Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Καλές οι κινητοποιήσεις, δεν διεκδικούν κάτι παράλογο, όλοι μας πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες αυτό τον καιρό, αλλά έχω την αίσθηση ότι της Κυβέρνησης δεν της καίγεται καρφάκι για τις απεργίες και την ταλαιπωρία του κόσμου. Άλλωστε οι Κυβερνώντες καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!   :mad: 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ενώ το ένα πλοίο της Ionion P Lines απεργεί σήμερα (Ιόνιον Πέλαγος), τα άλλα δύο φαίνονται να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους (Άγιος Γεράσιμος και Αίνος).

Link to comment
Share on other sites

ναι να συνεχισουν επ'αοριστον. Να σταματησουν τα παντα.Ισοπεδωσαν τις συνταξεις ΝΑΤ που οι ναυτικοι χρυσοπληρωναν απι σειρα ετων με υπερβολικα ασφαλιστρα και τους εφτασαν να περνουν ιδια ποσα με δημοσιουπαλληλισκους που πληρωναν 150 ευρω τον μηνα!!!! Αν είναι δυνατον. ΑΠΕΡΓΙΑ επ'αοριστον και μαλιστα το καλοκαιρι εχει καλυτερα αποτελέσματα κυριοι της ΠΝΟ,ΠΕΠΕΝ,ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Link to comment
Share on other sites

Στο Terminal της COSCO 2 μέρες τώρα δεν είχε αφιξοαναχωρησεις λόγω της απεργίας , να υποθέσω πως οτι και οι αυριανές αφίξοαναχωρήσεις πάνε για Παρασκευή? Ηδη γεμίζει η ράδα..

Link to comment
Share on other sites

 

Νομίζω-με όλο το σέβας-ότι την απεργία έπρεπε να την κάνουν περίπου 34 χρόνια πριν, τέτοιες ημέρες πάνω κάτω. Τότε που το αγλαό και λαογέννητο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου φόρτωσε το ΝΑΤ με τις συντάξεις των επαναπατριζόμενων "αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης", τότε που τα αποθεματικά από χρυσές λίρες Αγγλίας μετετράπησαν σε δραχμές, κλπ, κλπ. Τότε βέβαια ήταν ωραίο και βολικό. Μόνο που τώρα είναι αργά..

(Επίσης με τον δέοντα σεβασμό, εκείνη η ιδέα της απεργίας "επ' αόριστον", ασχέτως εποχής, μήπως αφήσει νησιά χωρίς τα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένου πχ και του τουρισμού;)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός ο georgios express. Πάντως αν και δίκαιη η απεργία των ναυτεργατών θα έπρεπε να εξαιρεθούν τα 3 πλοία που κάνουν μεταφορά μεταναστών. Η τραγική κατάσταση στη Μυτιλήνη θα στρέψει τους νησιώτες εναντίων των ναυτικών με μόνη χαρούμενη την κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων αφού θα έχει προκληθεί κοινωνικός αυτοματισμός...

Link to comment
Share on other sites

Οπότε και να κάνουν οι ναυτικοί απεργία κάποια κοινωνική ομάδα θα αντιδρά!! Έκαναν απεργία το καλοκαίρι και λεγανε οι νησιώτες ότι θα χάσουν το τουρισμό, κάνουν την άνοιξη φωνάζουν οι παραγωγοί της Κρήτης, τώρα λένε για τους μετανάστες 

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι φαίνεται και οι λιμενεργάτες είναι , στον Πειραιά δεν ήρθε σήμερα το Splendour O.T.S.  και η ράδα αυτη τη στιγμή έχει αυτη την εικόνα.

post-3066-0-88637100-1446645674_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς ντροπές και μισόλογα. Είναι χοντροπετσιά να ΄΄κρύβεσαι΄΄ πίσω απο το αυτονόητο δικαίωμα της απεργίας ώστε να μη βλέπεις τη πολύ μεγάλη αντιπάθεια που προκαλεί στο κόσμο (ΟΧΙ ΜΟΝΟ στους νησιώτες) η στάση σου στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων - μεταναστών.  

Link to comment
Share on other sites

Το "ληγουν" στις 6 αυριο το πρωι.

Ευτυχως μηπως και ξεμπουκωσει λιγο και η Μυτιληνη που επιθεωρησε σημερα ο Σουλτς με το Τσιπρα..

Αλλα στις 12/11 ξανα δεσιμο στα πλοια μαζι με την πανελαδικη απεργια.

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια πάντως στο openseas δε βλέπω.Θα έχουν πάλι αναχωρήσεις πρωί πρωί οπως είχε γινει το 13 που ηταν πολλες μερες η απεργια η κλασσικά βράδυ

Link to comment
Share on other sites

Η σχετική ανακοίνωση της HSW για τα πλοία της

Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των υπαλλήλων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.), και παρόλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως από την Εταιρεία μας και ενώ δεν εκκρεμεί καμία οφειλή, δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού ελευθεροπλοΐας των πλοίων μας ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ και FLYINGCAT 6.
Link to comment
Share on other sites

Επίσης δεν έκανε δρομολόγια το Ιονις και το Αδαμαντιος Κοραής για τον ίδιο λόγο! Ενώ υπάρχει θέμα και το Φαιστος Παλλας.

Update: Αλλά από ότι πληροφορουμε μετά από έντονες πιέσεις από τη Minoan ίσως να πάρουν κάποια σχετική άδεια

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

κατι σαν την ασφαλιστικη ενημεροτητα στη στερια ;), μονο που παει ανα πλοιο και οχι ανα εργοδοτη οπως στο ΙΚΑ

εισαι ΟΚ με το ΝΑΤ και μπορεις να αποπλευσεις

 

σημερα νομιζω ηταν η τελευταια μερα μιας παρατασης οφειλων, εκτος και απο μερα απεργιας.

τα πλοια που περιμεναν να πληρωσουν σημερα, εκατσαν στο παγωτο, γιατι το ΝΑΤ δεν εισεπρατε και δεν εξεδιδε πιστοποιητικα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...