Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τα σενάρια είναι παλλά, και ειδικά στην Kefalonian που μιλούσα χθες με άνθρωπο μέσα στο πλοίο..... Μπορεί η κοινοπραξία πλοίων Ζακύνθου να αποχωρήσει, αλλά ο ένας από τους 2 παίχτες της, την θέλει την γραμμή της Πάτρας....

 

και αν τελικά φύγει, τότε σίγουρα ένα από τα 2 μπλέ, θα γυρήσει πίσω...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η Ζακυνθινη κοινοπραξια εχει τρεις και οχι 2 παικτες. αν τελικα αποφασισουν να φυγουν απο τη γραμμη, δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει καποιο απο τα μελη της μονο του, για πολλους λογους.

τετοιες φημες ειναι σαν και το ραδιο αρβυλλα του καλοκαιριου οτι αγορασε ο τυρογαλας το σολωμο απο την ΑΝΜΕΖ για την πατρα και θα κανει κοινοπραξια με την kefalonian.

 

απο εκει και περα πιστευω, οπως ειπα και παραπανω, οτι δεν ειναι απιθανο να μεινει η γραμμη ακαλυπτη τους χειμερινους μηνες. ειτε με το προσχημα οτι η κινηση θα ειναι πενιχρη, οπως ηταν και περσυ (ανεξαρτητα απο τους λογους που πολυ λιγοι επελεγαν την πατρα) και οτι τα νησια καλυπτονται, η κεφαλονια απο κυλληνη και το θιακι απο αστακο. αντε αν γκρινιαξουν πολυ, να στελνουν δυο φορες τη βδομαδα τον καλβο απο κυλληνη για σαμη πισαετο.

 

οι ζακυνθινοι αν φυγουν θα φυγουν εχοντας παρει ουσιαστικα ανταλλαγματα, ενω οποιος αλλος ερθει, αν ερθει, θα κοιταξει πρωτα να εχει εξασφαλισει οτι τουλαχιστον δε θα μπαινει μεσα και θα εχει στηριξη

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

η ημερα της ζακυνθος σε δημοσιευμα για τα οσα γινονται και ακουγονται περι τα ακτοπλοϊκα των νησιων, αναφερει οτι η κοινοπραξια εχει ζητησει επισημως με εγγραφο της την αποδρομολογηση της απο της γραμμη της πατρας.

 

 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για την απόφαση της Κοινοπραξίας «IONIAN FERRIES» να αποχωρήσει από τη γραμμή Σάμη-Πάτρα-Ιθάκη.
Η εταιρεία έχει στείλει έγγραφο τόσο στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ζητώντας την αποδρομολόγησή της από τη συγκεκριμένη γραμμή και το θέμα της θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του ΣΑΣ, που θα λάβει χώρα στις 15 Οκτωβρίου.
Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό η “IONIAN FERRIES” αντιδρά και εκφράζει τη δυσάρεσκειά της για το γεγονός πως η εταιρεία Kefalonian Lines θέλει να μπει στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος με το πλοίο “ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ”

Link to comment
Share on other sites

Ολόκληρη ετήσια δρομολόγηση του 7νησος Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη

 

ελπιζω η εταιρια να εχει λυσει τα εσωτερικα της προβληματα και να εχει μαθει απο τα λαθη του παρελθοντος, για να μπορεσει και παλι να βρει η γραμμη την ησυχια της.

 

σε περιπτωση επαναδρομολογησης παντως, οφειλονται στον κοσμο καποιες εξηγησεις (απο την strintzis εννοειται), για ολα οσα εγιναν τους τελευταιους 12 μηνες.

Link to comment
Share on other sites

η εταιρια ζητα 10 δρομολογια την εβδομαδα. καθημερινα πρωινο και διπλο τριτη παρασκευη και κυριακη

 

η δημοτικη αντιπολιτευση στην ιθακη ξυπνησε και ζητα συγκληση δημοτικου συμβουλιου για να παραστει αντιπροσωπεια στο ΣΑΣ για να συνηγορησει υπερ του αιτηματος

Link to comment
Share on other sites

ειναι εκκωφαντικη η σιωπη, για το θεμα, απο τα δημοσια προσωπα της κεφαλονιας.

