Jump to content
Shipfriends

Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023


Recommended Posts

Το ποσο μπορει να κινηθεί κανείς εναντιον της εταιρείας δεν είναι τόσο στο αστικο κομμάτι,όσο στο πειθαρχικό.

Έχουμε τοσα ISM, SMS και αντιστοιχα CSO,SSO,DPA, ενημερώθηκαν ολοι οσοι ηταν , πως έπραξαν, έπραξαν αυτοβούλως? η εταιρεία τι ειπε? Η γενικά τι λέει σε τέτοιες περιπτώσεις να πράττει το πλήρωμα  ,οχι μονο στα ism/sms αλλα και σε code of ethics αν υπάρχει (ειμεθα και μάγκες στα esg, sustainable to the future κτλ).

Οσον αφορά για την οποια αποζημίωση λογικα ειναι θέμα P&I. Είναι απώλεια ζωής πάνω σε πλοίο,απο ...το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πολύ σωστά τα λες Πετράν. Όσον αφορά την κατακραυγή που λέγαμε παραπάνω και τις αντιδράσεις αλλά και το ότι το περιστατικό "θα ξεχαστεί", φυσικά και θα περάσει στην πίσω σελίδα της επικαιρότητας. Και έτσι είναι λογικό να γίνει, η ζωή συνεχίζεται.

 

Το να μην ξεχαστεί όμως δεν είναι θέμα media αλλά θέμα του καθενός μας. Δεν μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας ξυπνώντας κάθε πρωί έχοντας ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα να μας λέει "σήμερα θα θυμηθούμε τους νεκρους της Ρικομέξ", την άλλη μέρα "τους νεκρούς των σεισμών του 81" και ούτω καθεξής. Όταν λέμε "να μην ξεχαστεί" για μένα σημαίνει να πάρουμε ο καθένας από μας τα διδάγματα και να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Και αυτό είναι δική μας ευθύνη. Δεν (πρέπει να)χρειάζεται ο Γιώργος ο Αυτιάς ή ο κάθε πολιτικός κάθε πρωί για να μας λέει "θυμηθείτε το Blue Horizon και σεβαστείτε τους συνανθρώπους σας".

 

Τώρα οι αντιδράσεις είναι θέμα του καθενός προσωπικά και φυσικά κάποιες εξ' αυτών εκπορεύονται και από συμφέροντα προσωπικά αλλά και πολιτικά. Άλλος μπλοκάρει την αναχώρηση των πλοίων, άλλος δεν ξαναπατάει στα πλοία της Άττικα, άλλος προσεύχεται στο Θεό. Όπως το βλέπει ο καθένας. Χθές επί παραδείγματι ο Δήμος  Μυκόνου είχε συναυλία jazz μουσικής, με ένα εκ των χορηγών να είναι η Blue Star Ferries. Στην αρχή της εκδήλωσης απέταξαν την Blue Star Ferries από χορηγό και καταδίκασαν ξεκάθαρα το ρόλο της εταιρείας σε ό,τι έχει συμβεί. Τα λεφτά πίσω δεν ξέρω αν τα έδωσαν αλλά όπως και να έχει το πράγμα σαν δήμος αποφάσισαν να αντιδράσουν έτσι. Για μένα δεν μπορούμε να τους κατακρίνουμε επειδή ο καθένας μας με τη δική του λογική θα είχε μια πιο σκληρή ή ήπια αντίδραση. 

Link to comment
Share on other sites

ξεκαθαρα βλεπουμε κοσμο . διπλα στον  προβλητα μετα την αναχωριση. το πληρωμα του ελυρου  ειναι στην πλωρη και λασκαρουν καβους. πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω οτι με τοσο κοσμο εκει  διπλα εγινε αυτη η δολοφονια

Link to comment
Share on other sites

Έχει μεγάλη σημασία η δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο!

Διότι δείχνει την απανθρωπιά που έχουν περιέλθει πολλοί συνάνθρωποι μας...

Για εμένα μερίδιο ευθύνης έχουν ολοι οι παρευρισκόμενοι.

Ένα σωσίβιο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μη βγαινει προς την υπολοιπη Ελλαδα αλλα οι κινητοποιησεις στο νησι ειναι καθημερινες.

Σημερα αγνωστοι πεταξαν μπογιες στο πρακτορειο της ΑΝΕΚ στα Χανια. https://fonien.gr/erixan-bogia-sta-grafeia-tis-anek-sta-chania/

Και 1 βιντεο απο το Ηρακλειο.

https://youtu.be/ic3Y48atVPE?si=kqHLDegSFgAPFkde

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δολοφωνία εν ψυχρώ!! Τόσοι γύρω ούτε ένας δε φιλοτιμήθηκε να βοηθήσει να μπει μέσα στο νερό ή έστω ένα σωσήβιο από το πλοίο κάτι! Το κακόμηρο το παιδί αβοήθητο και για αδικαιολόγητο λόγο τον έριξαν μέσα, για μένα θανατική ποινή! Οποιος συμφωνεί συμφωνεί...

