Jump to content
Shipfriends

O σεισμός της 26.01.2014 στην Κεφαλονιά και η φιλοξενία των σεισμοπλήκτων


Recommended Posts

Συνεχίζεται για άλλη μια φορά, από τα ΜΜΕ, η υπερτιμημένη παρουσίαση των απόψεων διαφόρων σεισμολόγων. Από την στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν ακριβή πρόβλεψη, ο ρόλος τους θα πρέπει να σταματά στην ανακοίνωση των στοιχείων του σεισμού και στην παρουσίαση των σεισμικών στοιχείων της περιοχής.Και όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα χειρίζονται οι αρμόδιες αρχές, που θα πρέπει να χειρίζονται την ενημέρωση, την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και τη παροχή βοήθειας στον κόσμο. Εδώ παρατηρείται το φαινόμενο, στα ΜΜΕ να βγαίνουν συνεχώς σεισμολόγοι και να λένε τα ίδια και τα ίδια αντί να βγαίνουν πχ πολιτικοί μηχανικοί και να δίνουν οδηγίες στον κόσμο.

 

ΥΓ χώρια την κλασσική καχυποψία των νεοελλήνων που ανακαλύπτουν και πάλι συνωμοσίες σχετικά με τις αποκλίσεις στα μεγέθη των σεισμών που ανακοινώνονται.

 

ΥΓ2 Αλλοίμονο σε όσους βρίσκονται χειμωνιάτικα στο δρόμο, μέσα σε αυτή την κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Link to comment
Share on other sites

Η Kefalonian Lines ανακοινώνει ότι:

Το πλοίο μας «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» κάθε βράδυ διανυκτερεύει στο λιμάνι του Πόρου, προκειμένου το πρωί της επομένης να αναχωρεί στις 08:00 για την Κυλλήνη.

Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης και διαχείρισης της κρίσης που βιώνουμε, όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να ταξιδεύσουν την επομένη μπορούν από το προηγούμενο βράδυ να φιλοξενούνται είτε με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ του Πλοίου είτε να παραμένουν στα σαλόνια του Πλοίου για διανυκτέρευση και προσωρινό κατάλυμα, εν όψει της αναχώρησης του Πλοίου.

 

Με εκτίμηση,

Για την KEFALONIANLINES

Σπυρίδων Δ. Λυκούδης

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν είδα να γράφεται κάπου ότι έπειτα από υπουργική εντολή μετέβη στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ, όπου και επιβεβαιώθηκε αυτό που κάποιοιι γνώριζαν εξαρχής, ότι δηλαδή ένα (1) κρούσμα γαστρεντερίτιδας εντοπίστηκε μόνο (σε ποιό πλοίο της γραμμής δεν μπορεί να βρεθεί ένας επιβάτης με γαστρεντερίτιδα? Θα πρέπει ολόκληρο το πλοίο να μπει σε καραντίνα?.

Όσο για τις ιώσεις, αυτές δεν έχουν να κάνουν με κάτι που αφορά ένα συγκεκριμένο χώρο ή πλοίο, διότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την εποχή άπαντες γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν πλείστες ιώσεις σε σχολεία, κλειστούς ή/και κοινόχρηστους χώρους,  αεροπλάνα κλπ. Δεν μπορεί αν ξεφύγει λοιπόν από τον κανόνα το πλοίο που αναφέρθηκε.

Αν όλοι όσοι μένουν στο πλοίο λαμβάνουν (ή ελάμβαναν) τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας , ούτε πολλές ιώσεις θα εμφανιζόντουσαν (σκεφθείτε ότι το απλό Detol σκοτώνει τον ιό Η1Ν1!).

Αν, όμως, οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν ανοίγουν για να αερίζεται καλά το κάθε ντεκ, τότε ζητώ συγγνώμη που προσπάθησα να εξηγήσω κάτι χωρίς να ξέρω άλλες λεπτομέρειες (αν δηλαδή δεν θέλουν να χάνεται η θερμότητα και καίνε ξανά καύσιμα για να ζεσταθεί μέσω κλιματισμού ο χώρος από την αρχή). Υπέρχει άλλωστε θέμα με αυτο το πλοίο όπου κάποια ντεκς δεν έχουν ούτε μία εξωτερική πόρτα ή ουτέ ένα παράθυρο που ανοίγει!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

θα παει το aegean paradise

 

 

ειναι σχεδον ετοιμο και αν αληθευουν οσα γραφονταν και λεγονταν στα κεφαλονιτικα ΜΜΕ, μαλλον θα μεινει φουνταρισμενο εξω απο το ληξουρι, για να εξυπηρετηθουν οι ληξουριωτες

