Jump to content
Shipfriends

Ποιό ferry μας αρέσει περισσότερο; Ευρωπαϊκό, Ιαπωνέζικο ή κάτι άλλο;


Απ'τα ferries που μας εχουν ερθει την τελευταια 20 ετια, τι μας αρεσει περισσοτερο;  

4 members have voted

  1. 1. Απ'τα ferries που μας εχουν ερθει την τελευταια 20 ετια, τι μας αρεσει περισσοτερο;

    • Τα ευρωπαικα 60s & 70s που εκαναν εδω δευτερη καριερα
    • Τα γιαπωνεζικα 70s & 80s που μετασκευαστηκαν εδω
    • Τα βορειοευρωπαικα (γερμανια, φινλανδια) νεοτευκτα απο το 95 και μετα
    • Τα νεοτευκτα made in Italy της ιδιας περιοδου
    • Ολα τα κλειστα made in Greece των 70s-80s
    • Τα ελληνικα νεοτευκτα (μικρα και μεγαλα) της τελευταιας 10 ετιας
    • Τα κορεατικα νεοτευκτα (σειρες ithaki & prometheus)
    • Τα ταχυπλοα της austal
    • Tα ταχυπλοα Corsaire
      0
    • Τα αμφιπλωρα made in Greece

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Παλαιότερα θα απάνταγα αβίαστα ευρωπαικά χωρίς συζήτηση. Κρίνοντας από τα πλοία που κατέβηκαν και Ελλάδα όπως οι ΑΠΟΛΛΩΝΕΣ,ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ-ΔΗΛΟΣ-ΝΑΙΑΣ ΙΙ - ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΒΕΡΓΙΝΑ,ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ... με αντίπαλους ΑΠΤΕΡΑ,ΣΟΥΠΕΡΝΑΙΑΣ,ΛΙΣΣΟΣ,ΚΑΝΤΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟΝ... δεν θα δυσκολευόμουν να πω ότι τα ευρωπαικά είναι πολύ πιο όμορφα από τα γιαπωνέζικα.

Τώρα όμως βλέποντας κάτι πλοία τύπου ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ,ΑΛΚΜΗΝΗ Α το προηγούμενο ακόμα και τα νεότευκτα ιταλικά ΠΑΛΑΣ(sorry george) ή το COLOR FANTASY που παρόλο το εντυπωσιακό του μέγεθος δεν με τρελένει η σιλουέτα του και βλέποντας κάτι πλοία τύπου ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΑΣ που χτίζονται πλέον στην άπω ανατολή βλέπω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά μεταξύ των δύο φιλοσοφιών στις ναυπηγικές γραμμές.

Βέβαια και πάλι θα πω ότι προτιμώ τα ευρωπαικά χωρίς να είμαι σίγουρος αν αυτό μπορώ να το πω σε 2 χρόνια έτσι όπως πάνε τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάλι αν εξαιρέσεις το αγαπημένο μου βαπόρι που ήταν φτιαγμένο στην πρώην Γιουγκοσλαβία με ευρωπαική γραμμή ( Kapella ) και έχωντας σε μεγάλη εκτίμηση την ποιότητα κατασκευής των αγγλικών και γερμανικών καραβιών, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι κάποια Γιαπωνέζικα πλοία μου άρεσαν περισσότερο από τα Ευρωπαικά. Οπως το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ/ΔΑΙΔΑΛΟΣ, το ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ/ΚΙΝΓΚ ΜΙΝΩΣ, το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ/ΛΑΤΩ και φυσικά το ΜΥΤΙΛΗΝΗ/ΡΟΔΑΝΘΗ και ας τα κατηγορούν κάποιοι για "κουτιά".

-Γιατι οι ΑΛΚΜΗΝΕΣ, η ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ, ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, και τα ΘΕΟΦΙΛΟΣ /ΦΑΙΔΡΑ δεν είναι κουτιά?

