Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αναφερομαι στον πινακα που λεει δρομολογια-κρατησεις.Μεχρι 06/2 στα βγαζει κανονικα μετα δεν σου βγαζει τπτ.

Εφοσον στις "παρατηρησεις" αναφερει οτι : Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-10/04/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου. δεν θα επρεπε να βγαζει τα δρομολογια μετα ή εστω αυτα που λενε οτι θα κανει το Blue star 2?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τελικά στο site γράφουν πως το διάστημα 7/2 μέχρι και 10/4 ΔΕΝ θα γίνεται το δρομολόγιο λόγω ετήσιων δεξαμενισμών ενώ από 11/4 επανέρχεται στα γνωστά δρομολόγια, δηλαδή 14.45 από Πειραιά και 23.00 από Σούδα. Λύθηκε λοιπόν ο γρίφος και ΔΕΝ θα δούμε στη γραμμή το BLUE STAR 2.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Αδίκως ψαχνόσασταν καθώς το είχα αναφέρει στις Προσωρινές αντικαταστάσεις ότι δεν αντικαθίσταται από το BLUE STAR 2, καθώς πρώτα ήρθε το χαρτί στο λιμεναρχείο και μετά άλλαξαν τα δρομολόγια στο site... ;)

Η ATTICA μας μπερδεύει αρκετά. Από αύριο αντικαθιστά το SUPERFAST XII με το BLUE STAR 1 στο Ηράκλειο, και το πρώτο θα κάνει ετήσια, και το 1 σκάντζες των VI και XI. Το BLUE HORIZON σταματάει δρομολόγια στις 6-02-11 από Χανιά και πάει για ετήσια, δυο βδομάδες Κω-Ρόδο και άλλες 3-4 Αδριατική στις αντικαταστάσεις εξπρές των SUPERFAST I & II και επιστρέφει στα Χανιά στις 7-04-11, χωρίς να αντικατασταθεί από κανένα BLUE STAR 2 ή άλλο πλοίο του ομίλου. (Τουλάχιστον αυτό λέει το χαρτί της εταιρείας στην ανακοίνωσή της.)

:blink:

Αντί για 7-04-11 που ενημέρωσα, θα έρθει 4 μέρες αργότερα... σιγά τα ωά... :D

Με την καμια!!!Το Ροδος ταξιδευε με 80 ατομα και 5 ΙΧ,ο Οριζοντας δεν επαισε ποτε κατω απο 200 με 250 επιβατες 30-40 ΙΧ και 10 Φ/Γ.Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι το βαπορι εβγαινε αλλα στις μερες αιχμης ο Οριζοντας απο θεμα επιβατων,το ελαχιστον,μετεφερε περισσοτερους απο οτι της ΑΝΕΚ.

Ποτέ δεν έπεσε κάτω από 250 επιβάτες, ενώ high season, ο Ορίζοντας χτυπούσε πρωτόκολλο (1505 άτομα) ενώ η ΑΝΕΚ δεν χτυπούσε το δικό της πρωτόκολλο για κανένα, μα κανένα λόγο! :P

Edited by ndimitr93
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομίζω πως αυτά που βλέπεις στο openseas είναι “σκουπίδια” του συστήματος, αν μπεις στο site της Blue Star, δεν έχουν ανοίξει κανένα δρομολόγιο.

Και στο site http://www.bluestarf...p?sel=624&loc=1 το εχει απο 11/4 οτι ξεκιναει.Θ τρελαθουμε στο τελος απο οτι βλεπω :P

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

εγω το ολο σκηνικο το βλεπω καπως διαφορετικα που κατα τη γνωμη μου δεν θα φυγει απο χανια.στην αρχη που μπηκε η μπλου σταρ στα χανια 23-4 οντως θα ηθελε να αποσπασει ενα μεγαλο κομματι της ανεκ (και απο επιβατες και απο μεταφορες) λογω ομως των συνθηκων που επικρατουν στην ελλαδα, -σιγουρα θα ηταν μεγαλη αποτυχια αν εφευγε παλι απο τη γραμμη,- μπορει να εριξε-ριχνει-θα ριξει το βαρος στην επιβατικη κινηση παρα στις μεταφορικες , που κατα τη γνωμη μου εχει παρει μεγαλο κομματι απο την ανεκ, εντω μεταξυ και αυτη η περιοδος ειναι νεκρα αρα πηγαμε στο αυτο αποτελεσμα.το μπλου οριζον ειναι οικονομικο πλοιο και μπορει να βγαζει και τα λεφτα απο τους επιβατες.

