Jump to content
Shipfriends

Tasos Kavala

eMembers
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Tasos Kavala

 • Birthday 04/02/1995

Contact Methods

 • Website URL
  https://kavalaportnews9.wixsite.com/kavalaportnewsgr/blog-1

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eφόσον βλέπουν ότι και τα δύο πλοία παρουσιάζουν πρόβλημα συχνά στους καταπέλτες εδώ και αρκετά χρόνια ,γιατί σε τόσες ακινησίες που έχουν γίνει ή και συντηρήσεις/δεξαμενισμούς δεν έχουν αλλάξει τους καταπέλτες (τον μηχανισμό που λειτουργούν)?
 2. Πάντως φαίνεται ότι το πλοίο άγγιξε μέχρι και τους 18 κόμβους στην χθεσινή αναχώρηση από το Λαύριο για πάνω
 3. Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, για μηχανική βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς τον λιμένα Καβάλας. Το ”ΝΙΚΗΤΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καβάλας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 4. Εκτός από την σύνθεση πληρώματος ,βρέθηκαν και 3 θετικά κρούσματα στο πλοίο σε μέλη του πληρώματος ,οπότε και έγινε νέα ναυτολόγηση άλλων μελών.
 5. Μάλλον δεν είστε καλά πληροφορημένος ή δεν έχετε δει σχόλια.
 6. Eπειδή ζω απο μικρός στην Καβάλα και αν και δεν είμαι επαγγελματίας (να δουλεύω σε μεταφορικές ,φορτηγά κλπ) να ταξιδεύω συνέχεια ωστόσο γνωρίζω πολύ καλά τα πλοία της γραμμής και όλη την νοοτροπία .Σας πληροφορώ ότι το πρόβλημα πέρα του προφανές ότι σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί η λύση για την μεταφορά των φορτηγών κλπ από το Λαύριο.Είναι στο ότι στην Λήμνο ότι και να τους πας θα το θεωρούν πάντα σαπάκι ,νεκροφόροα ,μαούνα και χίλια δυο είτε κρουαζιερόπλοιο πάει ,είτε ταχύπλοο ,είτε σύγχρονο πλοίο η γκρίνια και η απληστεία των ανθρώπων αυτών στο ακτοπλοοικό κομμάτι είναι απερίγραπτη. Ήρθε το SUPERRUNNER το έβριζαν ,η αλήθεια είναι ότι οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες και πλέον έχουν ελλατωθεί αλλά μιλάμε για μια πολύ δυσκολη γραμμή που περνάς από τα πάντα μέχρι να ανέβεις ,το ταχύπλοο είναι ξεκάθαρα προσωρινή λύση αλλά δεν έχει εκτιμηθεί ...το βρίζουν και αυτό συνεχώς .Μιλάμε τώρα για κάτι καιρούς τις προηγούμενες μέρες που είναι απολύτως φυσιολογικό να μην τηρούνται τα ωράρια.Επίσης σε όλα τα νησιά φέτος και λιμάνια λόγω των ελέγχων για χαρτιά ,tests,κλπ συγκεντρώνεται τεράστια καθυστέρηση ειδικά σε γραμμές όπως η δική μας. Η SEAJETS έκανε ότι καλύτερο μπορούσε εφόσον δεν γνώριζε και η ίδια ότι δεν είχε την προκειμένη στιγμή συμβατικό πλοίο. Στο παρελθόν είχε προθυμοποιηθεί και η ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ με τον ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ αλλά επειδή τα έπαιρνε όλα η ΑΤΤΙΚΑ δεν υπήρχε δουλειά πέρα από ενα ή δυο δρομολόγια και έτσι δεν ξανά αιτήθηκε να συνδράμει. Θα μπορούσε όπως είπε κάποιος παραπάνω να γίνει κάτι επιπλέον με κάποιο ro/ro τουλάχιστον από το Λαύριο.