Edited by Nick the Greek
Πιπέρι
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, MILTIADIS said:

Μπορει να μη βγαινει προς την υπολοιπη Ελλαδα αλλα οι κινητοποιησεις στο νησι ειναι καθημερινες.

Σημερα αγνωστοι πεταξαν μπογιες στο πρακτορειο της ΑΝΕΚ στα Χανια. https://fonien.gr/erixan-bogia-sta-grafeia-tis-anek-sta-chania/

Και 1 βιντεο απο το Ηρακλειο.

https://youtu.be/ic3Y48atVPE?si=kqHLDegSFgAPFkde

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά να πηγαίνει το κάθε μαλ…..νο η οτιδήποτε και να πετάει μπογιές Νοοτροπία του όχλου δηλαδή  τη ώρα που πέθανε ένας άνθρωπος και δεν το σέβεται κάνεις το ίδιο πράγμα μπορεί να είχε γίνει σε οποιαδήποτε εταιρεία και στις Μινωικές καλά τι λέω “Grimaldi”

Έξω από το προσωπικό όφελος του καθενός απασχόληση-μερίσματα της εταιρείας-Πελατειακή Ή οποιαδήποτε άλλη σχέση Πρέπει να κοιτάτε τον τόπο σας όπου κατά τη γνώμη μου είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο και να μην  Τρώγω ‘σαστε Μεταξύ σας…..

αυτα

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, parian scientist said:

το ίδιο πράγμα μπορεί να είχε γίνει σε οποιαδήποτε εταιρεία

Δεν ηταν ατυχημα για να μπορουσε να ειχε γινει οπουδηποτε και οποτεδηποτε.Ηταν εσκεμμενη πραξη η οποια τελεστηκε και επιχειρηθηκε να συγκαλυφθει μεσα σε ενα συγκεκριμενο πλοιο απο τους επικεφαλης αυτου.Ας αφησουμε λοιπον τα γλυκαναλατα και τα φαντασματα απο το εξωτερικο.

Για το οτι τρωγομαστε μεταξυ μας στο νησι(ποιοι ακριβως;)ειναι εντελως ατοπο με το συμβαν.

Link to comment
Share on other sites

Εάν γίνει καμμία στραβή και κλείσει η ΑΝΕΚ (που τι σχέση έχει με το ατύχημα μόνο αυτοί που πέταξαν τις μπογιές ξέρουν) θα κλάψουν μανούλες στην Κρήτη... Δεν θυμάμαι να πετάνε μπογιές όταν κάηκε το Νόρμαν Ατλάντικ με 14 (αν θυμάμαι καλά) νεκρούς... 16 χρόνια είχε φάει ο CEO της ΑΝΕΚ αλλά δεν πήγε ούτε μία μέρα μέσα...

Link to comment
Share on other sites

Μην συγκρινουμε ατυχηματα(προσαραξεις,φωτιες κλπ)με εγκληματικες ενεργειες.

Θυμιζω οτι πριν μερικα χρονια οταν ενας αστυνομικος σκοτωσε ενα νεο παιδι καιγοταν η Αθηνα για μια βδομαδα..Ομοιως οταν καποιοι ελεγκτες εσπρωξαν εναν ταλαιπωρο απο το τρολλευ ειχε γινει το σωσε..Λογικο να ξεσπασει οργη γιατι υπαρχει και κοσμος που δεν θεωρει φυσιολογικες συμπεριφορες τυπου Μαο-Μαο..Κι εδω στεναχωριομαστε για μια τζαμαρια που λερωθηκε και για το αν θα τρωει μπουλινκ απο δω και μπρος το Blue Horizon στο Αιγαιο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Τσουβάλιασμα καταστάσεων και λαός του όχλου. Εχω διαβάσει τόσα σχόλια αυτές τις μέρες για το πόσο κακά είναι τα πληρώματα, τα πλοία(;). Βέβαια όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που σε 3, 4 μήνες θα λένε μάγκας ο καπετάνιος που έδεσε στη Κίμωλο, Δονούσα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ακουγοντας το ηχητικο θεωρω πως η γεφυρα θα ισχυριστει οτι ακολουθησε τις οδηγιες του traffic και γιαυτο δεν σταματησε,παρολο που γνωριζε το τι ειχε συμβει

Πιστευω βεβαια πως αν δεν υπηρχαν τα βιντεο ,θα προσπαθουσαν  , οταν θα γινονταν η διερευνηση για το περιστατικο, να καλυψουν τον υπαρχο και το πληρωμα λεγοντας πως απλα ο Αντωνης πηγε να μπει τελευταια στιγμη ,δεν προλαβε και επεσε μονος του.Ηδη εγινε αυτο κατα την αναφορα του περιστατικου

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Σε πολλά διαδικτυακά ΜΜΕ, αλλά και στα SM, επισημαίνεται (στις σχετικές φωτό) ότι στην αρχή του επεισοδίου είναι παρών και ένας οικονομικός αξιωματικός (δεν συμμετέχει), ο οποίος κρύβεται μόλις αντιλαμβάνεται την τροπή που που παίρνουν τα πράγματα.

