Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

2. να βαφτουν μπλε και τα παραθυρα της γεφυρας. κατι σαν και αυτο, αλλα σε μπλε. το ιδιο θα μπορουσε να γινει και στο επτανησος (καθρεφτης και γεφυρα).

εμενα το μπλε στα παραθυρα της γεφυρας μου θυμιζει παντως κατι κομικ που παριστανουν το κλεφτη με το μαντηλι δεμενο στα ματια..........;)

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Συγκρίνοντας αυτές τις δυο φωτογραφίες του Speedrunner IV και Speedrunner III, μια στις 29 Ιουνίου του 2009 (την ημέρα που έφτασε το Speedrunner III στην Ελλάδα) και μια χθεσινή θα δείτε ότι υπάρχει μια διαφορά στα σινιάλα της Aegean Speed Lines. Στη δεξιά πλευρά του Speedrunner IV έχει γραφτεί η λέξη SPEED με νέο χρώμα. Δηλαδή από γκριζομπλε έγινε θαλλασι, όπως και η πάνω ρίγα. Αυτή η αλλαγή έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Ενώ το ίδιο έχει γίνει και στο Speedrunner III αλλά από την αριστερή πλευρά. Όποτε την άλλη εβδομάδα μάλλον θα αλλάξουν θέσεις πρόσδεσης για να γίνουν οι ίδιες αλλαγές από την άλλη πλευρά κάθε πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση κρίσεως: Τα χρώματα του ΑΛΚΥΟΝΗ τώρα που θα ξαναδρομολογηθεί στη Ραφήνα θα είναι τα ίδια που φορούσε το 2006 (με τα κύματα, το γεράκι, κτλ.) ή θα φορέσει άλλα άσχετα με τα προηγούμενα?? (πχ. μπλε, κόκκινο...) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ηθελα να ξερα πιανου πανεξυπνου ηταν η ιδεα να βγαλει τον μινωα και να αφησει την σκια του απο τις τσιμινιερες των πλοιων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γούστα είναι αυτά αγαπητέ proud. Προσωπικά το κόκκινο της τσιμινιέρας των Νήσος το θεωρώ πολύ πιο όμορφο από το κιτρινωπό των αστεριών. Σαν blue star τα νήσος σίγουρα θα είχαν μια πιο ήρεμη ζωή, αφού θα εντάσσονταν κατευθείαν στο brand name της εταιρείας, ενώ τα νήσος αναγκάστηκαν να μάχονται για να δημιουργήσουν το δικό τους κοινό από το μηδέν. Ήταν τα υβρίδια μιας εταιρείας μεταξύ ταχυπλόων και συμβατικών που έπρεπε να βρουν το χαρακτήρα τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο naviearmatori διαβασα οτι πληρωνεται καλα απο την Warner Bros για να εχει τα καρτουν στα πλοια της(διαφημιση δηλαδη).Οπως και σε μας παντως,ετσι και στους Ιταλους,δεν αρεσουν τα πλοια της Moby με αυτα τα σχεδια,προτιμουν τα παλια σινιαλα με την φαλαινα.

Link to comment
Share on other sites

Αντιθέτως εμένα μού αρέσει αυτό το livery γιά το συγκεκριμένο πλοίο.Θα μπορούσε μάλιστα να λείπη και αυτή η λευκή περιοχστην πρύμνη και να συνεχίζεται το μπλέ χρώμα μέχρι τον καταπέλτη.Είναι κάτι διαφορετικό από όλα τά μπλέ/λευκά/κόκκινα που είχαμε συνηθίσει.

συμφωνω και εγω. το μπλε μεχρι πρυμα και θα δειχνει πολυ ομομορφο.

Link to comment
Share on other sites

το μπλε μεχρι πρυμα και θα δειχνει πολυ ομομορφο.

H νέα φορεσιά που θα έχει το βαποράκι θα το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.

Αναμφίβολα! Απ' την ασχήμια και την υπερβολή! :D Όπως είπε κι ένας φίλος, σα κονσέρβα θα είναι. Εγώ λέω ότι είναι μια χειρότερη της Endeavor έκδοση. Κάτι πιο λιτό αρμόζει στο πλοίο, όπως λιτό είναι το και ίδιο το σκαρί.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον .voyager (επιτέλους, νόμιζα πως ήμουν ο μόνος που φρίκαρε.....)

