Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εάν άλλαζαν λίγο τα δρομολόγια ουτως ωστε να μη συμπιπτουν την ιδια μερα και τα 2 πλοια θα λύνονταν τα προβλήματα που αναφέρει ο gtogias για τις μεταφορές των προιόντων και τη λειτουργία της αγοράς..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Οι γερμανοί είναι φίλοι μας (λέω εγώ), ή αλλιώς μας φτάνουν τα τέσσερα δρομολόγια τη βδομάδα, δηλώνει δημοτικός σύμβουλος (και πρώην λιμενάρχης Χίου) στον πολίτη της Χίου.

 

«Διαθέτουμε στη γραμμή 4 φορές την εβδομάδα το «Αριάδνη» με χωρητικότητα 1.600 επιβατών, 90 φορτηγών και 200 Ι.Χ. Επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα 2 φορές την εβδομάδα τα προϊόντα μας να μετακινούνται με τον «Πελαγίτη» ενώ τέλος διαθέτουμε και τη σύνδεση της άγονης γραμμής μια φορά την εβδομάδα.

Η λογική λέει να καθίσουμε όλοι μαζί και να δούμε αν καλυπτόμαστε ή όχι. Αν δηλαδή οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας αρκούν. Αν δούμε ότι δεν μας αρκούν τότε να πάμε στον Πρωθυπουργό. Όταν όμως σε ένα πλοίο με 1.600 θέσεις , ακόμα και τώρα που είναι μόνο του στη γραμμή, μπαίνουν 400 από τη Χίο και άλλοι 500 από τη Μυτιλήνη και 20-30 νταλίκες, τι θα πάμε να πούμε;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχαηλίδης.

 

 

Από την άλλη, φορείς της Χίου διοργανώνουν κινητοποίηση στο λιμάνι την Τρίτη στις 21:30. Δηλαδή την ώρα που παίζει ο Θρύλος, και ύστερα περιμένουν να έχει κόσμο.  :D

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει καποια πληροφόρηση για το πως θα κινηθεί το Αριάδνη με την απεργία; Την επόμενη έχει εξπρές δρομολόγιο από τα νησιά και αν φύγει από Πειραιά μεσάνυχτα θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο θα ανακοινωθεί από την εταιρεία οι προθέσεις της!! Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι θα γίνουν όλα τα δρομολόγια αλλά θα τροποποιηθούν τα ωράρια!! Για μένα είναι καλύτερα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της Πέμπτης από το Πειραιά!! Λιγότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο αλλά και καλύτερα αποτελέσματα θα έχει στο ταμείο της!! Χθες το Αριάδνη ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 Φ/Γ σε ένα δρομολόγιο!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον πολίτη της Χίου, σε συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό και συνεννόηση με τη hellenic, θα μπεί και πέμπτο δρομολόγιο από αρχές Δεκέμβρη.

 

Μετά από πολύωρες συζητήσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

  • Στη δρομολόγηση πλοίου 5 φορές την εβδομάδα από 1η Δεκεμβρίου.
  • Τη μετατροπή του δρομολογίου της Δευτέρας από πρωινό σε βραδινό.
  • Τη μετατροπή των δρομολογίων του Πελαγίτης ώστε να μη συμπίπτει με τις ημέρες άφιξης του «Αριάδνη».
  • Την ενίσχυση των άγονων γραμμών κυρίως όσων συνδέουν τα νησιά του Β. Αιγαίου μεταξύ τους αλλά και με τη Βόρεια Ελλάδα.
  • Και την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας τα 5 δρομολόγια να ισχύσουν για το υπόλοιπο μισό του Νοεμβρίου.

 

 

 

Από την μια βέβαια δεν θυμάμαι Δευτέρα να έχουμε πρωινό δρομολόγιο, και από την άλλη θεωρώ unfair (για την εταιρεία του) να μετατοπίζουν ημέρες στον Πελαγίτη, ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα για τις συνεννοήσεις των υπολοίπων εταιρειών.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να χρειάζεται πέμπτο δρομολόγιο!! Γιατί η κίνηση καλύπτεται άνετα από το Αριάδνη, μαζί με το Πελαγιτη! Εάν μπει πέμπτο δρομολόγιο τότε δεν βρίσκω ότι οι εταιρείες έχουν κάποιο κέρδος! Γιατί θα πληρώνουν έξτρα χρήματα για τα εξπρές δρομολόγια και η κίνηση θα μειώνεται ανά δρομολόγιο!! Πριν πει κάποιος κάτι δεν υποστηρίζω ότι δεν θέλω να έχει κάθε ημέρα πλοίο στη γραμμή

Link to comment
Share on other sites

 Χθες από το Πειραιά έφυγε με πάνω από 1100 επιβάτες και εάν πληροφορήθηκα σωστά με 102 Φ/Γ

Μωρέ μπράβο!!! Άμα είναι έτσι, από 9 Ιανουαρίου το ΠΑΤΜΟΣ σίγουρα θα πρέπει να κάνει πέμπτο δρομολόγιο (πχ Σάββατο απόγευμα από Μυτιλήνη, Κυριακή πρωί από Πειραιά κλπ)..

