Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Θα επιμείνω στην αρχική μου τοποθέτηση: Η επιδότηση είναι για ένα πλοίο και η γραμμή δε χωράει δεύτερο. Συνεπώς εκτιμώ πως κάποιο από τα δύο θα αποχωρήσει σύντομα.

Τελικά ποιο πλοίο εκτελεί αυτές τις ημέρες το δρομολόγιο; :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μέχρι τις 13 Μαρτίου το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στα δρομολόγια της άγονης του Β. Αιγαίου. Οπότε μετατίθεται και η μετακόμισή του στις Σποράδες. Κουίζ για δυνατούς λύτες φέτος ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και ΠΗΓΑΣΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ποιο πλοίο εκτελεί αυτές τις ημέρες το δρομολόγιο; :confused:
Θα σου πω, εάν μου πεις...πού βρίσκεται το Σουμελά?:confused:

Πάντως, από το openseas (δρομολόγια από Λαύριο) αγνοείται από τις 3 Μαρτίου...και οι Μυτιληνιοί μιλάνε πάλι για καύσιμα κλπ

Link to comment
Share on other sites

Στο διαγωνισμό που γίνεται αύριο, για τη γραμμή Αη Στράτη - Λήμνο ζητείται πλοίο 40 μέτρων, ενώ ο Σουηδός δίνει το ΑΙΟΛΙΣ 39,5μ.

Λέτε να βρήκαμε τρόπο να ξεφορτωθούμε το πλοίο; Αν και δεν είναι τόσο δύσκολο στην επισκευή του να έβαλε κανένα μπαστούνι μπροστά να πάρει τα μέτρα που του χρειάζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Συγκέντρωση την Τετάρτη στην Λήμνο για το ακτοπλοϊκό

Πηγή: Mediashipping

Οι κινητοποιήσεις στο νησί της Λήμνου συνεχίζονται. Η Συντονιστική Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Τέλος, με τις ψεύτικες υποσχέσεις και με τις ύποπτες αναθέσεις άγονων γραμμών από Υπουργούς σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν μοναδικό σκοπό να πλουτίσουν περισσότερο, σκοτώνοντας οικονομικά μια κοινωνία.Είμαστε ακρίτες που με καμάρι και περηφάνια ζούμε και προστατεύουμε τα Ελληνικά σύνορα! Το μόνο που ζητάμε είναι δίκαιη μεταχείριση και άμεση λύση του ακτοπλοικού προβλήματος που μας ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια. Οι πολίτες της Λήμνου θα προβούν σε ενέργειες, ακραίες και μη, που θα κάνουν τους ιθύνοντες να ασχοληθούν επιτέλους με το πρόβλημά μας.

Αιτήματά μας είναι:1) Επανέναρξη των 3 δρομολογίων της γραμμής κορμού Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα του πλοίου ‘Παναγία Σουμελά’ (ιδιοκτησίας Μανούση) που διεκόπησαν 3 Μαρτίου και αντικατάσταση του ανωτέρω πλοίου.

2) Να ανακοινωθούν άμεσα τα καλοκαιρινά δρομολόγια.

3) Να συζητήσει το Υπουργείο με τους τοπικούς φορείς και να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Μετά από την τελευταία συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα, απεργία στις 29 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και μαζική συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ, στις 10 π.μ

Στη συγκέντρωση διαδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί κατάληψη δημοσίων κτιρίων και τραπεζών, επίσης παράδοση των όπλων και σάκων ιματισμού όσων ανήκουν στα Τ.Ε.Α. (εθνοφρουρά)

Ως επιπρόσθετη πρωτοβουλία, θα γνωστοποιηθεί επίσημα, η πρόθεση αποχής από τις Ευρωεκλογές, εφόσον δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Είμαστε αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο να συνεχίσουμε τον

αγώνα μας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση

Συντονιστική Επιτροπή Λημνιακής Κινητοποίησης

Link to comment
Share on other sites

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λήμνου κινητοποίηση, προχώρησαν χθες οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού, αντιδρώντας για ακόμη μια φορά στην κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Η αγορά του νησιού είχε από νωρίς το πρωί «νεκρώσει», ενώ κλειστοί ήταν και οι τέσσερις δήμοι, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα σχολεία της Λήμνου. Η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε στην πλατεία του ΟΤΕ ξεπέρασε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κάθε προηγούμενο, καθώς συμμετείχαν περί τα 1.500 άτομα, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν στην κινητοποίηση μαζικά και εκπρόσωποι όλων των φορέων καθώς και κάτοικοι από τα χωριά του νησιού.

