο πολυ δεν τους κανανε τα χρωματα που ειχε το βαπορι και επρεπε να το ξαναβαψουν?Για ναυλωση μιλαμε,δεν το αγορασανε

εκτος απο brand name κτλ εχει να κανει λιγο και με την ποιοτητα των χρωματων οσο και αν μας φαινεται περιεργο και γι αυτο αποφασισαν αλλαγη...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γνωριζει καποιος να μας πει τοτε τελικα τι μεσολαβησε και δεν ηρθε στη Ραφηνα γιατι απο οτι θυμαμαι ειχαν βγει και ταμπελες σε πρακτορεια?

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμαστικο για το πλοιο σημερα.Μεγιστη ταχυτητα ειχε 24.6.Λογικα καπου εκει πιστευω οτι θα ειναι και η υπηρεσιακη ταχυτητα του πλοιου

Link to comment
Share on other sites

Το Αλκυόνη αφού επέστρεψε από το δοκιμαστικό άλλαξε πάλι πλευρά που είναι δεμένο. Πλέον είναι δεμένο με την αριστερή πλευρά, οπού έχει μινιαριστει όλη η εξωτερική επιφάνεια. Από τη δεξιά πλευρά το πλοίο έχει βαφτεί μπλε αλλά δεν φόρεσε ακόμα το NEL LINES

Link to comment
Share on other sites

Έφτασε η ώρα για το Αλκυόνη?

Η Ναυτεμπορική λέει πως ναι:

Aπό τις 23 Ιουλίου γίνεται πραγματικότητα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Την ημέρα αυτή το πλοίο «Αλκυόνη» της ΝΕΛ Lines θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στη γραμμή Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Βόλο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, τη Δευτέρα στις 8 το πρωί και την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα.

Το «Αλκυόνη» είναι χωρητικότητας 1.142 επιβατών, καθώς και 160 ΙΧ αυτοκινήτων.

Η ταχύτητα του οχηματαγωγού ανέρχεται σε 22 μίλια την ώρα. Έτσι, η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκιάθος θα καλύπτεται σε 4,25 ώρες, Σκιάθος-Σκόπελος σε 45 λεπτά, Σκόπελος-Αλόννησος 25 λεπτά και Αλόννησος-Βόλος 1,45 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Πλέον στο Αλκυόνη έχει φορέσει και από τις δυο πλευρές τα χρώματα της NEL LINES. Όπως και το γκαράζ βάφτηκε σε χρώμα θαλασσί όπως τα ταχύπλοα της ΝEL. Αναρωτιόμουν που θα έβαφαν το σινιάλο της ΝΕL δηλαδή τη τριήρη, μιας και δεν εχει τσιμινιερα?? Η απάντηση ειναι πίσω από τη γέφυρα

Link to comment
Share on other sites

πανεμορφο εγινε πολυ ωρεο καλυτερο απο πριν αλλα μια κινηση που δεν θα πιασει ποιος θα πληρωσει για ταχυπλοο ενα καραβι που πιανει 22 κ.και στοιχιζει σαν ταχυπλοο μονο οτι παρει απο σποραδες αλλιως δεν θα πιασει η κινηση αυτη και ας ξερουμε οτι απο θεσαλονικη μεχρι να πιασει σποραδες αδειο θα νε οποιος ξερει τιμολογιο ας μας βοηθησει