Και πάλι όμως μπράβο αξίζει η εταιρία γιατί ναυλωσε το ολυμπους για να εξυπηρετήσει. Όλα αυτά βέβαια είναι προσωρινές λύσεις και σίγουρα χρειάζεται μια οριστική λύση και μακάρι είτε το AQUA STAR είτε αλλο να λύσει το μεγάλο πρόβλημα. Όμως το να βρίζουν το MYCONOS που άργησε γτ είχε θέμα με την αγκυρα ,ή να βρίζουν το ταχύπλοο με τόσο αισχρά λόγια .....το θεωρώ προσωπικά απαράδεκτο,δεν έχουν ιδέα από τίποτα και όντως έχουν ταλαιπωρηθεί αλλά ας μην τρελαθούμε κιόλας η νόοτροπια του μυαλού είναι αυτή που δεν έχει λύση. Ηταν ο Πήγασος στην γραμμή το εβριζαν ,ηρθε το ακουα ,μπλου εφυγε ο πηγασος ζητουσαν πισω τον Πηγασο. Το AQUA BLUE τα πηγαίνε εξαιρετικά στην γραμμή πριν την βλάβη ...στην Λήμνο δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένοι μόνο αν τους φέρεις κανά Παλάτι και εκεί πάλι κάτι θα έχουν να πουν.......... φαρσοκομωδία η κατάσταση............
 7. Το SUPERRUNNER JET φαίνεται ότι θα μείνει στην γραμμή μας (Λαύριο - Μεστά Χίου - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα) τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου .Πιθανολογώ (προσωπικά)και μέχρι τέλος καλοκαιριού αφού το AQUA BLUE δεν είναι ακόμη έτοιμο.
 8. Το OLYMPUS ναυλωμένο από την SeaJets ,πρόκειται να εκτελέσει δύο απευθείας δρομολόγια από Πειραιά για Λήμνο και επιστροφή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα φορτηγά και τις νταλίκες του Λαυρίου. Οι πιθανές ημερομηνίες εκτέλεσης δρομολογίων είναι η 29/07 και 05/08
 9. Εξυπηρετούνται και με τον ΔΙΑΓΟΡΑ που κάνει δρομολόγια Λήμνο /Καβάλα /Μυτιλήνη και πάνω αλλά από Λαύριο είναι το πρόβλημα επειδή το SUPERRUNNER δεν τα χωράει.
 10. Αναχώρησε με λίγη καθυστέρηση από το Λαύριο για επάνω.
 11. Το BLUE STAR MYCONOS αναχώρησε κανονινκά από το λιμάνι της Καβάλας ,αλλά λίγα μέτρα μετά διαπιστώθηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου σε μια εκ των δύο άγκυρων του πλοίου με αποτελέσμα να κολλήσει στον πυθμένα και να είναι αδύνατη η ανασήκωση της . Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα έκαναν προσπάθειες αποκόλλησης της . Αυτή είναι η θέση του Λιμεναρχείου Καβάλας .Ενώ την ίδια ώρα έξω από το λιμάνι παραμένουν 5 ανεμβολίαστοι καθώς δεν προχώρησαν σε rapid test και έτσι το πλοίο παραμένει στο λιμάνι μέχρι και αυτή την ώρα .Μεγάλη ταλαιπωρία και μισες αλήθειες ...............
 12. Πρώτη φορά θα δούμε τέτοιους χρόνους ,αν μη τι άλλο εντυωπσιακοί χρόνοι για την γραμμή μας !!! . Αλλά το ταχύπλοο σε μια τέτοια γραμμή δύσκολα μπορεί να σταθεί ,καθώς υπάρχουν φορτηγά και νταλίκες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και πολλά Ι.Χ .Ας ελπίσουμε να επιστρέψει το AQUA BLUE το οποίο πριν την αβαρία του τα πήγαινε εξαιρετικά και σε χρόνους ,και σε πληρότητα και σε συνθήκες.
×
×
 • Create New...