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα τα πλοία της δεκαετίας 60 & 70 από την Ευρώπη υπερτερούσαν σε άποψη ομορφιάς αλλά και ταξιδιού!! Αλλά σήμερα παίρνουν μερική εκδίκηση!! Γιατί πια οι Ευρωπαίοι φτιάχνουν βαπόρια υπερβολικά μεγέθους!! Που αναγκάστηκα που δεν θα είναι και όμορφα εξωτερικά, γιατί εσωτερικά πάντα ήταν, είναι και θα είναι καλύτερα!!

Link to comment
Share on other sites

Οπως το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ/ΔΑΙΔΑΛΟΣ, το ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ/ΚΙΝΓΚ ΜΙΝΩΣ, το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ/ΛΑΤΩ και φυσικά το ΜΥΤΙΛΗΝΗ/ΡΟΔΑΝΘΗ και ας τα κατηγορούν κάποιοι για "κουτιά".

Κι εγώ έβλεπα και βλέπω αυτά τα βαπόρια και τα καμαρώνω αλλά μην ξεχνάμε ότι τη σημερινή μορφή τους την έφτιαξαν εδώ στην Ελλάδα γιατί τα Ferry Atsuta/Orion, Ιshikari, Virgo, Vega δεν βλεπόντουσαν!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Κατα την αποψη μου δεν πρεπει να συγκρινουμε τα Ευρωπαικα με τα Γιαπωνεζικα αλλα τα Ευρωπαικα με τα μετασκευασμενα στην Ελλαδα Γιαπωνεζικα.Τα Ευρωπαικα οταν τα φερνουμε στην Ελλαδα τους βαζουμε μονο υπερκατασκευες στην πρυμνη ενω στα αλλα τα χτιζουμε απο την αρχη σχεδον με αποτελεσμα το βαπορι να αλλαζει τελειως μορφη.

Με βαση αυτον τον διαχωρισμο λοιπον θα πω οτι μου αρεσουν πιο πολυ τα Ευρωπαικα της δεκαετιας του 60 και του 70 απο τα αντιστοιχα Ιαπωνικα αλλα υπαρχουν και οι Ελληνικες μετασκευες οι οποιες ειναι ορισμενες φορες υπεροχες

Link to comment
Share on other sites

Οπως θα ελεγε και η συντροφος Αλεκα Παπαρρηγα, η ερωτηση αυτη ειναι ψευτο-διλημμα και μου θυμιζει κατι σε στιλ "σου αρεσουν οι ξανθιες η οι μελαχροινες?" Δεν μπορουμε νομιζω να γενικοποιησουμε τα πραγματα ετσι, πρεπει να τα δουμε on a case by case basis που λενε και στη γλωσσα της Eurovision. :D

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως δεν υπάρχει standard στα βαπόρια και στο ποιός ή που τα έχτισε. Για παράδειγμα τα Ouranos/Countess M/Bari Express ήταν - και δυστυχώς μόνο το πρώτο παραμένει να είναι - απο τα ομορφότερα σκαριά που έχουν περάσει απο την Ελλάδα. Απο την άλλη και το Ionian Sky ή τα Queen/King είναι βαπόρια όμορφα με φινέτσα και αρχοντιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειας σας Καραβολατρες!!! :mad:

Ειμαι λατρης των japaneses ferries!!

Ας μιλησουμε για αυτα!!

Ας ειναι καλα οι σχιστοματηδες!! Μονο αυτοι μειναν να κανουν ακομα υπεροχα σκαρια!! Για ποιο Color Fantasy μιλαμε!!! Πλεουμενες πολυκατοικιες καταντησαν πλεον!!