Περισσότερα στο ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους φαίνονται και στο openseas τα δρομολόγια της άγονης της Θεσσαλονίκης.

Αναχώρηση 04/06 από Ρόδο (αν 17:00) - Κω (20:25-20:45) - Κάλυμνο (21:45-22:05) - Καρλόβασι (02:10-02:25) - Χίο (04:45-05:05) - Σίγρι (08:10-08:30) - Θεσ/νίκη (αφ18:00) .

Επιστροφή 05/06 Θεσ/νίκη (αν 21:00) - Σίγρι (06:30-06:50) - Χίο(09:55-10:15) - Καρλόβασι (12:30-12:50) - Κάλυμνο (16:55-17:15) - Κω (18:15-18:35) - Ρόδο (αφ 22:05) .

Ευτυχώς που δεν έγινε τελικά η αλλαγή από Σίγρι - Μυτιλήνη.

ΥΓ. Μάλλον και η blue star τους έχει γραμμένους τους νομάρχες.:P

Link to comment
Share on other sites

Η πρόταση του έπαρχου Λήμνου ήταν:

- Να υπάρχουν τρία απευθείας επιδοτούμενα δρομολόγια από Λαύριο για Άι-Στράτη - Λήμνο το χειμώνα και πέντε το καλοκαίρι.

- Από τα δρομολόγια που εκτελεί το «Ταξιάρχης» προς τη Λήμνο να βγει η προσέγγιση στο Σίγρι στα δύο από τα τρία δρομολόγια.

- Να φύγει το «Παναγία Σουμελά» από τις γραμμές της Λήμνου.

- Να γίνονται γνωστά από την αρχή, κάθε χρόνο, τα πλάνα των δρομολογίων των πλοίων, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους οι τουρίστες.

Κι άλλα αιτήματα

Ο Μιχάλης Μαμάκος, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την απουσία του υπουργείου Αιγαίου. Τα βασικά σημεία της πρότασης του ήταν τα εξής:

- Να εξασφαλιστούν σύγχρονα και αξιόπλοα, και ασφαλή πλοία για τα νησιά.

- Να υπάρχει ανταπόκριση των δρομολογίων ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό.

- Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο.

- Να δοθούν ειδικά κίνητρα για τη δρομολόγηση ταχύπλοων πλοίων.

- Να λειτουργήσει ελεγκτικός μηχανισμός στις ακτοπλοϊκές γραμμές.

- Να δημιουργηθεί συνεταιριστική ναυτιλιακή εταιρεία.

Πηγη: ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ

Link to comment
Share on other sites

Διήμερο διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθηνα για το ακτοπλοϊκό απο τους κάτοικους και φορείς της Λήμνου

Διήμερο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αυτή τη φορά, θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι και φορείς της Λήμνου με αίτημα την συνολική βελτίωση της ακτοπλοϊκή κάλυψης του νησιού.

Με βάση το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, με ομιλίες, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς ενώ την Πέμπτη θα κατέβουν στον Πειραιά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να καταθέσουν διάβημα διαμαρτυρίας.

Link to comment
Share on other sites

Δύο απανωτές επιστολές του Νομάρχη Σάμου στο Υπουργείο για ίση μεταχείρηση των 13 Σαμιωτών του Θεόφιλος & του Ταξιάρχη,αλλά στου κουφού την πόρτα............ΚΑΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ;

Σάμος, 19-5-2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Π Ρ Ο Σ :

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου &Νησιωτικής Πολιτική

-Γραφείο Υπουργού κ. Καμμένου

Κοινοποίηση: Λιμεναρχείο Λήμνου

ΘΕΜΑ: «Τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ταξιδεύουν στο Αιγαίο»

Όπως γνωρίζετε το «Θεόφιλος» σταμάτησε στη Λήμνο. Οι επιβάτες του και τα οχήματα μετεπιβιβάστηκαν στο «Ταξιάρχης» που έχει προορισμό το Λαύριο. Όμως οι πατριώτες μου είχαν προορισμό τη Σάμο όπως και μερικά οχήματα και μία νταλίκα με ευπαθή οπωροκηπευτικά για την τροφοδοσία της αγοράς του νησιού μας.

