Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Πριν 20 χρόνια το έβλεπα αυτό και το αδελφό του και έλεγα μακάρι να δούμε κάποιο από αυτά στην Ελλάδα. Μου είχε κάνει εντύπωση η επιβλητικότητα του, ο καθρέφτης και το ύψος του.

Και να που ήρθε και είναι έτοιμο να δρομολογηθεί.

Πιστεύω θα κάνει μεγάλη εντύπωση στα νησιά, λόγω εμφάνισης και όγκου.

Edited by nomikos
Posted

Το ολο κλειδί είναι στη ταχύτητα γιατί το δρομολόγιο θα είναι απαιτητικό και με 17 δεν βγαινει. Εκτός αν ανεβάσουν 

Posted

Όπως είπε και ο καπετάν Κανάρης πιο πάνω, δύσκολα θα δώσει το πλοίο πάνω από 17, καθώς τόσο είναι η υπηρεσιακή του

Posted

Μου κάνει εντύπωση ότι μερικοί εδώ μέσα βλέπετε την Sea jet , σαν την  εταιρεία που θα σπάσει  το μονοπώλιο. 

Ωραίο το πλοίο, θα προσπαθήσει να φέρει ανταγωνισμό, αλλά λυπάμαι που σας το λέω το κάρβουνο και τα κουπιά ανήκουν στην ιστορία. 

Δεν θα ευχηθώ  κάτι γιατί αυτή η εταιρεία μυαλά δεν αλλάζει, ελάτε να ρωτήσετε όμως στις Κυκλάδες, για το καλό που έχει κάνει η Sea jet. 

Posted

Καλά τα 17 μίλια δεν τα λες κάρβουνο και κουπιά. Το ζητούμενο είναι να να δουλέψει σωστά χωρίς μηχανικές βλάβες και από εκεί και πέρα ο επιβάτης διαλέγει ή την πιο φτηνή λύση είτε την ακριβή. Το αν θα σπάσει ή όχι το μονοπώλιο θα φανεί στη συνέχεια.

Posted
6 hours ago, nomikos said:

Πριν 20 χρόνια το έβλεπα αυτό και το αδελφό του και έλεγα μακάρι να δούμε κάποιο από αυτά στην Ελλάδα. Μου είχε κάνει εντύπωση η επιβλητικότητα του, ο καθρέφτης και το ύψος του.

Και να που ήρθε και είναι έτοιμο να δρομολογηθεί.

Πιστεύω θα κάνει μεγάλη εντύπωση στα νησιά, λόγω εμφάνισης και όγκου.

Επειδή κρατώ αρχείο κ προ διαδικτύου έγχαρτο,αυτό το έχω πει πολλές φορές γιά αρκετά βαπόρια.

Posted
1 hour ago, Trellla said:

Μου κάνει εντύπωση ότι μερικοί εδώ μέσα βλέπετε την Sea jet , σαν την  εταιρεία που θα σπάσει  το μονοπώλιο. 

Ωραίο το πλοίο, θα προσπαθήσει να φέρει ανταγωνισμό, αλλά λυπάμαι που σας το λέω το κάρβουνο και τα κουπιά ανήκουν στην ιστορία. 

Δεν θα ευχηθώ  κάτι γιατί αυτή η εταιρεία μυαλά δεν αλλάζει, ελάτε να ρωτήσετε όμως στις Κυκλάδες, για το καλό που έχει κάνει η Sea jet. 

Πολλές φορές το πλοίο θα φεύγει την νύχτα,δεν θα χρειαστεί μεγάλη ταχύτητα, γιατί θα πρέπει να φτάσει 8:00 με 9:00 η ώρα στην Σάμο αν δεν κάνω λάθος.Όσο για τις ημέρες που φεύγει πρωί, εύχομαι να μπορεί να πιάσει και κάτι λίγο παραπάνω, επειδή εκεί είναι πιο δύσκολο

Posted

Τις μέρες που φεύγει πρωί θα πιάσει και κόσμο που πηγαίνει Μύκονο, φθηνότερο εισιτήριο από το Πάρος και λιγότερη ώρα 

Posted
4 hours ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Καλά τα 17 μίλια δεν τα λες κάρβουνο και κουπιά. 

