Jump to content
Shipfriends

Agaios

eMembers
 • Posts

  334
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Agaios

 1. Όχι, έχει ξανατυχει αρκετές φορές να το κάνει αυτό (κυρίως παλαιότερα)
 2. Στα Χανιά σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνούν την κοινοπραξία ούτε καλοκαιρι ούτε χειμώνα . Στο Ηράκλειο την περνούν μόνιμα . Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η γραμμή δεν θέλει άλλο πλοίο. Αν ήθελε ,ο Γκριμάλντι θα το είχε βάλει δεν είναι χαζός. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την εβδομάδα πριν τον δεκαπενταύγουστο μέχρι στιγμής(δεν μιλάω για αυτή τη παρασκευή και το Σάββατο) οι μάξιμουμ επιβάτες της κοινοπραξίας ήταν 1300 και των μινωικών 1100 σε πλοία που έχουν πρωτόκολλο σχεδόν 2000 άτομα. Ούτε το γκαράζ του Κύδων γέμιζε. Νομίζω ότι τα 3 πλοία είναι υπεραρκετά για την γραμμή
 3. Εδώ και χρόνια 1 πλοίαρχο έχει η γραμμή τα καλοκαίρια . Πέρσι ήταν μόνος του ο cptΚωστας Θωμάς ,ενώ φέτος ο cptΜακαριος Λύρας.
 4. 1220 επιβάτες,300 ΙΧ,48 δίκυκλα,1 λεωφορείο και 96 φορτηγά αποβίβασε το καλύτερο πλοίο της Κρήτης σήμερα το πρωί στη Σούδα. Χθες έφυγε από τον Πειραιά με καθυστέρηση 20 λεπτών λόγω φόρτωσης αλλά και πετρελευσης(το ίδιο συνέβη και με το Κύδων ).
 5. Γνωρίζουμε τον πλοίαρχο του Blue Galaxy?
 6. 21 φορτηγά (συμπεριλαμβανομένων και μερικών άδειων βυτίων) πήρε σήμερα το Blue Star Chios από την Μύκονο για Πειραιά .
 7. Δεν είναι καθόλου ανεξήγητο καθώς η γραμμή χρειάζεται τα 2000 άτομα του Πάτμος και το μεγαλύτερο γκαράζ,αφού χτυπάει πρωτόκολλο κάθε μέρα! Επίσης,9ωρο δεν υπάρχει καθώς το πλοίο στον Πειραιά σταματάει το πολύ 2μιση ώρες στον Πειραιά και λιγότερο από 5 ώρες στη Σαντορίνη (Πέμπτες και Κυριακές που έχει και Ανάφη δεν σταματάει καθόλου).
 8. Άφιξη του Blue Star Chios στον Τουρλο της Μυκόνου σήμερα στις 17:10. Αποβιβάστηκαν 80 επιβάτες, 23 ΙΧ,5 μοτοσυκλέτες και 5 νταλίκες. Επιβιβάστηκαν 100 επιβάτες ,4 δίκυκλα και 15 ΙΧ. Αμέσως μετά την αναχώρηση του Χίος άφιξη του Thunder. Από Νάξο για Μύκονο ταξίδεψαν 90 επιβάτες και 1 ΙΧ. Για Σύρο-Πειραιά επιβιβάστηκαν 200 επιβάτες ,25 ΙΧ,1 βαν και 8 δίκυκλα. "Μολα όλα και βίρα καταπέλτη " μετά από 6λεπτη παραμονή.
 9. Όπως γίνεται στο 90% των περιπτώσεων τα τελευταία χρόνια.
 10. Πάντως φαίνεται η ποιότητα κατασκευής του πλοίου (για αυτό και μπορούσε να παίρνει πολύ βαριά φορτία ,πχ στρατιωτικό υλικό). Μακάρι να μάθουμε και τα αίτια του ατυχήματος και μακάρι βεβαίως το πλοίο να επισκευαστεί και να ξαναταξιδεψει.
 11. Άφιξη του Άρτεμις σήμερα το μεσημέρι στην Παροικιά στην ώρα του από Λαύριο - Τζια - Κύθνο - Σύρο. Αποβιβάστηκαν περίπου 200 επιβάτες, 15 ΙΧ, 1 φορτηγάκι και 1 τρίκυκλο. Επιβιβάστηκαν πάνω από 300 επιβάτες,7 ΙΧ, 2 ή 3 φορτηγάκια και 1 βαν. Μετά από 20λεπτη παραμονή "μολα όλα" και αναχώρηση για Νάξο - Ιό - Σίκινο -Φολεγανδρο - Κίμωλο - Μήλο. Πολύ καλή κίνηση για ακόμη μια μέρα . Επίσης θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι παρότι μετά το τέλος της φόρτωσης των οχημάτων είχαν βάλει όλους τους επιβάτες στο γκαράζ ,περίμεναν να ελεγχθούν και να ανέβουν στα καταστρώματα όλοι και εν συνεχεία ξεκίνησε το βαπόρι. Πολλά μπράβο (για το αυτονόητο βέβαια )
 12. Ακούγεται ότι το Smyrna di levante ετοιμάζεται εντατικά για την γραμμή. Ισχύει κάτι τέτοιο; Εγώ προσωπικά δεν δίνω πολλές πιθανότητες αφού το βαπόρι έχει πολλές δουλειές ανοικτές ακόμη.
