Panagia Ekatontapiliani Posted June 15, 2023 Posted June 15, 2023 Λογικά τη Κυριακή 18 Ιουνίου θα βγει δοκιμαστικό.
proud_ionian Posted June 15, 2023 Posted June 15, 2023 Δεν θα γίνουν τελικά εν πλω προς Ραφήνα οι δοκιμές και οι έλεγχοι;
valencay Posted June 15, 2023 Posted June 15, 2023 Όχι,την Κυριακή το πρώτο δοκιμαστικό....Στόχος είναι να κάνει δρομολόγιο 30 Ιουνίου
Mike18 Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Μάλλον ήρθε η ώρα για το δοκιμαστικό καθώς στην πρύμη του πλοίου βρίσκεται ρυμουλκό
piraeus ships spotting Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Κρίμα, με τέτοια βροχή δεν μπορούν να βγουν φωτογραφίες
valencay Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Πρώτο δοκιμαστικό λοιπόν, αλλά δεν πρόκειται να το "ανοίξουν ",καθότι όλα κάτω στην μηχανή είναι καινούργιο και απαιτείται το λεγόμενο "στρώσιμο "....Με το καλό λοιπόν....
piraeus ships spotting Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Εδώ μια φωτογραφία από το πρώτο του δοκιμαστικό. Καλές θάλασσες να έχει!
Strofalos Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Μόνο εμένα με χαλάει αυτή η ασύμμετρη πρύμη? Στο Επτάνησος που ήταν πλώρα, του πήγαινε..εδώ που είναι πρύμα το κάνει λίγο ατσούμπαλο. Όπως και να'χει καλή αρχή σε πλοίο και πλήρωμα και καλές θάλασσες..!
Ferry Himuka Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Πάντως δεν φαίνεται για στρώσιμο... Φαίνεται να το ανοίγουν αρκετά
valencay Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Το άνοιξαν αρκετά, αλλά έχει και άλλο.Μην ξεχνάμε ότι στα trials στην Ιαπωνία έγραψε 23,2....
nomikos Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Εγώ θεωρώ πως έχει και άλλο να δώσει στα δοκιμαστικά.
observer Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 χαζή ερώτηση αλλά το'χω γενικά απορία, αυτά τα ανοίγματα στο γκαράζ (ιδιαίτερα στα πλαινά στο συγκεκριμένο καράβι αλλά και πίσω) προσφέρουν κάτι; Όπως το αντιλαμβάνομαι, αυξάνουν την αντίσταση (όπως ένα ανοιχτό παράθυρο στο αμάξι) και άρα αυξάνουν την κατανάλωση, επιπλέον σε θαλασσοταραχή μπορούν να μπάσουν νερά στο εσωτερικό αλλά και χωρίς ιδιαίτερα μποφόρ σίγουρα θα περνάνε "ψεκασμούς" θαλασσινού νερού στα αυτοκίνητα εντός, λερώνοντάς τα. Υποθέτω το ερώτημα είναι: έχουν κάποια ωφέλη που δεν αντιλαμβάνομαι και γι'αυτό δεν τα κλείνουν ή απλά θεωρείται "μικρό το κακό" οπότε δεν ασχολούνται;
Villandry Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 (edited) Είναι απαραίτητα για τη μανούβρα. Ώστε το πλοίο να είναι λιγότερο ευάλωτο στους πλευρικούς ανέμους. Το όφελος υπερκαλύπτει τις απώλειες. Edited June 18, 2023 by proud_ionian quote
Annivas Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Ο βασικότερος λόγος που το κάνουν εκ κατασκευής είναι ότι κατ αυτό τον τροπο δεν χρειάζεται να βάλουν εξαερισμό στο πάνω γκαράζ και κατα συνέπεια μονάδες ventilation και ένα ολόκληρο δίκτυο καναλιών με αέρα . Στην Ελλάδα όμως και στα ανεμοδαρμένα - δύσκολα λιμάνια , προσφέρουν στη μανούβρα όπως προαναφέρθηκε . Με το διάτρητο πανω γκαράζ ο πλευρικούς άνεμος εκτονώνεται σε κάποιο μεγάλο βαθμό και η πίεση που ασκείται στην πλευρά του πλοίου ειναι σημαντικά λιγότερη απο αυτή που θα ασκούνταν αν δεν υπήρχαν τα ανοίγματα .
