Jump to content
Shipfriends

Aqua Blue (IMO 7429669)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Aqua Blue πιστεύω έχει κάνει τα περισσότερα μίλια και με διαφορά από τα λοιπά ημερόπλοια παλαιά και ακόμα εν ενεργεία (Κεφαλονιά Superstar Μακεδών) στις ελληνικές θάλασσες..

Και σε άγονες!!!

Και αυτό 32 χρόνια στην Ελλάδα,πάντα ακούραστο.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Είναι πιθανό αυτό που λες αλλά μην ξεχνάμε ότι το άκουα μπλου από το 2010 μέχρι και το 2020 περισσοτερο ήταν δεμένο παρά ταξίδευε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οντως το πλοίο φετος δουλεψε πολυ καλα χωρις να δωσει λαβες για κακα σχολια. Καθαρο με ευγενικο πληρωμα χωρις καθυστερησεις και με σταθερη ταχυτητα τα πηγε μια χαρα.Επισης στο θεμα των εισητηρίων ειναι σιγουρα ενα απο τα φθηνοτερα στο Αιγαίο με 28.50 ευρω την οικονομικη απο Λαύριο για Λήμνο.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα είναι το καλύτερο πλοίο που έχει περάσει στη γραμμή Λαύριο Άγιο Ευστράτιο Λήμνο Καβάλα (εάν εξαιρέσω το Νήσος Χίος που είχε κάνει μια ακινησία του Πήγασος). Μεγάλη χωρητικότητα σε ΙΧ και πολλά κρεβάτια για τα νυχτερινά ταξίδια, που συνέχεια γεμίζουν οι καμπίνες. Ο δρόμος είναι παραπάνω από ικανοποιητικός για τη γραμμή και ενδεικτικά, να πω οτι όταν πριν λίγες ημέρες ταξίδεψα από Λήμνο για Λαύριο, το πλοίο έδεσε 30 λεπτά νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο λιμάνι!! Ίσως πρέπει να αυξηθεί το πρωτόκολλο του γιατί είναι νομίζω 752 άτομα και ακόμα τέλη Αυγούστου χτύπαγε πρωτόκολλο στους επιβάτες και να λειτουργούσαν το self service έστω 2-3 μήνες το καλοκαίρι, που έχει αρκετή κίνηση το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Ειχα την εντύπωση απο ενα εισητιριο απο περυσι πως ειχε 1.300 επιβατες.Το self service οντως θα επρεπε να λειτουργει οπως λιετουργουσε παντα χειμωνα-καλοκαιρι και στα πλοια που ειχαν εξυπηρετησει την γραμμη πριν απο αυτο. Ειχα αναφερει και εγω οτι σαν μεγεθος και αναλογιες ειναι το πιο ολοκληρωμένο που εχει περασει απο την γραμμη καθως οι προκάτοχοι του ολοι ειχαν ενα σημειο που υστερούσαν, αλλο σε καμπινες αλλο σε γκαραζ αλλο σε ταχύτητα, παντα υπηρχε προβλημα. Αν δεν ειχε παθει τον στρόφαλο το καλοκαιρι του 2021 και δεν ειχε προκληθει η αναμπουμπουλα που ακολουθησε δεν θα ακουγοταν κανενα παραπονο γενικα. Απο εκει και περα δεν παυει να ειναι ενα πλοιο 48 χρονων με οτι συνεπαγεται αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Καθαρό το πλοίο ναι αλλά αν μπεις στο superstar πχ που είχα τη τύχη να ταξιδέψω φέτος στην ακινησία του aqua blue είναι η μέρα με τη νύχτα. Το πλήρωμα ήταν συνέχεια με σακούλες και σκούπες να καθαρίζουν, τουαλέτες πεντακάθαρες και σύγχρονες κτλ. Στο aqua blue οι τουαλέτες μυρίζουν πριν καν ξεκινήσει από το Λαύριο και αυτό με ελάχιστο κόσμο... Και η ταχύτητα του superstar κάνει το ταξίδι λιιιγο πιο υποφερτό. Σαν γκαράζ όμως και χώρους το aqua blue είναι πραγματικά θηρίο και αυτό του επιτρέπει να μην καθυστερεί στα λιμάνια όπως ο καθυστερούσε ο Πήγασος πχ και τον Αύγουστο μπορεί να έφτανε και τις έξι ώρες καθυστέρηση μέχρι να έρθει η Κυριακή να τις μαζέψει.

Link to comment
Share on other sites

On 9/13/2023 at 1:31 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ίσως πρέπει να αυξηθεί το πρωτόκολλο του γιατί είναι νομίζω 752 άτομα και ακόμα τέλη Αυγούστου χτύπαγε πρωτόκολλο στους επιβάτες και να λειτουργούσαν το self service έστω 2-3 μήνες το καλοκαίρι, που έχει αρκετή κίνηση το πλοίο.

On 9/13/2023 at 1:52 PM, mpolo said:

Ειχα την εντύπωση απο ενα εισητιριο απο περυσι πως ειχε 1.300 επιβατες.

 

Λαθος μου το εισιτήριο γραφει 784 επιβατες πρωτόκολλο επιβατων.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

To πλοιο εχει βρει πλεον το ρολο του στο Β.Αιγαιο

Ηρθε η ωρα να το δουμε στη μανουβρα του στη Μυρινα της Λημνου ,προερχομενο απο Καβαλα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στον Άγιο Ευστράτιο στις 27/11/23

Quote

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο αναχώρησε προκειμένου να εκτελέσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στον Άγιο Ευστράτιο στις 23/12/23

Quote

 

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ¨ Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καβάλας προς τους λιμένες Μύρινας-Αγίου Ευστρατίου-Λαυρίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου υπήρχαν δύο επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
4 hours ago, Samianshiplover said:

Στην Κασοκαρπαθια θα μπορούσε το πλοιο να σταθεί; Αν και δύσκολα πιστεύω η Αττικα θα αφήσει την συγκεκριμένη γραμμή 

Με την καμία Παναγία..! Έτσι όπως είναι δομημένες οι προυποθέσεις της γραμμής, είναι φωτογραφικός για πλοία τύπου Χίος/Μύκονος/Πάτμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το καλοκαίρι που κατέπλευσε το πλοίο στη Σούδα, υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στο Ηράκλειο, στην 126 Σμηναρχία Μάχης. Έβγαλα πολλές φωτογραφίες από την πρώτη μέρα κατάπλου στη Σούδα, που δεσμεύομαι να τις ανεβάσω όταν πάω στα Χανιά όπου έχω το αρχείο μου.

Πλοίαρχος ήταν ο (Αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ) καπετάν Γιάννης Τσακάκης, ύπαρχος όμως ήταν ο καπετάν Γιώργης Σανδαλάκης, μετέπειτα πλοίαρχος στα ΚΑΝΤΙΑ, ΤΑΛΩΣ, ΑΠΤΕΡΑ, ΛΙΣΣΟΣ, ΛΑΤΩ...

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...