Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα 09.09.2023 || Μπλέξιμο αγκυρών κατά την αναχώρηση των Αικατερίνη Π, Fast Ferries Andros & Superferry.


Recommended Posts

Εδώ η στιγμή που το Superferry περνάει ανάμεσα από τα δυο κόκκινα. Οι ελιγμοί έγιναν πραγματικά στον ποντο. Η φωτό είναι απο ανάρτηση του cpt Μαμιδη στο fb

IMG_20230910_002126.jpg

Edited by togias_k
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι άσχετο αν μου επιτρέπεται επειδή δεν γνωρίζω. Την ώρα που έγινε όλο αυτό, τα άλλα δύο πλοία είχαν λύσει, είχαν κλείσει καταπέλτες, είχαν τελειώσει επιβίβαση; Μου κάνει εντύπωση πως το κατάφερε όλο αυτό ο κάπτεν του superferry τόσο γρήγορα και μπράβο στον άνθρωπο. Και βέβαια το πως "τραβήχτηκε" το Αικατερίνη άμα ήταν δεμένο χωρίς να γίνει κάτι οτιδήποτε. 

Edited by Kerkyra Express
Link to comment
Share on other sites

Αφου τελειωσαν ολα καλα ας κανουμε και καμια ερωτηση προς τους ειδικους....το ανδρος λογω καιρου εριξε αγκυρα(δεξια) τοσο μακρια με γωνια ως προς την τελικη θεση προσδεσης του η μας μπερδευει η καμερα που δειχνει οτι ειναι στην νοητη ευθεια της παραλιας??

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, togias_k said:

Εδώ η στιγμή που το Superferry περνάει ανάμεσα από τα δυο κόκκινα. Οι ελιγμοί έγιναν πραγματικά στον ποντο. Η φωτό είναι απο ανάρτηση του cpt Μαμιδη στο fb

IMG_20230910_002126.jpg

Aν κρίνω από τη συγκεκριμένη φωτό και το Superferry από τύχη τη γλύτωσε και δεν βρέθηκε και αυτό με καμία από τις καδένες του Αικατερίνη, κασκόλ στην προπέλα.

YΓ: Πότε τα προλαβαίνει όλα ο κ.Μαμίδης. Πραγματογνωμοσύνη για τη δολοφονία στο Horizon, πραγματογνωμοσύνη για το ατύχημα στη Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Η άγκυρα του ήταν στη σωστή θέση από τη στιγμή που μπλέχτηκαν οι άγκυρες των πλοίων μεταφέρθηκαν εκεί που φαινόντουσαν τα πλοία. Να δούμε ένα βίντεο με το Superferry να γλυτώνει τα χειρότερα χθες παίρνοντας σε απόσταση αναπνοής από τη πρύμη του Fast Ferries Andros 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, proud_ionian said:

και το Superferry από τύχη τη γλύτωσε

Το βίντεο επιβεβαιώνει αυτό που είπα παραπάνω. ;) 

ΥΓ. Προφανώς για να μπλεχτουν όλες οι άγκυρες, κάτι δεν είχε γίνει σωστά.

Καιρούς στην Ραφήνα βγάζει συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Από το παραπάνω βίντεο όντως φαίνεται ότι στο τσακ γλύτωσε και το Superferry. Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο πλοίων αφού ξηλώνει ένα κομμάτι από τη σωλήνα που ρίχνει νερό στα παράθυρα. 

Link to comment
Share on other sites

Ξύσιμο, ξήλωμα (όντως ξηλώνεται ο σωλήνας), όπως και να το περιγράψεις η ουσία είναι από τύχη γλύτωσε τα χειρότερα το Superferry.

Mια ριπή ανέμου ή μια απρόσμενη κίνηση του Άνδρος που έσερνε την καδένα του Αικατερίνη και θα είχαμε τελείως άλλη εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, proud_ionian said:

 

YΓ: Πότε τα προλαβαίνει όλα ο κ.Μαμίδης. Πραγματογνωμοσύνη για τη δολοφονία στο Horizon, πραγματογνωμοσύνη για το ατύχημα στη Ραφήνα.

Νομίζω πως πάντα τέτοια σχόλια έκανε. Πώς θα το έκανε εκείνος μετά από κάθε ατύχημα. Από εποχής Σάμινα.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, rafina-lines said:

Μόνο τα ταχύπλοα έρχονται πια σε μας. Ο λόγος είναι πως σε όλη τη λιμενολεκάνη εδώ, ο βυθός είναι γεμάτος άγκυρες και καδένες οπότε δε γίνεται να φουντάρουν τα πλοία! Θα μπλέξουν πάλι! Είναι μία του SUPERFERRY που την έκοψε μόνο του, και μία του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ που την κόψανε χτες το βράδυ τα ρυμουλκά από τα αξονικά του ΑΝΔΡΟΣ. Πρέπει να καθαριστεί το λιμάνι επειγόντως, αλλιώς δε βλέπω φως για επανέναρξη δρομολογίων! Ακόμη και το Μαρμάρι κόπηκε!

Την καδενα του αικατερινη π την εκοψε η προπελα του ανδρος??