Παρακαλούμε το «Ταξιάρχης» να μεταφέρει μέσω Μυτιλήνης –Χίου και Σάμου επιβάτες και οχήματα και εμπορεύματα στους αρχικούς τους προορισμούς και να μη τους υποβάλλει στο μαρτύριο της εγκατάλειψης στη Χίο ή και της ταλαιπωρίας ανάλογα με τους προγραμματισμούς των εφοπλιστικών εταιρειών.

Έχουμε δικαιώματα και το ξέρετε.

Σήμερα η ταλαιπωρία με το «Θεόφιλος» στη Λήμνο και η ακινησία του «Sardinia Vera» στη Σάμο.

Αύριο τι ξημερώνει;

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Ν. Κάρλας

Νομάρχης

Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

-2-

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

Σάμος, 20-5-2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Π ΡΟΣ

Υπουργείο Εμπορικής

Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτι

-Γραφείο κ. Υπουργού

-Γραφείο Υφυπουργού κ. Καμμένου

ΘΕΜΑ: «Ταξίδι ταλαιπωρίας»

Αυτή την ώρα Σαμιώτες που ταξίδευαν προς Σάμο με τον ατυχή «Θεόφιλο» ταξιδεύουν μέσω Μυτιλήνης και Χίου προς Λαύριο με τον επίσης ατυχήσαντα «Ταξιάρχη»

Παρακαλούμε να δοθεί εντολή στο σκάφος να προσεγγίσει τη Σάμο για την εξυπηρέτηση επιβατών και οχημάτων.

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Ν. Κάρλας

Νομάρχης

Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο την εφημεριδα Πολιτης:

ΛΑΥΡΙΟ – ΜΕΣΤΑ έστω και άβολα από 6 Ιουνίου

Οριστικοποιήθηκε η δρομολόγηση για ένα χρόνο, μια φορά την εβδομάδα, του «Παν. Θαλασσινή», που ανοίγει επίσημα τη δυτική πύλη του νησιού. Ο προγραμματισμός του, βέβαια, προδίδει ότι καθαρός στόχος της ΝΕΛ ήταν η επιδότηση, αφού το πλοίο εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες των Σποράδων και τα δρομολόγια του δεν εξυπηρετούν τη λογική «προορισμός του Σαββατοκύριακου» αλλά γίνονται μεσοβδόμαδα. Στο χέρι μας φυσικά είναι να πείσουμε την κάθε εταιρία ότι μελλοντικά, ιδιαίτερα όταν οι υποδομές Λαυρίου και Μεστών είναι 100% έτοιμες, ότι θα είναι προς το συμφέρον τους η δρομολόγηση πλοίων με καλύτερους όρους και ωράρια.

Link to comment
Share on other sites

Απο την εφημεριδα Πολιτης:

Μήπως υπάρχουν διαθέσιμες πιο πολλές λεπτομέρειες για τα δρομολόγια-ωράρια της γραμμής?

Όχι τίποτε άλλο, αλλά αρκετοί φίλοι έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό το δρομολόγιο και για λόγους κόστους και λόγω ωραρίων.

Link to comment
Share on other sites

Ο Λιμεναρχης Χιου,μας

ι για την εναρξη δρομολογιων του Διαγορα.Για μενα παντως το πλοιο,δεν ειναι μονο απ τα καλα της ακτοπλοιας αλλα το καλυτερο ever που δρομολογηθηκε στις αγονες γραμμες του Β.Αιγαιου;)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο του πλοίου «Παναγιά Θαλασσινή» της NEL LINES από και προς το Λαύριο. Όλοι οι επιβάτες που είχαν εισιτήρια θα προωθηθούν με άλλα μέσα στους προορισμούς τους.

Επίσης, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα στις 13:30 από τα Μεστά Χίου για να εκτελέσει το υπόλοιπο δρομολόγιό του προς Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο.

