Panagia Ekatontapiliani Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 (edited) Το Alboran (IMO Νο: 9206700) είναι κατασκευασμένο το 1999 στην Incat με το όνομα Avemar για λογαριασμό της Buquebus España S.A αλλά αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ειχε παροπλιστεί την επόμενη χρονιά. Το 2001 αγοράστηκε Acciona Trasmediterranea και πήρε το όνομα Alboran. Είναι ένα από τα έξι αδελφά πλοία που συμπεριλαμβάνει το γνώριμο μας Highspeed 6 (νυν Volcan De Teno). Από τις 27 Σεπτεμβρίου το Alboran βρίσκεται στο Γιβραλτάρ για δεξαμενισμό. Σήμερα κυκλοφόρησε ότι το Alboran ναυλώθηκε από την Naviera Armas έτσι ώστε να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου τη γραμμή La Gomera - Los Cristianos στην Τενερίφη. Edited April 25, 2023 by Nick the Greek tag
Panagia Ekatontapiliani Posted October 12, 2017 Author Posted October 12, 2017 Το Alboran προβάρει στα σινιάλα της Armas
Panagia Ekatontapiliani Posted October 13, 2017 Author Posted October 13, 2017 Σήμερα το Alboran ολοκλήρωσε το δεξαμενισμο του στο Γιβραλτάρ και πραγματοποιησε δοκιμαστικό όπου έπιασε μέχρι 38,2 και πήγε στο Algeciras.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 15, 2017 Author Posted October 15, 2017 Το Alboran έφυγε σήμερα από το Algeciras με προορισμό τη Santa Cruz της Τενερίφης, όπου θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές προσεγγίσεις στα λιμάνια του δρομολογίου του La Gomera - Los Cristianos. Το πρώτο του δρομολόγιο θα γίνει τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και η ναύλωση του Alboran από τη Naviera Armas θα έχει διάρκεια 6 μήνες.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 22, 2017 Author Posted October 22, 2017 (edited) Το Alboran ξεκίνησε χθες τα δρομολόγια του στη γραμμή Gomero του Valle Gran Rey - Los Cristianos της Τενεριφης. Κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του έχουν ανέβει στη σελίδα της Naviera ARmas στο Facebook. Βλέπουμε διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τα ελληνικά ταχύπλοα που έχουν μόνο αεροπορικά καθίσματα!! Edited October 22, 2017 by Panagia Ekatontapiliani
Nick the Greek Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Παναγία μου, επειδή σε βλέπω κι έχεις φασωθεί τρελά με το Alboran, θα στο ανεβάσω στη gallerie να το βλέπεις. Παρεπιπτότνως τα σινιάλα της Acciona που βλέπεις στη φωτογραφία τα φόρεσε το καλοκαίρι του 2016. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι ήταν εντελώς άβαφο. Μέχρι τη ναύλωσή του στην Armas, το πλοίο εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Algeciras και Ceuta, σε ένα από αυτά το βλέπουμε εδώ και εν πλώ.
Champion Jet_2 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Αυτό που προεξέχει ακριβώς κάτω από το deck της γέφυρας είναι βαρδιόλες;
Nick the Greek Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Είσαι πολύ παρατηρητικός. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, να είναι οι βαρδιόλες ένα ντέκ κάτω από τη γέφυρα, μάλλον έτσι είναι. Σε άλλες φωτό που το έχω, διακρίνεται άνθρωπος με φωσφοριζέ γιλέκο και με vhf στο χέρι να έχει ανοίξει τα παράθυρα και να κοιτάει έξω. Εντυπωσιακό και ασυνήθιστο, ομολογουμένως.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 26, 2017 Author Posted October 26, 2017 Ένα βίντεο του Alboran με λήψη από drone
Panagia Ekatontapiliani Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 Ένα περιστατικό στο Alboran, όπου ένα φορτηγό κρεμόταν στο κενό
George...f Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Κουρτίνες μου θέλουν...Πραγματικα ποτε δεν καταλαβα την λογική στα ταχύπλοα σε αυτες τις χώρες. Το γκαράζ ειναι επικίνδυνο αν δεν σφραγίζει με ασφάλεια για πολλούς λόγους...