Link to comment
Share on other sites

φουνταρισμενο ΒΑ του ληξουριου αναμεσα στο Ληξουρι και το Φαναρι

 

ΥΓ: ηδη συνεργεια της ΕΥΔΑΠ εχουν παει Ληξουρι για να αποκαταστησουν την υδρευση στην πολη

Link to comment
Share on other sites

Αποδοχή της πρωτοβουλίας για διάθεση κρουαζιερόπλοιου «Aegean Paradise» στο νησί της Κεφαλονιάς, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Την πρωτοβουλία για διάθεση του κρουαζιερόπλοιου «Aegean Paradise», συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη, στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλονιάς, έκανε αποδεκτή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.Το πλοίο, το οποίο βρίσκεται από σήμερα στην Κεφαλονιά, θα παραμείνει στο νησί για δύο συνολικά μήνες, σε ασφαλές αγκυροβόλιο έξω από το Ληξούρι.

Το «Aegean Paradise»,ολικού μήκους 174 μέτρων,πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 600 κατοίκους του Ληξουρίου, που έχουν πρόβλημα στέγασης. Στο πλοίο θα διατίθενται δωμάτια με θέρμανση, κλινοσκεπάσματα και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβιβαζόμενων στο πλοίο θα προσφέρεται δωρεάν πρωινό και δείπνο.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα διατεθεί Λιμενικό όργανο επί 24ωρου βάσεως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, τον έλεγχο των προς επιβίβαση φιλοξενουμένων του πλοίου, τον έλεγχο των αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων, καθώς και για τη διατήρηση της τάξης και των συνθηκών ασφαλείας του πλοίου. Παράλληλα, λόγω της έκτακτης κατάστασης στο νησί της Κεφαλονιάς το Λιμενικό Σώμα θα ενισχύσει την παρουσία του με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών.

Τέλος, θα υπάρξει ονομαστικός κατάλογος των επιβιβαζόμενων, ο οποίος θα εκδίδεται από τις Τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, ενώ οι κάτοικοι θα προμηθευτούν με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

ο περιφερειακος συμβουλος (και πιθανον εκ νεου υποψηφιος περιφερειαρχης) γιωργος καλουδης, επισκεφθηκε την κεφαλονια. εβγαλε ανακοινωσε και εστιασε στο γεγονος οτι οι κατοικοι εγκαταλειπουν το νησι φοβουμενοι νεο σεισμο (αληθες, αν και φουσκωμενα λιγο τα νουμερα).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ευχαριστηρια ανακοινωση του δημαρχου Κεφαλονιας για το Βενιζελος.

 
Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία ΑΝΕΚ που για τόσο μεγάλο διάστημα διαθέτει για τους σεισμόπληκτους του νησιού μας δωρεάν το πλοίο της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ». Πρόκειται για μία μεγαλειώδη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που τιμά την συγκεκριμένη εταιρία και που οι Κεφαλλήνες δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Από την θεσμική θέση που κατέχω νιώθω την ανάγκη να γνωστοποιήσω αυτή την μεγάλη προσφορά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τόσο αξιέπαινη στάση της ΑΝΕΚ.
 
Επίσης θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω δημόσια και τον Καπετάνιο και όλο το πλήρωμα του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ» για την άψογη συμπεριφορά τους και το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει με άριστο τρόπο.
 
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς
 
Αλέξανδρος Παρίσης
 
Link to comment
Share on other sites

το paradise εχει δεσει απο το πρωι στην προβλητα κρουαζιεροπλοιων.

 

χαμος εχει γινει τις τελευταιες μερες στην κεφαλονια, με τα εξοδα διαμονης των κυβερνητικων κλιμακιων που... εισεβαλαν στο νησι μετα τους σεισμους.

 

το κοστος (ξενοδοχεια κλπ) υψους σχεδον 12.000 εφτασε για εγκριση στο Δημοτικο Συμβουλιο της Κεφαλονιας και το Δ.Σ. το απερριψε (εχει χασει την πλειοψηφια ο δημαρχος) γιατι θεωρηθηκε οτι οι κυβερνητικοι εφυγαν και αφησαν απληρωτα τα ξενοδοχεια.

 

εγινε ενας μυλος, με τους ξενοδοχους να λενε οτι ο δημος ειχε δεσμευθει οτι θα καλυψει τα εξοδα, οι κυβερνητικοι να λενε οτι ζητησαν τα τιμολογια για να πληρωσουν η υπηρεσια του καθενος και ο δημος τους ειπε ολα ειναι πληρωμενα και ο παρισης να εχει παρει σημερα τα καναλια και να λεει οτι θα τα βαλει απο την... τσεπη του

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...