-ιδια περιπτωση μου κανει και για το ροδος στα 12νησα.δεν θα φυγει απο τη γραμμη και παλεψε-θα παλεψει να παρει επιβατες και ιχ και οχι μεταφορικες-

Edited by sg3
Link to comment
Share on other sites

Ξανά διαπίστωσαν ότι η γραμμή είναι «άβατο» μέρος για ξένη εταιρεία, παρά τις χαμηλές τιμές και προσφορές που έκαναν στη γραμμή.

Εμεις παντως το ειχαμε διαπιστωσει απο την πρωτη μερα δρομολογησης του HORIZON και ειχαμε πει οτι θα φυγει 'νυχτα' απο την γραμμη :D

Καλο χρυσο κλπ το πλοιο αλλα οσο οικονομικο και να ειναι,ποια η διαφορα να μπαινεις μεσα με πχ με 10000 ευρω την μερα αντι 15000 που πιθανον να ηταν το νουμερο της ΑΡΙΑΔΝΗΣ η του ΧΙ.

Το πλοιο παντως απο γκαραζ,δεν πηγαινε καλα ολο αυτο τον καιρο,οποτε ηταν αναμενομενη η αποχωρηση.

ΥΓ.Να βγει ο Βγενο και να πει 'Ηρθαμε...αλλα δεν μειναμε τελικα' :lol:

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι κατακρινουμε μια εταιρια μοντελο,σε σχεση με τις υπολοιπες στην χωρα μας,επειδη η στουκα του SFII στην Τηνο χαλασε ολο το προγραμμα ακινησιων της εταιριας.Το πλοιο πιστευω θα επιστρεψει αν ηθελε να αποχωρησει δεν θα το εκανε τωρα αλλα 2 μηνες πριν,σε ενα μηνα ξεκιναει σιγα η κινηση για τα πλοια γενικως,μια με Καθαρη Δευτερα,την αλλη το τριημερο της 25ης Μαρτιου,Πασχα - πρωτομαγια και καλοκαιριασε!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοντός ψαλμός αλληλούια για όσους το θέλουν να φεύγει "νύχτα"... δεν θα φύγει νύχτα γιατί έχει κερδίσει και αυτό, και οι Χανιώτες πολλά... Και είμαι σίγουρος ότι ο Βγενό θα ρισκάρει για ακόμα μία φορά...

Link to comment
Share on other sites

Και να ρισκαρει παλι δεν θα καταφερει τιποτα περισσοτερο.Οσα φορτηγα ηταν να παρει..τα εχασε πλεον.Δεν θα αναφερθω καν στους επιβατες γιατι σε γραμμες τοσων μιλιων οπως ειναι αυτες της κρητης η συνεισφορα τους απο μονη της στην κερδοφορια των εταιρειων ειναι μηδενικη σχεδον..

Επισης μην ξεχναμε και τις νεοναυπηγησεις που κανει η αττικα και πρεπει να δωσει κι εκει αρκετα εκατομυριακια,εδω εκανε ΑΜΚ για να δωσει τα πρωτα 45 εκατ. για ποια ρισκα να μιλαμε απο κει κ περα,και φυσικα το ΒΑΣΙΚΟ την συμφωνια συνεργασιας με την ΑΝΕΚ..ειδικα αυτο το τελευταιο μην μας διαφευγει!

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα ο καιρος θα δειξει,οσο για τα φορτηγα δεν ειχε παρει τπτ δυστηχως κ αυτο γιατι η ΑΝΕΚ εχει δεσμευσει περιουσιες των ιδιωκτητων φωρτηγων με συμβολαια γιατι χρωστανε κ αυτοι τα μαλια της κεφαλης τους με την σειρα τους στην ΑΝΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο απο επιβατες το καλοκαιρι εσκιζε και χτυπαγε πρωτοκολλο ενω απο ΙΧ κυμαινοταν πολυ καλα....!!! Ο Αθηναιος που θα κατέβει Χανια ξερει σαν brand name την Blue Star και τις υπηρεσιες της και την προτιμάει αλλα και ο Αθηναιος που κατεβαινει καθε καλοκαιρι Κρητη, φυσικα και θα προτιμήσει την Blue Star γιατί ξερει καλα τι εστι ΑΝΕΚ.... Παντως και οι Χανιωτες το στηριζαν παρα πολυ το βαπορι και ακουγα απο πρακτορεια να το συστηνουν...Μακαρι το ''ηρθαμε για να μεινουμε'' να το εφαρμοσει γιατι ειναι μια εταιρία με σοβαρο προφιλ ,που σεβεται τον επιβατη...!!! Το πλοίο τωρα που το μαθαν το πρωτο καλοκαιρι , να μου το θυμηθήτε θα γεμίζει...!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο Αθηναιος που θα κατέβει Χανια ξερει σαν brand name την Blue Star... ...φυσικα και θα προτιμήσει την Blue Star γιατί ξερει καλα τι εστι ΑΝΕΚ...