nomikos Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Δηλαδκ και τπ Highspeed 6 που ειναι αδερφο ετουτου θα μπορουσε να παρει φορτηγα;
Panagia Ekatontapiliani Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 Αυτό το ταχύπλοο δεν μπορεί να έχει κλειστό γκαράζ λόγω των κανονισμών, οπότε έχουν αυτή τη κουρτίνα για να μην βρέχονται τα αμάξια. Για τον ίδιο λόγο είχε μείνει ανοιχτό το γκαράζ του Highspeed 6. Το Highspeed 6 μπορούσε να πάρει φορτηγά αλλά λόγο του βάρους αυτών θα έχανε στη ταχύτητα.
Hastaroth Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Τί είδους κανονισμός είναι αυτός που δέν επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά τών οχημάτων εντός τού γκαράζ ενός πλοίου; Το συγκεκριμένο φορτηγό θα μπορούσε να είχε πέσει στην θάλασσα,προκαλώντας ζημιές και στο ίδιο το πλοίο......
Agrino Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Η ύπαρξη ερμητικά κλειστού γκαράζ προϋποθέτει διαφορετικό εξοπλισμό σε σωστικά, πυρασφάλεια, εξαερισμό και πολλά άλλα, συν περιορισμούς στην μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο το αν είναι ανοιχτό το γκαράζ ή αν έχει κουρτίνα ή μπουκαπόρτα, αλλά το ότι δεν ασφαλίστηκε το όχημα τόσο από μεριάς οδηγού του όσο και από μεριάς πληρώματος.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 8, 2018 Author Posted November 8, 2018 Το Alboran είχε ένα ατύχημα σήμερα ανοικτά του Las Palmas με κάποιο αντικείμενο με αποτέλεσμα να μπουν νερά στο πλοίο και να έχει μια εμπλωρη διαγωγή και να αναγκαστεί να επιστρέψει στο Las Palmas με τη βοήθεια ρυμουλκων για την εκκένωση του.
Argonautis Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 Ωραία, όλο το αριστερό hull έχει «βουτήξει» 😅😅
Panagia Ekatontapiliani Posted November 10, 2018 Author Posted November 10, 2018 Ένα βίντεο από την επιστροφή του Alboran στο Las Palmas μετά το ατύχημα.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 18, 2018 Author Posted November 18, 2018 Η επισκευή του Alboran θα γίνει στο ναυπηγείο Astican στο Λας Πάλμας και λογικά θα μείνει εκτός δρομολογίων περίπου 2 μήνες.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 Το Alboran μετά από αναμονή λίγων ημερών στο λιμάνι του Λας Πάλμας βγήκε εκτός νερού στο ναυπηγείο του Astican τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, για την αποκατάσταση των ζημιών του στο αριστερό πλωτήρα.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2018 Author Posted November 29, 2018 Το Alboran αποδεξαμενιστηκε τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου και βλέπουμε ότι είναι βαμμένο άσπρο
giorgos_249 Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Villa de Agaete πλέον το πλοίο. Ανακαινίζεται πλήρως λένε, ανοίγει η πρύμνη (προφανώς σε στυλ χαισπιντ 6 πριν ερθει στην Ελλαδα) και γενικώς ετοιμάζεται....... https://www.puentedemando.com/el-catamaran-villa-de-agaete-estara-operativo-en-septiembre/
Billy Johnson Posted November 12, 2019 Posted November 12, 2019 I see it’s out of the tank and back in waters. Is it nearing trials??
Argonautis Posted December 11, 2019 Posted December 11, 2019 Τελικά το Villa de Agaete επανήλθε στην ενεργό δράση, με δρομολόγια ανάμεσα σε Santa Cruz και Las Palmas
Nick the Greek Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 Μετακόμισε στο Στενό και φαίνεται πως φέτος το καλοκαίρι θα απασχολείται ανάμεσα σε Algeciras και Tanger Med.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now