Αυτό μου θυμίζει όταν κάποτε πριν χρόνια ήμουν με το Blue Star 2 κ συναντήσαμε στη Λέρο το ΔΙΑΓΟΡΑΣ,κάποιος συνεπιβάτης έσπευσε να με "ενημερώσει" ότι κ αυτό είναι της ίδιας εταιρείας αλλά πάει με κουπιά!😄

Posted
16 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Αυτό μου θυμίζει όταν κάποτε πριν χρόνια ήμουν με το Blue Star 2 κ συναντήσαμε στη Λέρο το ΔΙΑΓΟΡΑΣ,κάποιος συνεπιβάτης έσπευσε να με "ενημερώσει" ότι κ αυτό είναι της ίδιας εταιρείας αλλά πάει με κουπιά!😄

Πότε το υπολογίζουμε να ξεκινάει;

Εντός του  επόμενου δεκαήμερου; 

Posted

Πρώτο δρομολόγιο στις 14 Ιουνίου.

Γνωρίζει κάποιος από που θα αναχωρεί γιατί από ότι ακούγεται η εταιρεία δεν θέλει τα 200αρια για το συγκεκριμένο πλοίο.

Posted

Για αρχή δεν μας απασχολεί τι θέλει η εταιρεία ;)

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν τα 200αρια να σηκώσουν καλά καλά τα ταχύπλοά τους, προφανώς και δεν χωράει κάτι άλλο.

Στις 18 έχςι πρώτο δρομολόγιο στο σύστημα.

Τα πλοία για Δωδεκάνησα κυρίως φεύγουν από Ε1-Ε2, άρα η λογική λέει πως εκει θα δένει το καράβι.

Οι ώρες που είναι στον Πειραιά δεν ταυτίζονται με το Blue Star 1, οπότε πιθανολογώ πως μπορεί να δένει εκεί, στην Ηετιώνεια. 

Posted
20 hours ago, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said:

Εχει και το Μυκονος πιο νωρις...

Μην ξεχνάμε όμως την ανταγωνιστική τιμή που έχει σε σύγκριση με την τιμή του Μύκονος. 

image.thumb.png.c4ccfee5de6864cee8ba21352d89b7ee.png

Posted
2 minutes ago, HSC CAT I said:

Μην ξεχνάμε όμως την ανταγωνιστική τιμή που έχει σε σύγκριση με την τιμή του Μύκονος. 

image.thumb.png.c4ccfee5de6864cee8ba21352d89b7ee.png

Καλά και η διαφορά της ώρας δεν είναι μεγάλη μόνο 1 ώρα είναι και γλιτώνεις και 36 ευρώ !!

Posted

Σαφώς και έχει καλύτερες τιμές που είναι υπέρ του για το πρωινό!

Όσο για το βραδινό δεν χρειάζεται να το πατάνε στο φουλ,γιατί δεν νομίζω κάποιος να θέλει να φτάσει 5:00 και 6:00 στο προορισμό του δεν θα έχει τι να κάνει 

Posted
3 hours ago, Nikos_Chania said:

Για αρχή δεν μας απασχολεί τι θέλει η εταιρεία ;)

Πίστεψε με αυτούς που πρέπει τους απασχολεί🤣

Posted
25 minutes ago, aggelos_lask said:

Όσο για το βραδινό δεν χρειάζεται να το πατάνε στο φουλ,γιατί δεν νομίζω κάποιος να θέλει να φτάσει 5:00 και 6:00 στο προορισμό του δεν θα έχει τι να κάνει 

Δηλαδή αν έχει δηλωμένη άφιξη στις 5:00, ας πηγαίνει κομμένο να φτάσει στις 8:00; Αυτό μας λες;

25 minutes ago, Agaios said:

Πίστεψε με αυτούς που πρέπει τους απασχολεί🤣

Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά. Δεν είναι στο χέρι τους, και κυρίως αυτό πρέπει να ισχύει για όλους. Δεν ανήκει σε έναν το λιμάνι για να αποφασίζει που θα δένει τι. 

Posted

Ο φορέας διαχείρισης του λιμανιού είναι ο ΟΛΠ και για τις θέσεις των πλοίων αρμόδιο τμημα  του οργανισμού είναι η Αγκυροβολία , η οποία καθορίζει τις θέσεις των πλοίων . Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να υποβάλλουν στην υπηρεσία τις επιθυμίες τους αλλά ο καθορισμός των θέσεων λαμβάνεται αποκλειστικά από αυτή .

Posted

Πολύ σωστά. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα απαιτείται προσοχή και οργάνωση καθώς τα πλοία έχουν αυξηθεί στο λιμάνι (αργοσαρωνικός κυρίως) και η υπηρεσία αυτή είναι η πλέον νευραλγική για να δουλέψει το λιμάνι "ρολόι".

Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι απλά να υπάρχουν δυο μπίντες ελεύθερες, αλλά να μπορεί και ο χερσαίος χώρος να εξυπηρετεί τα πλοία.

*Σορυ για το οφτοπικ, αλλά να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους μη γνώστες σχετικά με την Αγκυροβολία.