Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κάνανε ανακαίνηση γενική ή απλά είναι η είσοδος του πλοίου? Γιατί εγώ έχω φώτο απο επιθεώρηση όπου οι σωλήνες των springler ήταν εξωτερικά απο τις (χάλια) ψευδοροφές! Δέν μιλάμε απο ποιότητα σαλονιών γιατί ήταν αίσχος!

Link to comment
Share on other sites

κατι γλαροι στον πατραϊκο ακουσαν οτι οι συνθηκες διαβιωσης του πληρωματος κουβερτας απεχουν λιγο απο τα ευρωπαικα στανταρ. εχει βρεθει κανεις on board προσφατα;;

apostole, αυτα που λες, δενουν με αυτα που ειχα ακουσει επι πλοιοκτησιας Maritime Way. Συνθηκες υγιεινης, στους χωρους ενδιαιτησης πληρωματος, που παραπεμπουν στο 18αιωνα.

Δε γνωριζω τι εγινε στην Τουρκια σε εναμιση μηνα, Η Endeavor παντως με καθε τροπο καμαρωνει για μεγαλη ανακαινιση που εφτασε τα 4εκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Nomizo pos ine kalitera etsi xoris ti sfinoidi ekini riga, anyway.

εχει αρχισει να βαφεται η κιτρινη ριγα αριστερα (δεξια δεν το ειδα). στην επομενη πλαγιοδετηση θα ειναι ετοιμο:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

σας ερχεται αυριο.

στις 20.00 ηταν δεμενος στο 7-8 και ετοιμαζοταν. μαλλον ειχε "χασει" την αριστερη του αγκυρα.

γερανος και κλαρκ του ΟΛΠΑ ηταν στο πλαι του κατω απο τη βαρδιολα. γυρω στο 1 κλειδι ηταν μαϊναρισμενο στον ντοκο. με το γερανο του ΟΛΠΑ κατεβασαν τη "ρεζερβα". οταν εφτασα στην πλωρη του οτι την ειχαν "μονταρει" στην καδενα και ο γερανος εφευγε.

δυσκολευτηκαν να τη βιραρουν, γιατι το "κλειδι" της αγκυρας δεν γυρναγε (απο τις μπογες και την αχρηστια ειχε κολλησει ο πειρος), με αποτελεσμα να κινδυνευει να φρακαρει στο οκιο. τη φουνταραν 2-3 φορες, αλλα μεχρι τις 20.50 δεν ειχαν ξεμπερδεψει.

ολατα λεφτα ηταν ο χειριστης του κλαρκ που παραλιγο να ξηλωσει 2-3 απο τα τσιμεντενια παγκακια. το σκηνικο το φανταζεστε. 2-3 ζευγαρακια καθονταν στα παγκακια στο κεφαλι της αγ.νικολαου, οι καβοι του ερωτοκριτου φερμαραν πισω τους στις δεστρες που ειναι στο κεφαλι, ενω 30 μετρα πιο δεξια το κλαρκ προσπαθουσε να ριξει την αγκυρα στη θαλασσα (χωρις να πεσει ο ιδιος:)) ωστε να τη βιραρει το βαπορι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παραμενει "στην αυτην θεσιν". σημερα το απογευμα. ο πλοιαρχος (αγγελος αντωνατος) και μελη του πληρωματος ξεναγουσαν τον πλοιοκτητη στα docklands. (δεν τον θυμαμαι και καλα τον κυρ Βαγγελη, αλλα αν κρινω απο τη σταση προσοχης των υπολοιπων, αυτος ηταν).

μου εκανε εντυπωση οτι ειναι βαμμενη μεχρι και η "οροφη" του ανω γκαραζ.

Link to comment
Share on other sites

με το γερανο του ΟΛΠΑ κατεβασαν τη "ρεζερβα". οταν εφτασα στην πλωρη του οτι την ειχαν "μονταρει" στην καδενα και ο γερανος εφευγε.

δυσκολευτηκαν να τη βιραρουν, γιατι το "κλειδι" της αγκυρας δεν γυρναγε (απο τις μπογες και την αχρηστια ειχε κολλησει ο πειρος), με αποτελεσμα να κινδυνευει να φρακαρει στο οκιο.

ακομη ετσι ειναι η "νεα" αριστερη αγκυρα του ερωτοκριτου, με τον πειρο κολλημενο.

σημερα κατα τις 12.45 (λιγο μετα την αναχωρηση του κεφαλονια) αρχισε με τη βοηθεια ρκ η μεθορμιση απο το 5-6 στο 4. νεταρε μετα απο κανενα μισαωρο.

αληθεια στο περαμα αριστερα του ποιο ειχε; πρεπει να βρηκαν καποια στιγμη. εχει κανα δυο φρεσκα βαθουλωματα στο υψος του ανω γκαραζ, περασμενα με μινιο.

Link to comment
Share on other sites

δεν πα να την φουνταρουνε, δεν πα να τη φερμαρουνε, ο πειρος κολλημενος και το κλειδι ακινητο, πανω στην αγκυρα.

σημερα (παλι στο 4 ειχε δεσει ο ερωτοκριτος), ειχαν κατεβασει την αγκυρα στο ντοκο με τη βοηθεια γερανου του ΟΛΠΑ, ειχε αποκλειστει το ενα ρευμα του δρομου του λιμανιου, και μελη του πληρωματος προσπαθουσαν να "συνετισουν":D τον πειρο. τον εκαψαν αρκετη ωρα με φλογα οξυγονου, εριξαν λιπαντικο, ξανα εβαλαν φλογα, τον χτυπησαν και με βαριοπουλα αλλα τπτ. αφου εκαναν και κανα δυο προσπαθειες με τη βοηθεια του γερανου, φουνταραν και 2 φορες και μετα εγκατελειψαν την προσπαθεια. ο γερανος εφυγε και η αγκυρα ειναι εξω απο το οκιο, οπως οι αγκυρες του "Αργοστολι".

Link to comment
Share on other sites

παραμενει στην "αυτην θεσιν" ο πειρος. δειτε το κλειδι. παραμενει ακινητο οπως οταν η αγκυρα ηταν πακτωμενη στον καθρεπτη του ερωτοκριτου. ετσι οπως τη βλεπετε ταξιδευει.

post-13-128326974362_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η άγκυρα από ότι βλέπω έχει αφήσει ήδη τα σημάδια της πάνω στο "σώμα" του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ προφανώς από το πήγαινε έλα που κάνει. Και μέχρι τώρα δεν είχαμε κανέναν γερό καιρό. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, τι θα γίνει άμα φάει κανα 8άρι στη Αδριατική και αρχίσει τις βουτιές με την άγκυρα έτσι; Πόσα κοπανήματα θα αντέξει πριν ανοίξει τρύπα;B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...