Η ΑΝΕΚ σαν όνομα είναι πολύ πιο γνωστή απο τη Blue Star. Μη ξεχνάς ότι έχει συμπληρώσει κοντά 40 χρόνια στην ακτοπλοία, η Blue Star πόσα???

Όσο για το τι εστί ΑΝΕΚ, ο καθένας μας ξέρει και κρίνει.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Όχι για τον μέσο Αθηναίο που αντιπροσωπεύει το 40% του ελληνικού πληθυσμού :)

για αυτούς ισχύει το εξής:

blue star = συγχρονη εταιρεία με αριθμημένες θέσεις

anek = παλιά εταιρεία με παλιά καράβια

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

απο τη στιγμη που οι μεταφορικες εμειναν με την ανεκ, οσους επιβατες και να παρει, δεν μπορει να ελπιζει και πολλα. το οτι δεν ειχε η blue star τοσο θλιβερη κινηση οσο στην προηγουμενη αποπειρα με τα μεγαλα bs ή οσο το αριαδνη επι hsw, δε σημαινει οτι ειναι κερδοφορο

Link to comment
Share on other sites

Και το Blue Star 2 είχε καλές πληρότητες σε επιβάτες όταν είχε δρομολογηθεί, αλλά τα έξοδα ήταν περισσότερα από το Blue Horizon. Όπως και το Αριάδνη είχε καλά πληρότητες για τα δεδομένα της εποχής που δρομολογήθηκε τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Ιανουαρίου, αλλά είχε παρά πολύ φθηνό εισιτήριο (20€)

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραια πλέον σε καποια πρακτορεία δεν υπαρχει αφισα για τον Ορίζοντα και ανησυχώ πολύ για αυτό..Εστειλα και μειλ στην εταιρια αλλα καμία απαντηση...!

Link to comment
Share on other sites

Αρα η συμφωνία με την ΑΝΕΚ ήταν μέχρι Πασχα.? Δεν ξέρω αλλα το πιο εγκυρο ειναι να κοιτάς τις κινήσεις του κεντρικού πρακτορα(απολύσεις ή καινούργιες διαφημίσεις)...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

εχω μια απορια: αν υπαρχει καποια συμφωνια μεταξυ ανεκ-μπλου σταρ, τι κερδος μπορει να εχει η μπλου σταρ απο αυτο?

τι εννοω: απ οσα διαβαζουμε τη μεγαλη ζημια την εκανε η μπλου σταρ στην κρητη(χανια) και οχι η ανεκ-hsw στα 12νησα γιατι να το βγαλει απ τη γραμμη(μπλου οριζον)? ,

δλδ κερδισμενη απτη συμφωνια ειναι η ανεκ. εκτος αν το εβγαλε το πλοιο (μπλου οριζον)λογω χαμηλξς κινησης χειμωνα!

Link to comment
Share on other sites

Αρα η συμφωνία με την ΑΝΕΚ ήταν μέχρι Πασχα.? Δεν ξέρω αλλα το πιο εγκυρο ειναι να κοιτάς τις κινήσεις του κεντρικού πρακτορα(απολύσεις ή καινούργιες διαφημίσεις)...

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, από το ότι έχουμε πρόσληψη υπευθύνου cargo σε αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίο μετά την 6η Φεβρουαρίου μετατέθηκε στο Ηράκλειο... Δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά αυτά νομίζω είναι αρκετά... ;)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου Νίκο μακάρι...!!! Εγώ αν ξαναμπεί το εχω ξαναπέι διαγράφω την ΑΝΕΚ...Αλλά θελω όπως όλοι οι επβατες κατι σταθερό...!

Edited by Giorgis
Link to comment
Share on other sites

Όλοι μας θέλουμε κάτι σταθερό. Αλλά αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι οι Χανιώτες φωνάζουμε για δεύτερο πλοίο, προκειμένου να πέσουν οι τιμές. Έρχεται, πέφτουν οι τιμές και στην ΑΝΕΚ και πάμε με ΑΝΕΚ αφού τις κατέβασε! Το θέμα είναι να πάμε με την άλλη για να την κρατήσουμε και να υπάρχουν οι χαμηλές τιμές! Όταν πας με την ΑΝΕΚ, λογικό είναι να φύγει η BLUE STAR.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...