Link to comment
Share on other sites

Όχι!! Χθες από το Πειραιά έφυγε με πάνω από 1100 επιβάτες και εάν πληροφορήθηκα σωστά με 102 Φ/Γ

82 EIXE  ;)!!!!Τα υπόλοιπα 20 ήταν Ελληνική σάλτσα!!!!Μη ξεχνάμε βέβαια οτι πλοίο από Πειραιά είχε να φύγει από τη Παρασκευή οπότε λογικό είναι να έχει τέτοια κίνηση όταν είναι μόνο του.

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει καποια πληροφόρηση για το πως θα κινηθεί το Αριάδνη με την απεργία; Την επόμενη έχει εξπρές δρομολόγιο από τα νησιά και αν φύγει από Πειραιά μεσάνυχτα θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

 

Αύριο θα ανακοινωθεί από την εταιρεία οι προθέσεις της!! Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι θα γίνουν όλα τα δρομολόγια αλλά θα τροποποιηθούν τα ωράρια!! Για μένα είναι καλύτερα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της Πέμπτης από το Πειραιά!! Λιγότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο αλλά και καλύτερα αποτελέσματα θα έχει στο ταμείο της!!

 

Τελικά το Αριάδνη θα φύγει σήμερα στις 23:00 από το Πειραιά, αύριο στις 22:00 και την Παρασκευή κανονικά στις 21:00 και από τη Μυτιλήνη αύριο στις 10:30 και την Παρασκευή στις 09:30

Link to comment
Share on other sites

Απο την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

 

Η Hellenic Seaways ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ώρης απεργίας της Π.Ν.Ο. σήμερα Τετάρτη 6/11/2013 τα δρομολόγια του Ε/Γ- Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Τετάρτη 06/11/13: αναχώρηση από Πειραιά με την λήξη της απεργίας με άφιξη στη Χίο 06:15, αναχώρηση από Χίο 06:45 με άφιξη στη Μυτιλήνη 09:25

.

Πέμπτη 07/11/13: αναχώρηση από Μυτιλήνη 10:30 (αντί 09:00) με άφιξη στη Χίο 13:10, αναχώρηση από Χίο 13:40 με άφιξη στον Πειραιά 20:50.

Αναχώρηση από Πειραιά 22:00( αντί 21:00) με άφιξη στη Χίο 05:15, αναχώρηση από Χίο 05:45 με άφιξη στη Μυτιλήνη 08:25

 

Παρασκευή 08/11/13: αναχώρηση από Μυτιλήνη 09:30 (αντί 09:00) με άφιξη στη Χίο 12:10, αναχώρηση από Χίο 12:40 με άφιξη στον Πειραιά 20:00

Link to comment
Share on other sites

Μερικα νουμερα απο τη συνολογικη κινηση της γραμμης δημοσιευονται στο EMPROSNET

 

Φέτος η μείωση της επιβατικής κίνησης συνεχίστηκε. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Ε», δείχνουν ότι την περίοδο Μάρτιος - Οκτώβριος 2013 μετακινήθηκαν 10.000 λιγότεροι επιβάτες, 3.700 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 1.600 λιγότερα φορτηγά, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Ειδικότερα, οι επιβάτες την περίοδο Μάρτιος - Οκτώβριος του 2013 ήταν 450.000, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 48.000 και τα φορτηγά λίγο περισσότερα από 15.000. Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα οχήματα που μεταφέρθηκαν με το Ro-Ro «Πελαγίτης».

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια από Πειραιά ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (Τετάρτες) δεν θα γίνουν. Θα μπορούσαν αντί αυτών να κάνουν τις Κυριακές 22 και 29/12 εφόσων υπάρξει αυξημένη κίνηση τις μέρες εκείνες και για να μη μείνει η γραμμή με 3 μόνο δρομολόγια/εβδ..

Link to comment
Share on other sites

Μα το Δεκέμβρη θα έχουμε 5 δρομολόγια, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη, εκτός εαν το πέμπτο δρομολόγιο είναι μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρει ο Ορέστης.

 

Btw, o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην χθεσινή επίσκεψή του ρωτήθηκε και για την συγκοινωνία, και απάντησε στην Αλήθεια της Χίου:

Πάρα πολύ κακό η έλλειψη πλοίων

Με κατευναστικά λόγια και... στρογγυλεμένες φράσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο  στην «ΑΛΗΘΕΙΑ», στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί μας, έδωσε το στίγμα της κεντρικής εκκλησίας στο ακτοπλοϊκό μας πρόβλημα, κρίνοντάς το κατ’ αρχήν παρά πολύ κακό για το παρόν και το μέλλον στην περιοχή μας, αλλά πιστεύοντας ότι με διάλογο μπορούμε τουλάχιστον να ορίσουμε το διάστημα αυτής της υποβάθμισης.

