Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mr_Zoo τοτε θα επρεπε ΟΛΟΙ που εκαναν δρομολογιο εκεινη την μερα μετα τη ληξη της απεργιας, το Σαββατο (ή μια άλλη μερα) να μην κανουν δρομολογια, κατι το οποιο φυσικα και δεν ισχυει!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορει να ισχυει κατι τετοιο για μεταφορα της απεργιας!!!

 

Εμενα παντως με βαζει σε σκεψεις και το γεγονος οτι ολο αυτο προεκυψε 5 μονο μερες μετα την επισημη καταθεση αιτησης δρομολογησης αλλου πλοιου στη γραμμη,για του χρονου μεν,αλλα ειναι σα να τους λεει η ανεκ εν ειδη εκβιασμου σε υπουργειο-μινωικες''εδω εγω ακυρωνω δρομολογια κι εσεις ζητατε δικα σας Νοεμβρη μηνα?''

 

Εφόσον καταθεσει ετησια δρομολογηση η Minoan στη γραμμη θα φανει όταν ανακοινωθουν οι ετησιες δρομολογησεις, οποτε ακομα ειμαστε στο "θεωρητικο" ότι εχει κατατεθει αιτηση!! Οποτε και να κανει δρομολογιο η ΑΝΕΚ, μονο όταν γεμιζει το βαπορι μπορει να μπουν οι Μινωικες γιατι δεν θα θελει καμια εγκριση γιατι θα είναι νομοτυπη η αιτηση της!! Εαν ακυρωνει καποιος δρομολογια για μενα δινεις πατημα να μπει καποιος αλλος για να καλυψει τα κενα που δημιουργουνται!!!

Link to comment
Share on other sites

Mr Zoo,ισως σου ειχαν πει κατι αλλο.Εκεινη τη μερα τα 2 πλοια ειχαν απεργησει οπως και ολα τα αλλα πλοια.΄Η για να ειμαστε πιο σωστοι ειχε απεργησει το Λατω οπως και τα αλλα πλοια που ηταν στον Πειραια καθοτι οπως εχουμε πολλακις διαπιστωσει τις ημερες των απεργιων τα πλοια που βρισκονται στα περιφερειακα λιμανια φευγουν στην ωρα τους.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Με μια λιτη ανακοινωση και χωρις να μας εξηγει το γιατι η Ανεκ ανακοινωσε και με δελτιο τυπου την αυριανη ακυρωση.

Ενω και τα Χανιωτικα Νεα εχουν μεινει με την απορια.

 

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει τον λόγο στην ανακοίνωσή της και σε σχετική επικοινωνία των “Χ.Ν.” με το γραφείο Τύπου, δεν δόθηκε καμία περαιτέρω πληροφόρηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν εχω δει το site της ΑΝΕΚ και δεν ειναι πληρως διασταυρωμενο, αλλα εμαθα απο ανθρωπο που μαλλον δεν λεει δρακους, οτι επιβατες που ειχαν εκδωσει εισιτηρια για το ΣΑ 21/12, ειδοποιηθηκαν αρμοδιως και τους αλλαξαν τα εισιτηρια για ΠΑ 20/12, λογω καταργησης του δρομολογιου του Σαββατου. Λεγεται μαλιστα οτι στις 20/12, (ΛΑΤΩ) εχουν πουληθει ηδη και τα αλμπουρα. Αληθευει;

Link to comment
Share on other sites

Το αναμενόμενο ΟΧΙ εισέπραξε το αίτημα του ομίλου Grimaldi για την είσοδο στη γραμμή από Ιούνη. 

Από αυτά που διαβάζουμε παρακάτω, κρατάμε ότι σύμφωνα με τις μινωικές η γραμμή δεν εξυπηρετήθηκε καποια Σάββατα, και ότι η είσοδος του πλοίου θα βοηθήσει και το Ρέθυμνο, ενώ η ΑΝΕΚ σημειώνει ότι πρόκειται μόνο για ένα Σάββατο, ενώ στη θέση του Λατώ θα μπεί ο Ολυμπιονίκης.

