Jump to content
Shipfriends

Εξπρές Σαντορίνη (IMO 7330040)


Recommended Posts

  • Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hello Matt

The ship will be out of service at least until the end of November, in order to finish her annual refit. The first ship that she will replace is most likely Prevelis, but not in her routes. Express Santorini will go in the routes of Ieraepetra L and Ierapetra L in the routes of Prevelis

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εν αντιθέσει με την περυσινή (και κατά ένα μήνα νωρίτερα) απογευματινή του επιστροφή, όταν και κλιμάκιο των shipfriends το είχε υποδεχθεί στα πάτρια ύδατα του Πειραιά :D .

Μιας και φέτος το κλιμάκιο των shipfriends λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραστεί (αν και είχε προσκληθεί :P ) στην άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, ας πάμε μέχρι την Δραπετσώνα για να δούμε το Σαντορινάκι αρκετά ταλαιπωρημένο από τις καλοκαιρινές του υποχρεώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Στο βιντεάκι πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Cpt Στέφανου Παπαδόπουλου ενός εξαιρετικού πλοίαρχου και πάνω από όλα Ανθρώπου.

Για αρχές Ιανουαρίου προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το ΣΑΝΤΟΡΙΝάκι από την ετήσιά του

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ΣΑΝΤΟΡΙΝάκι θα πάει και του χρόνου στην Πορτογαλία.Επίσης στο ναυλοσύφωνο υπάρχει κι option για το 2012 αλλά από την στιγμή που η Atlanticoline δεν έχει βαπόρι όπως αναμενόταν κι από την στιγμή που είναι ευχαριστημένη από το όμορφο βαποράκι θα ενεργοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα κι η option.

Πέραν αυτών το πλοίο κάνει επισκευή αυτή την στιγμή και 16 Γενάρη προγραμματίζεται να βγει για να σκαντζάρει το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δε ξέρω εάν γίνει κάτι αλλά το Εξπρές Σαντορίνη πιθανόν σήμερα/αύριο να φύγει από τη Δραπετσώνα, διότι βλέπω το πλήρωμα να τρέχει να τελειώσει όποιες εργασίες είχαν ανοίξει, για να είναι το πλοίο έτοιμο το συντομότερο δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Σάν πολύ νωρίς δέν είναι;Αφού πιό πάνω αναφέρεται ότι υπολογίζεται να είναι έτοιμο στίς 16.01.2011

Επίσης μιά άλλη απορία μου είναι η εξής:στο "απολογιστικό" βιντεάκι,εκτός από τον καπτά-Στέφανο Παπαδόπουλο εμφανίζεται και μιά κυρία (λογίστρια ή πλοιοσυνοδός,δέν διέκρινα τί έγραφε η επεξηγηματική λεζάντα) μέλος τού πληρώματος,που όμως είναι Πορτογαλίδα.Προφανώς δέν ήρθε μαζί με το πλοίο στην Ελλάδα-οπότε ποιοί από το πλήρωμα είναι Ελληνες;Υπάρχει όρος στο ναυλοσύμφωνο που καθορίζει αυτήν την λεπτομέρεια;

ΥΓ.Αυτό το πλαϊνό μπαρκαρίζο μπορεί να είναι λειτουργικό γιά τίς Αζόρες,αλλά είναι αντιαισθητικό-ευτυχώς που το έχουν βάψει το μισό άσπρο και δέν διακρίνεται από μακρυά,εκτός άν κάποιος ξέρη την ύπαρξή του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει συμφέρει ή δεν συμφέρει, ο κάθε τύπος ναύλωσης έχει το αντίστοιχο κόστος. Συνεπώς ένα πλοίο μπορεί να ναυλωθεί “γυμνό” (bare boat), δηλαδή χωρίς καθόλου πλήρωμα, με full πλήρωμα ή με deck & engine πλήρωμα.

Στην περίπτωση του Εξπρές Σαντορίνη το πλήρωμα της γέφυρας και της μηχανής είναι της HSW και το πλήρωμα του ξενοδοχειακού της Atlantico.

στο shipfriends, για καθε ερωτηση υπαρχει ηδη η απαντηση. :);)

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Σαντορίνη σε λίγη ώρα θα μεθορμίσει από το Ν.Μ. Δραπετσώνας στο Πειραιά, για να βάλει τα σωστικά του. Και αργά το βραδύ θα αναχωρήσει για το Βόλο για να αντικαταστήσει το Εξπρές Σκιάθος

Υ.Γ: Earl Granville, o Proud Ionian φαντάζομαι ότι εννοούσε εάν θα πήγαινε τώρα στο Βόλο για να αντικαταστήσει το Εξπρές Σκιάθος λόγω της βλάβης του.