Ξερει κανεις απο σας τα AKASHIA και HAMANASU? Η' τα υπεροχα SUZURAN και SUIZEN της Shin Nihonkai Ferry? To aδελφο του ΔΙΑΓΟΡΑΣ το NEW KATSURA που εχει μια μικρη λεπτομερεια!! Εχει λιγο μεγαλυτερες τσιμινερες! Τα FERRY SUOU και FERRY SETSU της Hankyu Ferry? Ειναι τοσα πολλα που 8ελω να τα αναφερω!!!...Αλλα περιμενω κι εσας να μιλησουμε γιαυτα τα υπεροχα σκαρια με τις αλη8ινες πλωρες!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως το παιδι, καλως το, 3-0 :D . Η αισθητικη ειναι προφανως κατι το υποκειμενικο αλλα νομιζω πως θελοντας και μη οι Ελληνες πλοιοκτητες θα στραφουν ολοενα και περισσοτερο προς την Ιαπωνια μια και στη Βορεια Ευρωπη σπανιζουν πια πλοια με τις σωστες διαστασεις για τις Ελληνικες θαλασσες. Για αυτους με οχι τοσο ενημερωμενο αρχειο, να πουμε οτι τα FERRY SUOU και FERRY SETSU θυμιζουν λιγο Κρητη Ι και ΙΙ οσον αφορα το δευτερο ντεκ αποκλειστικα για φορτηγα, με λιγοστο 'κομοδεσιο' απο πανω και τσιμινιερα σαν του Millenium Express κι ακομα πιο χοντρη. Δεν μπορω να πω πως με ενθουσιαζουν. Αντιθετα το NEW KATSURA ειναι λιγο πιο ομορφο. Προσωπικα μου αρεσει πολυ το καινουριο ΚΙΣΟ που αντικατεστησε το δικο μας Ocean Trailer.

Link to comment
Share on other sites

Καθολου ασχημα αλλα σε σχεση με το Κισο, με χαλαει λιγο το φουγαρο τους. Το φουγαρο του Κισο ειναι ιδιο με το παλιο Κισο και νομιζω πιο κομψο. Μακαρι να ειχα δικες μου φωτογραφιες η να ηξερα την πηγη απο αυτες που εχω ωστε να καταλαβουν κι αλλοι γιατι μιλαμε.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φιλε Νick!! Αμα καθισουν και ψαξουν στις γιαπωνεζικες ιστοσελιδες και δουν τι ωραια σκαρια κανουν αυτοι τοτε θα δεις που 8α τα λατρεψουν!! Σχεδον ολα τα sites τους εχουν μια σελιδα τα bbs και joyful που κατακλιζονται απο φωτογραφιες αναγνωστων!! Αλη8εια ποσοι ξερουν για τα αδελφα HORUS και VENUS και τα αλλα VIRGO, VEGA και VIRTUS και το VENILIA της Higashi Nihon Ferry? Ας τα δουν και υστερα.....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Ιαπωνολάτρη, όλα τα καράβια στις φωτογραφίες φαίνονται όμορφα. Δεν μπορείς να έχεις άποψη για ένα καράβι εάν δεν το δείς από κοντά, δεν μπείς μέσα σαν επιβάτης, δεν δεις πως ταξιδεύει και δεν το δεις να δένει στα «λιμάνια» του Αιγαίου.

Επίσης, μιλάς με τέτοιο ενθουσιασμό, θα έλεγα ακόμα και φανατισμό, για τα Γιαπωνέζικα πλοία που θα έλεγα ότι είσαι μεσίτης πλοίων από την χώρα του Ακιχίτο ή ακόμα και ο εμπορικός ακόλουθος της Ιαπωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα!

Χώρια το τελευταίο που θυμίζει Ιεραπόστολο που ξεκινάει να μεταδώσει τον λόγο του Θεού στους ιθαγενείς!

Η μήπως είσαι κάτι από τα παραπάνω και μας το κρύβεις?

Και προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης: Απολλωνάρα for ever!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Νηρεα!! Λατρευω τα γιαπωνεζικα για το ομορφο τους σκαρι!! Εδω στην ευρωπη τα ωραια σκαρια αρχιζουν να εκλειπουν.....Τουλαχιστον σαυτους βλεπεις ακομα αληθινες πλωρες ανοιχτα κομοδεσια ολα ανοιχτα!!! Ενω εδω τι να σου πω!! Κι ομως τα γιαπωνεζικα στα πρωτα τους χρονια ειναι πολυ καλα σκαρια αλλωστε ειναι γνωστη η σχολαστικοτητα των γιαπωνων. Κι εχουν και δικιο που η ζωη τους κραταει 10 χρονια. Πες μου ποια γιαπωνεζικα πλοια ξερεις??