 

απο οτι ειδα στα ρεπορταζ των τοπικων ΜΜΕ, η βουλευτης Θεοπεφτατου και ο επισκοπος κεφαλληνιας του συριζα γαλιατσατος, σε χτεσινες συνεντευξεις τυπου/δηλωσεις, ειχαν κατι να πουν για τα παντα, αλλα "ξεχασαν" (και "ξεχασαν" να τους ρωτησουν βεβαια) το θεμα της γραμμης της πατρας.

 

ομοιως ο αντιπεριφερειαρχης (κεφαλληνιας ΚΑΙ ιθακης) κουρης, που κανονικα θα πρεπει να παραστει στο ΣΑΣ, δεν εχει ακουστει.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με αναρτηση του επικεφαλης της δημοτικης αντιπολιτευσης θαναση λιβιτσανη, το δημοτικο συμμβουλιο της ιθακης συνηγορει ομοφωνα στην επαναδρομολογηση του επτανησος

 

πρεπει να υπαρχει πολυ παρασκηνιο κατα της δρομολογησης του επτανησος, αν κρινω απο το υφος αυτης της αναρτησης στο kefaloniapress.

Link to comment
Share on other sites

Proud γιατί σε ξαφνιάζει η σιωπή; Αφού σχεδόν όλοι οι τοπικοί πολιτικοί είναι άσχετοι ...

Κάτι όμως πρέπει να είχα καταλάβει λάθος. Πίστευα, πως ο Στρίντζης με το Λυκούδη στα κρυφά θα τα βρούνε. Εδώ φαίνεται σχεδόν να μη μιλάνε καν μεταξύ τους!

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οτι υπηρχε ποτε επαφη μετα την πωληση του κεφαλονια.

 

νομιζω ειχαμε αναφερει και το καλοκαιρι, οτι συμφωνα με μαρτυριες παροντων στο ΣΑΣ του ιουνιου, αναμεσα σε πολλα που ακουστηκαν, οι της kefalonian ισχυριστηκαν οτι οι στριντζαιοι τους ενεπαιξαν και τους πουλησαν το κεφαλονια, ενω σκοπευαν να επανελθουν με το επτανησος.

 

anyway.

 

οπως ξανα ειπα, ελπιζω, να δοθει μια λυση που να βοηθησει να βρει η γραμμη ξανα την ηρεμια της και τετοια λυση δεν ειναι, ουτε να ξεκινα το πλοιο για σαμη ιθακη απο κυλληνη, ουτε να ερθει μια εταιρεια που να θελει να σπρωξει την κινηση στον πορο.


ΥΓ1: υπαρχει σιγουρα παντως παρασκηνιο και απο οτι φαινεται καποιοι προσπαθουν να αποτεψουν την επανοδο του επτανησος

επειδη οι περισσοτεροι αιρετοι της κεφαλονιας αλληθωριζουν προς τον δημαρχο και τους προσκειμενους σε αυτον, καποιοι αποφασισαν να παρεμβουν αυτονομα

 

ΥΓ2: Δεν μας τα λενε καλα και οι στριντζαιοι. Ζητανε δρομολογια απο 01.01.14 και οχι απο 01.11.13

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν κάνω λάθος, έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για την μοναδική περίπτωση που τοπικοί άρχοντες αντιδρούν στην δρομολόγηση σύγχρονου πλοίου στο νησί τους.Συνήθως ζητάνε να δρομολογηθούν όλα τα πλοία της οικουμένης, αποκλειστικά στο νησί τους. Και το λέω αυτό χωρίς να λαμβάνω υπ' όψη τα παρασκήνια της υπόθεσης, και πιστεύω ότι αυτά δεν θα πρέπει να αφορούν όσους εξυπηρετούνται από τις πολλές επιλογές σε πλοία και δρομολόγια.