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακριβώς! Από κει ξεκίνησε το συμβάν. Βγαίνοντας από την #9, η δεξιά προπέλα του, πήρε στον άξονα την αριστερή καδένα του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ που ήταν στην #7. Μετά η πλώρη του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ξέσυρε αμέσως δεξιά, κι αν δεν έσπαγε τους κάβους αμέσως το SUPERFERRY (που ήταν στην #5) να βγει έξω, θα είχαμε τριπλή σύγκρουση μες στο λιμάνι με ολέθρια αποτελέσματα που ούτε να τα φανταστώ δε θέλω... Ο βοριάς ήταν στα 8 μποφώρ γεμάτα, έβγαζε φίδια η θάλασσα.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Villandry said:

Νομίζω πως πάντα τέτοια σχόλια έκανε. Πώς θα το έκανε εκείνος μετά από κάθε ατύχημα. Από εποχής Σάμινα.

Καλά τα λες φίλε μου. 

Να είχαμε να λέγαμε 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οι ανακοινώσεις του ΥΕΝ για την εμπλοκή αγκυρών τριων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον λιμένα Ραφήνας

Quote

 

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124 από τον λιμένα Ραφήνας, εν λόγω πλοίο παρέσυρε την καδένα του εν όρμω Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10688, με αποτέλεσμα την μετατόπισή του προς το παρακείμενα αγκυροβολημένο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» Ν.Α. 620. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή (ΒΒΑ 7-8 BF).

Στη συνέχεια, προς αποφυγή σύγκρουσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» διενήργησε αναγκαστικό απόπλου, έχοντας επιβιβάσει 481 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα, 69 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ, 1 Λεωφορείο και 7 Δίκυκλα, ενώ απεμπλάκη με ασφάλεια αφήνοντας την αριστερή άγκυρα και την καδένα του, με σκοπό την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Προκειμένου να αποφευχθεί τραυματισμός ατόμων και για την ασφάλεια του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» πραγματοποιήθηκαν χειρισμοί απόπλου του, μαζί με την κίνηση του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ». Από τις παραπάνω κινήσεις κόπηκαν διαδοχικά οι κάβοι πρόσδεσης των ανωτέρω πλοίων χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή υλικές ζημιές. Κατά την διάρκεια των προαναφερόμενων χειρισμών, η αριστερή καδένα του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» τυλίχτηκε στην δεξιά προπέλα του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ».

Επιπλέον, επιχειρήθηκε από τους Πλοιάρχους των εν λόγω πλοίων απεμπλοκή τους, κατά την διάρκεια της οποίας, ακολούθησε επακούμβηση της πλώρης του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» με την πρύμνη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΟΣ» χωρίς να υπάρξει ρήγμα κατά δήλωση Πλοιάρχων των πλοίων. Εν συνεχεία το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», απέπλευσε προς λιμένα Λαυρίου, με 391 επιβάτες, 41 ΙΧΕ, 3 Φ/Γ, 2 Λεωφορεία και 3 Δίκυκλα όπου κατέπλευσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματά τους, ώστε στη συνέχεια να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης. Οι επιβάτες του, πρόκειται να προωθηθούν στον λιμένα Ραφήνας, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Ραφήνας, δεμένο ασφαλώς επί ρυμουλκού, αναμένοντας την άφιξη δύο ακόμα (02) ρυμουλκών, με σκοπό την ασφαλή πρόσδεση και κατάπλου του στον λιμένα Ραφήνας (730 επιβάτες, 48 άτομα πλήρωμα, 66 ΙΧΕ, 13 Φ/Γ, 6 Λεωφορεία και 8 Δίκυκλα).

 

Συνέχεια ενημέρωσης για την εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα (Απαγόρευση Απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» στο Λαύριο - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY'' στην Τήνο)

Quote

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, κατέπλευσε εκτάκτως στον λιμένα Λαυρίου, προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα όπου αποβίβασε με ασφάλεια 391 επιβάτες, 41 ΙΧ, 3 Φ/Γ, 2 λεωφορεία και 2 Δ/Κ και στη συνέχεια οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας στον λιμένα Ραφήνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ παραμένει κενό φορτίου και επιβατών στον οικείο λιμένα.

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY'' Ν.Α. 620, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών του απόπλου του από τον λιμένα Ραφήνας, απώλεσε την αριστερή του άγκυρα.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERFERRY'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κατόπιν προσκόμισης ανωτέρω βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου για συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου.

Συνέχεια ενημέρωσης για την εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα

Quote

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124, κατέπλευσε ασφαλώς σε λιμένα Ραφήνας, ρυμουλκούμενο από Ρ/Κ «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 12370 και Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XIV» Ν.Π. 12973, κατόπιν απεμπλοκής της καδένας άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, από συνεργεία δυτών. Ανωτέρω Ρ/Κ αποδεσμεύτηκαν παραμένοντας στη περιοχή. ενώ το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 12753, που βρισκόταν στο σημείο, αναχώρησε για λιμένα Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Εδώ άλλοι κόβουν γράμματα από αντωνυμίες, άρθρα, μετοχές, προθέσεις και επιρρήματα γιατί βαριούνται να γράψουν και έχουν μάθει στην ευκολία του πετσοκόμματος, ένα λατινικό γράμμα δεν είναι καν επιλήψιμο, η ουσία είναι ίδια...

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον λιμένα Ραφήνας την 09/09/23

Quote

Αναφορικά με την εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον λιμένα Ραφήνας την 09/09/23, γνωρίζεται ότι την 14-09-2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εντοπισμού και ανέλκυσης τριών καδένων και αγκυρών από τον πυθμένα θαλάσσιας περιοχής λιμένα Ραφήνας.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...