Jump to content
Shipfriends

SQE

eMembers
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SQE

  1. Δέν θα συμφωνήσω διότι είναι ice class που συνεπάγεται μεγαλύτερο lightship = αυξημένη κατανάλωση . Καταλληλότερα είναι τα Spirit of Tasmania I & II , αλλά δεν νομίζω να έχουν πλάνα για αγορές μεταχειρισμένων ούτε και το ρεστό στην παρούσα.
  2. Δέν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά το βαποράκι όταν έχει δρομολόγιο Πάρο-Νάξο και το αντίστροφο περνάει 'μέσα' από τις βραχονησίδες βόρεια της Πάρου , όπως έκαναν τα καλοκαίρια τα μικρά jetakia.
  3. Απο ότι είχαν αναφέρει παλαιότερα γνώστες των βλαβών που συχνά πυκνά παρουσίαζε, αιτία ήταν οι κ.μ pielstick που ήταν ''πειραματίκες'' σε συνδιασμό βέβαια και με την ασχετοσύνη της ΝΕΛ που επέμενε να το φορτώνει με φορτηγά είχαν σαν αποτέλεσμα crack στα block , μειωτήρες , στρόφαλους κτλ ... Δεν νομίζω να το είχαν απασχολήσει με βλάβες οι gas turbines - αν κάποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να μας διαφωτίσει , καθώς και αν αφαιρέθηκαν μετέπειτα από τις M.T.U .
  4. Πάντως πρίν την μετασκευή υπηρεσιακή είχε 24,9 kts , λογικά μετά την προσθήκη των βαρών θα έχει πέσει 1 κόμβο σίγουρα.
  5. Δοκιμαστικό πραγματοποίησε στο οποίο έφτασε μέχρι και 19,9 kts , μετά το πέρας του οποίου έδεσε στήν Ηετιώνεια.
  6. Συγκεκριμένα είναι στην ράδα του Πειραιά , φαίνεται στο βάθος η Σαλαμίνα.
  7. Χτές στο ανέβασμα για Πειραιά έπιασε 20,4kts ΝΔ της Κύθνου.
  8. Έχει ανέβει στην μεσαία δεξαμενή του Περάματος πλέον.
  9. Μέχρι 11/09 στα δωδεκάνησα μετά το πιό πιθανό είναι να σκατζάρει τον Βενιζέλο στα Χανιά ή το Κρήτη στο Ηράκλειο
  10. Μάλλον γίνεται για να μειωθεί η καθυστέρηση που έχει λόγω της βλάβης που το ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.
  11. Λογικά από κάποια μετασκευή το απέκτησε το vibration πρύμα , αν δεν το είχε εκ κατασκευής , μιάς και πλέον δεν το ζορίζουν από πλευράς ταχύτητας όπως όταν έκανε το 2010 Πάρο-Κώ-Ρόδο και το 2015 την άγονη Βορείου Αιγαίου. Σε ταξίδι που είχα κάνει είχα εντοπίσει και το σπάσιμο ηλεκτροσυγκόλλησης στον πρυμνιό ιστό του πλοίου , μάρτυρας του vibration που αναφέρθηκε. Πάντως σε γενικές γραμμές τα βαπόρια δεν αποκτούν μόνιμο vibration απο προσκρούσεις , συνήθως είναι αποτέλεσμα χρήσης των κύριων μηχανών με μεγαλύτερα φορτία απο από τα επιτρεπόμενα/συνιστόμενα , κακές φορτώσεις/σαβουρώματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να αλλάζουν την διαγωγή καθώς και το immersion των μέσων πρόωσης , ενώ κατασκευαστικά μπορεί να ευθύνεται και πιθανόν λανθασμένη τοποθέτηση της κ.μ πάνω στο block της , καθώς και του αντικραδασμικού υλικού που τοποθετείται μεταξύ της επαφής των 2 σωμάτων. Τέλος είναι και αποτέλεσμα των μετασκευών που λαμβάνουν χώρα επί το πλείστον πρύμα του πλοίου.
  12. Αγαπητέ Svo 22 κόμβους δεν νομίζω να τούς είχε στο τσεπάκι ποτέ... μάλλον αυτή η ταχύτητα που βρήκες αναφερόταν στο original ποσειδών εξπρές που βούλιαξε στο λιμάνι της Πάρου. Το βραδυνό δρομολόγιο της παροναξίας πρέπει να το έβγαζε με 17-18 kts μιάς και αυτή πρέπει να ήταν η υπηρεσιακή του ταχύτητα. Θα συμφωνήσω ότι ήταν ιδιαίτερο σουλούπι και ενδιαφέρον να ταξιδέψεις τουλάχιστον για τα εξωτερικά του καταστρώματα, εσωτερικά δεν πρέπει να ήταν αξιομνημόνευτο. Μαζί με το Ολυμπία και το Θεόφιλος πρέπει να ήταν τα μοναδικά βαπόρια με 2 μπλέ γραμμές στην πλώρη τους. Επίσης επί HELLAS FERRIES αυτό και το σαντορίνη πρέπει να ήταν τα μοναδικά με διαφορετική απόχρωση του μπλέ χρώματος πάνω από τα βρεχάμενα.
  13. Το superrunnerjet 2πάρο - νάξο -κουφονήσι σήμερα
  14. 01/07/23 μέχρι 26,4kts το Blue star 1 απευθείας από θήρα - πειραιά σε 5 ώρες Βlue star Mykonos μέχρι 26,2 kts ανατολικά της Σύρου
  15. 40.6 kts το flying cat 3 απο πειραιά για ραφήνα 35.6 το thunder από Ίο για σαντορίνη
  16. Έφυγε απο τον πειραιά κατά τις 11:30 και πήγε πέραμα για να ετοιμαστεί
  17. Πάντως ταιριάζει 'το αιολάκι' για την γραμμή πάρο-νάξο-μύκονο-τήνο-ραφήνα σε αντικατάσταση του terajet. Αρκετά πιο οικονομικό , ίδια ταχύτητα και ικανοποιητική μεταφορική ικανότητα.
  18. Τιμές ανάλογες της εποχής ήταν , όπως αντίστοιχα και τώρα συν ότι μιλάμε για διαφορετικές χωρητικότητες/ δυνατότητες.
  19. Αυτές είναι τιμές scrap +/- πάντως και όχι για περαιτερω απασχόληση.
  20. Δεν νομίζω, ίδια κατανάλωση με Κύδων/ Blue Galaxy πρέπει να έχει.
  21. Πάντως πρέπει να αποδείχτηκε αρκετά ζημιάρικο και ποιός ξέρει αν υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών καθώς και αν συμφέρει η επισκευή του στην παρούσα στιγμή.
  22. Έρχεται Πειραιά μάλλον για να σκατζάρει το ΚΡΗΤΗ ΙΙ
×
×
  • Create New...