Link to comment
Share on other sites

Χθες το πρωί κατεβαίνοντας στο κέντρο του Βόλου είδα το Σαντορίνη να έχει λύσει κάβους και ξεκινούσε, δεν πρόλαβα να δω για που. Από μέσα μου είπα "μα που πάνε με τόσο αέρα ". Κοιτώ στο ΑΙΣ αργότερα δεν το βλέπω πουθενά. Πήγα νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι και είδα να έχει κάνει απλά αλλαγή θέσης , και να είναι πλαγιοδετημενο στο κεφάλι κάτι σπάνιο στο λιμάνι του Βόλου σε αυτή την θέση «τότε είπα μπράβο καπετάνιε». Έτσι βραδάκι πια πήγα για φωτογράφιση.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Οντως ωραίες οι φωτογραφίες (δέν είχατε χιόνι εκεί σήμερα εσείς;Εδώ στην Αθήνα το ψιλοδαγκώσαμε,ακόμα και στο κέντρο,που μένω...).

Επίσης φαντάζομαι είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο πλαγιοδετεί σε Ελληνικό λιμάνι.

Πάντως μιά και δέν είναι πλέον "operated by Atlanticoline",καλό θα είναι να πιάσουν τίς μπογιόβουρτσες και να προβούν στο σχετικό update....

Link to comment
Share on other sites

Και να το ξαναβάψουν την άνοιξη πριν φύγει??

Έχει πλαγιοδετήσει και στο Πειραιά και έχει χρησιμοποιήσει το καταπέλτη του (βέβαια για δοκιμαστική λειτουργία του καταπέλτη). Όπως και τώρα τον χρησιμοποίησε γιατί έκριναν ότι ήταν πιο ασφαλής η πλαγιοδέτηση του πλοίου, όποτε χρησιμοποιούν το καταπέλτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φέτος η εταιρεία του αποφάσισε να ρίξει κάποια παραπάνω χρήματα στο Eξπρές Σαντορίνη, για να κάνει κάποια γερή μηχανική επισκευή, γιατί κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί. Εάν και στο τέλος έφυγε κλείνοντας τις δουλειές γρήγορα γιατί έπρεπε να αντικαθιστούσε το «λαβωμένο» Εξπρές Σκιάθος.

Αυτό θέλω πιστεύω ότι είναι κάλος οιωνός για το πλοίο (δηλαδή να το κρατήσουν κάποια χρόνια ακόμα) μιας και έχει βρει ένα ρόλο με τη ναύλωση στις Αζόρες και το χειμώνα να αντικαθιστά κάποια πλοία του ομίλου όταν αυτά κάνουν επισκευές. Εάν και για μένα θα μπορούσε το Εξπρές Σαντορίνη να προσφέρει πολλά σε μόνιμη βάση σε διαφορες γραμμές του Αιγαίου.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Έκτακτη προσέγγιση στην Αλόννησο είχε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στο δρομολόγιο της 28-12-2010, σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία.

Άλλαξε δρομολόγιο

το «Σαντορίνη Εξπρές»

για να παραλάβει 7χρονο

από την Αλόννησο

Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να αποσπάσει η πράξη του πλοιάρχου του οχηματαγωγού «Σαντορίνη Εξπρές», ο οποίος αποφάσισε την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Αλοννήσου για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου 7χρονου αγοριού, τραυματία τροχαίου ατυχήματος. Το πλοίο δεν είχε προγραμματισμένο, για χθες, δρομολόγιο με προορισμό την Αλόννησο. Το χθεσινό δρομολόγιο ήταν Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος και επιστροφή στο Βόλο.

Χθες το πρωί, όπως έγινε γνωστό, στην Αλόννησο σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε ένα 7χρονο αγόρι. Ο μικρός επέβαινε σε αυτοκίνητο με οδηγό τον πατέρα του. Για άγνωστο λόγο, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 7χρονου. Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μεταφορά του παιδιού ήταν σχεδόν αδύνατη, καθώς η λιμενική αρχή της Σκοπέλου δεν διαθέτει πλωτό, αλλά και ο απόπλους οποιουδήποτε άλλου μικρού σκάφος θεωρήθηκε δύσκολος και επικίνδυνος, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Αλοννήσου έπνεαν άνεμοι εντάσεως επτά περίπου μποφόρ και θα ήταν παρακινδυνευμένη η απόφαση για απόπλου μικρού σκάφους. Έτσι η λιμενική αρχή του νησιού έκρινε πως η μόνη λύση ήταν η μεταφορά του μικρού με το οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής. Όπως σημείωσε ο λιμενάρχης Αλοννήσου ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του «Σαντορίνη Εξπρές» να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλοννήσου για την παραλαβή του τραυματία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ο πλοίαρχος προσέγγισε στο λιμάνι της Αλοννήσου για την παραλαβή του 7χρονου αγοριού.

Σημειώνεται ότι το πλοίο μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου με προορισμό τη Σκιάθο και το Βόλο. Μετά την παραλαβή του 7χρονου το πλοίο απέπλευσε κατ’ ευθείαν για τη Σκιάθο απ΄ όπου παρέλαβε με καθυστέρηση μισής περίπου ώρας τους επιβάτες οι οποίοι περίμεναν να ταξιδέψουν με προορισμό το Βόλο. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, παρέλαβε αμέσως τον μικρό τραυματία και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...