Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανακοινωση της εταιρειας για τη νεα δρομολογηση στην Αδριατικη.

Mινωικές Γραμμές: Στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι το Kydon Palace

Το ΚYDON PALACE δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – (Κέρκυρα*) – Μπρίντιζι, από τις 3 Απριλίου. Με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, τα καθημερινά δρομολόγια του ΚYDON PALACE, εκτελούνται, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια του M/V IGOUMENITSA, της Grimaldi Euromed S.p.A. 

 

Το Cruise Ferry ΚYDON PALACE, κατασκευασμένο το 2001 στα ναυπηγεία FINCANTIERI στη Γένοβα της Ιταλίας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, οικολογικά και πολυτελή επιβατηγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, με συσκευές καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), συμμορφώνεται πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO-2020), επιδεικνύοντας τη δέσμευση των Μινωικών Γραμμών στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εκτελώντας το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι, το Cruise Ferry ΚYDON PALACE προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία με υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης και μία νέα μεταφορική δυναμική για τη διακίνηση αγαθών και φορτηγών οχημάτων. Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.718 επιβάτες, διαθέτει 758 κλίνες, 634 αεροπορικές θέσεις, 108 V.I.P. θέσεις, και μεταφέρει 665 αυτοκίνητα ή 115 φορτηγά και 100 αυτοκίνητα. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν άνετες καμπίνες, self-service και a la carte εστιατόρια, μπαρ, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο και ευρύχωρα γκαράζ.

 

Δρομολόγια

 

Το πλοίο αναχωρεί από την Ηγουμενίτσα στις 14:00 και έχει άφιξη στο Μπρίντιζι στις 20:00, από το Μπρίντιζι αναχωρεί στις 22:00 και έχει άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 06:00. 

 

Κατά τη θερινή περίοδο από 12 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, το Cruise Ferry KYDON PALACE θα προσεγγίζει και την Κέρκυρα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία της MINOAN LINES, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-330327, Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210-3376910, Ηγουμενίτσα:26650-24404/23077/24911, Πάτρα: 2610-426000, Κέρκυρα: 26610-39112/38712/21300, Μπρίντιζι: +39 0831-219310, Aγκώνα: +39 071-201708 ή να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες www.minoan.gr , www.grimaldi-lines.com .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Αποψε απο Ηρακλειο και την Πρωτομαγια απο Ηρακλειο&Πειραια τα παλατια θα προσεγγισουν τη Μηλο για τη μεταφορα των Γιατρων του Κοσμου.Τα συγκεκριμενα δρομολογια ειναι ανοικτα και σε μεμονωμενους επιβατες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 4/7/2023 at 8:40 PM, Ariadne said:

Στη σελίδα των Μινωικών πάντως δε δείχνει ακόμη τα δρομολόγια.

Εδω και καποιες μερες εχουν ανεβει και εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

IMG-e706d8e38a6fe4340fb9c21d550941c5-V.thumb.jpg.f464aaf4fe5cdbe09163bbfd5ac3bd48.jpg

Από τον Χαμαιλέοντα του Euro2day, μαθαίνουμε ότι η θυγατρική είχε το 2022 EBITDA €5,3 εκ, αλλά ζημιές μετά φόρων €18,34 εκ.

Βέβαια η εταιρία έχει το προνόμιο να δανείζεται από τη μητρική με 2% σταθερό :blink:, όταν ο ανταγωνιστής της δανείζεται από τη δική του μητρική :P με επιτόκια που αγγίζουν το 6% (αν δεν μου ξεφεύγει κάτι)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ευχαριστηρια επιστολη του Κτελ Ηρακλειου προς τις Μινωικες με αφορμη το χθεσινο συμβαν στην Αθηνων-Κορινθου με το φλεγομενο βυτιοφορο και την τροποποιηση της ωρας αποπλου του πλοιου για Ηρακλειο προς εξυπηρετηση των μεταφερομενων επιβατων του κτελ.

https://www.cretalive.gr/kriti/i-fotia-sto-bytioforo-kai-eyharisto-toy-ktel-irakleioy-lasithioy-stis-minoikes?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1LarBcbmO3buf_mC742mTaH_poOtt8MHPtqQ4jxLHGWbuzbCuOxpichz4#Echobox=1692363464

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μεγαλη απογοήτευση αυτη η εταιρεία πλέον. Έχουν κόψει Χανιά,Ανκόνα,Πατρα και στις Κυκλάδες εκει που ειχαν το δυνατότερο ταχύπλοο με τις περισσότερες συνδέσεις και τα περισσότερα νησια, το πετσόκοψαν σε ενα ξερό Πειραιάς-Μυκονος-Παρος-Σαντορίνη-Ηρακλειο. Το μόνο που απέμεινε στην αδριατικη είναι το Κύδων στο Μπριντεζι-Ηγουμενίτσα που και αυτο στο συστημα φαίνεται ως Γκριμάλντι. Απογοήτευση.