(http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/23/1693883.htm)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ενα αρθρο απο το ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ για την ακτοπλοϊκή «φθινοπωρινή μοναξιά» της Λήμνου αλλα και γκρινιες για το Ταξιαρχης

Με δύο δρομολόγια την εβδομάδα θα εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς το φθινόπωρο και κυρίως το μήνα Οκτώβριο, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος, ενώ την περασμένη Παρασκευή προστέθηκε ακόμη μία αρνητική εξέλιξη στον ακτοπλοϊκό χάρτη των νησιών, όταν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απέρριψε την προσφορά που είχε καταθέσει η ΝΕΛ με το πλοίο «Ταξιάρχης» για τη νέα δρομολογιακή περίοδο.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τρεις απευθείας συνδέσεις για την Αθήνα θα έχει η Λήμνος το φετινό χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι του 2010 θα προστεθεί ακόμη μία. Αυτό αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) την Τρίτη το μεσημέρι, στον Πειραιά. Αλλά οι Λημνιοί ανησυχούν για τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά την 1η Οκτωβρίου, διότι θα μειωθούν τα δρομολόγια του «Ταξιάρχης» σε δύο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

Από 1/10 θα αναχωρεί από Μυτιλήνη την Τετάρτη 03:00 αντί 03:40 και την Παρασκευή 01:40 αντί 02:00 για Λήμνο Καβάλα ενώ την Κυριακή 18:30 αντί 19:00 για Λήμνο Θεσσαλονίκη.

Επίσης από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα η αναχώρηση από 20:00 μετατίθεται μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 19:00. B);)

Αντίστοιχα μικρές αλλαγές στις ώρες άφιξης και αναχώρησης υπάρχουν και στα ενδιάμεσα λιμάνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Βασικά καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό,το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ αναμένει την νεα απευθείας ανάθεση του υπουργείου-ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ(ΑΙΓΑΙΟΥ??-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ??-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ??)!!!!Αναμένουμε με αγωνία,πάντως το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δεν το αντικαθιστά ΣΙΓΟΥΡΑ;):mad:

Και μεχρι να ξεμπλεξουν τις αρμοδιοτητες οι κυβερνητικοι, οι κατοικοι της Λημνου θα αγναντεύουν το Αιγαίο..:(

Link to comment
Share on other sites

...παράταση στα δρομολόγια του Ταξιάρχη έδωσε η αρμόδια υπουργός. Και επιτέλους μάθαμε και στη πράξη ποιος έχει την ευθύνη των άγονων γραμμών.

ΕΜΠΡΟΣ 06/11/2009

Παράταση στη ΝΕΛ και στο πλοίο «Ταξιάρχης», για τα δρομολόγια που εκτελεί από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο, έδωσε προχθές το απόγευμα η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη, υπογράφοντας τη σύμβαση με τη ΝΕΛ, μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών του διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη στη συγκεκριμένη γραμμή.

http://www.emprosnet.gr/Economy/?EntityID=c8d9084a-64e4-43d2-a239-b39927ef1763

Link to comment
Share on other sites

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκαν, από το τμήμα Άγονων Γραμμών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα επιδοτούμενα δρομολόγια του Ε/Γ -Ο/Γ«Διαγόρας» στη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη- Σίγρι-Χίος-Καρλόβασι-Κάλυμνος-Κώς-Ρόδος και επιστροφή, για το χρονικό διάστημα από 31-5-2010 μέχρι 26-9-2010 (Τουριστική περίοδος)

Με απόφαση της ίδιας Υπηρεσίας, μετά από πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και του Δήμου Φούρνων και μέχρι την οριστικοποίηση των διαγωνισμών της 10ης και 20ης Νοεμβρίου 2009, τροποποιούνται τα δρομολόγια του Ε/Γ-Δ/Ρ "BLUE VELVET" της Πέμπτης και του Σαββάτου ούτως ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το «Νήσος Χίος ή Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

Με αυτή την προσωρινή τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των Φούρνων πρόσβασης προς και από τον Πειραιά άλλες δυο ημέρες της εβδομάδας εκτός αυτής της Τρίτης που το πλοίο της γραμμής προσεγγίζει το νησί τους.

www.samos.gr

Link to comment
Share on other sites

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά τα ακτοπλοΐκά προβλήματα της Λήμνου παραμένουν. Λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό της 20ης Nοεμβρίου που θα αναδείξει το πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο “Λαύριο-Λήμνος (με ενδιάμεση στάση τον Άη-Στράτη), αλλά και τη γραμμή Kύμης-Λήμνου, η αγωνία των Λημνιών που αποτυπώνεται ανάγλυφα σε επιστολή που απέστειλαν προς την Yπουργό Oικονομίας και Nαυτιλίας, Λούκα Kατσέλη, και με την οποία ζητούν την ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού φοβούμενοι ότι το επίπεδο του καραβιού που θα αναλάβει τη γραμμή δεν θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Λημνιών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...