Jump to content
Shipfriends

Νήσος Ρόδος (IMO 8704406)


Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Λογικά από κάποια μετασκευή το απέκτησε το vibration πρύμα , αν δεν το είχε εκ κατασκευής , μιάς και πλέον δεν το ζορίζουν από πλευράς ταχύτητας όπως όταν έκανε το 2010 Πάρο-Κώ-Ρόδο και το 2015 την άγονη Βορείου Αιγαίου.

Σε ταξίδι που είχα κάνει είχα εντοπίσει και το σπάσιμο ηλεκτροσυγκόλλησης στον πρυμνιό ιστό του πλοίου , μάρτυρας του vibration που αναφέρθηκε.

Πάντως σε γενικές γραμμές τα βαπόρια δεν αποκτούν μόνιμο vibration απο προσκρούσεις , συνήθως είναι αποτέλεσμα χρήσης των κύριων μηχανών με μεγαλύτερα φορτία απο από τα επιτρεπόμενα/συνιστόμενα , κακές φορτώσεις/σαβουρώματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να αλλάζουν την διαγωγή καθώς και το immersion των μέσων πρόωσης , ενώ κατασκευαστικά μπορεί να ευθύνεται και πιθανόν λανθασμένη τοποθέτηση της κ.μ πάνω στο block της , καθώς και του αντικραδασμικού υλικού που τοποθετείται μεταξύ της επαφής των 2 σωμάτων. Τέλος είναι και αποτέλεσμα των μετασκευών που λαμβάνουν χώρα επί το πλείστον πρύμα του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εχτές με τα ρεύματα μπαίνοντας στο Καβο Ντορο έπιασε στιγμιαία και τα 22.5 μιλια (AIS φυσικα). Για vibration που λετε θα το δώ απο κοντα σε λίγες μέρες, όμως έχοντας ταξιδέψει ήδη αρκετές φορές παλαιότερα, δεν το έχω προσεξει.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χθες βράδυ έκανα το δρομολόγιο Πειραιάς Χίος με το καράβι. Με την "νέα" αναχώρηση που βασίζεται στο πρωτόκολλο έφαγε ένα 10λεπτο στον να βγει από το λιμάνι. Σε χρόνους έχω προσέξει ότι πάει καρφί από την στιγμή που σήκωσε τον καταπέλτη από το λιμάνι μέχρι την στιγμή που κατέβασε καταπέλτη στην Χίο έκανε κάτι λιγότερο από 8 ώρες παρά την μικρή καθυστέρηση που είχε. Γενικώς ήταν καθαρό, ευγενικό τι πλήρωμα αλλά το μόνο αρνητικό είναι η θερμοκρασία στα σαλόνια. Δεν ξέρω στους πόσους βαθμούς το έχουν ρυθμισμένο αλλά έκανε τόσο κρύο που κατέληξα να κάθομαι έξω!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο στο χθεσινό ταξίδι του από Μυτιλήνη - Χίο για Πειραιά,κατά τις 4:15 το πρωί προσέγγισε έκτακτα το λιμάνι του Λαυρίου για αποβίβαση ασθενούς 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την παρέκκλιση δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στον οικείο λιμένα του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προκειμένου να αποβιβάσει 57χρονο ημεδαπό μέλος πληρώματος (ειδικότητας προϊστάμενος οικονομικός), ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω ασθενής, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ vibration όλο το πλοίο μέσα απόψε!! Δεν κοιμάσαι, πραγματικά.... Μετανιώνω την ώρα κ τη στιγμή που δεν πήρα αεροπλάνο. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. 

(To resize έγινε για να ανέβει) 

 

 

Το πλήρωμα που το αντέχει είναι ήρωες. 

Επιβεβαιώνω ότι δεν υπήρχε αυτό το vibration πριν τη μετασκευή του 16, είχε αλλά ήταν πολύ πιο ήσυχο. 

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία φορά το ταξίδεψα το καλοκαίρι του 2015 σε ταξίδι απο Σύρο. Είχε θυμάμαι λίγο, αλλά οχι σε όλους τους χώρους και γενικά ήταν ανεκτά τα πράγματα 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Και γω θυμάμαι ότι είχα αποκοιμηθεί σε καρέκλα στο κατάστρωμα από Χίο προς Βαθύ το 15 και επειδή ήταν και βρεγμένα η καρέκλα μου γλιστραγε και πήγα να πέσω από αυτήν (δεν έφυγε να πάει βόλτα προφανώς 😛, μην το λάβετε σαν υπερβολή καταλαβαίνετε τι εννοώ ). Όμως είχε μόνον εκεί τότε! Μέσα ήταν μια χαρά!

Χθες δεν παλευοτανε όμως, ήταν σαν πλυντήριο! 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στα Ψαρά και τις Οινούσσες στις 4/11/23

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ψαρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 12520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Ψαρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Στο πλοίο επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό τα Ψαρά, ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες στον οικείο λιμένα προς επιβίβαση.

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 12520, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Οινουσσών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Χίου.

Στον εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 04 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν 02 επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
On 11/6/2023 at 9:34 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Νήσος Ρόδος θα δέσει για επισκευή σήμερα, οπότε δεν πάει προς το παρόν στο Ηράκλειο.

Σε ένα "παράθυρο" ηλιοφάνειας, μιας συννεφιασμένης μέρα

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, proud_ionian said:

Δεν ήταν να βγεί Γενάρη;

Είχε ζητήσει τροποποίηση για να ταξιδέψει στη γραμμή Πειραιά Ηράκλειο από την 1η Νοεμβρίου, απλώς έκανε την ακινησία του πρώτα. Οπότε τώρα που τέλειωσε με τις εργασίες του ξεκινάει στη γραμμή Πειραιά Ηράκλειο. Στο πρόγραμμα του δεν εχει καποια άλλη ακινησία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...