Power_Jet Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Εμφανισιακά να πω την αλήθεια δεν με τρελαίνει τόσο όσο και μηχανικά... Εγώ εντυπωσιάστικα με τη ταχύτητά του, πέρνοντας υπόψη πως είναι και το πρώτο του δοκιμαστικό στην Ελλάδα! Όπως και να έχει καλοτάξιδο ας είναι το βαπόρι και καλή αρχή στο πλήρωμα!
marioskef Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Λαμβάνοντας υπ όψιν τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η οικογένεια στεφάνου με το προηγούμενο στολο έχεις ένα δίκιο... όμως έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και μεγάλη αναβαθμιση εντός του πλοίου... Η golden star είναι από τις ελάχιστες ακτοπλοϊκές που επενδύουν στα πλοία τους.
fourtounakis Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 7 hours ago, hayabusagr said: ας δούμε και μια πρώτη του φωτογραφία από ψηλά Αν παρατηρώ σωστά έχουν αφαιρέσει τα πέδιλα του πλωριου καταπέλτη.
Power_Jet Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 10 hours ago, marioskef said: Λαμβάνοντας υπ όψιν τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η οικογένεια στεφάνου με το προηγούμενο στολο έχεις ένα δίκιο... όμως έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και μεγάλη αναβαθμιση εντός του πλοίου... Η golden star είναι από τις ελάχιστες ακτοπλοϊκές που επενδύουν στα πλοία τους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου και δεν λέω πως η γκόλντεν δεν επένδυσε, ίσα ίσα όπως είπες και εσύ είναι απο τις ελάχιστες ακτοπλοϊκές που επενδύουν στα πλοία τους. Αυτό που λέω εγώ είναι απλώς πως δεν με τρελαίνει το σκαρί και δεν μου κάθονται καλά στο μάτι τα σινιάλα της γκόλντεν πάνω στο συγκεκριμένο. Είναι ας πούμε αρκετά.... κουτοποιημένο... Άλλωστε, ένας μέσος πελάτης δεν θα κοιτάξει την μορφή του πλοίου, αλλά τη ταχύτητα και την άνεση, τομείς οι οποίοι πιστεύω ότι είναι άριστοι στο συγκεκριμένο για τη γραμμη που προορίζεται.
Strofalos Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 9 minutes ago, Power_Jet said: ένας μέσος πελάτης δεν θα κοιτάξει την μορφή του πλοίου, αλλά τη ταχύτητα και την άνεση, Καλά, μεταξύ μας, το πρώτο, και βασικότερο, που θα κοιτάξει είναι η τιμή του εισιτηρίου. Τα άλλα, κουτσά-στραβά, θα τα κάνει γαργάρα.
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 Το 99.9 % των επιβατων κοιτουν ολα εκτος απο το αν ειναι κουτοποιημενο ή αν του πηγαινουν τα σινιαλα....Μη πω το 99.999999%...
Superfast VI Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 Έτσι είναι. Ένας μέσος επιβάτης μπορεί να μη γνωρίζει καν που πηγαίνει το βαπόρι στο οποίο μπαίνει όχι και να έχει κριτική άποψη για την αισθητική του. Και επίσης έχω την αίσθηση (και από προσωπική εμπειρία) ότι η πρώτη ερώτηση που γίνεται σε ένα πρακτορείο είναι "πόση ώρα κάνει;" ή "είναι γρήγορο;" Νομίζω ότι ο χρόνος ταξιδιού παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την τιμή του εισιτηρίου (κατά μέσο όρο).
observer Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 Ευχαριστώ Villandry & Αnniva για τις επεξηγηματικές απαντήσεις. Σημερινό φωτορεπορτάζ του Εν Άνδρω για το δοκιμαστικό.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το Andros Queen θα φύγει από το Πέραμα με προορισμό τη Ραφήνα.
Recommended Posts