Όταν είδα την φωτό νόμιζα πως επρόκειτο για κάποιο αστείο-φάρσα τα περί πώλησης, και διάβασα το κείμενο προκειμένου να σιγουρευτώ. Απλά, φρίκη. Ο συνδυασμός των χρωμάτων δεν με ενοχλεί καθόλου, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που είναι απαράδεκτο, είναι οι επιφάνειες που καλύπτουν πάνω στο πλοίο. Το ότι στο παρελθόν η εταιρεία είχε διαλέξει κάποιο "μοτίβο" για να βάψει τα ταχύπλοα της, δεν σημαίνει και ότι ταιριάζει σε κάθε είδους πλοίο.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος που είδαμε βαμμένο το πλοίο στην φωτό, ήταν κάτι το προσωρινό και πρόχειρο ώστε να γίνει η παρουσίαση του, και ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και η καλαισθησία.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά!!! Επιτέλους κάποιοι καταλαβαίνουν από αρμονία χρωμάτων στα καράβια!!! Δε γίνεται να φορτώνουμε ένα μικρό βαποράκι με τόσα χρώματα!!! Το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ήταν τόσο όμορφο στο λιμάνι μας και το στόλιζε ακριβώς επειδή ήταν τόσο απλό! Και σαν το ίδιο το καράβι, αλλά και στα χρώματά του! Δεν είναι δυνατό να το γεμίζουν με πορτοκαλιά, μπλε, και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους τους απλά και μόνο επειδή είναι έτσι βαμμένα τα ταχύπλοα της εταιρίας... Κι εδώ που τα λέμε ποτέ δε μ' άρεσαν σε χρώματα τα συγκεκριμένα ταχύπλοα! Δε νοείται συνδυασμός πορτοκαλί με μπλε!!! Σαν εταιρία πετρελαιοειδών μοιάζει... Φυσικά η εταιρία θα πει ότι αναγκαστικά θα βαφτεί έτσι, επειδή έτσι είναι όλος ο στόλος! Μα ποιος είπε ότι ο στόλος είναι ωραίος έτσι?? Αν επέλεγε κάτι πιο απλό θα ήταν πολύ πιο όμορφος. Και το ΚΟΡΑΗΣ έχει πορτοκαλί, αλλά δεν το φορτώνει η εταιρία με άλλα τόσα έντονα χρώματα από πάνω! Τα έντονα χρώματα τα συνδυάζουμε με ήρεμα, όχι με άλλα τόσα έντονα... Κι αυτή η πορτοκαλί γραμμή πάνω από τη γέφυρα τι ρόλο παίζει?? Προσωπικά πιστεύω πως στο ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ δεν πρέπει κάποιος να του βγάλει την απλότητά του... Το μικρούλι μας είναι τόσο όμορφο ακριβώς επειδή είναι τόσο απλό! Nothing else!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτή η πορτοκαλί γραμμή πάνω από τη γέφυρα τι ρόλο παίζει??

Υποχρεωτική από τους κανονισμούς.

Προσωπικά το πορτοκαλί του Κοραή δεν μου αρέσει, ενώ στα ταχύπλοα της dodekanisos θεωρώ οτι ταιριάζει.

Υγ άσχετο. Αν και ολυμπιακός, θα ήθελα να δω και καποιο ελληνικό ακτοπλοικό βαμμένο σκούρο πράσινο.

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτική από τους κανονισμούς.

Φίλε μου, δεν το ήξερα αυτό! Πρώτη φορά το ακούω, ειλικρινά! Δλδ όσα πλοία βάφουν τη γέφυρα από πάνω πορτοκαλί, το κάνουν επειδή ακολουθούν κάποιο κανονισμό? Σε τι ακριβώς αναφέρεται αυτός ο κανονισμός? Μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο περισσότερο? Σ' ευχαριστώ από πριν!

Για το πράσινο ακτοπλο'ι'κό, είχαμε πριν χρόνια το ΚΑΡΥΣΤΟΣ επί Γούτου. Ακόμη και το βραχύβειο ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΙΙ που είχε φέρει ένα καλοκαίρι, πράσινο το είχε βάψει κι αυτό... Αν και το ΚΑΡΥΣΤΑΚΙ μας το προτιμούσα στα πρώτα του χρώματα μ' εκείνο το γαλάζιο τραπέζιο στα πλευρά... Γενικά πάντως, το σκούρο πράσινο δίνει μια αίσθηση χαράς στα πλοία... Προσωπικά θα μ' άρεσε... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Αν και ολυμπιακός, θα ήθελα να δω και καποιο ελληνικό ακτοπλοικό βαμμένο σκούρο πράσινο.

Kαι σε ανοιχτό πράσινο -αυτό της ακρίδας του αγρού- εμένα μου αρέσει :)

gallery_2195_837_154874.jpg

η παναγια σκιαδενη ειναι γνωστη εικονα στη ροδο

"Παναγία Τσαμπίκα" δεν έχουμε δει ακόμη, παρότι σημαντική για τη Ρόδο. Το όνομα "Τσαμπίκος" είναι ευρέως διαδεδομένο στο νησί.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ο χρωματισμος ειναι αρκετα πρωτοτυπος και το κανει ξεχωριστο απο ολα τα αλλα πλοια της ακτοπλοϊας

επιτελους να ξεφυγουμε λιγο απο την κυριαρχια του μπλε ή του λευκου

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
α οποια θα ειναι ενα mix απο minoan,tirrenia και moby B) καθως τα καρτουν μαλλον θα μεινουν οπως ειναι :eek:

Μία μόνον λέξη μπορεί να περιγράψη αυτόν τον χρωματισμό:

Aktarma :blink:

Ε ρε πώς το καταντήσανε το βαπόρι....

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τα πλοια του ομιλου γκριμαλντι θυμιζουν απο σινιαλα, ολιγον απο ΣΑΟΣ στο ξεκινημα. οτι να'ναι. ο ικαρος ταξιδευει ναυλωμενος σε τριτη εταιρεια φορωντας κανονικα τα χρωματα της minoan. ο διας ταξιδευει ξανα για τη minoan (της ανηκει θυμιζω μεσω της Minoan Italia Spa) στα μπλε του ομιλου γκριμαλντι, αλλα χωρις το G και Grimaldi lines στο πλαι. κυανολευκος σαν την ελληνικη σημαια, ενω το florencia ταξιδευει για τον ομιλο grimaldi στην αδριατικη χωρις το lines στην αριστερη πλευρα (σβησαμε το ονομα της κοινοπραξιας suardiaz μονο)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Τρεχατε οσο προλαβαινετε να βγαλετε φωτογραφια τα Χαισπιντ..

 

....στα κοκκινα...

 

Γιατι πολυ συντομα θα τα δουμε στο λαχανι της Cosmote μιας και η εταιρια κινητης τηλεφωνιας ηταν η νικητρια στη μαχη για το ποιος θα διαφημιζεται τα επομενα χρονια πανω στα ταχυπλοα της HSW.

Ετσι μπραβο εστω και αργα θα βαλουν την σωστη φανελα :wub:  το κοκκινο μου καθοταν καπως :P

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...