Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Επιβεβαιώνω για άλλη μία φορά τα υψηλά standards του μοναδικού αυτού καραβιού, που αποπνέει μία ευταξία (καθαριότητα, άνεση, σεμνή πολυτέλεια άνευ φανφάρας, ακόμα και νοστιμότερη κουζίνα). Ασφαλώς αυτό θα οφείλεται σε όσους το δουλεύουν, όχι τώρα, αλλά χρόνια τώρα. Επιπλέον παρά τις δεδομένες ελικτικές του δυνατότητες ανταποκρίνεται πολύ καλά σε λιμάνια που μοιάζουν περισσότερο με αλιευτικά καταφύγια. Συμφωνώ απολύτως με προηγούμενο σχόλιο που το χαρακτήρισε περισσότερο άνετο από τα (νεώτερα και καλύτερα εξοπλισμένα) BS1 & 2. Βεβαίως φέτος υποφέρει με τα κύματα των παράτυπων μεταναστών, αλλά αυτά σε άλλο topic. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σήμερα γιατί άλλαξε της ώρες του μήπως επαθέ καμιά ζημία!?


ΣΗΜΕΡΑ 19/10/2015 ΤΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΝΤΙ 16.00 (18.00) 
ΝΙΣΥΡΟΣ 21.40 ΓΙΑ ΚΩ -ΚΑΛΥΜΝΟ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αύριο προσέγγιση στην Τήνο κατά την άνοδο από τα 12νησα και την ερχόμενη Κυριακή δρομολόγιο στις 08:00 και για Τήνο -Αστυπάλαια -  Κάλυμνο - Κω - Νισυρο - Τηλο - Ρόδο.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Κάτι παραπάνω από δυσκολία. Το πλοίο έφτασε στις 13.00 και μέχρι τις 14.50 δεν είχε δέσει. Πρέπει να έκανε πάνω από 4 προσπάθειες (τόσες μέτρησα τουλάχιστον).Επιχειρούσε να δέσει στον εξωτερικό προβλήτα δυτικά του κόκκινου με αριστερή στροφή-'φύτεμα'.Κάθε φορά που ερχόταν παράλληλα με τη θέση προσδεσης τον έχτιζε ο αέρας και έφευγε έξω. Αέρα είχε αλλά όχι τόσο πολύ για τα δεδομένα της Τήνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία πρόσδεσης του Διαγόρας στους Λειψούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” Ν.Π. 11957, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Πάτμου. 
Από του πλοίου επρόκειτο να αποβιβαστούν επτά (07) επιβάτες και ένα (01) φορτηγό ενώ θα επιβιβάζονταν δεκαπέντε (15) επιβάτες και τρία (03) φορτηγά οχήματα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Διαγόρας χθες μετά την επιστροφή του στη Ρόδο από το Καστελοριζο, αφού ξεφορτωσε στο λιμάνι της Ακαντιας, έφυγε από το λιμάνι και την έβγαλε στο κόλπο της Ιαλυσου. Προφανώς ο λόγος θα ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες και ότι δεν θα ήταν ασφαλής η παραμονή του στο λιμάνι της Ρόδου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Νίσυρο.

 

 

 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νισύρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 11957, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο – Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Μανδαρακίου ν. Νισύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα ν. Κω.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Νισύρου 19 επιβάτες, 02 Ι.Χ.Ε., 01 Φ/Γ & 01 Δ/Κ, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση 35 επιβάτες, 02 Ι.Χ.Ε., 04 Δ/Κ & 01 τρέιλερ.
 
Πηγή: www.hcg.gr
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύμη 

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Σύμης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 11957, το οποίο προερχόταν από Κω εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Λειψούς – Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Σύμη – Ρόδο και επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Γυαλός ν. Σύμης λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν 27 επιβάτες, 04 Ι.Χ οχήματα, 03 φορτηγά και 01 δίκυκλο ενώ ανέμεναν 10 επιβάτες και 04 ΙΧ οχήματα προς επιβίβαση.

 

Πηγή: Λιμενικό Σώμα

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύμη

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 11957, το οποίο προερχόταν από ν. Ρόδο εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδος – Σύμη – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Λειψοί - Πειραιάς, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Γυαλός ν. Σύμης λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Στο πλοίο δεν επρόκειτο να αποβιβαστούν επιβάτες ή οχήματα, ενώ είχαν εκδοθεί πέντε (05) εισιτήρια επιβατών προς επιβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πουθενά δεν ήταν προγραμματισμένο να δεξαμενιστει το πλοίο και δεν έκανε δεξαμενισμο κατά την ακινησία του. Το πλοίο την Τετάρτη 20/4 έκανε δοκιμαστικό στο Σαρωνικό και το Σάββατο 23/4 ξεκίνησε δρομολόγια στην άγονη των Δωδεκανήσων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λογικά και όπως φαίνεται στο σύστημα κρατήσεων σήμερα είναι το τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου στην άγονη των Δωδεκανησων (αν και ξαναεμφανιζεται από τις 14/6 και μετά).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...