 

ΥΓ Θυμηθείτε το τι έλεγε ο Δήμαρχος Νάξου όταν πήγε το SFII για ένα τρίμηνο στο νησί του, που εξυπηρετείται εδώ και χρόνια ανελλιπώς και με συνέπεια από τα πλοία της BSF.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανον στην κεφαλονια καποι να ειδαν την αποχωρηση των στριντζαιων και την ατολμια των ζακυνθινων, σαν ευκαιρια να κυριαρχησουν οι ιδιοι στα ακτοπλοικα των νησιων (της κεφαλονας κυριως που ειναι το εκλογικο τους κοινο).

 

μετα απο το κραξιμο που εχει πεσει τις τελευταιες μερες, ο αντιπεριφερειαρχης κεφαλληνιας και ιθακης εκανε δηλωση σημερα υπερ της διατηρησης και ενισχυσης της γραμμης πατρα-σαμη-ιθακη.

 

αυτη τη φορα την εκανε πριν το ΣΑΣ και οχι μετα οπως τον Ιουνιο. εχω απορια ποιοι τελικα θα παραστουν αυτοπροσωπως αυριο να παρεμβουν υπερ της διατηρησης της γραμμης

Link to comment
Share on other sites

Νομικά, μπορεί το ΣΑΣ να απορρίψει την πρόταση του Στρίντζη και ας φεύγουν 100 % οι Ζακυνθινοί; Δηλαδή, ουσιαστικά να κλείσουν τη γραμμή ενώ ενδιαφέρεται κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

τυπικα η αιτηση στριντζη ειναι εκπροθεσμη. επρεπε να εχει υποβληθει απο τον φεβρουαριο.

 

απο εκει και περα αν θεωρηθει οτι τα νησια καλυπτονται απο τον αστακο και απο προεκταση του δρομολογιου του κεφαλονια, για σαμη πισαετο (μετα τον πορο) μπορει να τους πει. εικασια δικη μου ειναι αυτο, αλλα αν υπαρχει ανωθεν παρεμβαση υπερ της κεφαλονιαν μπορει να μεθοδευτει.

 

δικη μου αποψη ειναι ναι σε ολα και να δουμε ποσα απιδια πιανει του καθενος ο σακος.

 

ΥΓ: θεωρω οτι θα ειναι αυτογκολ απο στημμενη φαση αν οι Σ παρουν το οκ και επιμεινουν να ερθουν 01/1 κανοντας... ακινησια δυο μηνες.

Link to comment
Share on other sites

τυπικα η αιτηση στριντζη ειναι εκπροθεσμη. επρεπε να εχει υποβληθει απο τον φεβρουαριο.

 

 

Δεν γνωρίζω και κατα πόσο η Κεφαλόνιαν έχει κάνει την δήλωση επέκτασης από τον Φλεβάρη......Χλωμό το κόβω

Link to comment
Share on other sites

οχι βεβαια. πιστευω οτι δεν θα κατσει με σταυρωμενα χερια ομως. αν δουν οτι χανουν το παιχνιδι, δεν θεωρω απιθανο να κανουν ρελανς και να ζητησουν και οι ιδιοι πατρα σαμη ιθακη, επικαλουμενοι και την πορτα που εφαγαν τον μαρτιο

Link to comment
Share on other sites

Αν ζητήσουν όμως, εκπρόθεσμα, το Ιθάκη - Σάμη- Πάτρα θα είναι σαν να κοροϊδεύουν τους Κεφαλονίτες, φίλους και ψηφοφόρους τους, που τον Απρίλιο τους έταζαν "Ήρθαμε για να μείνουμε", "Θα αναβαθμήσουμε την συγκοινωνία της Κεφαλονιάς", και πάνω απ όλα θα ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ το Αργοστόλι, που αυτό προφασίστηκαν σαν πρώτη δήλωση (όπως και οι Σ το 2003, πάλι από Πόρο), για να μπούν στην Κυλλήνη.......

