Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Παραιτηθηκε απο βουλευτης ο Μιλτιαδης Βαρβιτσιωτης

Edited by polmyt
  • Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 months later...
Posted

Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, Νέος υφυπουργός ΥΝΑΝΠ αναλαμβάνει ο Στέφανος Γκίκας, βουλευτής Κέρκυρας και Αρχιπλοίαρχος ΠΝ εν αποστρατεία.

 

  • 1 month later...
Posted

Μια από τις κολοσσιαίες:D στιγμές της ιστορίας του ενδόξου ΥΕΝ και του τρισμέγιστου ΛΣ, σκάλισε και έφερε στην επιφάνεια από το μακρινό 1987 η Ελίνα Φαρσάρη στο podcast της "Η Ιστορία της Κυριακής". Δεν είναι άλλη από την ανακάλυψη του Κολοσσού της Ρόδου. Εδώ υπάρχει το teaser στο cretalive, νομίζω υπάρχει σύνδεσμος για να ακούσετε το σπαρταριστό επεισόδιο. Αν τυχόν δε δουλεύει θα βρείτε εύκολα το podcast στο Spotify. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, μιλάμε για δωρεάν ψυχαγωγία:D.

Posted
On 11/9/2008 at 11:05 PM, georgios express said:

Οι νεώτεροι δεν ενθυμείσθε, αλλά ένας μΚ (=μετά Κατσιφάρα) ΥΕΝ του ΠΑΣΟΚ (ονόματι Αλεξανδρής), εκεί γύρω στο 1987 και ενώ έβραζε το καζάνι με Δήμητρα "Μιμή" Λιάνη και Γ. Κοσκωτά, απεφάσισε ότι βρήκε στον βυθό του Μανδρακίου τα υπολείμματα του υποτίθεται καταρρεύσαντος το πάλαι ποτέ Κολοσσού. Υποβρύχια, Μοσσάντ, βαθυσκάφη, δύτες, αλεξιπτωτιστές, KGB κλπ δημοκρατικές δυνάμεις το προσπάθησαν, αλλά τελικά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε υπο τους θορυβώδεις καγχασμούς του Πανελληνίου :P.

 

On 11/9/2008 at 11:18 PM, proud_ionian said:

δεν τα θυμασαι καλα:). ο βουλευτης φωκιδας σταθης αλεξανδρης που διακονουσε το ΥΕΝ:D ηθελε δοξα. δυτης του λιμενικου ανεφερε στο λιμεναρχειο οτι βρηκε τη γροθια του κολοσσου:eek:. το αρχηγειο του λσ επεβαλε σιωπη, ενω δεν επετραπη σε κανεναν ειδικο (αρχαιολογο, εκπροσωπο του ΥΠΠΟ κλπ) να δει το ευρημα. οταν ανελκυστηκε το ευρημα ολοι καταλαβαν οτι ητα απλα ενα μπλοκι που του ειχε κανει αυλακιες η δαγκανα του κρενιου και δεν ειχε καμια σχεση με τον κολοσσο (που δεν ηταν απο μαρμαρο αλλα ορειχαλκινος).

μολις εσκασε το φιασκο το ΥΠΠΟ διαχωρησε τη θεση του και ειπε οτι η ολη επιχειρηση ηταν αρμοδιοτητας ΥΕΝ. παντως ge το καλοκαιρι του 87 δεν μεσουρανουσε το σκανδαλο κοσκωτα και η μιμη (αυτα τα σκανδαλα ηταν το 88), αλλα η εκδοση του φολινι, η δολοφονια της φραντζη και οι 1100 νεκροι απο τον καυσωνα.

εκεινη την εποχη βρισκομουν στο εξωτερικο και η ειδηση ηταν το ανεκδοτο των διεθνων ΜΜΕ.

 

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 😜 

  • 9 months later...
Posted

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, θα διενεργηθούν ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) και θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με:

1. Το συμβάν στο λιμάνι της Αλοννήσου στις 27/4/2025, όπου κατά την ώρα της επιβίβασης έσπασε ο κάβος σε πλοίο. (Speedrunner Jet 2)

2. Το συμβάν με την αποκατάσταση καταπέλτη, εν πλω από το πλήρωμα, σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Σύρο προς Πειραιά στις 30/4/2025. (Ποίο πλοίο ήταν??)

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα εφαρμόζει μηδενική ανοχή σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια πολιτών, επιβατών και εργαζομένων.

 

Posted
4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

2. Το συμβάν με την αποκατάσταση καταπέλτη, εν πλω από το πλήρωμα, σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Σύρο προς Πειραιά στις 30/4/2025. (Ποίο πλοίο ήταν??)