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου δρομολόγιο με δύο μέρες τη βδομάδα μόνο, δεν είναι κανονική συγκοινωνία. Θυμίζει συνθήκες άγονης. Αυτό το καράβι έπρεπε να έρθει Ραφήνα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η Ραφήνα έχει ανάγκη σύνδεσης με Παροναξία σε σταθερή βάση. Από προσωπική εμπειρία, επειδή η δουλειά μου είναι στην Αγία Παρασκευή, ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων, εκφράζουν παράπονα ότι το λιμάνι δεν προωθείται αρκετά όσον αφορά τις κεντρικές Κυκλάδες. Τόσος κόσμος μένει βόρεια και ανατολικά προάστεια και αναγκάζεται να κατέβει Πειραιά για να πάει Σύρο, Πάρο, ή Νάξο. Λένε ότι είναι τελείως χάσιμο χρόνου. Μακάρι βέβαια να πάει καλά εκεί που θα πάει, γιατί πρώτα μας ενδιαφέρει το καλό του πλοίου και μετά όλα τ' άλλα, αλλά καλύτερα θα ήταν να γινόταν η κίνηση όπως ήταν να γίνει απ' την αρχή... Τέσπα, άλλοι αποφασίζουν, ας ελπίσουμε να αποφάσισαν σωστά... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Τι λετε ρε παιδια;;;;;;;;;;;;;;;;;

μας το πηρε η νελ για να κανει 2 δρομολογια την εβδομαδα μονο;;;;;;;;;;;;;;;;

η ραφηνα το χριεαζοτανε το πλοιο πιο πολυ απο την θεσσαλονικη.

πρεπει να το δωσει πισω. και με ολη την διαδικασια της αλλαγης των συνιαλων εχασε το μισο καλοκαιρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ψαχνοντας στο openseas ειδα πως αυριο ειναι το τελευταιο του δρομολογιο απο Θεσσαλονικη.Μετα κατεβαινει Βολο για να κανει δρομολογια μονο Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη :blink: μεχρι 19/9 κ μετα....Πειραια λογικα για 'ξαπλα'...Ποσο καιρο δουλεψε το υπερταχυπλοο :rolleyes: (φανταζομαι θα εβγαλαν φραγκα με το τσουβαλι :D )

Link to comment
Share on other sites

Απώλεια άγκυρας ΕΓ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στη Σκιάθο στις 11/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Την αριστερή του άγκυρα απώλεσε, στις 11/08/2010 στις 22.00, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, μετά τον απόπλου από Σκιάθο και ενώ κατευθυνόταν προς Βόλο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Αλόννησος - Σκόπελος - Σκιάθος - Βόλος), με 160 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στις 23.55 στο λιμάνι του Βόλου, όπου από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνεχίζει τα δρομολόγια από Βόλο και το επόμενο ΠΣΚ το ΑΛΚΥΩΝΗ, με ελαφρώς τροποιημένα ωράρια: Παρασκευή 13:30 για Σκιάθο-Σκόπελο, Σάββατο στις 08:15 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο και Κυριακή στις 11:00 για Σκιάθο-Σκόπελο.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Ακύρωση δρομολογίου ΕΓ/ΟΓ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ

Δελτίo τύπου

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των Δ.Χ φορτηγών οι εταιρείες ανεφοδιασμού καυσίμων δηλώνουν αδυναμία εφοδιασμού με υγρά καύσιμα του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ. Σας ενημερώνουμε ότι το δρομολόγιο της Παρασκευής 24/09/2010 από Βόλο – Σκιάθο – Σκόπελο και επιστροφή θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοιτοντας στο openseas ειδα οτι το πλοιο θα συνεχισει στη γραμμη τουλαχιστον μεχρι τις 16 Οκτωβριου.Τελικα δουλεψε παραπανω απο οτι περιμεναμε οι περισσοτεροι.Απο κινηση εκανε τιποτα αραγε?

Link to comment
Share on other sites

Το οτι δουλευει μονο Π-Σ-Κ δεν νομιζω οτι ειναι τεραστια επιτυχια.Επισης δεν καταλαβαινω το κατα ποσο ειναι θεμιτο απεναντι στο πλοιο που ειναι ολο τον χρονο(Ε.ΣΚΙΑΘΟΣ)να κανει καποιος δρομολογια μονο τα Σαββατοκυριακα...Δηλαδη οταν το πλοιο ειχε παρει το ΟΚ απο το ΣΑΣ αυτο ηταν το πλανο του,να καθεται ολη την βδομαδα κ να δουλευει μονο οταν εχει λιγη κινηση παραπανω :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...