 

Άρθρο από Naftemporiki.gr

 

Για μία ακόμη φορά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), επικαλούμενο την ελληνική νομοθεσία, γνωμοδότησε αρνητικά στο αίτημα της Minoan Lines, θυγατρικής του Ομίλου Grimaldi, να δρομολογήσει με καθεστώς έκτακτης δρομολόγησης πλοίο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου του ιδίου έτους.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Minoan Lines και του Ομίλου Grimaldi, στελέχη του οποίου ανέφεραν χθες στη «Ν» ότι ισχύει η παλαιότερη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Emanuele Grimaldi, περί προσφυγής στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξετασθεί το καθεστώς δρομολόγησης πλοίων στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Το θέμα εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ, στη διάρκεια της οποίας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τόσο της Minoan Lines όσο και της ΑΝΕΚ που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή με δύο πλοία και δεν θα ήθελε βέβαια να τη «μοιράζεται» με κάποια άλλη εταιρεία.

 

Με την αναγγελία του θέματος με αριθμό 23 στη συνεδρίαση του ΣΑΣ, ο εκπρόσωπος της Minoan Lines πήρε το λόγο και ανέφερε ότι η Minoan Lines έχει καταθέσει αίτηση για τακτική δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ικαρος Παλλάς» από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο (Νοέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015) η οποία παραμένει σε ισχύ. Παράλληλα όμως ζητά την έκτακτη δρομολόγηση του προαναφερόμενου πλοίου από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, με σκοπό την εξυπηρέτηση με ένα σύγχρονο πλοίο της δυτικής Κρήτης και της αγοράς του Ρεθύμνου.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ ο οποίος επιτέθηκε κατά της Minoan Lines και κυρίως του μητρικού Ομίλου Grimaldi λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος του ιταλικού Ομίλου δεν είναι η κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών στη γραμμή, αλλά να κυριαρχήσει στην Αδριατική, να εξοντώσει την ΑΝΕΚ και να διαλύσει την ελληνική ακτοπλοΐα.  

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος που προεδρεύει στο ΣΑΣ και ζήτησε να αποφεύγονται από τους ομιλητές σκληρές εκφράσεις. Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ επέμεινε λέγοντας πως ο στόχος αυτός είναι εμφανής από το γεγονός ότι ενώ ο Ομιλος Grimaldi λίγες ημέρες πριν δήλωνε ότι τα πλοία στις γραμμές της Αδριατικής είναι πολλά, ο ίδιος έφερε ένα ακόμη πλοίο.  

 

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ σημείωσε ακόμη ότι καταχρηστικά επανέρχεται η Minoan Lines με το συγκεκριμένο αίτημα, αφού δύο φορές στο παρελθόν το ΣΑΣ το απέρριψε, ενώ χαρακτήρισε προσχηματικό το επιχείρημα της κάλυψης ακτοπλοϊκών αναγκών οι οποίες δεν υπάρχουν.

Στη συζήτηση παρενέβη και πάλι άλλος εκπρόσωπος της Minoan Lines, ο οποίος χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα όσα ακούσθηκαν για την Αδριατική και πρόσθεσε ότι η έκτακτη δρομολόγηση δεν συνδέεται με την Αδριατική αλλά με την κάλυψη των αναγκών στη δυτική Κρήτη, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Ρεθύμνου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του τουριστικού ρεύματος.

Το πλοίο είναι υπερσύγχρονο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Minoan Lines, και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη γραμμή των Χανίων, η οποία κάποια Σάββατα δεν εξυπηρετήθηκε ως έπρεπε.

 

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ πήρε και πάλι το λόγο για να υποστηρίξει ότι μόνο ένα Σάββατο δεν είχε δρομολόγιο η γραμμή των Χανίων, συμπλήρωσε ότι η εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα για αντικατάσταση του πλοίου «Λατώ» με το πολύ πιο σύγχρονο «Olympic Champion». Κατέληξε λέγοντας ότι η γραμμή έχει ετήσιο τζίρο περί τα 30 εκατ. ευρώ και όποιος αποδείξει ότι ένα πλοίο που θα έχει 10 εκατ. ευρώ έσοδα από τη γραμμή θα είναι βιώσιμο, ας το δρομολογήσει.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η απόφαση του ΣΑΣ ήταν σχεδόν ομόφωνη καθώς μόνο ένα μέλος του ψήφισε λευκό. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο υπουργός Ναυτιλίας είναι αυτός που αποφασίζει μετά από γνωμοδότηση του ΣΑΣ.  