Link to comment
Share on other sites

Και μην ξεχνάμε ότι το ταχύπλοο τους santorini Palace έχει ταχύτητα συμβατικού προφανώς λόγω βλάβης όλο τον Αυγουστο

Edited by d1969
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιο βαπόρι θα βρεθεί να αντικαταστήσει τα παλάτια όταν βρεθούν σε ακινησία. Άραγε θα έρθει κάποιο από Ιταλία ή υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουμε 2πλο δρομολόγιο από το "ενεργό" παλάτι κάθε φορά;

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 23/12 εμφανίζεται για Μπρίντιζι, εκτός αν το αντικαταστήσει καποιο ώστε να ερθει αυτο εδω. Πάντως δεν έχουν ανέβει δρομολόγια για πιο μετά απο την γκριμαλντι. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, GeorgePag said:

Μέχρι 23/12 εμφανίζεται για Μπρίντιζι, εκτός αν το αντικαταστήσει καποιο ώστε να ερθει αυτο εδω. Πάντως δεν έχουν ανέβει δρομολόγια για πιο μετά απο την γκριμαλντι. 

Δεν θα γυρίσει Πειραιά...

Link to comment
Share on other sites

Τροποποιησεις λογω της απεργιας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από Ηράκλειο, 21:00

Άφιξη στον Πειραιά, 06:30

ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE

Αναχώρηση από Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του απόπλου (21:00).

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ, H/S/F KYDON PALACE

Ανεκτέλεστο στις 13/09

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, H/S/F KYDON PALACE

Ανεκτέλεστο στις 13/09

Επόμενη αναχώρηση του H/S/F KYDON PALACE από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 14/09 και ώρα 14:00 με άφιξη στο λιμάνι του Μπρίντιζι στις 14/09 και ώρα 20:00.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, kefalonia94 said:

Κάθε φορά που λένε ότι θα φέρουν πλοίο στο τέλος φεύγουν και από εκεί που ήδη είναι! 😂

Μπορεί να φέρουν και άλλο,τόσα πλοία έχει ο όμιλος...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανέβηκαν εχθές τα δρομολόγια για Ηράκλειο με το Κνωσσός και το Φαιστός να συνεχίζουν στην γραμμή τουλάχιστον μέχρι τις 31/01/24 (εκτός απροόπτου).

Καμία αναφορά για προσθήκη της Σούδας στο δρομολόγιο, επομένως οι φήμες των τελευταίων ημερών για επιστροφή στα Χανιά καταρρίπτονται; Εξάλλου, όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω το Κύδων έχει ανεβασμένα δρομολόγια στην Αδριατική τουλάχιστον έως τις 21/12/23.

 

Edited by GeorgePag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Just now, proud_ionian said:

Τα πλοία είχαν ήδη πουληθεί με... ιδιαίτερο τρόπο

Μιλάμε για την εποχή που η εταιρία δεν είχε μαντήλι να κλάψει μετά τις αλόγιστες ναυπηγήσεις και οι τράπεζες πίεζαν να πουληθούν πλοία. Ο Προμηθέας είχε πουληθεί στην Caronte, με παράδοση τον Ιανουάριο του 2004 (και είχε πέσει προκαταβολή), το Ariadne Palace One (Ωκεανός), είχε ήδη πουληθεί, είχε σηκώσει Ιταλική σημαία, αλλά είχε γίνει εξάμηνο charter back γιατί και καλά το είχαν ακόμη στα πλάνα τους. Στην ουσία είχαν γίνει μία σειρά από λογιστικά τρικ, ώστε και λεφτά να μπουν άμεσα στο ταμείο και το τίμημα να εμφανίζεται υψηλότερο από όσο είναι, αλλά από την άλλη η μία πώληση να περάσει στα αποτελέσματα του 2003 και η άλλη στο 2004.

20 hours ago, Strofalos said:

Βέβαια πάλι στον Μανωλιό θα κατέληγαν όλα αλλά να'χαμε να λέγαμε. 

Δεν το ξέρουμε αυτό. Θέμα συγκυρίας είναι. Αρχικά ο Μανώλης πήγαινε για την ΑΝΕΚ αν θυμάστε. Αν δεν πήγαινε ο ΙΣΒ να αγοράσει τη HSW, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σε έκδοση και διάθεση, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, ανεξασφάλιστου ομολογιακού δανείου ως 15 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας με (σταθερό) επιτόκιο 4%, προχωρά η Minoan Lines του ομίλου Grimaldi.

 

Η έκδοση του ομολογιακού θα καλυφθεί, εξ ολοκλήρου, από τις εταιρείες Grimaldi Euromed και Grimaldi Deep Sea.

 

  Euro2day

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, margaritis24 said:

Κοροιδευαμε το Γκριμαλντι κ τωρα τα λουζομαστε...

Αα η αλήθεια να λέγεται αλλαξονοματιες με τα παλάτια μπορεί να έκανε αφθονες αλλά τουλάχιστον δεν είδαμε κανένα Florencia με σινιάλα Μινωικων όπως έγινε τωρα με το Superfast Horizon και οχι μονο. 😵‍💫

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...