Την αλήθεια τη μάθαμε μόνο επειδή καταγράφηκε το συμβάν από τους επιβάτες. Αυτό ξύπνησε μετά και τα ΜΜΕ και ψάχνουν ότι κάμερα υπήρχε στην περιοχή. 

Link to comment
Share on other sites

Ο ύπαρχος στην απολογία του, ανέλαβε την ευθύνη για το "συμβάν". 

Παίζει παντού η είδηση, ας τη δούμε από το Πρώτο Θέμα.

Quote

...φέρεται να υποστηρίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

 

Ανέλαβε την... πολιτική ευθύνη.B):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, proud_ionian said:

Από τον διάλογο γίνεται ξεκάθαρο ότι η γέφυρα και είδε και ήξερε πολύ καλά τι είχε γίνει.

Τα κλωτσομπουνια μαλλον δεν τα ειδε θεωρω,γιατι απο τον ολο διαλογο ακουγεται φανερα εκπληκτος οταν τον ενημερωσε ο υπαρχος για ατομο στη θαλασσα.Πρεπει να κοιταξε το μονιτορ οταν πλεον το ατομο επεπλεε.Μετα ειναι ξεκαθαρος ο πανικος του.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Πλοίαρχος κα Ύπαρχος προφυλακίζονται. Για υποπλοίαρχο και λοστρόμο υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και θα αποφασίσει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο.

Από το ποντίκι.

Quote

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση που σόκαρε την Ελλάδα.

Αντίθετα ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ανακρίτρια έκρινε ότι τα δύο αυτά μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κρίση με την οποία διαφώνησε η εισαγγελέας.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο ύπαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο και η ανακρίτρια έπρεπε να μεταβεί εκεί προκειμένου να λάβει την απολογία του.

@MILTIADIS Έχω την εντύπωση ότι είδε, γι' αυτό και ρωτάει "ρε πάτε καλά;"

Link to comment
Share on other sites

Πόσο ξεφτίλα για να πουλήσουν φύλα.. το πρώτο θέμα έδωσε στην φόρα όλα τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων.. θα πέσουν πάνω τους όλα τα κοράκια και οι "δικαστές" που αλί και αν έχουν πατήσει το πόδι τους σε καράβι. Δεν τους δικαιολογώ ούτε υπερασπίζομαι αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος και ο μόνος υπεύθυνός είναι το δικαστικό συμβούλιο για τις αποφάσεις..

Link to comment
Share on other sites

νομίζω κι εγω οτι ξεκάθαρη εικόνα για το πως έπεσε στη θάλασσα δεν είχε ο πλοιαρχος σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα :

https://www.mixanitouxronou.gr/blue-horizon-profylakistikan-ploiarchos-kai-yparchos-eleytheroi-ypoploiarchos-kai-lostromos-oi-katatheseis-toys-ston-anakriti/

Απο εκεί και πέρα η απόφαση για την προφυλάκιση ήταν αναμενόμενη βάση του βαρύτατου κατηγορητηρίου που τους εχει αποδοθεί .

Για τον υποπλοίαρχο μια ενδεχόμενη προφυλάκιση του θα ήταν σκληρή  μεταχείριση και απλά θα συμπαρασυροταν απο την βαρύτατη πράξη του προϊσταμένου του που ήταν ο ύπαρχος ο οποίος προσωπικά είναι η πηγή και το εφαλτήριο του κακού της όλης υπόθεσης .

Ο υποπλοιαρχος ναι μεν δεν ενήργησε ούτε προς την αποτροπή (απο την στιγμή που ήταν παρόν ο υπαρχος που είναι ανώτερος Του δύσκολα θα το έκανε) του συμβάντος αλλά ούτε και προς την πρόκληση του η στην εξέλιξη του. 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Ermenegildo said:

Πόσο ξεφτίλα για να πουλήσουν φύλα.. το πρώτο θέμα έδωσε στην φόρα όλα τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων.. θα πέσουν πάνω τους όλα τα κοράκια και οι "δικαστές" που αλί και αν έχουν πατήσει το πόδι τους σε καράβι. Δεν τους δικαιολογώ ούτε υπερασπίζομαι αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος και ο μόνος υπεύθυνός είναι το δικαστικό συμβούλιο για τις αποφάσεις..

Πρεπει να επεσε κραξιμο γιατι βγαλνε τη φωτογραφια που ειχε φορα παρτιδα τα στοιχεια 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...