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ - [email protected]

 

Link to comment
Share on other sites

Mιας και τις ημέρες που γινόταν το ΣΑΣ εγώ ήμουν Ιταλία, να πώ ότι η αντίδραση του Grimaldi για τα Χανιά, πιθανόν να φέρει νέες αλλαγές στα δρομολόγια της ακτοπλοίας, καθώς έχει ήδη κινηθεί νομικά για να δεί τις ουσιώδεις συνθήκες της άρνησης δρομολόγησης πλοίου στα Χανιά και τη στήριξη του μονοπωλίου της ΑΝΕΚ! 

Edited by Cruise Europa
Link to comment
Share on other sites

Και κακως αργησε τοσο καιρο να κινηθει νομικα Cruise. Ειναι αδιανοητο να εγκρινεις αιτημα να μπει στη Ραφηνα σαν 18ο πλοιο με εκτακτη δρομολογηση το καλοκαιρι ο Αιολος Κεντερης(που ξερεις οτι μαλλον σε δουλευουν παλι κιολας)η' να εγκρινεις αβερτα δρομολογησεις στα επτανησα κ οπουδηποτε αλλου και να αρνεισαι να δρομολογηθει ενα δευτερο καραβι στα Χανια τα οποια ειναι ο νομος με τους ταχυτερους ρυθμους τουριστικης αναπτυξης και μεσα στο top 3 των νησιωτικων προορισμων,με δικαιολογιες του στυλ''δεν συντρεχουν συγκοινωνιακες αναγκες''..παντου αλλου αποφαινονται καθε φορα οτι συντρεχουν,εκτος απο τη Δυτικη Κρητη φαινεται..Προστασια στην Αγια οικογενεια στο φουλ..

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, χρόνια ολα. Τι έγιναν εκείαν τα πολυδιαφημισμάνα σενάρια για την κατάργηση των σαββατιάτικων δρομολογίων της ΑΝΕΚ? Χθές ταξίδεψε ή όχι πλοίο της από τον Πειραιά???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αντικατάσταση του ΛΑΤΩ από το OLYMPIC CHAMPION από απόψε στη γραμμή Χανίων. Μου προκαλεί εντύπωση η πρεμούρα της ΑΝΕΚ να ενδυναμώσει τη (μονοπωλιακή) παρουσία της στη γραμμή μέσα στο Φεβρουάριο ίσως το φτωχότερο μήνα από άποψη κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

Ο πρωταθλητης στα Χανια για ετησια του Λατω απο αποψε.Για να το συνηθιζουν σιγα σιγα οι Χανιωτες.Μαζι με τον Ελυρο μιλαμε για ενα διδυμο που αποτρεπει τον οποιοδηποτε να ερθει.Αλλωστε τωρα πια δεν υπαρχει λογος.

Link to comment
Share on other sites

Μαζι με τον Ελυρο μιλαμε για ενα διδυμο που αποτρεπει τον οποιοδηποτε να ερθει.Αλλωστε τωρα πια δεν υπαρχει λογος.

Αποφασισε ποιος ειναι αυτος που θα κλειδωσει τη γραμμη βρε Νομικε ομως..

Ερχεται ο Βενιζελος και θα μεινει στα Χανια.Η ΑΝΕΚ με αυτον κλειδωνει για παντα τη γραμμη της και αποτρεπει σε καθε αντιπαλο να μπει σφηνα.Ξερει η Ανεκ τι κανει τον δρομολογει χειμωνα στα χανια αφου ξερει οτι καλοκαιρι δε θα μπει ανταγωνθστης στη γραμμγ αλλα θα μπει χειμωνα.Τωρα που γυρνα η ναυαρχιδα το τερας για να δουμε αν απο Νοεμβρη θελησει ο Ιταλος να μπει στη γραμμη.Μαλλον δε θσ μπει γιατι αν μπει θα κανει μεγαλι σφαλμα...Νυχτα θα φυγει οπως οι υπολοιποθ

Αμα θελει να μπει θα μπει οποια πλοια κι αν ειναι.να εισαι σιγουρος γι αυτο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που υπάρχει το μηχάνημα και επιβεβαιώνεται ότι οι παραδόσεις δεν χαλάνε. Από τα 6 βαπόρια που ανεβοκατεβαίνουν στην Κρήτη απόψε, με την μικρότερη ταχύτητα τρέχει το Olympic Champion. Δεν λέω μπορεί να κλειδώθηκε η γραμμή ;), αλλά έχουν και ένα δίκιο οι άνθρωποι. Ο Ιορδάνης δεν ανοίγει για μπουγάτσα πριν τις 07:00. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...