ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Ρε παιδια και το ΡΟΔΟΣ πριν 4 χρονια , 16(η 17) ωρες εκανε για ΣΑΜΟ , το ιδιο ακριβως δηλαδη
Earl Granville Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Δεν ξέρω αν ο Θερμαικός έχει separation και περιορισμούς ταχύτητας αν και δεν είναι ταχύπλοο οπότε και να έχει δεν νομίζω να το κόβουν. Εν πάσι περιπτώσι και όλα αυτά να έχει σαν πολλές ώρες δεν κάνει? Εχει δίκιο ο Χιώτης.
Neptune Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Στην Αλβανια ταξιδευε με 13,5-14 μιλια. Μεγιστη πρεπει να εχει γυρω στα 16
Panagia Ekatontapiliani Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Μιλάμε για τη μέγιστη αναβάθμιση του ελληνικού (πια) ακτοπλοϊκού στόλου!! Δεν το δίνανε καλύτερα λέω εγώ στο ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ????
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Γιατι φωναζαν οι Ροδιοι πριν κανα μηνα , ξεραν (τους ειχαν πει) τι δεν εχουν να περιμενουν απο το εν΄λογο πλοιο
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε όλοι σας! Μιλάτε για 13-14-15-16 μίλλια, ενώ η πρόσκληση του ΥΠΑΙ ήταν σαφής: Σχετικές προδιαγραφές προβλέπουν πλοίο μήκους άνω των 110μ, υπηρεσιακής ταχύτητας άνω των 18 μιλίων, μεταφορική δυνατότητα άνω των χιλίων (1000) επιβατών και άνω των (200) κλινών. http://www.ypai.gr/isite/page/3330%2C1%2C0.asp?mu=12&cmu=0&thID=0Για να πάρει το πλοίο την γραμμή θα έχει σίγουρα υπηρεσιακή ταχύτητα 18 μίλλια. Είναι δυνατόν ο Υπουργός να αγνοήσει τις προδιαγραφές που ο ίδιος έβαλε?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Και χει τη δυνατοτητα το ΠΗΝΕΛΟΠΗ να παει με 18 και ανω μιλια ??? Βαση ωρων αφιξης στα λιμανια δεν την εχει
proud_ionian Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Για να πάρει το πλοίο την γραμμή θα έχει σίγουρα υπηρεσιακή ταχύτητα 18 μίλλια. Είναι δυνατόν ο Υπουργός να αγνοήσει τις προδιαγραφές που ο ίδιος έβαλε? ρε μας δουλευεις; υποθετω οτι ζουσες πολλα χρονια στο εξωτερικο!!! μα αν δεν αγνοησει ενας υπουργος αυτα πο ο ιδιος αποφασιζει ποιος θα τα αγνοησει; ο πολιτης; για αυτο ολα στη ζουλα φαινεται. αληθεια 200 κλινες εχει;
Apostolos Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Κ με πλοιαρχο εναν "αγαπημενο" της γραμμης, Τον Μηχαλη Μισό γνωστο ως Μηχαλα! Στο ΕΡΤ3 μου παν οτι καμαρωνε σαν γυφτικο σκερπανι μπροστα στο τηλεοπτικο φακό!
SAMAINA Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ. Σήμερα το πρωϊ στις 1030 το ΠΗΝΕΛΟΠΗ (σκέτο) έδενε στο Βαθύ. Από ότι μου είπαν ήταν σχεδόν άδειο (Λογικό αφού κανένας δεν ήξερε οτι ξεκίνησε). Ας είναι καλά η επιδότηση. ΥΓ. Ξέρει κανένας ποια μέρα θα ανεβαίνει?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Πιος να μπει φιλε SAMAINA , ουτε το ξεραν αλλα και ισως να μην παν ΣΑΜΟ με 16.30 ωρες ευκολα !!!! Θα μας το δειξη η ιστορια ποσοι τελικα θα ταξιδευουν με το νεοτευκτο βαπορι ΠΗΝΕΛΟΠΗ !!!!
polmyt Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Για τους βορειοελλαδιτες ισως να ειναι μια καλη λυση τουλαχιστον μεχρι την Σαμο.Ας μην ξεχναμε οτι καποιος απο Θεσσαλονικη για να παει Σαμο θα πρεπει αυτη την στιγμη να οδηγησει 5 περιπου ωρες μεχρι την Αθηνα και αλλες 10 ωρες πλοιο μεχρι Σαμο.Δηλαδη συνολο τουλαχιστον 17 ωρες.Ασε που μετα και την βλαδη του ΠΗΓΑΣΟΣ τα πραγματα εχουν σφιξει αρκετα απο θεμα εισητηριων.
ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 16:30 Έφτασε στην Κω. Πράγματι πλοίαρχος είναι ο καπτ. Μιχάλης Μισσός, και το βαποράκι έδειξε καλοσυντηρημένο, φροσκοβαμμένο κλπ. Πάντως όπως και να έχει δεν είναι και τίποτα σπουδαίο και από ότι φαίνεται ο χρόνος ταξιδιού θα είναι μάλλον απαγορευτικός για τους επιβάτες λόγω και των σχετικά λίγων κρεβατιών (κάτω από 300). Η ταχύτητά του είναι λίγο καλύτερη από αυτό που περιμάνανε και οι ίδιοι και μάλλον πρέπει να πλησιάζει τα 18 μίλια. Σίγουρα έχει πολύ καλό και εύκολο γκαράζ και νομίζω ότι καλύτερα θα πάει στα φορτηγά από Θεσσαλονίκη που θα γλιτώνουν το ταξίδι μέχρι Πειραιά. Σημαντικό είναι ότι από ότι φαίνεται η εταιρεία ήρθε για να μείνει και μάλλον από Σεπτέμβριο θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με τα KING & QOUEEN.
enas chiotis Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Πάντως θα μπορούσε να πιάνει και Χίο. Η παράκαμψη δεν είναι πάνω από 5 μιλάκια, αλλά ας όψονται οι υπουργοί που προκυρήσσουν γραμμή Βόλο - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο- Σάμο.
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Και συνεχίζουμε με νέες αποκαλύψεις! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης. 12/7/2005 …Χτες, το «Πηνελόπη» μετέφερε στο πρώτο του ταξίδι 350 επιβάτες και 30 ΙΧ, αφού μόλις χτες το πρωί ξεκίνησε η έκδοση εισιτηρίων, ενώ ακόμη δεν έχουν συνδεθεί με το σύστημα όλα τα πρακτορεία.….. Εξάλλου, κάθε Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, θα αποπλέει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σκιάθο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Ηράκλειο… Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.Απορία: οι 350 επιβάτες που και πότε το έμαθαν και προγραμμάτισαν να ταξιδέψουν? Τελικά το δρομολόγιο της Πα από Θεσ/νίκη για Ηράκλειο είναι πολύ βολικό, γιατί μπορείς να φύγεις Πα απόγευμα και να επιστρέψεις Κυ απόγευμα. Και όταν μάλιστα ο Δαίδαλος δεν έχει δρομολόγιο την Παρασκευή. Άσε που σε λίγο μας αποχαιρετά για πάντα. Έχω την αίσθηση ότι τα δρομολόγια του ΠΗΝΕΛΟΠΗ σχεδιάστηκαν ρίχνοντας το βάρος, πρώτα στο δρομολόγιο της Παρασκευής, κατόπιν στην σύνδεση Ρόδου-Ηρακλείου και τελευταία στο Θεσ/νίκη-Ρόδο, το οποίο είναι και το επιδοτούμενο. Δεν ξέρω ποιοί και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από την όλη υπόθεση, αλλά πιστεύω ότι οι Κρητικοί δεν είναι και πολύ χαρούμενοι. Η ΑΝΕΚ, γιατί απέτυχε η προσπάθειά της για επαναδρομολόγηση του Διαγόρα. Η ΛΑΝΕ, γιατί βλέπει ξαφνικά ένα επιπλέον πλοίο στα χωράφια της (Ρόδο-Κάρπαθο-Ηράκλειο). Οι Μινωικές, γιατί αποκτούν ανταγωνιστή στην γραμμή Θεσ/νίκη-Ηράκλειο και μάλιστα με δεδομένη την πώληση του Δαίδαλου. Πιθανώς σε κάποια από τα παραπάνω να οφείλεται και η δυσκολία στον τοκετό των δρομολογίων του ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Επίσης εντύπωση μου προξενεί η «ηχηρή» σιωπή της ΣΑΟΣ! Εκτός και αν προσβλέπει στο 5ετές επιδοτούμενο και μάλιστα με προσθήκη της Χίου, όπως ζητούν οι Χιώτες (και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ μόνο στη γραμμή Θες/νίκη-Ηράκλειο, ίσως και αλλού, εάν βάλλει άλλο πλοίο στην γραμμή ο Αγούδημος). Πάντως έχουμε σε εξέλιξη την αντεπίθεση των "μικρών" ακτοπλόων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και τα σφάλματα των ¨μεγάλων" του χώρου.
ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Βλέποντας τις αποστάσεις στο http://www.distances.com , διαπίστωσα ότι η φοβερή ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν πρέπει να πηγαίνει πάνω από 15 μίλια με τίποτα.
Nick the Greek Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Ηταν δεδομενο οτι δε θα εμενε αδρανες το Σαββατοκυριακο και ειναι πολυ ευστοχα τα σχολια σου Νηρεα σχετικα με το σχεδιασμο των δρομολογιων του παντα σε συναρτηση με την επικειμενη αποχωρηση του Δαιδαλος. Πραγματικα αυτο το δρομολογιο της Παρασκευης εχει ολες τις προδιαγραφες να γινει επιτυχημενο μια και υπαρχει μεγαλο τουριστικο ρευμα απο Βορεια Ελλαδα για Σποραδες/Κυκλαδες(και ειδικα Μυκονο), ενω ο Δαιδαλος θα αναχωρει Σαββατο βραδι απο Θεσσαλονικη. Γιατι κανεις λοιπον να χασει μια ημερα διακοπων? Για οσους ειχαν δει το πλοιο στο Περαμα, εξωτερικα ειναι οντως σε πολυ καλη κατασταση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Τελικα , ισως , ο αποτερος σκοπος ηταν η γραμμη της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΚΡΗΤΗΣ παρα οτιδηποτε αλλο και διολου απιθανο του χρονου να εχουμε καπιο KING - QUEEN και δρομολογια χωρις ΣΑΜΟ-ΔΩΔ/ΣΑ ...... Λεμε τωρα , αλλα .........
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Τα δρομολογια του απο την ερχομενη Δευτερα εμφανιζονται στο OPENSEAS αλλα χωρις ονομα πλοιου .. Το δρομολογιο της Παρακευης προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ δεν εμφανιζεται , το εψαξα ως 26-8 αλλα πουθενα
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Οι αντιδράσεις στα δρομολόγια του ΠΗΝΕΛΟΠΗ, εδώ. Σημείωση: επειδή το περιεχόμενο αυτόύ εδώ του θέματος αλληλοεπικαλύπτεται με αυτό στο θέμα "δρομολόγια Θεσ/νίκη-Δωδεκάνησα", όποιος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, καλό είναι να παρακολουθεί και τα δύο.
Earl Granville Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Σήμερα το ΠΗΝΕΛΟΠΗ φέυγει από Πειραιά στις 10 το βράδυ έκτακτο για Εύδηλο Βαθύ με άμμεση αναχώρτηση από Βαθύ Εύδηλο Πειραιά. Εχει και καιρό σήμερα είναι και μεγάλο το βαπόρι για τον Εύδηλο να δούμε πως θα μπει . Είναι έκτακτο δρομολόγιο μιας κι ο ΠΗΓΑΣΟΣ ακόμα είναι έξω
enas chiotis Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Με το βοριαδάκι που έχει Ηλία μάλλον θα μπεί στον Εύδηλο και δεν θα βγεί.
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Απ' ότι φαίνεται το δρομολόγιο της Παρασκευής (Θεσ/νίκη -Ηράκλειο) δεν έχει εγκριθεί επίσημα ακόμη, λόγω φανερών και μη αντιδράσεων. Ενδεχομένως και να μην ισχύσει, γιατί οι Δωδεκανήσιοι ζητούν αλλαγή της ημέρας του επιδοτούμενου (Θεσ/νίκη-Ρόδο) από Δευτέρα σε Παρασκευή και κόψιμο της επέκτασης προς Ηράκλειο με ταυτόχρονη προσθήκη άλλων νησιών των Δωδεκανήσων (Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο).
Earl Granville Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Ηρθε τελικά σήμερα το ΠΗΝΕΛΟΠΗ μπήκε στον Εύδηλο άκρη άκρη και με προσανάποδα και προπελάκι ήρθε κανονικά στην θέση του.
harryludens Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 Πάντως και τη Δευτέρα 18/7 το ΥΕΝ δίνει αναχώρηση στις 22:00 για Ικαρία Σάμο(Το OPENSEAS δίνει και αναχώρηση του Πήγασου στις 20:00....)
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now