 13. Άφιξη ίσως του καλύτερου ταχύπλοου των ελληνικών θαλασσών,του Highspeed 4 στην Παροικιά πριν από λίγο από Πειραιά. Αποβιβάστηκαν πάνω από 300 επιβάτες ,52 ΙΧ ,1 βανακι και 1 ημιφορτηγό. Επιβίβαση περίπου 90-100 επιβατών και κανενός οχήματος και απόπλους στις 12 και 20.
 14. @Nick the Greekδεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε ποτέ αλλά μιας και ήμασταν ξύπνιοι είπαμε να δούμε την άφιξη του Μπλου Σταρ Πάτμος στην Μύκονο προερχόμενο από Σίγρι -Μεστα. Οι καταπέλτες ακούμπησαν κάτω 5 και 5 προκειμένου να βγουν 10 επιβάτες και 6 ΙΧ με προορισμό το νησί των ανέμων. Με προορισμό τον Πειραιά επιβιβαστηκαν 70 επιβάτες ,1 δίκυκλο,9 ΙΧ και 24 νταλίκες. Το πλοίο μετά από 35 λεπτά παραμονής αναχώρησε αφού είχε γεμίσει το άδειο του γκαράζ.
 15. Άφιξη του Blue Star Myconos στο ομώνυμο νησί με αποβίβαση περί των 30 επιβατών και 3 ΙΧ και επιβίβαση 100 ατόμων ,25 ΙΧ ,4 βαν ,3 ημιφορτηγά και 1 νταλίκα .
 16. Χθεσινοβραδυνη άφιξη του "Dionyses Salmon" στον Αδάμαντα της Μήλου με καθυστέρηση μιαμισης και με εκφόρτωση 100 επιβατών και 5 ΙΧ και φόρτωση 50 επιβατών 11 ΙΧ και 4 φορτηγών(3 συρόμενα) για Σίφνο Πειραιά.
 17. Ταξίδι με το πλοίο χθες από Μήλο προς Σέριφο. Αν και είχε τον αέρα του δεν κουνούσε ιδιαίτερα (περίμενα πολύ περισσότερο). Γενικά το βαπορακι πολύ καθαρό και προσεγμένο με εξυπηρετικό πλήρωμα και εξαιρετικό καπετάνιο. Οι μανούβρες του cptΣτελιου είναι χάρμα οφθαλμών. Εντύπωση μου έκανε ο πραγματικά πολύς κόσμος που είχε το πλοίο και τα αρκετά ΙΧ. Μήπως υπάρχει καπου το deck plan του πλοίου;
 18. Ταξίδι σήμερα στο "φρεσκαρισμενο" Αιγαίο με το βαπόρι. Αναχώρηση στην ώρα μας ταυτόχρονα με το Highspeed 4 και έναρξη μιας σύντομης και άτυπης κόντρας από τα φανάρια του Πειραιά . Αν και είχαμε την εσωτερική περνώντας αριστερά της κίτρινης ,ενώ το Highspeed την εξωτερική τολμώ να πω ότι μας κατάπιε με χαρακτηριστική ευκολία και πολύ σύντομα είχε περάσει από την πλώρη μας και είχε βάλει ροτα για Πάρο. Γενικά αν και με ανέμους 7-8 μποφόρ καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού το πλοίο κούνησε ελάχιστα διατηρώντας την γνωστή "ζικ Ζακ" πορεία του.Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά και να έκανε κάποιος προσπάθεια να παραμείνει στα καταστρώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν από εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο. Τα ρεμετζα σε Σέριφο και Σίφνο ακριβεστατα και πολύ κοντά σε βράχια και ντοκο. Πραγματικά εξαιρετικές μανούβρες από τον cpt Γιώργο Βαζουρα. Στη Μήλο περιμέναμε ένα 20λεπτο τον Σολωμό που είχε καταλάβει την προβλήτα. Το Seajet II πρέπει να μας περίμενε αρκετή ώρα(για την ανταπόκριση προς Φολέγανδρο και λοιπές νήσους) με αρκετά καλαμπουρια και ευχάριστη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα πληρώματα των δύο πλοίων.Γενικοτερα το πλήρωμα εξαιρετικά ευγενικό και πρόθυμο. Highlight του ταξιδιού τα φουνταρισμενα τουρκικά ψαράδικα τα οποία έβρισκαν απαγκιο νότια της Σερίφου. Ή εκτελούσαν μυστικές στρατιωτικές αποστολές σύμφωνα με μερικούς επιβάτες
 19. Ο cpt Βαγγέλης Δημητρακάκης στο Νήσος Ρόδος.
 20. Ο cptΓιωργος Αρβανίτης έχει επιστρέψει στο Νήσος Σάμος στη θέση του cptΒαγγελη Δημητρακάκη
 21. Επιστροφή από σήμερα και μέχρι της 24/7 του Blue Star Patmos στην άγονη Δωδεκανήσου.
 22. Το Blue Star Chios στην θέση του Blue Star Patmos στο απογευματινό δρομολογιο μέχρι της 24/7
 23. Στο Celebrity Edge ο cptΤασος Καφετζής Στο Celebrity Beyond η cptKate McCue Στο Celebrity Equinox ο cptΜατθαιος Καρανδρεας
 24. Ξέρουμε ποιος είναι στο Blue Star Patmos?
×
×
 • Create New...