 

«Τα νησιά μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «βρίσκονται σε μία ευαίσθητη ακριτική περιοχή, είναι πάρα πολύ κακό να μην έχουν καθημερινή επαφή με το κέντρο. Από την άλλη όμως γιατί γίνεται αυτό; Κάποιοι θέλουν να σας εκδικηθούν; Νομίζω πως όχι, άρα πρέπει με διάλογο να βρούμε τις αιτίες και τουλάχιστον να ορίσουμε το διάστημα που θα συμβαίνει αυτό, ώστε γρήγορα να επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση.»

www.alithia.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οπως μας πληροφορησε ο Orestis

Δεν θα μείνουν με 3 δρομολόγια καθώς θα γίνουν έκτακτα δρομολόγια τα Σάββατα 14, 21 & 28/12 (πρωί από νησιά, βράδυ από Πειραιά).

 

Μπαινει καθε Σαββατο ενα δρομολογιο το πρωι απο τη Μυτιληνη στις 09:00 και το βραδυ απο το Πειραια στις 21:00 για τρια Σαββατα, δηλαδη 14, 21, 28 Δεκεμβριου

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Οι τοπικοι παραγοντες των δυο νησιων ζητανε για την αυξηση των δρομολογιων (καλα κανουν) αλλα τα νουμερα στα φορτηγα που εμφανιζουν τα δυο πλοια που ειναι στη γραμμη αυτη τη περιοδο (Αριαδνη & Πελαγιτης) με 6 δρομολογια στο συνολο την εβδομαδα, δεν ενισχυουν τα αιτηματα τους

Η κίνηση της γραμμής σε φορτηγά

Ας δούμε όμως ποιο είναι το μεταφορικό έργο της γραμμής όσον αφορά τα φορτηγά, που αποτελούν το κύριο μέσο επιβίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών κατά τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των λιμεναρχείων, η μέχρι τώρα συνολική κίνηση της γραμμής Πειραιά –Χίο –Μυτιλήνη σε φορτηγά, δείχνει πως γι' αυτή τη περίοδο δεν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες για τρίτο πλοίο στη γραμμή.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία κατά τον Οκτώβριο (από 20/10) τα δύο πλοία πραγματοποίησαν 17 δρομολόγια και μετέφεραν 925 φορτηγά. Η ΑΡΙΑΔΝΗ, της HELLENIC SEAWAYS, μετέφερε κατά μ.ο. λιγότερα από 40 φορτηγά ανά δρομολόγιο, ενώ ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, της ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ Ν.Ε., λίγο λιγότερα από 90 φορτηγά ανά δρομολόγιο.

Κατά το Νοέμβριο (μέχρι 20/11), τα δύο πλοία μετέφεραν συνολικά 1928 φορτηγά. Η ΑΡΙΑΔΝΗ εκτελώντας τα διπλάσια δρομολόγια από τον ΠΕΛΑΓΙΤΗ μετέφερε λίγο λιγότερα από 50 φορτηγά ανά δρομολόγιο, ενώ ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ παρέμεινε πάνω από 80 φορτηγά ανά δρομολόγιο.

Όπως ευκόλως αντιλαμβάνεται κανείς, η δρομολόγηση ενός τρίτου πλοίου αυτή τη περίοδο ουσιαστικά θα οδηγήσει στο «βούλιαγμα» της γραμμής, αφού ήδη η υπάρχουσα κίνηση μετά βίας στηρίζει τα κόστη λειτουργίας των δύο πλοίων.

 

Πηγη: The Seanation

Link to comment
Share on other sites

Όπως ευκόλως αντιλαμβάνεται κανείς, η δρομολόγηση ενός τρίτου πλοίου αυτή τη περίοδο ουσιαστικά θα οδηγήσει στο «βούλιαγμα» της γραμμής, αφού ήδη η υπάρχουσα κίνηση μετά βίας στηρίζει τα κόστη λειτουργίας των δύο πλοίων.

 

Μάλιστα, ο Πελαγίτης με τα 80-90Φ/Γ και τη βγάζει μετά βίας.

 

Δεν ζήτησε κανείς δεύτερο πλοίο, 6 δρομολόγια ζήτησε ο κόσμος από ένα βαπόρι, αυτοί υποσχέθηκαν 5 και τώρα μας λένε πως αυτό θα μπεί παραμονές Χριστουγέννων, όταν (ορθώς) βγαίνουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της προηγούμενης μέρας.

 

βαλε τωρα οτι κοβονται παραμονη κα ανημερα χριστουγεννα και πρωτοχρονια ειναι και ενα δρομολογιο μειον ο δεκεμβρης.

 

Φυσικά στο άρθρο δεν διαβάσαμε πουθενά για την επιβατική κίνηση και αυτή των ΙΧ, ούτε είδαμε σύγκριση σε πληρότητες με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ψιλά γράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...