 

Κυκλοφορεί βίντεο στα social media με το συγκεκριμένο συμβάν και από ότι μπορώ να καταλάβω από το βίντεο πρέπει να είναι το Champion Jet 1

Posted

Ουρανομήκεις κενολογίες, εκπορευόμενες από τον άτεγκτο και τιτανοτεράστιο διαμορφωτή πολιτικής Β. Κικίλια. Ειδικός δεν είμαι (αντιθέτως μάλιστα), αλλά θα είναι ένα μικρό θαύμα αν καταφέρει κάποιος να βρεί αιτιώδη συνάφεια, που λένε οι μύστες της Νομικής Επιστήμης, μεταξύ σπασμένου συρματόσχοινου του καταπέλτη και πράξεων ή παραλείψεων του Λιμενάρχη. Όχι ότι το ΛΣ/ΕΛΛ. ΑΚΤ αποτελείται από αγίους, αλλά τα του Κάισαρος τω Καίσαρι.

Posted (edited)

Mετά τον Σουμάκη ο χειρότερος και πι ο άχρηστος  υπουργός ναυτιλίας....Πάντως έχει μια παράδοση ο συγκεκριμένος να τα κάνει μπάχαλο σε όποιο υπουργείο πηγαίνει...

Edited by Nick the Greek
Quote
Posted
10 hours ago, georgios express said:

Ουρανομήκεις κενολογίες, εκπορευόμενες από τον άτεγκτο και τιτανοτεράστιο διαμορφωτή πολιτικής Β. Κικίλια. Ειδικός δεν είμαι (αντιθέτως μάλιστα), αλλά θα είναι ένα μικρό θαύμα αν καταφέρει κάποιος να βρεί αιτιώδη συνάφεια, που λένε οι μύστες της Νομικής Επιστήμης, μεταξύ σπασμένου συρματόσχοινου του καταπέλτη και πράξεων ή παραλείψεων του Λιμενάρχη. Όχι ότι το ΛΣ/ΕΛΛ. ΑΚΤ αποτελείται από αγίους, αλλά τα του Κάισαρος τω Καίσαρι.

Δια να αποδίδουμε δίκαια τα "του Καίσαρος τω Καίσαρι" θα πρέπει πρώτα να διαβάζουμε προσεκτικά τις ανακοινώσεις. Η απομάκρυνση του λιμενάρχη Αλοννήσου, δεν έχει να κάνει με την επιδιόρθωση εν πλω σε καταπέλτη ταχύπλοου, αλλά με το σπάσιμο κάβου σε ταχύπλοο στην Αλόννησο κατά την ώρα επιβίβασης. 

Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν βέβαια να μαθαίναμε την αιτιολόγηση αυτής της "απομάκρυνσης", σε τι δηλαδή ευθυνόταν ο λιμενάρχης.

Για τον εκάστοτε κ. υπουργό (όλους διαχρονικά), τα έχουμε ξαναπεί. Ας μην τα επαναλαμβάνουμε.

Posted

Η απομάκρυνση του Λιμενάρχη Αλοννήσου είναι εντελώς παράλογη με βάση το περιστατικό . Καταρχήν τον απομακρύνει χωρίς η ΕΔΕ να προλάβει να αποφανθεί . Και ναι όταν υπάρχουν ενδείξεις υπαιτιότητας απομακρύνονται πριν το πόρισμα αλλά εδώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη .

Σε γενικές γραμμές πάντως στους διαδρόμους του Υπουργείου ακούγονται ψίθυροι για πολύ άσχημη συμπεριφορά την οποία μετέρχεται ο Κικίλιας προς τα στελέχη του Υπουργείου στην καθημερινότητα. 

Posted

Μα για αυτό το λόγο δεν άλλαξε και ο Λιμενάρχης Πειραιά ; Επειδή τα άκουσε από τον ΥΝΑ;

Προφανώς ο τωρινός υπουργός είχε και έχει πάντα τα media από πίσω του να τον στηρίζουν 

Posted

Από εκεί που δεν έφταιγε κανείς για τίποτα φτάσαμε να την πληρώνει ο λιμεναρχης για ένα κάβτο που έσπασε λες και έφταιγε ή μπορούσε να κάνει τίποτα για να το αποτρεψει. Περισσότερο προφασεις εν αμαρτιαις μου μυρίζει 

Posted
11 hours ago, georgios express said:

… μεταξύ σπασμένου συρματόσχοινου του καταπέλτη και πράξεων ή παραλείψεων του Λιμενάρχη…

Γράφω συγκεκριμένα ότι η υπόθεση αφορά στην Αλόννησο; Υπάρχει και άλλο περιστατικό, οπότε συνέπτυξα τα δύο σε ένα. Διυλίζεται ο κώνωψ.

  • 1 month later...
Posted

Από προχτές και λόγω βλάβης στο server όλες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας του Υπουργείου, όλες οι πλατφόρμες και εφαρμογές( e-dla - ενιαία ναυτιλιακή θυρίδα... κλπ)  είναι πεσμένες με άγνωστο χρόνο αποκατάστασης.

Φήμες ότι ο Κικίλιας είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού ελέγχονται ως ανακριβής .😛

Σε νευρικό όμως κλονισμό έχουν περιέλθει πάρα πολλοί συναλλασσόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και έχει δημιουργηθεί το απόλυτο μπάχαλο.

Posted

Πράγματι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση των Ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου. Μέχρι τώρα είναι σε πρώιμο στάδιο αλλά σιγά σιγά θα επανέρχονται.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...