Link to comment
Share on other sites

προσωπικη μου εικασια ειναι. δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο.

 

οπως ειπα και πρωτυτερα ομως, δεν πιστευω οτι η kefalonian και οσοι την στηριζουν, εχουν κατσει με σταυρωμενα χερια και βεβαια δεν πιστευω πλεον οτι θα επιδιωξουν να σταματησει τελειως η γραμμη της πατρας γιατι εχει παρει διαστασεις το θεμα και θα τους παρουν με τις πετρες.

 

διαβαστε παλι τη δηλωση του αντιπεριφερειαρχη. μιλα για διατηρηση της γραμμης πατρα σαμη ιθακη με καθημερινα διπλα δρομολογια (πρωινη και βραδυνη γραμμη λεει) και ζητα να γινουν ολες οι καταλληλες ενεργειες. δεν αναφερεται πουθενα στο αιτημα της strintzis ferries για επαναδρομολογηση του επτανησος, οπως εχουν κανει οι θιακοι αιρετοι και οι αντιπαρισικοι στην κεφαλονια (τοπικα ΜΜΕ, χαλιωτης, παπαδατος κ.α.)

 

σε περιπτωση που αφηναν αυτοι την κυλληνη για να ερθουν πατρα, υπαρχουν σαλτσες για να πουν (η γραμμη ηταν η αρχικη μας προτιμηση, αλλα δεν πηραμε εγκριση περσυ. μπροστα στον κινδυνο να μεινει κενη αντιδρασαμε αμεσα, το πλοιο μας ειναι το καταλληλοτερο για τη γραμμη κλπ).

 

και νομικο/διαδικαστικο πατημα υπαρχει. το κεφαλονια εχει εγκεκριμενα δρομολογια ως 31/10. συμφωνα με το ΣΑΣ του Μαιου, θα επενεξετασθουν τον Οκτωβριο (τωρα δηλαδη) αναλογα με τα υπολοιπα αιτηματα που θα υπαρχουν.

 

τεσπα, λιγες ωρες εμειναν. οποια λυση δοθει, να ειναι μονιμη και βιωσιμη

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχναμε οτι η Kefalonian Lines το καλοκαιρι με δηλωσεις του κ. Λυκουδη ελεγε οτι δεν θα πει οχι στη δρομολογηση του Επτανησος εαν ζητουσε να δρομολογηθει απο το χειμωνα! Κατι που ζηταει τωρα η Strintzis Ferries, οποτε πιστευω θα γινει δεκτο το αιτημα της!!! Οταν καταθετεις δρομολογια εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις το διαστημα της ακινησιας του πλοιου. Οποτε για το διαστημα αυτο που εχει ζητησει την ακινησια το Επτανησος, μπορει να υπαρχει καποια συνενοηση με την κοινοπραξια να συνεχισει τα δρομολογια για αυτο το διαστημα ή ακινησια του να ειναι πολυ μικροτερη απο το διμηνο που ζηταει

Link to comment
Share on other sites

αυτο λεει το kefaloniapress. θα φανει. δεν ειναι και οτι καλυτερο να ξεκινας με ακινησια μετα απο οσα εχουν προηγηθει

 

η φωνη που ακουσα παντως, ελεγε για συνεννοση με τους ζακυνθινους για να μη μεινει κενη η γραμμη και οτι θα βγει νωριτερα

Link to comment
Share on other sites

το ionianpress αναφερει οτι μεχρι να δρομολογηθει το επτανησος, τα δρομολογια για σαμη πισαετο θα γινονται απο κυλληνη, αλλα οχι απο την kefalonian που το ειχε ζητησει, αλλα απο τους ζακυνθινους. <_<

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...