Νηρεα!!!! Σου δινω μια ιστοσελιδα!!! Εκει 8α βρεις οτι θελεις!!! //okazyzone.com/blog/index.php Πες στο link και πες μου!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οταν οι ευρωπαίοι έφτιαχναν πλώρες αληθινές για θάλασσες κι όχι για για λίμνες οι γιαπωνέζοι έφτιαχναν κάτι πλώρες τύπου ΕΞΠΡΕΣ ΑΡΗΣ που ήταν σαν σαλάχια και όταν έπεφτε στο κύτμα νόμιζες ότι έβρισκες σε βράχο.

Οταν οι βορειοευρωπαίοι έβαζαν σταμπιλάιζερς και πίτς στα βαπόρια τους οι γιαπωνέζοι τα αγνοούσαν χαρακτηριστικά.

Όταν στα βορειοευρωπαικά κυριαρχόυσε η πολυτέλεια μέσα στα γιαπωνέζικα επικρατούσε η θλίψη και η μιζέρια.

Όταν τα βορειοευρωπαικά ερχόντουσταν στην Ελλάδα και σε 2 μήνες έκαναν δρομολόγια τα γιαπωνέζικα έτρωγαν 1 χρόνο σε μετασκευές και επισκευές.

Για να μην παρεξηγηθώ οι Ιαπωνες έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου στην φιλοσοφία κατασκευής ενός πλοίου αλλά πρέπει να κάνουν κι άλλα προσωπικά για μένα.

Τα έχω ψάξει τα γιαπωνέζικα και τα έχω δει κι ομολογώ ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά τα εκτρώματα που ερχονταν στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχες της δεκαετίας του 90 αλλά δεν έχουν και καμία σχέση κατά την προσωπική μου άαποψη με τα ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 5-6-11-12. :)

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα Ηλια!!!!

Συμφωνω για τα βορειοευρωπαικα!!! Και αναφερομαι σαυτα των δεκαετιων 60, 70, 80...Αυτα ηταν υπεροχα και ειχα ευτυχως την τυχη να ταξιδεψω με τετοια!!! Εχουν μεινει μεσα στην καρδια μου!!!

Ναι οι γιαπωνες ηταν οντως πισω αλλα για δες ομως που τα καταφεραν!!! Αλλα κι αυτοι εχουν πολυ δυσκολες θαλασσες...

Μου αρεσει η φιλοσοφια τους.... Κανουν βαπορια γερα απλα και ωραια και μαλιστα χωρις υπερβολες σε θεματα πολυτελειας...Και δεν αναφερομαι για σκαρια σαν το παλιο ΚΡΗΤΗ...

Δεν εχω σκοπο να αντιπαρατεθω μαζι σου!!!! Αυτα ειναι γουστα φιλε Ηλια!!

Πηγα σαυτο το topic μονο και μονο για να συνομιλησω με αλλους φιλους καραβολατρες που εχουν την ιδια αγαπη με μενα για τα japanese ferries

Link to comment
Share on other sites

Απο ιαπωνικά μόνο τα akashia , hamanasu , r. love , bell(παλιά) μου φαίνονται όμορφα. (1995+)

Τα καινούρια rainbow τι πρωτότυπο έχουν για παράδειγμα;; Είναι πιο όμορφα από τα blue star 1 , 2 , spirit , champion;; Όχι , νομίζω.

Έτσι :τα ευρωπαικά είναι κατα τη γνώμη μου 100 φορές ομορφότερα και πολυτελέστερα από τα ιαπωνικά.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Christo!!! Moυ αρεσει η ναυπηγικη τεχνη τους... Αυτα ειναι γουστα!!! Ξερεις τα SUZURAN και SUIZEN?? Tα VENUS και HORUS?? To VENILIA και SILVER QUEEN?? Το OSADO MARU και το OKESA MARU?? Ειναι κι αλλα που μπορω να σου πω...Αυτα που σου αναφερω ειναι ομορφα....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...